45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#7150 Nem hinném hogy ki lehet szedni a vizet már csak a más textúrák és renderelés miatt sem :( Ha szebb vizet szeretnél ajánlom a fizetős FSWater, vagy a Flight Environmnet kiegészítőket. Mindegyikben elég klassz vizek közül lehet választani. -
#7149 -
#7148 Szerintem ha bárkinek bármiről kérdése van az Airbus-al kapcsolatban, nyugodtan forduljatok bizalommal hozzá. Ő ugyanis IRL is repül ezen a típuson...van már párezer órája rajta szerintem...
F.Y.I. -
#7147 Nem néztem hogy válasz volt :). Ezer bocs -
#7146 Neked Lénárth Jani bácsi alábbi írásából az jön le, hogy nem ért az Airbushoz?! Szerintem inkább az a haverod mehetne tanulni Janibácsihoz... -
#7145 Szevasz!
Ha airbus gondod van akkor hamarosan hazajön a haverom ( AIRBUS ) és ő majd segít. Komolyan foglalkozik az airbusokkal már sok mindenkit tanít. Már 3 repülésen van túl a cockpitban ami nagy élvezet volt neki nomeg sok tanulás ... Ha kérdésed van akkor majd tőle kérdezz biztos hogy segíteni fog. -
#7144 pl ezeket: http://utazas.index.hu/spanyolorszag/alapprogram.asp?aid=487 felhívod -
#7143 1. Szerintem google, és ott inkább az utazási irodákat nézd, ott szerintem irja azt is milyen légitárs.al menne.
2. ??? passz -
#7142 két off kérdés (ezerbocs): budapestről san javier-be milyen légitársaság repül?
az fsx demo-ból nem lehetne kioperálni a víz megjelenítést?
on -
#7141 ezdedurva :D -
#7140 király, ezt elmentettem, bár eddig még csak B737-tel mászkálok, de jók az ilyen konkrétan megfogalmazott segítségek.
ez az Airbus pilóta is biztosan olvasott ilyeneket. ;)
Ők viszont biztos nem! :))) -
throttle #7139 Szervusztok!
Az Airbus a T/D ponttól kezdve nem kezdi el automatikusan a süllyedést!
EHHEZ AZ KELL, HOGY A PONT ELÉRÉSE ELŐTT AZT A MAGASSÁGOT, AMELYRE SÜLLYEDNI AKARUNK, BE KELL ÁLLÍTANI, MAJD A PFD-n MEGJELENŐ, A SÜLLYEDÉS MEGKEZDÉSÉRE FIGYELMEZTETŐ JELZÉSKOR A FORGATÓGOMBOT BE KELL NYOMNI!! Ki fogja írni a PFD panelon a szöveget, hogy "DRAG REQUIRED". Tehát, növelni kell az ellenállást, ezt pedig az airbrake kar használatával fojuk elérni. (A magyar billentyűzeten az ü betű az airbrake. a visszahúzása néha kétszeri lenyomásra fog csak működni).
Ahhoz, hogy a repülőgép a megközelítés során önmagától elkezdje a pályára fordulást, az eljárás a következő:
- a megközelítés megkezdése előtt az ARRIVAL lapon kiválasztjuk a leszállásra használatos pályát, és aktiváljuk.
- a repülési tervben lefelé haladva megkeressük az MCDU kijelzőjén azt a pontot, ahol a repülési terv megszakítva lett, innen töröljük a megszakítási pontot, hogy folyamatosságot mutasson a pályaküszöbig.
- fokozatosan csökkentsük a jobboldalon, a magasság beállító forgatógombbal a magasságot, az MCDU vertikális értékeinek megfelelően, természetesen mindíg az MCDU által számított érték alá.
- a végső megközelítés előtt töltsük ki az APPR lapot, a hőmérséklettel, nyomással, széliránnyal együtt, a térképről pedig jobbra írjuk be az elhatározási magasságot (DH)
- a sebességet folyamatosan csökkentsük, a fékszárnyak lenyitásával egyetemben.
- először a baloldalon, az ILS, majd kb 15-20 mérfölddel a pályaküszöb előtt a LOC nyomógombot nyomjuk be, majd amikor elkaptuk az iránysávadó jelét, (localiser) akkor nyomjuk meg az APPR gombot.
- amikor mindkét jelzés zöld a PFD képernyőn (LOC, GS) nyomjuk be az AP2 gombot. Haladjun a siklópályán, a középső markerig az autopilot rendszerrel, de
fölötte kapcsoljuk le az autopilotot.
- innen igyekezzünk autopilot nélkül, a pálya melletti PAPI fények, és a ND jelzéseinek segítségével, kézzel megközelíteni a pályát.
- Ahogyan a valós életben, itt is elhangzik a "landing" azaz leszállunk szó, a PFD kijelzőn megjelenik a "LAND" felirat, később, amikor pedig a gépi hang bemondja a "'RETARD, RETARD" szavakat, az F1 gombbal teljesen levesszük a tolóeről.
- az automata fékrendszer baloldali, vagy középső gombját aktiválni kell földetérés előtt, a középső kijelző panelon lévő leszállás előtti inicializáláskor megjelenő checklist szerinti ARM GND SPLRS jelzést a SHIFT+ü gombbal aktiválhatjuk.
- a pályára leszállva, az F2 gombbal aktiváljuk a tolóerő visszafordítást, amikor a sebességünk 60 csomóra csökkent, az F1 gombbal alapra állítjuk a tolóerő szabályzó karokat, ettől kezdve manuálisan fékezünk.
- a pálya elhagyása után azonnal lekapcsoljuk a leszálló fényszórókat, alaphelyzetbe húzzuk a fékszárnyakat, elindítjuk a segédhajtóművet, 2000 kódra állítjuk a transzpondert, majd standby állásba, és bekapcsoljuk a guruló fényszórókat.
- amennyiben az autopilot bekapcsolva marad, kellemetlen meglepetésekben lehet részünk, vagy nem fog fékeződni a földön a repülőgép, vagy kormányozhatatlan lesz, stb. TEHÁT, MINDÍG AUTOPILOT NÉLKÜL ÉRJÜNK FÖLDET!!
Szeptember közepére elkészül az AIRBUS Iskola másik kettő része, ahol ezekre a gyakorlati dolgokra konkrét példákat fogok bemutatni, a különböző navigálási fogásokkal együtt.
Addig is sok jó leszállást az Airbus típusokkal!
Lénárth János -
#7138 jaj kell ez nekem?
most cessnaval szorakozok, és kimegyek sármellékről hurghadába (egyiptom)...
13 óra oda 13 vissza, 172SPvel...
gyüjtöm az órákat a köv kategóriás jogsimra:)
nem tom hogy ennek mi értelme, de had szójjon :D -
#7137 sok érdekes dolog van rajta :D -
#7136 már ok -
Mike 007 #7135 akkor újra -
#7134 :D -
Thanatos #7133 csodás... -
#7132 most meg:
Az oldal jelenleg túlterheltség miatt nem elérhető.
Megjegyzés: Akinek már sikerült belépnie, azt kiszolgálja a szerver, azonban jelenleg új belépéseket nem enged.
Érdemes folyamatosan próbálni elérni, ugyanis ha valaki kilép, akkor felszabadul a helye és máris be lehet jelentkezni.
Kérünk látogass vissza később!
Köszönjük türelmed...
:D -
#7131 ezen annyira nincs semmi hogy az eszméletlen :D
vagy háttal ülök a gép előtt? :D -
Mike 007 #7130 nézzétek meg ezt az oldalt!
www.flightsimu2004.mindenkilapja.hu -
Mike 007 #7129 de nekem úgy nem működik csak billentyűzeten
-
#7128 elforditod a joyt...
ugyanugy -
Mike 007 #7127 ja azt az oldalt ismeritek amelyiknél ju 52-eseket lehet letölteni? ejtőernyős gép is van amiből potyognak az emberek de nekem még nem sikerült
na az oldal neve www.fs.lap.hu és ingyenes letöltések és ott van hogy ju 52
Nézzétek meg! -
Mike 007 #7126 az olyan gépeket hogyan hívják amelyikeknek a hátulja lejjebb van mint az elejük? ja taildraggers. azoknál hogyan kell kanyarodni joyyal?
-
#7125 OFF
nem jön vki velem pokerezni? :D
ON -
#7124 Ok bocs :) de nem igazán értem a logikát :) adj egy fotót és elhiszem. Sokszor telepítettem már. Elindítod a Flight1-os csomagot: Betallózod a license key-t, majd kibontja a rendes installert abból a Flight1-os szarból, majd ezután azt kell futtatni, ami telepíti a gépet és nem kér semmit, így is elindul. A Service Pack 3 opcionálisan telepíthető. -
#7123 ezt most megegyuk vbagy megigyuk?:D -
#7122 -
#7121 Lásd a #7115-ös hozzászólást, a Tiédtől visszafelé a harmadik
már ez is keresésnek számít szval nem biztos hogy meg tudja csinálni a csávó :D -
Matth3w #7120 Igen és köszönöm szépen jól írtam előbb kéri de lehet én vok a hülye :) csak én a másik oldalt néztem nem level d-t hanem a kiadóját és ott csak 1 patch volt még 1szer köszi -
#7119 Hát azt nem tudom hogyan csinálod, mert előbb fel kell telepíteni a repcsit és utána kell neki feltenni a Service Pack 3-at :) szerintem valamit elnéztél vagy elírtál. Biztos hogy jól olvastad? A kérdesdre válaszolván: valószínűleg a fejlesztők oldaláról letölthetők a Service Pack-ok ugyebár mint általában... Level-D simulations. Hogy ezt honnan tudtam meg 5 másodperc alatt? google. Lásd a #7115-ös hozzászólást, a Tiédtől visszafelé a harmadik -
Matth3w #7118 Sziasztok nem tudjátok , hogy a LVLD 767 hez hol találom meg a service pack 3 at mert azt kéri a telepítéshez , hogy előbb azt rakjam fel előre is köszi -
#7117 van ilyen vor to vor után:)
azon semmmivel nem kellett szorakozni, leetölteni stb:) -
Thanatos #7116 ... -
perko #7115 Most találtam, muszáj volt betenni.
-
#7114 Azt hittem hogy neked nem kell majd ilyeneket mondanom de tévedtem :) Olvasd el a banner alatt lévő leírásokat, a FAQ-ot, a topicban is keresgélj, és a további kérdéseidre is választ kapsz majd. -
#7113 NavData service -
#7112 navdata?
az hol van? az FMCbe, vagy vhonnan tölteni kell? -
#7111 köszönöm! tényleg agyonpakoltam a gépet mindenféle security cuccal, pl. behatolásvédelem, saját host file is tilthatta volna, de ez így nagy segítség volt!
(ráadáasul du. 4-kor próbálkoztam, és akkor is offline volt.)