45215
  • Gerygrey
    Ok, köszi!
    Ez a szabadon bármerre dolog az, ami nekem nagyon tetszik. Bejárhatom a világot, fel- és leszállhatok bármelyik szimpatikus reptéren? De pontosan hogy van ez megoldva? Ha mondjuk elrepülök Ferihegyről teszemazt a havannai reptérre ami kb 10 órás repülőút, akkor 10 órán keresztül ülök a virtuális pilótafülkében és húzom a gázkart? :)

Mennyire szabad a játék? Ha úgy tartja kedvem, repülhetek 2-3 méterrel a földfelszín felett, például Budapest felett, vagy kirepülhetek a világűrbe?

A konfig nem az enyém, ha megnézed csupa nemlétező alkatrészeket írtam össze csak úgy hülyeségből, de hamarosan lesz egy erős-közepes vas ami minden bizonnyal elég lesz a játéknak.

Igyekszem nem zaklatni titeket hülye kérdésekkel, egy viszonylag nagyforgalmú játék-fansite tulajdonosaként tudom milyen szar az amikor huszadszor kérdezik egy nap hogy hogy kell mittudoménmilyen alapdolgot megcsinálni az adott játékban...
  • alert
    Szia! A jelenlegit Kozma András és én fejlesztem, a már készen lévőt pedig ő alkotta. A régi megvásárolható az új pedig majd az lesz :) Az FS lényege valahol az utolsó mondataid közt rejlik: "szabadon, bármerre". Azt, hogy egyszerű, már nem mondanám. Viszonylag egyszerű az alapértelmezettként a játékban benne lévő repülőkkel a megfelelő oktatórész megcsinálása után, de realisztikusank már abszolút nem mondható. Ahhoz, hogy realisztikus legyen szükséged lesz több ingyenes vagy fizetős kiegészítőre, persze a fizetősek sokszor jobbak. Pl a PMDG által fejlesztett gépeken a valós műszerek több mint 90%-a modellezve van, tehát kezdők számára egyáltalán nem egyszerű, ennek kompenzálására a repülésben jártasoknak adnak hozzá jó sok oldalas (egyes kiegészítőkhöz több száz) angol nyelvű leírást, hogy hogyan is lehet "használni". Szóval neked valahol a nem túl régi hozzászólásokban emlegetett Learning Centerrel vagy Flying Lessons-al kellene kezdened, ha valóban érdekel a dolog. Ez is tetemes anyag. Ha komolyan érdekel a program, akkor készülj fel, hogy pár hónap múlva már egész jó virtuális pilóta leszel, amennyiben sokat foglalkozol vele :) Ha valóban olyan konfigod van ami az aláírásodban szerepel, akkor a gépigényt megúsztad :) Az FS kiegészítőkkel együtt ugyanis zabálja a hardvert de nagyon. Csinálgasd az FS beépített "iskoláját", olvasgasd a FAQ-ot és a benne szereplő linkeket, a fórumot és ha bármi új kérdésed van, csak rajta. A hogyan kell felszállni meg vezetni a gépet kérdéseket hanyagoljuk... ;)
    Üdv, Péter
  • Gerygrey
    Basszus, rohadtjók ezek a képek Ferihegyről a FAQ oldalon :) Mikorra várható hogy elkészül? Láttam a PC Dome webshopban 5000-ért egy Flight Simulator 2004 kiegészítőt, amiben 6 magyar reptér (ferihegy, farkasrét, meg satöbbi) van benne, az megvan valakinek? És, milyen?

Ja, amúgy életemben nem játszottam repülőszimulátorral, de most voltam nyaralni repcsivel és megtetszett a dolog, gondoltam kipróbálom PC-n. Az ilyen magamfajta abszolútkezdőnek szerintetek jó választás a MS Flight Simulator 2004, könnyen meg lehet tanulni? És tulajdonképpen mi is pontosan a feladat ebben a játékban? Nem sok infót találtam Guglival, de amit láttam az tetszik. Szabadon, bármerre repkedhetek az egész világon, vagy mi?

Sorry a sok kérdésért, de nagyon felcsigázott így hirtelen ez a repülősdi.

Szerk: erről a kiegészítőről beszélek
  • eyecandy
    Valószínűleg rossz fsuipct használsz, vagy rosszul törtet.
  • alert
    Semmi gond, cool :) Mi is kicsit megtorpantunk mert vizsgáim vannak közben meg próbálunk egyeztetni Andrással, de megy ez :)
  • Clidey
    Szorri Alert, nem haltam meg (még), csak akadályoztatva vagyok... de azért bízz bennem, alakul a cucc! :D

• exTrem
  • w77d
    Warez gyanúúús? Mi nem? :D Az utolso megállapításod lehet a jo mert eddig működött :)
  • Matth3w
    Sziasztok
    Perko
    ebben teljessen igazad van, viszont én a 17 éves fejemmel megértetem elég jól magam angolul és a repülés is mondhatni jól megy .
    Nem kell ahoz repülési ismeret, hogy az FS-ben elboldogulj 1 nagyobb géppel.
    Igaz nekem van (ha nem is valódi de szinte uygan olyan)Szimulátoros tapasztalatom, tavaly Nagybátyám jóvoltából (aki pílóta) volt szerencsém ahoz , hogy részt vegyek repülőgép vizsgán, és a szimulátor kipróbálásában Amszterdam-ban, szóval ha valaki tényleg elszánt akkor menni fog neki
    Üdv: Máté
  • alert
    Hmm hmm hm.. warez gyanús :) ha eredeti lenne működne Nekem ugyan megvan az eredeti és warezos is, de nem volt ilyen gond vele viszont máshol hallottam. Az is elképzelhető persze, hogy szimplán a warezos installer letörölt valami fájl vagy ilyesmi.
  • w77d
    ha egy fizetős géptípus után felrakok egy másikat, akkor az elképzelhető, hogy ütik egymást valamilyen módon? Megmondom miért kérdem: eddig fent volt a PMDG 737NG és most bedoptam a játékba a PMDG747-est is. Na most a 737-es nem tölti be a kijelzős műszereket, egy fekete kocka van a helyükön!
  • perko
    Szóval ez így elég nehéz. Nem tudom hogy a tisztelt fórumtársak közül ki milyen valódi repülési tapasztalattal rendelkezik, de szvsz a szimulátorral való "jéték?" igazából akor élhető át és élvezhető, ha valódi repülési tapasztalat is van, minimum egy vitorlázó B vagy C vizsga. Az ott szerzett elméleti ismeret és gyakorlati tapasztalat sokat segít, persze egy Boeing 7xx-hez az is nagyon kevés.
    Ha nincs lehetőséged egy kis valóságos tapasztalatot szerezni akkor rengeteg szorgalomra, próbálgatásra nagy-nagy elszántságra és főleg a repülés szeretetére lesz szükséged. Persze angol nyelv szerintem se nélkülözhető.
  • alert
    A Flight Simulatorba be van építve egy Learning Center nevezetű dolog. Ez az alapoktól kezdve mindent leír angolul, de rengeteg ábra van és a szöveg is viszonylag egyszerű, könnyű megérteni. Továbbá be is tölt neked szituációkat és mindig csak egyvalamit kell gyakorolni így haladsz előre, közben magyaráz + ábrák + leírás stb és így tovább... Mindent elmagyaráz. Szerintem vess rá egy pillantást lehet, hogy ez elég is neked.
  • mcsaba
    Sziasztok. Én nem arra gondoltam hogy olyan videót kéne csinálni amiből mindent meglehet tanulni, én is goldoltam hogy túl sok minden van hogy ez beleférjen egy két videóba, de én jobban megértek valamit ha látom mintha csak olvasnék róla, ezért gondoltam hogy egy teljes repülés indulástól érkezésig jó lenne alapnak, lejjeb van egy cim de ott fizetős videók vannak és sajnos a péztárcám ezt nem engedi meg, de irtátok hogy van angol is, bár még csak tanulgatom az angolt de talán az is jó volna ha esetleg tudnátok pár cimet ahonnan ingyen lehetne letölteni a videókat, de ha valakinek mégis akad kedve dobjon össze egy magyar videót, esetleg ha tudtok valamijen magyar leirás teljesen kezdőknek (még a müszereket sem tudom meik mire való) annak is örülnék. Köszönök minden segítséget, Csaba
  • kolszal
    Hello! A #4545-ös hozzászólásomban én már írtam, hogy elkezdtem fordítani, de sajnos szabdidő hiánya miatt, cak egy pár dolgot tudtam fordítani. Aban a hozzászólásomban írtam, hogyha valakinek van kedve fordítani, akkor jóval egyszerűbb lenne a munka. Egyébként én a flying lessons részt kezdtem el csinálni, sztem ebben benne van minden ami a kezdők segítségére lehet. Üdv, Laci
  • Goliath
    Én már egy ideje gondolkozom, hogy lefordítom gyakorlásból a learning centert.
    Csak nekem is az a gondom, hogy a teljes szöveg kb 1/3-át nem érdemes fordítani, mert úgyis angolul kell tudnod.
  • alert
    Én ebből láttam néhány részt de borzalmas a minőség, percekig kell bogarászni mire kivehető hogy éppen melyik kapcsolót bizergálja stb. Ugyanakkor hallottam, hogy készítettek egy új, jobb minőségű változatot tartalmilag is, lehet, hogy ez már az.
  • ZOLEE22
    http://free.srv.hu/p/c/pchelper/query.php?cat=egyeb&rendez=cat&PHPSESSID=54e896621cd51a3edadc2e956ae07e8a
  • alert
    Szia! Ez így baromi nehéz, mert hiába csinál valaki egy példarepülést, millió és millió szituáció adódhat, plusz minden reptér más és más. Tehát ahhoz, hogy ténylegesen megtanuld egy ilyen kommentált videóból, hogy mi miért van, ahhoz legalább 100 videó kellene, ha nem több. Vannak ilyen videók (angol), de ezek is arra vannak, hogy ha valaki már többé kevésbé ismer ezt azt, akkor abból tanulhat. Sajnos maga a repüléssel kapcsolatos tananyag olyan nagy, hogy abból egy magyar dokumentációt összehozni nem lenne kispályás munka. Ha valaki komolyan gondolja a dolgot, akkor pedig előbb utóbb mindenképpen rá kell szánnia magát az angolra, mert online is angolul történik a kommunikáció és minden dokumentáció angolul szerezhető be (van 1-2 német, olasz, stb). A banner-re kattintva a faq-ban találsz egy-két leírást, bár ezek nem kifejezetten az abszolút kezdőknek vannak, de talán valamit segít.

De ha valakinek van ideje tényleg összedobhatna egy cessna-s kis videót a nagyon kezdőknek, esetleg a Learning center első néhány lényegesebb pontját többé kevésbé lefordíthatná :)
  • mcsaba
    Sziasztok, én most ismerkedek a programmal és a repüléssel is, sajnos az angolal is még hadilábon állok. Azt szeretném kérdezni hogy nem csinálna közületek valaki egy oktató videót magyar nyelven, amiből a kezdők is megtanulnák a repüléssel kapcsolatos dolgokat, ha lehetne minnél részletesebb kommentárral, olyasmire gondoltam hogy egy teljes repölést, a gép indításátol kezdve a gép leállításáig részletesen elmagyarázni és megmutatni, persze nem nagy repülésekre gondolok csak ép egy annyira amiből érthetővé válik mit miért kell tenni, jó volna még az is ha egy kis és egy nagy géppel is lenne bemutató, ha lehet a program alap gépeivel és alap scenery-vel, szerintem ez sok kezdőn segítene. Előre is köszönöm a segítséget Csaba
  • exTrem
    A tesztverziot azt alert hitte hogy megvan. Amikor kerte a kepet lhbprol. Nah mind1
  • Papirzacsi
    Csak picit görgettem vissza...

"Alert, elkeszult a scenery ? :) Mikor adod ki ha igen ?"
    "Akkor ez az jelenti hogy jovohetre mar kesz is ? :)"
    "Nekem nincs meg a tesztverzió :D"
    "Pedig már nagyon nagyon várom :D"
    "Alert mikor keszulsz el ?"
    "Akkor mar a hetvegere kesz is lesz ugye ? :) Hali"

• ZOLEE22
    Srácok jó munkához idő kell!
  • exTrem
    ? Nem kérdeztem emg egyszersem hogy elkuldi e betatesztelni mar megbocsass ... amugy meg nem kerdem meg olyan marha sokszor mint azt te allitod nah mind1
  • Papirzacsi
    bazz, ha percenként kérded se lesz kész vele elöbb ,viszont elöbb utóbb tele lesz a töke a topikban mindenkinek a rinyálásodtól ,hogy mikor van már kész, ügye elküldöd bétataesztelni, stb...
  • alert
    Még nem :) rengeteg hiba van benne, meg amit meg lehet csinálni jobbra. Most, hogy Kozma András segít rengeteg tippet tud adni. Valószínűleg a vonalakat újra kell csinálni, mert rengeteg FPS-t zabál (amúgy is rondák az illesztések). Kb 15x annyi poligon van felhasználva, mint amennyi kell :) Kipróbáltam vonalak nélkül és 20-22 FPS cessna-val (detto Vienna nálam).
  • exTrem
    Alert, elkeszult a scenery ? :) Mikor adod ki ha igen ?
  • alert
    Valóban régebbiek :) Olyan mint ami a 31-39-es kapukon volt, de most lecserélték az összeset egy újabbra. Igazából nem én készítettem őket, hanem valaki a rendelkezésemre bocsátotta, mert rendkívül bonyolult programozás és idő megcsinálni egyet. Iszonyat adat és kódmennyiség. Majd a színen esetleg változtatok, nem hinném, hogy mostanában nekifekszem egy új megtervezésének.
  • exTrem
  • eyecandy
    Hát igen a photoshop és a real time, nagy különbség :)
  • exTrem
    Főleg hogy tükröződik minden ... ha meg azt megcsinalnak hogy a hajtomunek legyek hoje meg az apunak na haz kurva jo lenne . Hogy megroje a levegot mint sok photoshopos kepen ...
  • quack
    nekem is nagyon tettszenek ezek a "feeelinges" dolgok mint pl redbullrace, vagy mondjuk amikor feltunningolt kamion vs repülő gyorsasági verseny (ennek mi a neve? :D)
    a víz pedig nagyon szép
  • 767cpt
    Alert, tegyél fel légyszíves egy képet a docking system-ről! Ha az eddigi képek részletein jól látom, a régieket készítetted el. Lecserélték őket digitális kijelzősre ;)
  • vandyke
    Sziasztok! Jómagam most ismerkedem ezzel a nagyszerű játékkal, de nekem is felmerült némi problémám. Az otthoni gépemen( Celeron 2,4GHz 1GB ram, Nvidia 6200 vga, Asus alaplap) tökéletesen műxik a program, de sajnos az irodai gépemen nem( P4 3 GHz, 1GB ram, Nvidia 6600 GT, Abit is7-e). A szokásos problémát véltem felfedezni, mint azt már többen is írták itt. Megjelenik a nyitó kép, majd utána fekete ablak és kilép vissza a windowsba. Végignéztem mindent lépésről lépese, de semmi. Letöltöttem a frissítést is, de az sem volt eredményes. Miután ez a játék a munkám része kicsit szomorú vagyok. Lehet, hogy elkerülte valami a figyelmemet nem tudom. Ha valakinek van tippje szívesen vennék minden tanácsot.
    Mág egy kérdés. Honnan tudok Malév festésű gépeket letölteni? Az infókat előre is köszönöm.
  • exTrem
    P4 3.2 ghz 2GB RAM es egy ati 9600 xt eleg lesz neki ?
  • alert
    Szerintem lesznek küldetések amit egy kicsit feltuningoltak, mint a 2002-ben. Nekem tetszettek :) Hordozón landolni cessna-val motorhibával meg ilyenek :D

Szerintem a te géped elég lesz az FSX-hez. Nem tudom én úgy vagyok vele, hogy most rohadtul elegem lett low FPS-ből. Kipróbálhattam Az nvidia csúcs kártyáját a 7900 GTX-et egy 3500+-al és 2 GB memóriával megáldott gépen ráadásul FS-el :D hát mit ne mondjak... max grafika az ugye természetes. 4xAF 16xAA, ground shadows be, aircraft shadows be, gépnek PMDG 747, scenery MegaAirport Frankfurt, traffic 100%, 30 FPS alá nem ment :D Nagyon bejön. A kártya ará nem annyira (130eFt). Viszont van 80eFt körül egy lebutított változata, ami olcsóbb és jobb mint a 7800 GTX, amit pl az FSPlanet-en is nyerni lehet "a legjobb FS-nek" címszó alatt. A gond az, hogy 3500-as proci a minimum, mert ez se bírta meghajtani minden esetben max sebességgel a kártyát. Ehhez meg 2GB ram dukál ugyebár...

Az FSX-ről annyit, hogy most postázták csak a beta tesztereknek az elsőt.
  • Goliath
    Még egy kvescsön. A lent látható valós fs-x videó weboldalán található videók közti top gun videóban szereplő f-22(??) kinek a műve? Köszi előre is a több száz választ. :-)
  • Goliath
    Mi ez az eksön promó? Ugye nem ilyen hülyegyerek módba megy el az fs??

A környezet gyönyörű lesz. Csak jó lenne már tudni hány gép kell majd a futtatáshoz. Lehet tudni mikor jön ki pontosan (valami backstage infora gondolok.)
  • ZOLEE22
    Ez nem a wilco a380-as videója
  • quack
    oh...hát jah így másodszorra megnézve télleg...sry

a "valós" videó nincs valahol jobb minőségben?