45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#7715 Egyértelműen autorudder nélkül. Twistes a joy. -
#7714 Egy példa arra ,hogy VA nélkül is lehet jót repülni. :-) -
Mozes #7713 Sziasztok!
Egy gyors körkérdés: kiváncsi lennék, hogy Ti Autorudder funkcióval repültök vagy anélkül? Ha anélkül, akkor milyen pedált használtok? -
#7712 én is, jók vagyunk, telepátira :DDDDDD -
#7711 értem -
#7710 de tudok, csak nem ilyen szinten...
amugy itt van mellettem az angol rádiótávbeszélő kifejezések könyv :P
ebbol még anno apám tanult:) -
#7709 nem tudsz angolul mi? :D -
#7708 angol nem jó... :'( -
frecc #7707 Ja, hülye vagyok. Fs autostarttal nehezen lőhető le, inkább auto shutdown-nal... -
frecc #7706 Sziasztok!
Köszi a segítséget az eggyel korábbi témával kapcsolatban:cold&dark.
Valóban a cessnás megoldás a legjobb, és utána rátölteni a PMDG gépet. Működik a dolog, sőt a cessna fs autostart-tal is lelőhető. Meg a betöltött flight plan-től sem őrül meg semmi.
(...a világért sem szeretnék senkinek plusz munkát, de esteleg mehetne a téma a faq-ba, gondolom sokan szívtak már cold&dark-kal kapcsolatban...)
Üdv
-
zogy #7705 Szia!
Ajánlom az SN Brussels légitársaságot! http://www.svagroup.org
-
#7704 légitársaságot keresek... :'(
felmondtam a BSnél, semmi élvezet nem volt a repülésbe, olyan barom szabályok voltak...
Aztán amikor kirepult a csoport egyik fele egyiptomba, utánna én is ki mendtem, és ezzel baszogattak, hogy igazábol nem is repültem ki... ezt az egyik csávo repulesem kozbe kerdezte, es nem tudtam valaszolni, mert dolt egyik oldalra a gép, a ts nem volt jó, és kivágott a szerverről... mondom jólvan szevasztok... pedig nagyon jó volt a társaság, csak egyes emberkék nem teccettek, de vmiért az egyes emberkéknek az nem teccett hogy én ott repülök...
na mind1, sry hogy érthetetlenul irok, szomoru, es egyben merges is vagyok... :S -
sztoky #7703 Nincs gondom a billentyű kiosztásokkal, minden ok, nem vagyok kezdő! A lock on-hoz találtam fs2004-hez meg nem, egy próbát megért hátha van fs-hez is! Az x52 gépkönyvet meg már kiszótáraztam rég csak kíváncsi voltam létezik-e mert nem találtam. Egyébként 4 éve szimezek 1-2 joy-t elkoptattam nem érzem feleslegesnek. -
abelino #7702 (ILS helyett, LOC DME Rwy 32) -
abelino #7701 Hi!
Próbálj meg Tivat-ra repülni! Délről, ILS-szerint. De térképpel!
Várjuk a beszámolót! -
#7700 Nincs mit megmagyarázni neki. Követed az eljárást, ésmikor látod a pályát, átveszed tőle a dolgot, és kézzel teszed le. Az autolandot ilyen esetben felejtsd el. -
frecc #7699 Hoppsz. Aszondja a chart, hogy "final approach track is 3 degrees offset from runway centerline". Na akkor valóban innen fúj a szél. De hogy tudom ezt megmagyarázni a gépemnek ha nem FMC-vel repülök approach-ot? -
frecc #7698 Köszi a válaszokat mindenkinek!
Igazából FMC-vel még nem repültem approach-okat, ILS approachnál is mindig a NAV rádiót tekergettem aztán autopilot VOR LOC vagy APP. Ennek fő oka, hogy főleg offline repültem még, és általában route discontinuity lett a dolog vége, ha az offline repüléshez tervezett útvonalam végéhez hozzábiggyesztettem egy approach-ot FMC-ben.
Volt egy korábbi gondom, történetesen TNCM airporton. VOR approach volt, de érdekes módon a megadott approach course nem a futópályára irányította a gépet hanem, pontosan párhuzamosan mellette repültem jobbra. Elkezdtem az approach-ot aztán átstart lett a vége, mivel a futópálya tőlem balra volt és sikerült volna leszállni a dombok közé. Viszont hajszál pontosan párhuzamosan kifutó mellett haladtam. Ilyenkor mi van? A VOR adó nem pontosan a futópálya vonalában van, hanem kicsit mellette? Hogyan lehet "odébbtolni" az egész course-t párhuzamosan? Erre is használható FMC-ben az offset? Ha viszont nem FMC-vel szeretnék ilyen approach-ot, van valamilyen megoldás?
Üdv -
#7697 Hozzátenném még, hogy a legtöbb VOR app térképen szerepel hogy a siklópálya milyen(szög és/vagy %), és mellette az ILS app térképeken megszokott GS-vertical speed táblázat. Így ha az ott megadott értéknél nagyobb varióval végezzük a süllyedést, akkor tuti a pont elött érjük el a következő "lépcső" magasságát. -
#7696 így van ezért is hívják step-eknek -
#7695 Sziasztok
Nem tudom hogy erre gondoltatok-e de az ereszkedés megkezdésének kiszámolásához alkalmazható szabály.Egy egyszerü példa:Magasság 14000ft az adott pont fölött elérni kívánt magasság 7000ft.A 14000-böl kivonjuk a 7000-t.Az eredmény 7000 ezt osztjuk 1000-el,tehát egyszerüen elvesszük a nullákat,maradt 7! Na és akkor most jön a 3-as szabály.a maradék 7-et szorozzuk 3-al az eredmény 21! Ez azt jelenti hogy standard 1800ft/min köröli varioval 21nm a pont elött kezdünk ereszkedni.Ezt természetesen nagyban befolyásolja a sebesség,és természetesen nem halál pontos de azért egészen jól hasznáható. -
#7694 ha mondjuk 20 mérföldre vagy a reptértől azt *3 az 6000 feet.remélem érthető -
#7693 Vhol a net sötét oldalán elérhető egy videó, ami pont a különféle app. eljárásokat mutatja be töviről hegyire, térkép magyarázattal, és hasonlókkal.
Na most az alapján a tutorial alapján a következő az eljárás. Amikor elér egy ilyen pontra, akkor elkezded a süllyedést a következő lépcső magasságáig, majd mikor eléred akkor vízszintesen repülsz tovább a "lépcső" végéig, ahol elkezded a süllyedést a következő lépcsőig. De ha jobban értelmezed a térképet magad is rájöhetsz, hogy ezt kell tenni, mert az ILS app-csal ellentétben nem egy folyamtos ferde vonallal van jelölve a megközelítés, hanem lépcsőzetesen.
Amikor elérted az utolsó lépcsőt, ami a minimális magasság (MDA asszem), akkor azon repülsz addig, amíg nem látod a pályát. Ha nem észleled vizuálisan ,akkor pedig átstart.
-
frecc #7692 Mi az a távolság *3 szabály? -
#7691 Vagy profile-t repülsz FMC-vel, vagy fejben számolsz :) egyszerű matek. Milyen messze vagy a következő ponttól? Mi a magasságod? Milyen magasságon kell lenni a köv pontnál? Mi a sebességed? Ebből egy perc alatt meghatározható a szükséges varió. De akár saccra is csinálhatod. Ha sokat gyakorlod érzésre menni fog. A következő ponthoz kiírt magasság pedig nem azt jelenti, hogy annál a pontnál kell azon a magasságon lenni, hanem azon a ponton nem lehetsz annál alacsonyabban. Illetve általában ez van, de az aktuális vonatkozás fel van tüntetve a térképen. -
#7690 nem bizti nem akarok hülyeséget mondani,de a térképel alján van a lépcső kiosztás a pontok magassági értékeivel.
Vagy használd a távolság *3 szabályt -
frecc #7689 Sziasztok!
Tud valaki normális tutorial-t VOR approach-hoz?
A bajom. Van a VOR approach chart. Van rajta a glideslope, bizonyos szakaszonként pontok, megadva a magasságuk és a köztük lévő távolság. Honnan tudom kikalkulálni, hogy mekkora varióval kell süllyednem, hogy pont a megadott magasságon érkezzek a megadott pontra? -
Barni056 #7688 Én nem hiszem, hogy lenne hozzá magyar kézikönyv... szótár rulzz
a billentyűzetkiosztást meg mint már mondtam át is tudod állítani kedved szerint
ha eddig nem jutsz el magadtól, akkor valszeg felesleges volt az az x52 -
hefi #7687 Egyébként csinálhatjátok ezt a módszert is (én is ezt csinálom, mivel így még közelebb lesz a realitáshoz a dolog :) ):
1. Csináltok egy állást valahol, és utánna "eléritek" azt, hogy ez legyen a default flight. Csak azért mondom, hogy el kell érni, mert nem mindig veszi be az állást defaultnak (amúgy mindegy, mert ezt a lépést amúgy is csak egyszer kell megcsinálni).
2. Ha ez megvan, akkor amikor készültök kilépni a sim-ből valamilyen repülés után, akkor mindig felülírjátok ezt az állást, így mindig az lesz a default flight, amelyik állóhelyen abbahagytad, és a repcsi is olyan állapotban lesz, ahogyan azt a mentéskor hagytad, kivéve pl. PMDG-nél az engine cutoff kar, ami mindig fel van húzva. De ezt a pár kapcsolót jóval könnyebb fejből minden repülés előtt átállítani, mint alaphelyzetből cold&dark-ba vinni a gépet. -
kolszal #7686 Thx -
#7685 Szia! Elméletileg november elején jelenik meg és pénzért lesz letölthető. Még szintén novemberben megjelenik a dobozos változat is, úgyhogy meg is rendelheted. FSX-es és FS2004-es változat is lesz. -
#7684 Törölve. a cseh vatsimes oldalon találtam sceneryt :) -
#7683 Hi! Rég óta keresek Prága sceneryt de avsimen, surclaron, fsplaneten nem talaáltam semmit. Fizetős sceneryről pedig nincs tudomásom :). Ha valakinek van vagy tudja honnan tudok letölteni kérem segítsen. Üdv, ex -
frecc #7682 Ja, igazad van. Amikor fltsim.flt-vel cold & dark indult a PMDG-m, akkor is meglepődtem, hogy a cutoff lever nem off-on van, oszt nem akart elindulni a hajtómű...
-
sztoky #7681 Üdv Mindenkinek!
Saitek x52-höz keresek égen-földön magyar gépkönyvet. Amit adtak hozzá
az minden féle csak nem magyar. Ha tud valaki segítsen! Köszi!
Egyébként hol is az a billentyű kiosztás amiről szó volt? -
kolszal #7680 Sziasztok! Alerthez lenne egy kérdésem, miszerint megnéztem az új BP scenery-t, tényleg szép munka, de ez alapből az FSX-re lesz optimalizálva? Futni fog a 2004 alatt is? Illetve mikortól lehet töltikézni az Aerosoft oldaláról, vagy majdan rendelni kell? Laci -
Barni056 #7679 Bizony a cessnás megoldás a legegyszerűbb és a legjobb mindenféle program helyett :)
ja, és ha már betöltötted a PMDG-t, tegyél egy látogatást a throttle panelon a fuel cutoff switch miatt, azt neked kell offba tenni -
#7678 PMDG-nek van egy eredeti mentése, ami cold & dark. Töltsd be azt, majd rakd át a gépet arra a reptérre, amelyikre akarod. Ennyi. Másik lehetőség, hogy a default cessna-t betöltöd, mixture-t prop-ot kíhúzod, lights és minden elektronika kikapcs, avionics master és battery-k kikapcs, ignition key szintén kikapcs egyszóval normális leállítás. Ekkor betöltöd a PMDG gépet és tessék. -
frecc #7677 Sziasztok!
Ti hogyan produkáltok cold & dark cockpitot?
Csak mer az avsimon amik vannak kiegek, nekem rohadtul nem akarnak működni:
1. FLTSIM.FLT, amivel felül kell írni az eredetit és cold&dark-kal indul. Ja, csak nekem egy idő után mindig szabálytalan művelet lesz a vége, ha ezzel a fltsim-mel repülök.
2. Fs auto shotdown nevű csoda, amivel egy gombnyomással le lehet lőni az egész gépet. Háát, kell hozzá regisztrált fsuipc, hogy szóba álljon az emberrel, s miután nagynehezen elindul, kiderül, hogy a PMDG gépekkel nagyon nem bír kommunikálni. Leállítja a motort, de az overhead panelen lévő cuccosokat nem, aztán megbolondul tőle az egész gép.
Help pls! Csak van valami normális módszer hogy cold & dark induljak és ne bolonduljon meg tőle az fs... -
DJviolin #7676 Húú tényleg nagyon szép. És én is nagyon köszönöm a tiszteletpéldányt. Holott szerintem nem érdemelném meg, (de ezt ne vedd figyelembe, amit most mondok :D).