45215
  • berczy #6990
    Én is így vagyok vele és mindig én csinálom a fel- ill. leszállást, csak szerettem volna kipróbálni, hogy miként üzemel a valóságban az A320.
  • Speedbreaker
    Vagy használj FS navigátort. Amúgy szerintem semmi élvezet nincs benne ha nem te szálsz fel, illetve nem te szálsz le ;)
  • alert
    Nálam hibátlan. BPscenery 2004-el, és 2006-al is :D
  • Hypo #6987
    :}}}} igaz , ja visszaterve a pss-re kiprobalod ha idod engedi hogy lhbp rol 31l rol telen felszallsz nalam itt szokott kilepni szoval lehet a bpsceneryvel akad vagy a textura...passz
  • alert
    Meg ha jó a sid/star :DDD
  • Hypo #6985
    HA sid/star szerint repulsz akkor a megkozelitesnek megvan a szabalya ergo azoknal a waypontoknal mar az fmc en latod a magassagot amin mennie kene es elvileg azon is megy ha jol csinaltal mindent:}
  • Hypo #6984
    az fmc act rte oldalan latod a wp-nel a magassagot
  • berczy #6983
    És, ha netán el is kezdi a sülyledést T/D-nél akkor azt honnan tudom, hogy meddig teszi ezt? Mégsem kellene fejest ugrani a búzatáblába....
  • alert
    Hát akkor érdekesebb a helyzet. Viszont én ismerek pár srácot akik csak PSS-el repülnek és semmi bajuk vele. Nálam se lépett még ki. Nem hiszem hogy a PSS önmagába okozná a hibát. Lehet hogy az fsuipc verziója nem tetszik neki vagy passz. Nekem pl a legújabb 3.65 -ös csinált ilyeneket, de nem a pss-el, vissza is tettem a 3.6-ost, azóta ok.
  • alert
    Nem valószínű, hogy a PSS miatt van. Nekem még nem csinálta PSS-el. A kilépés ezer ok miatt lehet. Meleg van, memória hiba, videkórtya hibázik, az FS nagyon gépigényes játék, nagyobb a lehetőség hogy hibázik a program. Nekem is volt hasonló de kiderült hogy meg volt emeleve a GPU órajel. Azért is volt már ilyenem hogy túl meleg volt... PMDG-vel is, stb.
  • Hypo #6980
    más kiegnel semmi gond es van jo par:}} de pss el mindig akad nehany idegesito dolog
  • Hypo #6979
    ugy ertem hogy vannak bizonos esetek hogy kilep
  • alert
    Hogy érted azt hogy kilép? :) az nem a PSS-től van az biztos. A support tényleg szar és drága is. De millió free livery van a pss oldalon is és avsim-en is. 747-el nem repülök, azzal online egyes reptereken 4-5 FPS-em van Kéne egy rohadt dual-core proci is, online repüléshez vagy 4 program fut párhuzamosan, na az ilyenhoz jó a dual-core. Azzal a géppel amivel offline van 27 FPS-em (akár default cessna), online ha vannak körülöttem már csak 15-16 FPS. Ha bekapcsolom a 3D felhőket akkor már csak 10 :)
  • Hypo #6977
    felre ertettel vagy rosszul fogalmaztam akkor elnezest szoval az fmc-je szvsz jobb nekem is feltunt hogy nagyon szepen repuli le, nekem ami nem tetszett benne az hogy tele van bugal, supportja eleg szar, neha csak ugy kilep, jo draga a liveriekkel, es ezert nem is repulok vele mostanaban, bar a 747 es fmc je szerintem a pmdg nek eleg kiraly lett.
  • alert
    "nem teljesen"-t akartam írni sorry.
  • alert
    Szerintem teljesen igaz amit mondasz. A PMDG FMC-jénél sokkal kifinomultabb, sokkal precízebben repül és sokkal többet is tud. Vannak olyan eljárások amiket a PMDG habár elméletileg le kell hogy repüljön mégsem teszi. Pl Debrecen ILS profile. PMDG rossz irányba fordul, mert úgy érzékeli, hogy nem tudja lerepülni. Sármellék és még ezer másik reptér dettó. A PMDG FMC-je komplexebb útvonalak szempontjából béna, habár elvileg mennie kéne neki, a script nyelve is elég összetett, dehát mégse... a PSS ellenben simán lerepüli, jobban holdingol, tud tresholdot és paralellt, a pmdg egyiket se tudja szerintem. Stb stb
  • Hypo #6974
    hat nem talaltam ra utalast a manualba se:
    Back on the FMC, open the INIT REF page and choose a landing flap configuration - we normally use 40 degrees in a 737-800 and 30 degrees in a 737-700. The FMC will automatically calculate your approach speed, known as VREF. Tune both NAV1 and NAV2 radios with your ILS frequency (111.50 for ILS 28), turn the course knob to 276 (which is the runway heading) and change TCAS mode to below (B). Turn the autobrake knob to "2" and make sure you reset the altimeter to local setting when descending though transition level. Also, change the altitude selector to 5000ft. The FMC is now prepared to start the descent automatically at the top of descent (T/D), but you might want to descend earlier using the DES NOW> button on the DES page.
  • sajoati
    jaj, nem, bocs, ez pmdg 737ng. :)
  • Hypo #6972
    az le van modellezve a pss fmc jebe? hmm ...
  • Hypo #6971
    en mentem vele sokat de nagyon bugos sajnos pedig szepen nez ki de pmdg kozelebe nem er sajnos
  • sajoati
    nekem is FMC/DES "gondjaim" vannak. (csak mert a veget meg mindig manualisan csinalom, amit szeretek, de jo lenne egyszer csak geppel.)

szoval a DES lapon van egy beallitando FORECAST oldal. de en azt honnan tudjam, hogy milyen magassagon milyen szel fuj?

mivel FORECAST, meg a leiras is ez ellen szol, ezert gondolom nem az aktualis magassagokon kell beirni a szeliranyt/-erosseget??

• alert
    Nem :) de többet én sem tudok, csak keveset repültem vele még tanulgatom. Majd erre téved egy guru..
  • Hypo #6968
    akkor nagy hulyeseget azert nem mondtam ez megnyugtat.}}
  • alert
    Automata leszálláshoz mindkét autopilotnak be kell hogy legyen kapcsolva és az ILS kapcsolónak is. Az FMC-ben állítod be a pályát és magától állítja hozzá az ILS frekit.
  • Hypo #6966
    Hat az utvonalon ha elered a T/D -t akkor utana elvileg ha minden jo magatol kene sullyednie, de van az fmcben a des now akkor elkezd sullyedni.

Az automata leszallas onnan muxik amikor mar elkaptad a lokalizert ha jol emlekszem es a 2 automata pilotnak kell mennie
  • berczy #6965
    Sziasztok!

Lehet, hogy utálni foggtok a kérdésért, de azért csak feltezsem. :-)

Bár elolvastam a FAQ-t és a PSS Airbus iskolát, de nem találtam rá megoldást.

Éspedig: Ha FMC-vel repülök, sehogy nem tudom elérni, hogy magától lekezdjen ereszkedni a masina, márpedig ez néha zavar. Van erre valami megoldás FMC-n belül.

Másik: EZ kifejezetten PSS specifikus. Tartom a magasságot, majd ráfordul a gép a siklópályára, tartja is az irányt, de nem kezdi el a süllyedést. Nekem kell hekkelnem, hogy fasza legyen, márpedig úgy tudom, hogy ez a gép magától is le tud szállni. Ehhez hogyan kell programozni a MCDU-t, valamint miket kell kapcsolgatni a panelen?

Ez kettő lett a végére. Bocsesz.

Előre is köszi a válaszokat.
  • Mike 007
    elment a fejemből hogy melyik billentyűzet a forward meg a backward billentyű mert kell az f1 view-hez addig is thx
  • Hypo #6963
    Sajnos ez a pss hibaja a forumukon volt valami megoldas nalam neha eltunik neha nem
  • Mike 007
    kösz Alert a tippet amúgyis elolvastam volna csak az idegesség amiatt hogy hogyan működik a virtual cockpit elvette a figyelmemet a FAQ-utól

(mert nem tom hogyan működik...de magyarul le van írva hogy hogyan működik?addig is thx)

Mike 007
  • HASLZ
    sziasztok!

Meg tudja valaki mondani nekem, hogy mert van az a PSS Airbusnal mikor behuzom a gep labat a kabinban ugy tunik hogy be is jott, viszont ha kivulrol nezem a gepet, akkor a labai kint vannak???
    Elvileg bent vannak a labai,mert behuzas utan a vmax a sebmeron felugrik, csak zavar ha kivulrol nezve FL350-en kint van a futo.
    Koszike a segitseget

Udv SLZ
  • alert
    Nyílvánvaló hogy nem erre gondoltam hanem arra, hogy ha valaki emberi irányítás alatt szeretne repülni, de kötekejd :D Ezen kívül igazad van, ha nem akarsz irányítás alatt repülni akkor tényleg semmi értelme online repülni.
  • Papirzacsi
    Nos én nem kaptam kedvet. Sőt elmegy tőle a kedvem. Ha cessnával akarok bozótrepülni Washington állam hegyei között, akkor egy irányító ne fontoskodjon nekem ott, hogy már pedig jelentkezzek be meg hasonlók.
    Ha pedig nem kell vele kommunikálni, akkor abszolút semmi értelme annak ,hogy online repüljek. Nemde?
  • alert
    Mike 007! Akkor megint csak azt tudom mondani, amit eddig. Légyszives olvasd el a FAQ-ot (kattints a topic tetején lévő képre) és olvasgasd végig a fórumot vagy használd az oldal alján található keresőt. Egy fórumban az a szokás, hogy ha van FAQ és sok hozzászólás, akkor nem kérdezünk olyan alapvető dolgokat, amelyeket már sokszor kitárgyaltunk. Köszi!
  • Mike 007
    virtual cockpit
  • zAkkEr
    Jól néz ki.......de nekem ez még sok :P
  • alert
    Gyertek online repülni jobb mint az offline :) néhány kedvcsináló kép. Ezek most készültek, este sokkal többen vannak.

Radar irányító progi
    Forgalom globálisan
    Forgalom és irányítás Eu-ban
    Forgalom és időjárás globálisan
  • alert
    VC-t? Mire gondolsz?
  • Mike 007
    melyik lapról lehet letölteni a VC-t?
  • alert
    Igen és van még sok másik ilyen oldal is pl avsim, csak onnan több TÍZ ezret lehet letölteni :) nézd meg a FAQ-ot. De azért kösz a linket, majd berakom ezt is, nem ismertem.
  • Speedbreaker
    Van aki most repül közben?