45215

FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
én használom, vizsgáztatásnál jó (de nem amikor engem vizsgáztatnak) :D -
FSNet-et használja valaki? Én megkérdeztem minden infót róla a készítőtől személyesen és kipróbáltam a trial-t, de érdekelnének a vélemények főleg hogy Airbus említette, hogy azzal is oktatnak. Mik a tapasztalatok? Aki nem tudja, mi ez: Az FSNet egy olyan program ami lehetővé teszi, hogy helyi hálózatos vagy internetes repülés esetén akár IVAO-n vagy VATSIM-en alap licenszel kettő, full licenszel pedig akár 8 ember vezethesse ugyan azt a repülőgépet. Tehát ugyan abban a gépben ültök, ugyan azt a panelt látjátok, ha valaki állít valamit akkor az a másiknál is úgy történik. A progi kifejezetten alkalmas pilot - copilot repülésekhez vagy oktatáshoz. Mellette természetesen TeamSpeak-el lehet kommunikálni. Viszont ezt az FSNet-et csak eredetiben lehet használni, mert feljelentkezéskor online authentikációs rendszere van és a kapott serial kód alapján azonosítja a rendszer hogy az adott licenszel hányan csatlakozhatnak egyszerre. Egyébként nem vészes az ár: a szimpla licensz ha nem te akarsz oktatni sok embert, tehát csak máshoz szeretnél csatlakozni vagy egy haveroddal összekapcsolódni, akkor max 3000 forint, és a bankkártyáról való levonás után azonnal küldik mail-ben a belépési kódot. -
Szia!
Az IFDG ha jól tudom akkor nem VC-s igaz? Amúgy miért jobb az IFDG modellje mint a PSS? Én is sokat repülök PSS A320-al, és szerintem elég jó, de főleg VC_be repülök és nem szeretem a, hogy az IFDG-nek nincsen. Nem lehet ezt valahogy orvosolni? Amúgy a PSS festés az nem az igazi.... Nem igazán élethű! -
Megmondom. Online repülsz valós időjárással és a látótávolság annyi hogy app minimumnál látod csak a pályát + nagy a forgalom és ilyenkor nem illik hibázni az iránnyal vagy a kiadott sebességgel. Na akkor van értelme :D szóval kell tudni használni. Normális körülmények között teljesen igazad van, online repülés esetében és a valóságban ez viszont csak úgy hajtható végre, ha visual megközelítést kérsz és az irányító az időjárást, forgalmat és egyéb körülményeket figyelembe véve engedélyezi. -
Mozes #7226 Az autoland-et tudom használni, csak nem látom értelmét. Már szálltam le vele, de akkor az egész elég unalmas. Az MCDU tökéletes beállításával amúgy is full automata a gép, főleg ha még a leszállást is ő csinálná, akkor nekem csak annyi lenne a dolgom hogy felszállás után 1500 lábtól bekapcsoljam az AP és a retard pontnál pedig kikapcsoljam:-)) -
nemtudom. csak mint GND szoktam probalkozni -
Mozes #7224 Dávid! Egyébként nem veled beszélgettem pár hete az IVAO online napján? Ferihegyi irányító voltál, ha jól emlékszem, de lehet, hogy tévedek. -
Igen, 0,45!
Idopontokat tekintve vedd fel a kapcsolatot Farkas Jozsival (CEO, e-mail cim a honlapon), illetve velem msn-en. Azthiszem o sincs otthon most hetvegeig, en is csak szombaton utazom haza.
90% az jo, a fontos, hogy wizzair sop szerint. Tartom a kapcsolatot real wizz air pilotakkal, igy probalok mindent 110%-osan megtudni. Autolandot nem nehez megtanulni, de tenyleg nem fontos hasznalni, eleg FD-t kovetni.
Letezik meg egy takeoff performance calculator is, (helyettesitve a valodi gepeken megtalalhato laptopot) amivel ki tudod szamolni a V-ket es a FLEX TO TEMP-et is! -
Mozes #7222 Jól hangzik, engem érdekelne a tagság. Mikor és hogyan lehet vizsgázni? Az airbus 320-as család funcióinak 90%-át már jól tudom használni (a PSS féle airbus-al), az autoland kivételével, mivel azt elvből nem használom, egyszer kipróbáltam, de annyi elég is volt, leszállni és megközelíteni én szoktam kézi vezérléssel. Az MCDU programozása is megy, bár most ezzel a ZFW kérdéssel kicsit megakadtam. Ugye jól tudom, hogy egy font az 0,45 kg? -
megalakuloban vagyunk, szoval az oldalunk is egyelore csak kezdetleges. tovabbi info a wvhtarhely.atw.hu (nemsokara www.wizzair-va.hu)
KEtto darab nem nehez vizsga szukseges: az alapveto repulesi ismeretek, illetve tipusvizsga. mindkettobol van kepzes is, amennyiben szukeseges. Az airbus kezelese a valodi wizzair SOP alapjan tortenik amikor csak lehetseges es amennyiben a simulator azon resze ki van dolgozva. nah es meg multicrew is van kepzesnel (FSNET)
Itt egy kep az egyik WVH geprol (LPF), azota mar van rajta par javitas, de most csak ez a kep all rendelkezesmere, par napig meg kulfoldon vagyok.
http://virtual.planepictures.net/show.cgi?132841 -
Mozes #7220 A PSS oldalán nem találtam a user edit-ek között. Tudsz valami linket küldeni. Egyébként, hogyan lehet valaki wizzair-va pilóta. Mivel én csak Airbus-al repülök ezért tök idegesít, hogy nem tudok magyar géppel repülni, magyar pilóta létemre. -
udv!
tudok!
minden wizzair-va pilota rendelkezesere all mind a kilenc lajstromu wizzair repulogep, DE csak az IFDG modellhez (ugyanugy a merge is megvan hozza, ugyhogy nem nehez osszehozni a pss panellel).
egyebkent azthiszem avsimen is talalhato hozza festes, meg az eredeti PSS modellhez is -
Mozes #7218 PSS A320-hoz tud valaki WizzAir festést? A PSS honlapján sajnos nincs. -
bocs de ez rosszabb mintha gportalon csináltad volna... :S
de arról is megvan a véleményem... -
Mozes #7216 Az Airbus-ban kg-ban kéri, pontosabban tonnában. Ezért lesz az 56100 kg, 56,1 tonna és ezt az értéket kell beírni az INI Page2 ZFW helyére. -
Royal76 #7215 Lehet, hogy hülyeség amit írok, de nem fontba kell megadni az 56.1t~123678 pound (ha jól számoltam!) -
Mozes #7214 Sziasztok! Van a közelben valaki PSS szakértő? A PSS load edit-el kiszámított ZFW számot nem fogadja el a MCDU, azt írja ki hogy "our of range". Nem értem, egy A319-es 150 utassal és csomaggal kb. 56100 kg-ra jön, ki de amikor beírom az 56.1 egy a ZFW-be nem fogadja el. Lehet, hogy 56100 kg még üzemanyag nélkül sem lehet egy A319-es? Vagy talán a load edit nem jó? A legközelebbi érték amit elfogad az, kb 75000 kg, amit pedig a load edit-ben sehogy sem lehet elérni, mivel nem tudsz annyi embert és csomagot pakolni a gépre, hogy olyan nehéz legyen. Please, help. -
Senkit nem akarok megbantani es tisztelem mindenki erofesziteset, de szvsz oldalt az csinaljon aki tud, tartalmat meg az irjon aki ert hozza, mondjuk nemsokara nekem is kesz a www.ennyit-tudok-aballettrol.hu oldal is:} -
thomka #7212 A desing egy autokkal foglakozó oldalnak tökéletes lenne:) -
Azt a Maseratit leszámítva tökre osztom a véleményed. Sztem ez az oldal elmegy egy házifaldatnak (de még talán annak se, a tartalom és a dizájn üti egymást, már ha lesz tartalom), de a használhatótól messze van. A kötelezőtől meg fényévekre. -
Ja elég furcsa :S -
Tartalom gyakorlatilag nincs, Flight Simulatoros oldal, tuning cars képekkel és felirattal + RACE, no speed limit felni bannerrel. Ez az oldal mire jó? Mert ahogy látom semmire :( De lehet hogy csak én vagyok vak. -
Mike 007 #7208 Félig kész a flightsimu2004.mindenkilapja.hu de már raktam fel letöltéseket! Kötelező! Katt! -
thomka #7207 Én is amikor felmentem először az IVAO-ra nem nagyon tudtam a fóniát, de rendesek voltak nagyon, segítettek amibe csak tudtak, igaz csak belföldön repkedtem, de tetszett nagyon, az irányítok először magyarul utána meg rögtön angolul elmondták a tehendőket, és így gyorsan meglehet tanúlni. -
Oké, ha rászánod magad az online-ra (előtte a pilóta könyvet kell elolvasni hozzá, de egyáltalán nem baj ha nem tudod szórul szóra :) szóval ha akarsz gyakorolni online, szóljál nyugodtan akár privátban, megbeszélem az oktató staff-al. -
Royal76 #7205 Köszönöm a segítséget! Már olvasgatom a fóniát, hogy mielőbb kipróbálhassam az online repülést, de addig még van mit tanulnom meg gyakorolnom, nem akarok ott bénázni! De szorgalmasan tanulok! -
Nézegesd át a banner alatt található segédletek oldalon az IVAO pilóta kézikönyvet, az tartalmazza a fóniát és akkor már fogsz tudni kommunkálni online is. Ha szóban nem megy, akkor írásban. Van chat ablak és aki nem tud hanggal kommunkálni ugyanúgy irányítják mint azt aki hanggal kommunikál. Az FMC-s átstartolási eljárások... nos igen. Van olyan SID/STAR (ez a készítőjétől függ), amelyikben benne van a missed approach útvonal. Persze a legtöbben nincs, de talán mintha EDDM-nél láttam volna ilyet. Lényeg a lényeg, ha nincs benne, akkor ugyanúgy beprogramozhatod pl a LEGS menüben, a missed approach útvonalatpontokat, mint a normálus útvonalpontokat. Amire figyelni kell hogy a missed approach általában egy holdingban végződik. Ha akarod ezt még leszállás előtt is megteheted természetesen. Online azonban átstartkor csak nagy forgalom esetén utasítanak arra hogy a missed approach eljárást kövesd, általában vektorokat adnak. A missed approach eljárást a térképekről tudod leolvasni és erről is programozhatod be az FMC-be, de elég egyszerűek ahhoz, hogy kézzel is le lehessen repülni. -
Royal76 #7203 Csak az a gondom, hogy még nem igazán tudnék kommunikálni online. Csak azt ismerem (még) amit a fs atc-je mond. Az meg finoman szólva is harmatos ahhoz amit tudnom kéne az online repüléshez. Ezért kéne az fmc-s lehetőség. De köszönöm a gyors válaszodat! -
Mozes #7202 Szia! Átstartoláshoz szerintem ne használd az FMC-t, mert az átstartolási eljárás minden reptérnél külön meg van határozva (az ILS térképeken) és a szükséges vektorokat, magasságot, sebességet az ATC közölni fogja veled (online esetében 100%). Én ezeket mindíg kézzel szoktam lerepülni. -
kolszal #7201 Hello, http://www.cdcovers.cc/ Laci -
Royal76 #7200 Rájöttem, hogy félreérhető amit írtam. Ezért: Az útvonalat hova lehet(kell) beírni amit a gép lerepüljön sikertelen leszállás után az újbóli leszálláshoz?
-
Royal76 #7199 Mostmár kezd elég szépen menni az fmc-vel való repülés. Már csak 1 sötét folt van és ebben kérnék segítséget! Hol tudok utána olvasni (magyar nyelvű)az fmc átstartolási beállításával kapcsolatban (ha egyáltalán kell hozzá az fmc)? -
:DDDDDDDDDD -
Légiirányítás -
láttam már wáááááááááááá!!!!!!!!!!!! :DDD -
ez egy boeing demonstrációs videó btw.
de ha már wááááááááááá. :DD ;) ->>
IDE MEGYEK 1x NYARALNI! :))
nézzétek meg az összes youtube-os / princess julianna-s videót megéri! :)) -
mint egy lada, szenvedni kell hogy felhúzzuk az ablakot :D -
wááááááááááááá :DDDDDDD -
inkább hadjuk
R.I.P. -
Nameg nyitott ablakkal felszállni egy 737-essel :D