45215
  • freeair
    megtettem ezt már. köszi a segítséget! azt hittem h van star, de nézd el a tudatlanságomat, viszont az activesky nagyon nyomasztó:((lejjebbb írtam) de megelégedesémre most vettem egy geforce 6600at:)
  • alert
    Azt azért nem nevezném szépnek, de a következő biztosan tetszeni fog, mert gyakorlatilag egy komplett remake készül abból, amit a képeken láttatok :) 10x részletesebb lesz minden.
  • airbus
    jahh meg ehhez majd szükség lesz a scenerydre... nélkülözhetetlen hozzá az a szép 1-es terminál :D
  • alert
    Tetszik :) megtanulom az airbust korrektül nyáron. De lehet, hogy megvárom a PMDG A320-at.
  • airbus
    bővebb infom annyi, hogy én vagyok az egyik alapító tag :-) haladunk szépen lassan vele... a honlapot szeretnénk a wizzair oldal alapján csinálni, még szükség van ehhez engedélyre. és szeretnénk a wizzair hivatalos VA-ja lenni, ezeket intézzük most.
  • alert
    erről van valami bővebb infód? weboldal stb...
  • Speedbreaker
    matekozni:D
  • chicco
    akkor megyek hozzád tanulni
  • ColdFire
    nekem most mennem kell, hali
  • airbus
    Nemsokára megalakul a WIZZAIR VA... már előkészületben van, megvan a SOP is de a gépekből még csak a HA-LPF - meglesz minden lajstrom...
  • ColdFire
    tényleg, körülbelül hány virtuális klub van Magyarországon FS2004be?
  • ColdFire
    minden
  • airbus
    akkor már egy wizzair is lehetne ott fent :-)
  • ColdFire
    Hmuda én

Csak akkor készüljetek fel hogy nem csak Malév kép lesz fölül, hanem BlueSky is
  • alert
    STAR-ok nincsenek LHBP-n a valóságban sem, csak Transition-ök és SID-ek. A transition-öket viszont az FMC-ben a STAR menü alatt találod. Feltelepíted a sima AIRAC frissítést, az updater progival pedig kijelölöd az általam készített procedures fájlt. Utána ráklikkelsz az update selected only gombra és már bele is tette. Nem értem mi olyan nehéz ezen.
  • Hmuda
    Ki tudná átvenni a házigazdaságot ebben a témában?
  • freeair
    19/05/2006-án készített lhbp fmc adatbázisban sincs star! nézd meg jegyzettömbbel! csak sid eljárások vannak! végre rájöttem:) csak az a baj h ez a legfrisseb elérhető adatbázis és én nem tom megcsináni:( de legalább elbeszélgetek itt magammal:):) esetleg el tudnál küldeni nekem mailban valaki) ha megvan?? köszönöm: [email protected]
  • hefi
    Nekem is van egy gondom. 2 órája szenvedek vele sikertelenül.
    Leszedtem a LIMC scenery-t (2005) az avsim.com-ról. Beállítottam az fs-ben, az ő rétege van legfelül. A kifutópálya meg a taxiutak viszont mozgás közben villognak. Olyan mintha a default scenery repterét és ezt a felrakottat próbálná meg egyszerre megjeleníteni. Felraktam a supporton található SP1-et is hozzá, de az sem segített.
    Valakinek valami ötlete?
  • freeair
    jah meg van egy gonodm még! activesky nagyon lassan tlti be az időjárást! letölti de a writing egy állomásnak kb. 2perc! miért lehet?????fsuipc 3,60van reg nélkül, de eddig nem volt ilyen gondom:(
  • freeair
    asszem wilco 73345 uninstall
    hátha...
  • freeair
    még mindig nem megy! az abaj, hogy XES-ben is megnézve még mindig nem jó! amikor a text editornál szövegesen megnézem a fájlt akkor megtalálom a starokat de a főképernyőn már nincsenek ott! hogy lehetne javítani???:(
  • ColdFire
    köszönöm, ez jó
  • Barni056
    Avsim-en van checklist a wilco737-hez, keresőbe írd be hogy feelthere checklist és az utolsó találat lesz amit kidob
  • chicco
    Zacsi szépek a képeid .Nem is mondtad,hogy ilyesmi is érdekel.Grat szépek a panorámák.
  • alert
    Szoktam aludni :)
  • kozak74
    Fsbuild2-t hasznalom, de ott az utvonaltervezeskor kell megadni a sid/star-t.
    Azt meg ugy nehez, amikor azt sem tudom, mi lesz az aktiv kifutopalya. Online weather van, tehat valtozhat a szelirany valtozasaval :)
    Egyebkent FsPassenger-el foldkoruli uton vagyok, europa bejarva, most eppen Japanban vagyok. Kisgepekkel eleg nehez volt osszerepulni a szintlepeshez szukseges orakat, azokat tobbnyire a szomszed orszagokba repultem.
    Ezert nem tul praktikusak a valos eletben hasznalt rep. tervek.

Egyebkent osszeutottem egy checklistet /ertsd: osszeolloztam tobb kulonfele checklistbol/, kesobb felteszem lektoralasra, de egyenlore varnam a jelentkezoket :D

Ui: Te sosem alszol? ;)
  • alert
    Valóban gyér a checklist, ugyan bereklámozták a Mike Ray féle manualt hozzá, de ennek csak egy igen gyér verzióját mellékelik. A teljes manual-ba valóban minden benne van, de ezt külön kell megvásárolni kb 30 EUR-ért. Sajnos én sem láttam még sehol warezon. Ebből a szempontból kicsit átverésnek tartom a dolgot, mert nincs egyértelműen feltüntetve sehol...

A valóságban az approach dönti el melyik sid-et kapod, amit jobb esetben clearance, egyébként meg a ground ad meg hátratolás előtt, rosszabb esetben gurulás közben. Online a ground-tól kapod az útvonalengedéllyel együtt motorindítás előtt. Persze ezt felszállás előtt bármikor megváltoztathatják, ha úgy adódik. STAR-t pedig a radar irányítás vagy az approach ad, amikor közeledsz. Ez reptértől és forgalomtól függ. Online általában nem divat az érkezési eljárás csak nagy forgalom esetén. Az FS ATC-je sajnos elég vacak és semmit nem támogat a vektoráláson kívül. Magyarul nem ismer eljárásokat... úgyhogy offline ez így nem fog menni. Útvonaltervezéshez vannak programok online és offline is. Pl a FAQ-ban is esik róla szó. Vannak ugyanakkor olyan adatbázisok is, ahol előre tárolt "bejáratott" reális útvonalak vannak, csak kiválasztod az induló és célrepteret. Az FS Flight Plan irreális.
  • kozak74
    Sziasztok!

Ha mar a kerdesek sorozatanal tartunk, nekem a wilco 737-500-hoz kellene checklist. Hasznalom meg mellette az FSPassengert, es jo lenne, ha lepesrol lepesre le tudnam modellezni a repules ezen reszet. Ertem ez alatt, hogy pl mikor kell felkapcsolni a kulonfele lampakat, mikor kell pl a galley-t bekapcsolni, mikor kell bekapcsolni a nyomaskiegyenlitot, stb. Reszletesen meg sehol sem talaltam meg, es amit a Wilco ad checklistet, az eleg szegenyes.
    Masik kerdes:
    Felszallasnal ugye meg kellene adni az elhagyasi utvonalat, de mivel nem online repulok, az FS default Atc-je csak a taxiengedely megadasakor adja meg, hogy melyik palyat hasznaljam. De ugye elvileg meg a gep elinditasa elott kellene felprogramozni az FMC-t. Ha meg utolag felprogramozom, akkor nem tudom kovetni az Atc utasitasait( vagy igen, de akkor lottek az elhagyasi utvonalnak). Detto ugyanez leszallaskor. Nos, ha nem online repultok, akkor hogy oldjatok ezt meg?
    Aztan hogyan keszititek el az utvonaltervet? Segedprogrammal, Fs flightplannerrel?
    Meg egy utolso, technikai kerdes:
    Nem tudjatok, hogy hogyan oldjak meg a mechanikat a CH Flight Yoke-ban? Sima joynak lattam mar a mechanikajat, de sehogy sem tudom kitalalni, hogy hogyan erzekelheti a yoke tolast-huzast, illetve a forgatast.
    Esetleg nem tudjatok, hogy fogaskereket honnan lehet beszerezni /lehet muanyag is/? Barkit kerdeztem, mindenki csak nezett, mint a moziba. Vagy ha tudnatok megoldast masfajta attetelezesre /toloero-szabalyzashoz/ akkor azt is szivesen fogadom.
    Ha valakit erdekel/pl azokat, akik tobbmonitoros deszktoprepulesben gondolkoznak/, most tettem be egy matrox millenium pci-os kartyat az ati radeon melle. Az xp siman felismerte, igy mar 3 monitor aggathato egy szamitogepre.
    Koszi ;)
  • w77d
    kössz! tényleg ott voltak a nem létező festések!
  • alert
    Megnéztem és megerősítem, ez jó :)
  • Papirzacsi
    Még vmikor régen készítettem egy AFCAD-et, amiben ez is javítva volt.
    Remélem ez az, olyna rég volt ,hogy már nem is emlékszem. :-D
    Ez
  • alert
    Valószínűleg a warez verzió miatt van. Keresi a Paint 13-at miközben nincs is feltelepítve 13-as festés. Nyisd meg jegyzettömbbel a gépnek a CFG fájlját és töröld ki az összes nem létező festésre vonatkozó bejegyzést és nézd meg, hogy ami tényleg fel van neki telepítve, annak a mappának a neve jól van-e beírva a CFG-be. Ha minden ok, akkor valószínűleg rossz formátumba van az egyik BMP textúra. Ez esetben töröld ezt a festést is, jobb ötletem nincs.
  • w77d
    jah és csak megpróbáltam a gyári telepítővel feltenni egy pár új livery-t
  • w77d
    Nos először is meg szeretném köszönni hogy ilyen gyorsan reagáltál!
    Először is a repülőgép választó menübe rányomok a 707-esre akkor kiírja, hogy a fsim nem tudja betölteni az adott alkalmazst/repülőt de a fsim fut tovább. A hibaüzenet egyébként az MDL fájlra hivatkozik. Ha ezután mégis azt mondom neki hogy select plane akkor kiírja hogy nem tudja betölteni a Legendary 707 paint 13-at és kilép! a következő pillanatban a desktopot látom már!
  • ColdFire
    Köszi
  • alert
    Szia, szerintem nincs (lehet hogy tévedek), de esetleg próbáld meg a hivatalos fórumon az utolsó afcad update-et. Ha nem megy akkor tölsd le az AFCAD2 progit, amivel újrapozícionálhatod az ILS-t. Akárki meg tudja csinálni, csak arrébb kell csúsztatni az egérrel.
  • Speedbreaker
    Fatal error :DDDDD
  • alert
    Magától nem romlik el. Nem telepítettél fel valamit és azután romlott el? Esetleg töröltél, másoltál fájlokat? Ez ezermillió fájl hibájától lehet. Rossz gauge, textúra, akármi. Valószínűleg az újratelepítés azért nem oldja meg a problémát, mert olyan fájl sérült, amit használ, de a fájl default és az installer nem tartalmazza. Ez tipp. Minden más működik? Hogy érted, hogy nem tölti be? Lefagy? Kilép a desktop-ra? Kék halál? Nem válaszol? Default scenery-nél sem tölti be? több infót mondj.
  • Speedbreaker
    Off

Hé ismeritek azt a játékot hogy FS? Tök jó. most kaptam havertól. Nagyon teccik. Vegyétek meg ti is.

On
  • w77d
    Jah utólag: az ártatlan kihúzva, mert sajna a 707-es nem eredeti, de eddig így is működött!