45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
Thanatos #6033 nemtom mi értleme van rumble-nak de váljék egészségedre :) szvsz az a full pénzkidobás kat..., vagy rendes ff és még valaki azt se cispi vagy no ff :) -
#6032 Bocsi de rudder szinte az osszes Saitek jojon van ... :) Az X52.on meg a 3D Rumble Forcen pedig vegkepp ... -
#6031 Genius F-23 3ezer HUF azt kész:D
rudder van rajta -
#6030 Jobb, de !!! Ha mar jojt veszel akkor vegyel egy normalisat ne egy kis par ezer forintosat, mert azok szarok. Ami megeri 11 ezerert az a Saitek 3D Rumble Force. Az egy marha jo jostick. Ha viszont lehetoseged vn ra akkor vegyel egy X52-ot mert az a csucs. most kb. egy 25000.- Ezenkivul ott vannak meg a szarvak is :) amik ugyszint megerik az arukat. Ugyemlekszem Nyirinek van nem reg vette egyet, talan ot kerdezzd rola ... -
#6029 Persze, hogy jobb.
Nem lehet -
#6028 Num5... Logika rulez, nem is értem miért nem jutott eszembe :)
A Flight Lesson-ökben nem lehet valahogy menteni? Mert a Student Pilot - Lesson 7-ben elszúrtam többször a fordulást - apró kis hibával - és unom már emiatt mindig végighallgatni az oktató dumáját meg felszállni. A Flights menüben meg ki van szürkülve a Save menüpont.
Úgy látom, a Saitek Cyborg Evo-ról igencsak megoszlanak a vélemények (máshol is), azért ugye a billnél jobb? (6000-ért) -
#6027 Nos igen az ilyen kiállított dolgokkal már nem lehet mit kezdeni, max megfogni párszor, letesztelni az ergonómiáját, és ez az ami az EVO-ból hiányzik. Irtó hülye ötlet az a gázkar elhelyezés. Ennél csak 1-2 hüléybb megoldást találtam eddig. :-) -
#6026 Egy kicsit offolnék!
Van három jegyem Londonba LHBP-EGGW (LUTON)júni 21-től 25-ig. sz-cs-p-sz-v
25 ezer darabja, mindennel együtt.
Ha valakit érdekel, csak szóljon. A jegyeket külön-külön is oda adom.
Ha érdekel valakit írjon ide vagy privátot, vagy mélt stb. -
#6025 Akkor elárulom a titkot, minden forduló után nyomj egy num5-t és pompásan fogod tudni irányítani.
Joyokról annyit, én a Mamut Saturnban próbáltam egy kiállított darabot és elég hervatag volt, lehet, hogy már sokat nyúzták, lehet, hogy rosszul volt beállítva, nem tudom... Nekem nem jött be. MS Sidewinderrel repülök, elég jó darab, de azt hiszem az igaz a szarv lenne. Remélem lesz is. Nyírit kérdezzétek, neki van tapasztalata.
Csak tömör, lényegretörő, jól megfogalmazott kérdések legyenek ;-) -
Matth3w #6024 PMDG-nél ált-ban úgy van hogyha a fél szárny megkarcolja a földet akkor a hajtómű "lángol" meg füstöl és szól a tűzjelző :) de ne képzelj el lángcsóvát -
#6023 No de mivel az én agyacskám állandóan dolgozik, felmerült még egy kérdésem: hogy a jó sügérbe tudnám elérni, hogy a gép hajtóműve kigyulladjon? legalább füstöt eregessen, ne csak úgy leálljon? Ha erre is tudtok nekem megoldást találni nagyon májerek vagytok! :D -
#6022 Ezt kerestem eddig! Thx! -
#6021 Aha, így már érthető valamennyire. Pl az Extra gépet (számomra, legalábbis) lehetetlenség irányítani, mert egy pillanatra megpöccintem mondjuk a Num 6-ot, elkezd egyre jobban dőlni jobbra, ha utána szintén csak egy picit megnyomom a Num 4-et akkor átmegy zuhanórepülésbe közben pörög mint a veszedelem, és hiába csinálok bármit, nem tudom egyenesbe hozni. Tudom hogy bennem van a hiba, de pl Cessnával már sikerült párszor elérni hogy arra menjen amerre elterveztem :)
Saitek X52, rákerestem, hát valóban pofás darab (az a kis kijelző vagy micsoda, az mi rajta?). De ennyi egy kicsit sok érte, kb 180-200 lesz az új gép, örülök ha azt ki tudom fizetni, szóval joyból egy darabig a 10k alatti kategória az ami belefér. Igazatok van, a repülési ismereteim kb annyira terjednek ki, hogy meg tudom mondani hogy azt a két izét a gép oldalán szárnynak hívják csak most kezdem/próbálom eljasátítani az alapokat... -
#6020 Ha mégtöbb hasonló kis repülőteres scenery-re vágysz, ajánlom az Emma Field-et és a Georender sorozatot a LAGO-tól. Nagyon igényesek. link -
#6019 Nem tudom hogy erre gondolsz-e, de szerintem valami ilyesmire :) Scenery-k is benne vannak a packban. FSCargo is mellékelve, így még élvezetesebbé teszi az egészet. De azért olvasd el a leírást mielőtt megveszed, hátha mégsem ez kell neked Aerosoft - Freight Dogs -
#6018 na hali! Megint azzal fordulok hozzátok, hogy egy kis segítség kéne! Nagyon szeretnék egy igazi bozótrepülőt a flightsimba! LEhetőleg szépen kidolgozva (nem árt ha fizetős)! Nem tudnátok ajánlani valamit?
Hamár vennétek a fáradtságot egy jó Scenerytippet is elfogadnék a témával kapcsolatban! A választ előre is köszi! -
#6017 Nekem logitech extreme 3D pro-m van már jóideje, sokan azt mondják vacak, de nem volt eddig probléma vele. Nyúztam sokat (meg mások is), de bírja. Azt nem tudom meddig :D gombok jó helyen vannak, nekem tetszik az elrendezés. Ma viszont már nem vennék ilyet. -
ZOLEE22 #6016 Hát én pedig a logitech joyomat dobtam a kukába pusztán azért mert a potik amik benne vanak olyan kis tartományban mozognak amitől hamar tönkre megy a joy... nem beszélve a s*** szoftveről amit hozzá adnak, egyszerüen kalibrálhatattlan vele!
Most egy evo van helyete és bár hülye helyen van a gázkar de teljesen meg lehet szokni... nem érek hozzá fölőslegesen és még piheni is tud a kezem!
-
#6015 X52-t én ugyan csak kevés ideig próbálgattam, de van több ismerősöm, akiknek megvan és tényleg állítom én is és ők is, hogy nagyon jó. Kicsit drága, de külön gázkar és rengeteg kézreeső gomb, kar, plusz kijelző és minden mindenre ráállítható. Szerintem sem ér annyit amenyiért adják, de nagyon jó kis joy és billhez nem is nagyon kell nyúlni. Nagyon jól el van találva, nem az a típus, hogy fél óráig keresem hogy erre meg arra mit bindeltem :) Ja FS-ezni én nem billel tanultam :D Másrészt aki most kezdi, mint pl Gery, biztos vagyok benne hogy semmilyen elmélettel nincs tisztában. Valóban lehet billel szenvedni, de minek? Nincs értelme szerintem. A valóságban se azzal vezetnek és néhez is + nem is realisztikus. -
#6014 Nos én annó billentyűn kezdtem fsezni, mint mindneki más, és állíthatom nem volt nehéz megtanulni. Ha vkinek nehéz, akkor ott valszeg inkább elméleti tudás hiánya van, azon pedig a joy se segít, mert marhára nem fogja érteni, miért húz el a gép erre, miért csinálja ezt vagy azt. :-D De tény, hogy a joy a megfelelőbb erre.
Azt végképp nem értem miért jön mindneki az X52-vel. Ugyan még nem próbáltam azt a joyt, és valszeg nem is fogom. Kinézetre se tetszik alapból az ára meg anynira se. Nem is hiszem, hogy annyival több lenne az a joy, hogy ekkora árat keljjen érte kérni. Viszont a Saitek EVO-tól óva intek mindenkit. Szvsz-t egy idióta tervez úgy joyt, ahogy azt. Enynire hülye helyen elhelyezett gázkart,még nem láttam normális joyon. :-D -
#6013 Tudom és emlékszem, hogy már mondtad ezt máskor is. Mostmár máshogy fogalmaztam csak nézd meg újra. Nem lehetetlen, de nehéz, és egy kezdő számára, aki még nincs tisztában vele, hogy hogyan repül a gép szvsz esélytelen :) -
#6012 Elmondom akkor újra. Egyáltalán nem nehéz irányítani az fst billentyűzetről. Sőt, kimondottan jó, hogy egy kézzel el lehet vezetni a numerikus billentyűzetről(kormányok, trimm, gáz, nézet). Külön jó pont, hogy sok más gémmel ellentétben nem ugranak vissza maguktól a kormányok, így billentyűről is lehet viszonylag pontosan manőverezni.
Tény ,hogy kényelmesebb jó joyyal, de nem lehetetlen billentyűről... -
#6011 Ezt k*rva nehéz, egy kezdő számára pedig teljesen esélytelen billentyűzetről játszani. Másrészt élvezhetetlen :) Felejtsd el. Bill-el hiába téríted ki pl a csűrőket, azok nem mennek vissza csakha másik gombbal vissza is állítod. A pontos helyzetet sosem fogod megtudni max érezni lehet... joy-al visszaáll alapállapotba, ha elengeded. A kérdésedre válaszolván ez nem azt jelenti, hogy ha elengeded a joy-t akkor visszaáll egyenesbe. Nem áll vissza. De ha elengeded a joy-t, nem dől tovább, mint bill esetében. Felejtsd el a bill-t és az autós kormányt Olvass vissza topicban, sokszor írtuk, hogy milyen joy-t érdemes venni. Amit ajánlok, külföldről rendelhetsz 100k-ért szarvkormányt, ami mindent überel. Ha ez nem oké, de azért bele tudsz nyúlni a zsebedbe, akkor Saitek X52, 30k körül van. Googlin keress leírást és képeket. Ez is szuper. Ha nem tudsz a zsebedbe nyúlni, akkor szintén olvasgasd a topicot van más jó joy is, de 8k alá abszolút nem mennék, ha hosszabb távon gondolkozol. -
#6010 Csodálatos, főleg az éjszakai képek tetszenek.
Én meg jópár órája kínlódok a játékkal. Rögtön belecsaptam a lecsóba, egy 747-essel "major thunderstorm" időjárás mellett és egy meghibásodott motorral megpróbáltam felszállni Ferihegyről ami sikerült is, de a gép levegőben tartása már gondot okozott... Vác környékén ért csúnya véget ez a kis kiruccanás :) Persze, ez csak amolyan próba volt, utána elkezdtem a Flight Lessons-t. Eddig csak a kanyarodás amivel nagy bajaim vannak, kóvájog a kis Cessna mint a barom, egy picit kitér jobbra akkor elkezdem finoman pöcögtetni balra (billentyűzet sux...) és akkor meg balra kezd el istentelenül dőlni, mintha nyomva tartanám a balra gombot. Aztán ugyanez fordítva... Joystick-használóktól kérdezem, ha a joy-t középre engedem, akkor a repülő is visszaáll egyenesbe? Van egy USB-s kormányom (autós), lehet hogy megpróbálom azzal, talán a semminél jobb amíg nem veszek egy joyt. -
#6009 Nem is tudtam -
#6008 Juhé itt a FS2004 :)
A telepítés végén "Decompressing scenery files, please wait. Currently extracting..." üzenetet ír és dolgozik erőteljesen. Ezek szerint van benne alapból pár, valamivel jobban kidolgozott scenery? Amsterdam - Chicago - Los Angeles - Sydney stb...
Na, megyek és beiratkozok a pilótasuliba :) -
#6007 Bocsi, az elkerülte a figyelmemet... 2006.05.22 volt a video mellett megadva dátumként, így azt gondoltam még elég friss. (különben elkezdtem - mobiltelefonon, munkahelyen :) - végigolvasni a topicot az elejétől a végéig, de még csak a 35. oldalon tartok)
Azért az kicsit durva hogy száll a repülő a szavanna felett és az elefántcsorda ott vonul alatta. Meg erre a Red Bull-os dologra vagyok kíváncsi, lehet majd akár online is versenyezni, meg amolyan Bessenyei-féle lánchídalattátrepülős dolgokat csinálni? (érdekes lehet, mondjuk egy A380-al vagy Jumboval kipróbálni ezt a manővert)
87% a FS2004 és 56 perc van hátra, ma már repülök, de jó :)
-
#6006 fs9 helyett fsX... -
#6005 Mindkét videó pár napja volt belinkelve a topicba :D a második az nem fs9 csak kamu. -
#6004 Basszus, megnyekkent a bitcometet, nem indul el :(
Ugyanazt a torrentfájlt megnyitva uTorrent-tel, nem tudja folytatni a letöltést, csak újrakezdeni. 85%-on volt a FS2004 most kezdhetem előről :(
Közben találtam egy pár szép FSX videót, hát kíváncsi leszek milyen atomerőmű fog kelleni ennek.
Video - mentőhelikopteres, Red Bull Air Race-es :) miegymás.
Video 2 - ennek sajnos nincs hangja, de látványos. Időjárás, meg egyéb dolgok vannak benne. Meg jól látom, hogy az az elején egy Airbus A380?
-
#6003 Szerintem tűrhető a festés. De mellékeltek photoshop paintkit-et a biztonság kedvéért :D Az új patchekkel és egyebekkel nálam a bugok megszűntek, az fps pedig annyi mint pmdg-nél. A nózija picit kaki az tény :) Az animációkban nem vettem észre semmit. A repülhetősége a patchek után szerintem szintén kiváló, a guage-k minősége és egyedisége valamint a VC és kabin egyedisége szerintem szintén jó. Nekem összességében ezekkel a frissítésekkel nagyon tetszik. -
#6002 Hát ez a festés bizony okádék. A Malév logó úgy szar ahogy van, a kék árnyalata sem stimmel, stb.stb. A formai torzulásokról nem is beszélve. Szegényke orrának nem sok köze van egy igazi 737-eséhez. Hogy a frémzabáló idiótán programozott gaugesekről és az igénytelen animációról már ne is beszéljek. De ezt már mind-mind leirtuk Zacsival régebben. -
#6001 Azt kétlem :D Lehetetlen hogy úgy kidolgozzanak minden repteret. Maximum nem kocka lesz minden épület... de van értelme megvásárolni ha van rá pénzed. Ha nincs akkor töltsd le. A kompatibilitás visszafelé érvényes lesz according to MS :) -
Matth3w #6000 Megfogadom a tanácsod ... Igen az a Vienna scennery nagyon dögös viszont ha most azt veszed akkor már nincs sok értelme megvásárolni az újakat mert úgy is jön az Fs X és állítólag azokban már az alapok is olyanok lesznek mint itt az egyes kiegészítések :) -
#5999 Ne használd együtt az anti-aliasing-ot és az anisotropic filtert. Ajánlom hogy használd a lehető legnagyobb felbontást és anizotropic filtert. Élsimítás nem igen kell 1280x1024 felett és a felbontás pedig nem befolyásolja FS-ben a textúraméretet ergo mindegy hogy nagy vagy kicsi. Mellesleg az élsimítás szorzója exponenciálisan rontja a teljesítményt. A LAGO scenery-t vedd normal detail-ra ekkor eltűnnek a 3D taxilámpák és a terminál előtti tárgyak. Ezek nem jól vannak optimizálva és hihetetlenül rontják a teljesítményt. Ha megnézed a Vienna scenery-t szerintem ott élsimítás nélkül max detail-on olyan 18 FPS-ed lenne 3D-ben minimum. -
Matth3w #5998 A Lago Bp scennerym van meg ...azon 2d-ben a hernyónál 22 alá nem megy 3d-ben meg olyan 12-... úgy , hogy minden maximumon van... AA ..stb és tudom most ajánlani a legújabb Nvidia Drivert elég sokat javítottak és nagyon barátságos .. az fs kifejezetten kedveli :) -
#5997 Ezek valóban csak 300/400/500-asok. Régebbi típusok, még azok a kiöregedett "roncs" valamik. Nem modernek látvány szempontjából. Olyan igazi feelinges vezetni :) Már csak egy 737-200-as hasonló kidolgozottságú modellre vágyom, az aztán a top :) zörög, recseg, ócska, stb. Ezeket kell is vezetni :) A konfigod azért elég erős. FS-hez tökéletes szerintem. PMDG-ben mennyi FPS-ed van Virtual Cockpitben és 2D panel nézetben? Ha van valami igényes scenery-d pl FlyTampa akkor ott érdekel mondjuk megközelítés közben. És árnyékokkal vagy anélkül? Kösz -
Matth3w #5996 Nem olyan erős. PALI 6600GT ultra 256 AMD 64 3400+ 2GB KINGSTONE DDRII 533MHZ
De ha jól látom ezek csak 737-3/4/5 viszont én a 700-st szeretem nagyon nekem az a... :) -
#5995 Na ezt a festést se találtam én warezen :) Van egyébként mind a 3-hoz Malev. A 400-as charter logós.
-
#5994 Persze. Annyi, hogy csak akkor kapod meg őket ha megveszed. Persze le lehet warezolni, de nincs mindegyik fent warezen csak kb a fele. Nameg a warezos verziókkal sok probléma van. Nem indul, nem lehet updatelni, rohadt sok bug van benne stb. Az update viszont mindent megold. Ezért szereztem meg eredetiben. Csak ajánlani tudom, ha szereted ezeket a típusokat. Milyen konfigod van egyébként? :)