45215
  • ColdFire
    nem megy senkinek se...
  • sajoati
    valaki megpróbálná, hogy működik-e most neki a real weather update?

nekem nem. fs2k.zone.com-ra akar menni netstat szerint, de azt pingetni se tudom.

azért vagyok bizonytalan, mert most húztam újra a windows-t, kicseleztem az fs telepítőt a "régi könyvtárát átnevezni - újat föltenni a régi könyvtárba majd DELETE - könyvtárba régi fs-t visszapakolni" módszerrel, plusz letiltogattam a fölös szervizeket winxp-ben, h full biztonságos legyen a gépem, szóval nem tudom, melyik fázisnál van a gond.

(tűzfalat már kiőttem mint hibaforrást, és lassan a szervizesdit is.)
  • alert
    Ha a MEBAN ponttal van gond, valószínűleg nem frissítetted az adatbázist. Lehet hogy a PSS újabb. Mindegyik FMC AIRAC-ot és SID/STAR-t frissítsd a legújabbra a navdata-ról. Ha az egyikben elfogadja a másikban nem, akkor biztos hogy valamit rosszul csinálsz mert az AIRAC minden géphez ugyanazokat az adatokat tartalmazza, havonta a legfrissebbet.
    Ha figyelmesen elolvastad volna a leírást, akkor rájönnél hogy az L853 és UL853 stb nem útvonalpont!! ezért nem tudod bevinni. Ezek légifolyosók, amiket két pont közé tudsz rendelni ha a két pont rajta van az adott légifolyosón. Az FMC-ben nem az útvonalpontok közé kell megadni hanem máshol. Több helyen is lehet, FMC válogatja.
  • ColdFire
    777 PSS-es
  • ColdFire
    ezen betojok bazzeg...
    777-be be tudtam írni azt a pontot hogy MEBAN, ebbe meg invalid entry... hát ez kész...
    de a 777be meg kicsit más az fmc, szval azt meg nem tudtam folytatni...
  • ColdFire
    ...
    de hhogyha én pestrol LHSKra akarok menni, azokat az adatokat hogy szürőm ki az FSNAVbol? a litkut meg ezeket megmutatja, de ezt a l853at meg uil853at azokat nem...
  • alert
    Úgy kell ahogy a segédletben le van írva. Szerintem kivételesen elég részletes és érthető ez a rész :D
  • ColdFire
    fmc RTE 2. oldalába hogy írok be vor-t?
    vagy ha nem tudok akkor ezeket hol tudom megnézni mint itt van a segédletbe?:
    LITKU L853 TAGOD UL853 MEBAN UM985 JED UM866 ARDAG
  • ColdFire
    hát az jó:)
  • alert
    Kereket fékszárnyat nem kezeli :) de a többire képes, ha jól be van állítva. Azonban ezt a teljesen automata dolgot nagyon ritkán használják és szinte mindig bele kell nyúlni mert az ATC más instrukciókat ad mint az tervezve vagyon :D
  • ColdFire
    az FMC a kifuto elejétől, a köv. kifutó végéig leteszi a gépet? gereket kiengedi meg a fékszárnyat?
    vor to vor repülés kicsit más:)
  • Royal76
    Köszönöm a választ! Így már értem! Akkor addig küszködök majd amíg nem leszek elég jó az online repüléshez! Mégegyszer THX!
  • alert
    Sajnos az FS beépített ATC-je egy fos. Erre nincs jobb szó :) nem tud irányítani bonyolultabb útvonalakon, nem ismeri a megközelítési vagy elhagyási eljárásokat stb. Az FMC-t sose fogod tudni rendesen összeegyeztetni az FS ATC-jével. Az FS ATC ráadásul igényli, hogy repülési tervet adj le FS Flight Plan formájában különben nem képes IFR szerint normálisan irányítani, ezzel viszont ellentmondasz az FMC-nek mert az FS Flight Plan adatbázisa régi és nem frissíthető, megközelítési eljárások pedig szintén nincsenek benne. Röviden: Vagy FMC vagy FS ATC és FS Flight Plan. FMC-t igazából online játék esetén tudod kihasználni, ahol valós légiforgalomirányítók irányítanak.. normálisan :) vagy pedig úgy, hogy nem használsz légiirányatást :( Az FMC-be beprogramozott utolsó pont után a valóságban vagy online repülés esetén úgy működik a dolog, hogy az ATC irányít a pályára vagy megad egy STAR-t (érkezési eljárást) amit szintén be kell programoznod az FMC-be, ez esetben ez vezet rá a pályára. Az FMC-t és az FS ATC-t csak úgy tudod valamilyen szinten összehozni, hogyha ugyanazt az útvonalat tervezed meg az FS Flight Plan-ben, mint amit beírsz az FMC-be. Ekkor azonban el kell felejteni a SID/STAR-t (mert az FS FP nem tudja) és az útvonal se biztos hogy reális lesz vagy be tudod állítani úgy ahogy akarod, mert mint említettem az FS adatbázisa nagyon régi. Más. Az hogy nem tudtál magasabbra emelkedni valószínűleg attól van, hogy a VNAV aktív volt és a robot panelen nem volt az FMC-ben megadott magasság betekerve. Az MCP beállítás biztonsági és kényelmi okokból übereli az FMC-t ha magasságról van szó.
  • Royal76
    Az ILS-ig el se jutok a megközelítési eljárást nem tudtam kiválasztani, mert nem tudom akkor még, hogy melyik leszállópályára kell mennem. Az útvonal tervben lévő utolsó pontnál akadok meg. :(
  • ColdFire
    hát az utolsó pontnál muszály lett volna megtalálni a pálya ilsét, mert az pont olyan távra van sztem
  • Royal76
    Sziasztok! Ha nagy hülyeséget kérdezek akkor bocsesz! Tegnap próbáltam ki először az fmc-vel való repülést többször is. Úgy állítottam be ahogy a Faq-ban le van írva (remélem). Csak sima repülést indítottam el és nem használtam az fs útvonaltervezőjét (gondolom az fmc miatt nem kell). 2 problémám volt az fmc nem vitte fel a gépet a beállított utazómagasságra és az utolsó beállított pontnál nem voltam olyan közel a reptérhez, hogy kapcsoltaba tudjak vele lépni. El kezdtem a megközelítést 1 "tippelt" leszállópályára, hogy ne szakadjon meg az útvonal, de persze, hogy amikor már fel tudtam venni a kapcsolatot atc-n a toronnyal teljesen másik leszállópályára irányított (ja és itt sem változtatta a magasságot). Frissítettem az fmc-t a sid/star eljárást mégse jött össze! Ha tudna vki segíteni mit cseszhettem el annak nagyon örülnék! Eddig csak a fs útvonaltervezőjével készített útvonalat repültem le fmc nélkül! Sorry, de még ebben kezdő vagyok!
  • Hypo #7094
    Ok köszike, mindig a legfdrissebb cuccokat hasznalom, de ez volt a gond, hogy nem valasztottam trans-t a palyahoz, illetve rosszat.
  • alert
    Igen. Ha GIGOR az utolsó pontod és kiválasztod a GIGOR1W STAR-t majd a 29-es pálya ILS megközelítést akkor meg fog jelenni néhány TRANSITION a 29-es pályához. Itt kell majd kiválasztani a PESAT-ot. Viszont ha pl a 34-es pályát választod leszállni és arra jelölsz ki PESAT TRANSITION-t az kanyarogni fog rendesen :D Feltétel még hogy a legfrisebb adatbázisod legyen az FMC-hez, amit a navdata.at oldalról tölthetsz le. Kell az AIRAC és a SID/STAR frissítés is.
  • Hypo #7092
    Köszike a sok infot, persze tudom hogy elore nem lehet tudni, csak kerdeztem hatha Amugy igazabol az erdekel hogy az fmc-ben dep/apr oldalon kivalasztom a 29 es palyat melle pedig gigor1w és trans pesat29?
  • alert
    Nembaj ez most nem neked szólt :) 2 hét aktív FS és a magyar doksik elolvasása után már meg fogod érteni.
  • bepe79
    Na ez az a post, amiből sacc per kábé egy büdös szót sem értettem..
  • alert
    Hát ezt így nem igen lehet megmondani, hogy ki milyen STAR-t használ. Először is millió dologtól függ köztük a forgalomirányítótól is. Sokszor ha nincs nagy forgalom egyáltalán nem is kell STAR-t repülni hanem direktben rányom az ILS-re. De ha már STAR, akkor először is attól függ, melyik utolsó TMA belépőponthoz érkezel. Fogalmunk sincs melyik ponthoz érkeztetek amikor te repültél, de ha Bp-ről mentetek akkor nagy valószínűséggel GIGOR-hoz. Ha pedig GIGOR-hoz akkor innen PESAT-hoz vezet egy GIGOR 1W nevű STAR. PESAT-nál holding van innen pedig a PESAT29 transition vezet a 29-es pályára. Ez viszont egyáltalán nem kacskaringós. A 29-es pályára vezető további final transition-ök: BALAD29, NERDU29, MABOD29
    Szóval inkább a térképeket kellene nézegetned :) Mellékelek egy térképet a 29-esre vezető összes transition-ről. A STAR-okat és a többi megközelítést megtalálod a bécsi térképeken, letöltheted pl az IVAO osztrák oldaláról, ha regelve vagy.

• exTrem
    Nekem működik. Csak be kell állítani ha jól emlékszem az y axist-t. Vagy valami hasonlót. De lehetséges én is úgy fordulok a földön hogy taposom a pedált :)
  • samhun
    a pedál és a joystik nem müködik ecerre :(
    pedig én csak annyit szeretnék, hogy joyal irányitom, a kormány pedálával meg rudderezek. Nem lehet valahogy összehozni a 2őt?
  • exTrem
    Nem rád céloztam :). Csak elég gyakran jönnek emberek hasonló kijelentésekkel, de warez szándékkal.
  • bepe79
    Ezzel remélem nem rám célzol (még mindig), ugyanis én itt a topikban egy szavammal sem warezoltam. Idézem magamat: "A kiegészítők közül melyikeket érdemes leszedni és felrakni?", a letöltés alatt pedig az ingyenes kiegészítőket értettem, amelyek közül egyet már le is szedtem a FAQ-ban közölt linkek egyikéről.
  • exTrem
    Ezzel szeriten nem csak én vagyok így :). De nem hangoztatom hogy ( nem találom emulen, honnan tudok letölteni ?, meg stb. )
  • Hypo #7083
    Na ha már loww nál tartunk, megvettem a fly tampa vienne repteret, eszemeletlen szep, es most mar a 29 palya ils et is javitottak szoval tokeletes, viszont lenne egy kérdésem a nálam sokkal profibbakhoz. Ha nem online repulok, persze fs atc-t is csak epp hogy hasznalom mert ugye eleg erdekes, szoval egy LHBP-LOWW utvonalon
    milyen STAR-t repultok a vegen? tudom fugg szelirany stb de most en egy altalanosra gondoltam 29 es palyara.

Azert kerdezem mert nemreg mentem oda igazi geppel es figyeltem a megkozelitest elegge kacskaringos volt, kivancsi voltam melyiket hasznalhattak
  • chicco
    Bepe79.Ha már úgy érzed megy a repülés és szeretnél közeli repterekre repülni ajánlom A LOWW Bécs utvonalat .Szerintem naon szép Scenery.+Boston néhny ingyenes orosz reptér USSS,UNNT ,Genova ,Velence, Greece kerkyra project.Madeira
    most nem jut eszembe több.
  • chicco
    Extrem nehogy azt mond ,hogy te mindenért fizettél.Mert nem hiszem.mindenki örül 1 kis cuccnak amire rátalál ,és mindenki örül a segítségnek vagy hogy segíthet "klubbon belül".
  • thomka
    Köszi szépen az infot, csak alapból a pmdg hez nem túl jó hangefektusok vannak azt ahoz akkarok valami jobbat felrakni.
  • bepe79
    747-200 műszerfal bemutatás és kezelés:

http://www.inext.hu/~pchelper/seg/02wmv100.wmv
  • alert
    Természetesen megy SP2-őn, nagyon ritkán van ezzel probléma. Magyarítást sehol nem fogsz találni, olvasd el a banner alatt lévő cuccokat, kb ennyi leírás létezik magyarul, a repülés nyelve az angol aki ezzel akar komolyabban foglalkozni az nem kerülheti ki az angolt. Sajnos ez van. Képtelenség lenne több tíz ezer oldalt magyarra fordítani a témával kapcsolatban. Pl egy nagygép komoly kezeléséhez a nulláról úgy lehet eljutni hogy elolvasod a fellelhető magyar tananyagokat, megcsinálod az FS beépített angol oktatóanyagát és még ehhez hozzájön majd különböző oldalakról vagy helyekről pár száz oldal angol leírás. Ez már egy komolyabb szintet jelent ha meg is tanulja az ember. A kisgépek vagy nagygépek nagyon egyszerű kezdő szinten történő üzemeltetéséhez kb elég a beépített oktatóanyag és a banner alatt lévő magyar leírások.
  • bepe79
    Az FS2004 megszerzésére a "beszerzés" szót használtam, a kiegészítők beszerzésére pedig a letöltést, mivel azok közt vannak ingyenesek.
  • Papirzacsi
    há én ezt most látom először. :-D 9.1 elég kel hogy legyen neki. :-)
  • exTrem
    Ehh leszedni ? Mire gondoltál. Nem warez topic vili ?
  • Hypo #7074
    Hát több féle megoldás létezik, az egyszerubbtol a profi cuccig.

Ha a cabin hangokat a crew az utasok meg ilyenek hangjat akarod akkor javaslom vannak a www.avsim.com on a file libaryben cabin announcment soundok, ha profibbat akarsz akkor az FDC nevu progit javaslom, es ha akarod hogy ezeken felul legyen ground crew igaz FO aki megcsinalja a raeso munkat akkor meg javaslom az FSCREW progit ami mar letezik a PMDG 737 es csaladhoz a Flight1 ATR-72-500 hogy es a LEVELD gepehez ha jol tudom mar csinaljak a 747 eshez is ez eleg bonyolult proginak tunik elsore de utana nagyon elethuve teszi a repulest
  • bepe79
    Ugye menni fog SP2-őn? Olvastam, hogy az sem biztos, hogy elindul.. Ugye nem gondolja komolyan az MS, hogy az itt: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;837195 leírtak szerint majd dx9.0a-t tolok a gépre 2007 küszöbén? Meg órákon keresztül kézzel túrkálom a registry-t, hogy életet leheljek sp2 alatt a gémbe?
  • thomka
    Hali.
    Nem tudtok az FS2004 hez véletlenűl egy olyan kiegészítőt ami a hangokat, hangefektusokat élethübbé teszi?
    Előre is köszi
  • bepe79
    OK. Úgy döntöttem, hogy hallgatok rátok: az alap FS2004-et felrakom, rá az official patch 9.1-et, aztán rá a 9.1-es fixed exe-t, rá a Hungarian Airport kieget (ingyenes), és talán a magyarosítást, ha találok hozzá. Indulásképp egyelőre ez nekem bőven elég lesz tanulgatni, még sok is.