45215
  • Papirzacsi
    Sztem kiegészítőkkel egyelőre nem kéen foglalkozni. Max egy fsuipc, mert vmi időjárás progi (pl active sky). HA most kezded, akkor először meg kell ismerni, osztán jöhetnek a különféle kiegek, amik vagy jobbak vagy szarabbak mint az átlag. :-)))
  • alert
    Vagy ha banner-re klikkelsz akkor sok más ir elérhető :)
  • bepe79
    Köszi! In progress..
  • Hypo #7067
    Javaslom olvasd el az itt talalhato cikkeket
    http://fs2004faq.uw.hu/faq.htm
  • bepe79
    Sziasztok! Én most szerzem be a fs2k4-et. A kiegészítők közül melyikeket érdemes leszedni és felrakni? Mit tanácsoltok, mint hozzáértők?
  • chicco
    ja szép csak életben is utálom ezt a tamagocsit
  • medylok
    Fs X demo, ingyéért: http://www.ausgamers.com/files/download/html/23859
  • alert
    Aki vágyik már valami normális CRJ-re, a Wilco "izéje" után, talán ez az Aerosoft-os megoldás használható lesz. Aug 30-án jelenik meg.
  • alert
    Miért nem próbálod ki?
  • samhun
    Helo. Olyat szeretnék, hogy joyal irányitom a flightot, és a kormányom pedálával rudderezek. Lehetséges ez egyszerre?
  • alert
    Ez nem ide való... keresgélj itt. Olvass el mindent figyelmesen, van sok magyar doksi is. Megéri elolvasni a rendszer működéséről az alap dolgokat mert pl ha nem töltesz fel eleget csak állandóan kapni akarsz, akkor kitiltanak stb.
  • Hypo #7059
    :}} egy kérdés mivel ilyen torrentes dolgot en meg nem hasznaltam szoval hogy tudok letolteni, mert a torrent file lejon de hat az nem maga a progi szovalk mi kell hozza hogy le tudjam szedni a progit?
  • thomka
    Igen felvan rakva, mert anélkül nem is engedte felrakni a VoxATC-t. Akkor megnézem a leírását én is azzal van a gond biztos akkor.
  • Thanatos
    jah, máshol megveszik a kiegeket :D
  • DJviolin
    Húúú ez tök jó torrent oldal. Most találtam rá. Csak repülős cuccok. maga a mennyország. :)
  • alert
    Ezt a flyingbytes torrentet megszállták a magyarok ehhhh :DDDD
  • alert
    Na kipróbáltam és kifogástalanul működik. A leírását elolvastad? Olvasd el, mert anélkül nem jösz rá magadtól! Magadtól nehéz beállítani. Lényeg amiket kellett csinálnom: először is a Microsoft-tól le kell tölteni a Microsoft Speech SDK 5.1-et. telepít. Utána a vezérlőpultban a VoxATC leírásában leírtak szerint beállítani (kell egy kicsit beszélgetni vele stb :D) Utána VoxATC-nek a Flight Plan Trainer-jét el kell indítani ahol először felolvastat veled egy rakás szöveget hogy megtanulja a hangodat és hogy hogyan beszélsz :) Ott te is gyakorolhatod a kiejétst, mert ha rosszul olvasod nem fogadja el. Nem egy nagy dolog nálam mindent elfogadott elsőre, csak azért kell hogy a hangod ismerje és a mikrofon hangerejét. Ha ez megvan, akkor az FS-ben ki kell kapcsolni a default ATC-t szintén a leírtak szerint majd pedig aktiválni a VoxATC-t szintén a leírása szerint :) Utána szinént a leírás tartalmazza, hogy hogyan kell használni :) A lényeg hogy csak akkor működik, ha van flight plan-ed. Tehát be kell tölteni az FS-ben egy flight plan-t és az alapján irányít, csak akkor működik. Mindegy hogy IFR vagy VFR, mindkét esetben kell a flight plan. Nagyjából ennyi.
  • alert
    Nemsoká kipróbálom. Microsoft Speech Recognition SDK-d van? Mert anélkül sehgogy nem ismeri fel a hangot :DDD
  • thomka
    Alert neked hogy mükszik a VoxATC? Mert én hiába mondom azt amit kell csak anyit mond sokszor hogy ismételjem meg ujra.
  • alert
    Ez a rész természetesen ki van dolgozva. De csak akkor érsz valamit a valós natokkal ha online repülsz vagy ha offline, akkor 15 percenként frissített valós időjárás szerint :)
  • abelino
    Előre is kösz! (Én is ezt szúrtam ki! :-))
  • sajoati
    ok, thx. olvastam egy kis tutorialt, abban volt, hogy az Atlanti-oceanon valo atkeleshez figyelembe veszik, kihasznaljak a jeteket, szoval erdekelt, hogy ez a resz mennyire van kidolgozva.

• alert
    Szerintem felhőre leosztva nem.. inkább csak időjárás zónákat szimulál. Tehát nem köti felhőhöz hogy egy helyen van-e turbulencia vagy eső :D stb... (de lehet hogy tévedek) Ha PSS 777-el vagy Wilco 737-el repültél már, bennük van időjárás radar, ami olyan mint az igazi gépeken tehát látod az előtted lévő időjárási zónákat, szelet, vihart, stb. A Reality XP pedig fejleszt olyan kiegészítő műszereket FS-hez (többek közt ilyen radart is), ami bármilyen géppel együtt használható.
  • alert
    VoxATC-t eddig csak működni láttam, de most megszereztem úgyhogy kipróbálom aztán elmondom mi a helyzet.
  • sajoati
    azt lehet tudni, hogy a sima FS 2k4 szimulálja-e a felhőzetekben lejátszódó jelenségeket? nem nagyon "mélyen", csak mondjuk olyan szinten, hogy különbséget tesz-e gépviselkedésileg, ha egy bárányfelhőbe vagy egy viharfelhőbe megyek be.

vagy ehhez ActiveSky kell? (vagy vmi más?) FSPass. utasaim ugyanis sokszor félnek a turbulencia miatt, ezt szeretném elkerülni anélkül, hogy minden felhő láttán kitérő manővert tegyek. (== érdemes-e olvasni felhős tutorialt?)
  • thomka
    A VoxATC vel szerintem az a baj, hogy nagyon kell artikulálni hogy a gép megértse amit mondani akarsz. Volt olyan szöveg amit 20x elismételtetett velem.
    De lehet hogy csak én nem tok rendesen kiejteni angol szavakat:)
  • abelino
    Hali!
    VoxAtc kérdés. LHBP-től pl. LRCK-ra is működik? (Clearance, GND, TWR, DEP, CTR, APP, TWR, GND, ...)
    Előre is kösz a választ.
  • alert
    Ismeri valaki a VoxATC-t? Nagy segítség lehet kezdőknek a fóniához. Az FS beépített légiirányítóját cseréli le egy sajátra, amiben jobb kiejtéssel, kicsit tagolva mondja a szavakat hogy a kezdők is tisztán érthessék, illetve beépített hangfelismerő rendszert tartalmaz, tehát nem kell többé gombokat nyomkodni, hanem mikrofonon keresztül kell válaszolni. Ezzel gyakorolva a fóniát már az online repülés sem jelenthet különösebb gondot :)
  • perko
    Én Békéscsabán repültem, de sajnos abba kellett hagynom a szemem miatt.
    Azóta csak
  • Matth3w
    Igen köszönöm én is most olvastam:) csak mókásnak tartom no de örülök neki
  • DJviolin
    Ez nagyon egyszerű. Csak akkora pályát csinálnak meg, és a maradékot:

A verzió: beborítják tengerrel, és csiunálnak egy kis bolygót.

B verzió: Csinálnak egy nagy falat a következő felirattal: Under Construction :)

Egyébként a demó 2 repteret és 3 küldetést fog tartalmazni a Karib Tengernél St. Maarten térségében.
  • DJviolin
    Szia!

Szintén művész én is. :) Bár én most kezdem. Jakabszálláson vagyok kezdő.
  • Matth3w
    Demo mi a pince? és hogy lessz megoldva mondjuk csak amerika területén lehet repülni vagy, h mert 1 ilyen "Játéknak" demója elég érdekesnek tűnik
  • perko
    Igazából a vitorlázórepülés a szívem csücske, régebben pár éve magam is csináltam.
    Ismerem a Condort, valóban a realisztikus vitorlázó sim-ben a legjobb, de az FS-t is imádom.
    Az FSX valamelyik videójában úgy láttam, hogy lesz motoros vontatás is
  • Falconer
    Köszi szépen. Egyébként pár nap mulva megyek ki Kansasba egy évre, magyar szot sem fogok hallani, nemhogymég FSezni.
  • DJviolin
    Lesz demó. Amerikai idő szerint holnap 17 órakor (nálunk 10.-én, 1-2 órakor)

A demó nem egyenlő a bétával. Ezt bárki letöltheti. Elsőnek a Gamespotról.
  • Matth3w
    Én úgy tudom h most lehet jelentkezni a Béta tesztre csak az a baj fizetős
  • bjoee
    Hello

Most akkor lesz demo az FSX-ból? Mert a Gamespot-on megy egy ora visszafele és csak 1 nap van hátra.
  • chicco
    csatlakozom DJviolinhoz
  • DJviolin
    Szia Perko!

Ha szívügyed a vitolázórepülés, akkor ne egy ingyen FS kiegészítőben reméld a realisztikus termikekben való élvezetes emelkedést, hanem a Condor nevű szimulátorban.

Az FS mindenre jó, csak nem épp a vitorlázórepülés szimulálására (gondolok itt a repmodellre és az időjárásra).