45215
  • Matth3w
    Én is azt hittem de nicns rajta ...
  • alert
    Szeva! Mellékelik a programhoz PDF formátumban.
  • Matth3w
    Sziasztok
    Nem tudjátok hol találok a PMDG 747-hez FMC programozási leírást?
    előre is köszi
  • alert
    Ja de még mindig az van, hogy ha valamilyen directx-et vagy opengl-t használó alkalmazás is fut, vagy pl egy pop3 e-mail értesítő kis ablaka felugrik a tray iconnál játék közben úgy, hogy az FS ablak módban fut, akkor elkezd 0,1 FPS-el menni. Ha bezárom utána a kis ablakot vagy 3d-t használó alkalmazást, akkor újra felgyorsul.
  • alert
    Nem szereti a videókártyád és a hozzá tartozó driver kombinációt. Ez szerintem egy bug. Én is napokig szarakodtam, mire sikerült összekombinálnom egy megfelelő omega és catalyst kombinációt, amivel végre hajlandó ablakban is működni és ráadásul a szimpla catalyst driver-nél kb 8-al több FPS-el.
  • quack
    miért van az hogy ha ablakban játszom akkor 0,1 fps-el megy, de ha teljes képernyőn akkor meg tök szépen?
  • Air
    Hát ez egy elég hiányos gyűjtemény. Ha csak Mo-t veszem lapul, össz. 2 reptér szerepel a listán. Ferihegy és Győr-Pér. Pedig több nemzetközi repterünk is van már.
  • perko
    Kicsit OFF leszek.
    Most találtam ezt a site-t A-Z World Airports
    Ha valaki ismeri bocs.
    A világ összes reptere minden fontos adattal ezekkel a panelekkel
    - Advertisers
    - Country Index
    - A-Z of Airports
    - A-Z of Personnel
    - IATA codes
    - ICAO codes
    - Associations
    - Airport Links

Külön szám, hogy midegyik reptérhez (lehet hogy nem mindegyikhez, nem ellenőriztem )be van linkelve a gugli térkép, úgyhogy rögtön lehet nézegetni Map, Satellite,Hybrid nézetben.

• alert
    Ferihegyen RNAV útvonalak vannak. Ezt GPS vagy FMC nélkül elég nehéz lerepülni, mert erre van kitalálva. Koordináták alapján vannak megadva a pontok. A vasFMC tényleg nem multikonfigra van kitalálva, de elvileg működhet. Gondolom van két géped az egyik a host a másik rámászik wideFS-el. Namost ha minden igaz, akkor a másik gépen is pontosan ugyanazt a gépet kell látnod mint az elsőn, max nézetet változtathatsz, de ha ott állítasz valamit a műszereken, akkor a host gépen is változik (lehet hogy tévedek). Ha nem, akkor viszont nem tudom mi lehet a probléma.
  • Marksz
    Jaja, valami Learjet szerű repcsit kerestem, a Boeing business gépekkel az a problem, hogy akkor nem lenne túl reális az LHBP mint bázisreptér, Kuvaitban meg nem nagyon szokott lenni onlájn légiirányítás.

A vasFMC-vel egyébként az volt a bajom hogy, nem tudtam elérni hogy, a másik gépen futó FMC lássa az FS-t.

A műszeres navigációval meg nincs probléma, (vor radial stb) azok elég jól mennek azt hiszem, SID-ekkel simán voldogulok, meg általában a STAR térképekkel is jóban vagyok kivéve LHBP-t, minden térképemen rajta van hogy X-NDB-től Y távolságra fordujl Z irányba,kivéve Ferihegyet, ott csak az intersectionok közti távolság van megadva(és nem nagyon van kedvem 3szögezni). Mondjuk lehet hogy csak nemtom értelmezni.

Ja és ma megvolt az első teljesen szabályos repülésem. :_D
    Ferihyegy-Shoenefeld utvonalon.
  • Speedbreaker
    Nem baj, elég szépek, én azt hiszem, hogy erről a grafról már csak álmodni fogok
  • Papirzacsi
    Itt is leírom akkor. Egy deka új kép sincs köztük. :-)
  • Lt.Balu
    Új FS X screenek itt
  • perko
    Ez a cockpit annyira egyszerű, hogy még az oldalkormány pedálok is hiányoznak.
  • alert
    Szerintem ő nem ilyenre gondolt :) Business jet alatt általában néhány személyes kicsi és gyors 2 hajtóműves learjet-et vagy hozzá hasonló a súlyához képest sokkal nagyobb tolóerejű luxusgépet értenek. Pl ez:

Persze vannak B737, sőt még 747 business jet-ek is, de az nem sok embernek adatik meg :) Ha ilyet keresne szerintem megelégedett volna azzal, hogy átfesti a PMDG-t. Ha tévedek akkor sorry. Ez aztán business jet cockpit :) Ultramodern és leegyszerűsített, de én nem vagyok híve az ilyeneknek.
  • exTrem
    Talén látogasd meg ezt. Ők csináltak business jetet.
  • alert
    Nincs Business Jet működő FMC-vel. Tudtommal ilyet még nem csináltak. A vasFMC-vel mi volt a gond? Szerintem nagyon találó és nagyon egyszerű + mindennel kompatibilis. Részt vettem a fejlesztésben, úgyhogy biztos tudok segíteni.

Valóban az igazi pilcsik is szeretik kézzel repülni a SID/STAR-okat, de nem FSNav-al és hasonlókkal :) Ehhez meg kell tanulni navigálni. VOR inbound/outbound radial, NDB approach, VOR arc circle, stb. Szóval az igazi pilcsik úgy csinálják, hogy fogják a megközelítési térképeket és az alapján lerepülik. Minden fel van rajtuk tüntetve. pl: melyik vortól hány mérföldre kell fordulni, hány csomóval kell repülni milyen kurzuson kell repülni egy másik vor felé stb. Ezek a térképek minden reptérhez ingyenes letölthetőek és az online repülő pilóták is általában ezt használják, akár a valóságban, tehát nem látod az útvonalat semmilyen kijelzőn :) Rádióadók és egyéb navigációs eszközök segítségével tudod, hogy hol vagy. Nem annyira egyszerű, ez tény :)
  • Marksz
    Hát, az FSNav, az pont olyan mint amilyennek leírod, ha STARt akarok változtatni akkor az elég bonyolult, a robot hülyül, stb. De mindegy a lényeg hogy lássam az adott SID/STAR útvonalát, a valós pilcsik is szeretik kézi vezérléssel csinálni ha jól tudom :_). A VasFMCt meg már próbáltam,, de nem működött.

Amúgy nem tudsz vmi jó kis Business Jet-et kidolgozva működő fmc-vel? (kerestem én mindenhol de hátha..)
  • alert
    Készíthetsz. De FSNav-ban letölthető egy millió. Csak rengeteg elavult közülük. Az igazi gondot az okozza, hogy nem igazán egyszerű útvonalat változtatni FS-nav-ban repülés közben. Márpedig IVAON-n erre pár perc alatt többször is utasíhat az irányító forgalomtól függően. Az FSNav-ot pedig nehéz átprogramozni. Mintha kikapcsolna a robot ha átállítod stb. Utána meg hülyeségeket csinál. Sőt nem lehet pl a STAR-t megváltoztatni mert fix. Legalábbis régen voltak ilyen problémái, nem tudom ma ez hol tart, de IVAO-n ezért nagyon nem szerették. Hogy áll a fejlesztés? Használható már FMC helyett? Mert akkor lehet, hogy meglesem megint mit tud :) Ha ivao-n akarsz repülni olyan géppel, amihez nincs modern nav rendszer kidolgozva, akkor vagy egy jól frissített GPS-t ajánlok (de ez nem túl reális) vagy pedig egy ingyenes FMC-t, ami bármilyen géphez jó. Erről már sokszor volt szó. Persze be kell szerezned minden reptérhez térképeket, hogy fel tudd programozni az FMC-t, ezek viszont ingyenesek. Nameg a repülés is reális vele.
  • Marksz
    Ja, hogyha nem találok rendes sid/star database-t akkor, azért nem lehetetlen feladat készíteni magamnak egyet igaz?
  • Marksz
    Na, AIRAC-frissitést már találtam FSNav-hoz, eddig nem tudtam hogy keressek rá, azt hittem közös az adatbázis. Már csak a SID/STAR eljárásokkal kell szórakozni egy kicsit, utána egy kis fónia gyakorlás, és már kezdhetek is IVAOn repülni. :-D
  • alert
    Melyik programból? Az FSNav-ból? Létezik. Az FS2004-ből? létezik. Sajnos ez mind létezik. Mindig le kell tölteni a lehető legújabb AIRAC adatbázist az adott programhoz, géphez vagy valamilyen kiegészítőhöz. Ezt általában az adott szoftver honlapjáról töltheted le néha csak akkor, ha megvásároltad, néha pedig a navdata.at-ról. Nagyon régen használtam az FSNav-ot úgyhogy bővebb infót nem tudok mondani. Sajnos az adatbázist sokszor nem frissítik, főleg a SID/STAR eljárásokat, így pl online sokszor kifejezetten szar ez a program :( pedig amúgy jó kis cucc.
  • Marksz
    Az létezik hogy hiányzik egy csomó intersection a programból?
    Töltöttem le, flight planeket, de az fsnav nem találja meg a waypointok egy részét. Tudtok vmi megoldást a dologra?
  • airbus
    hát az IVAO-n nincs bejegyzett wizzair, tudomásom szerint... mást erre nem tudok reagálni, ha sikerül beszélnünk a magyarországi wizzair főnökkel akkor több fog kiderülni, ugyanis mi a hivatalos VA szeretnénk lenni.. már tud rólunk, csak nagyon elfoglalt..
  • 767cpt
    Nem akarok elkeseríteni senkit, de a Wizzair VA már régóta működik :)) http://www.wizzva.org/

Üdv, CPT
  • Speedbreaker
    hehe :P Monduk az én gépem már a mig29 is kikészítette :D
  • Marksz
    wow
  • exTrem
    Lehidallok :)
  • alert
    Ha olyan gépet veszel, ami az FS-hez jó, akkor garantáltan mindenhez jó :D
  • Speedbreaker
    Hát jó, de ha már gépet veszek, nem olyan gépet veszek ami csak az FS-hez jó :P
    Amúgy meg így van.
  • alert
    Én mondhatni szerencsés helyzetben vagyok, mert nem játszom semmilyen játékkal, nagy ritkán kipróbálok egyet. Csak az FS-t hajtom ha épp van időm, tehát hogy más játék hogy fut nem érdekel. Másrészről pedig szerencsétlen, mert az Fs-hez kell szvsz a legbrutálisabb konfig :D De itt egy konfig 2 évig garantált, mert ugye 2 évenként jelenik meg új verzió, de ha egy brutális konfigot veszel tényleg 250eFt-ból, akkor az FS tekintetében kibírja akár 4 évig is. Jelenleg 250eFt-ból pedig meg lehet venni egy olyan konfigot, amin az FS gyönyörűen fut, akármennyi AI gépet, akármilyen scenery-t és akármilyen igényes repcsit használsz :) csak azért tudom, mert mostanában sok konfigon volt szerencsém tesztelni az fs-t.
  • Speedbreaker
    Igen ez így van. 3 évvel ezelőtt a gépem olyan istenkirály volt, hogy nem volt olyan játék ami nem indult volna rajta. De már itt vagyunk 2006-ban, így is fejleszettem a gépemet, de mit ne mondjak sokat nem tudok vele csinálni. Ha egy jó gépet akarok szerintem min. 200 rúgóban benne van, de ez is elavulna 1 év után. Nézzük csak a Crytek motorját. Hát úr isten. Meg hát nem mindenki engedheti meg magának, hogy 300 E-ből gépet vegyen.
  • alert
    Ha FS-ezni akarsz, akkor valószínűleg igazad van, bár nem tudom pontosan milyen géped van. Ezzel én is így vagyok, ha sok időm lesz fs-ezni majd beruházok. Bármi elfut a gépemen és szinte minden max grafikán, de FS-ben egy jobb scenery-től és repcsitől már megdöglik. Márpedig én minimum 20 FPS-re igényt tartok egy ilyen kaliberű szimulátor esetén akármi legyen a képernyőn :) Egy ilyen konfig ma ha csak az alaplapot, cpu-t, vga-t nézzük, akkor olyan 150k körül van.
  • Speedbreaker
    Szoktam neten is. szerintem a gépemmel elmehetek a szeméttelepre :D
  • alert
    A szokásos... FlightScenery vagy FlyTampa scenery-d van? Ha azok elfutnak, akkor ez is. Egyébként 3Ghz, 1GB RAM, 256 MB VGA (lehetőleg új, nem 9600 Pro 256MB, stb). Ha nem online játszol és nincs sok AI gép valamint nem egy részletesen kidolgozott géppel repülsz (pl PMDG), akkor elég neki jóval gyengébb konfig.
  • Speedbreaker
    És ehhez már erőmű kell? vagy mi?
  • alert
    Mivel nagyon sokan érdeklődnek privátban és máshol, hogy meghalt-e az új lhbp project, közzéteszek néhány új shotot és egyébként nem, nem halt meg :) Egy kompletten új külsőt kap minden, ez tart sok ideig.

• Marksz
    Egyébként nem tudtok valami jól kidolgozott Business Jet-ről működő FMC-vel?
  • alert
    Sajnos életemben nem használtam widefs-t.
  • Marksz
    Kösz a helpet, de van egy kis baj, egy másik gépről akarom(egy ősrégi laptopról) futtatni a progit, de a wide fs, megáll annál a résznél hogy waiting for connection. Nem tudod hogy lehet beállitani a programok megtalálják egymást?