45215
  • Levente80
    A LightWeight Mesh Terrain for Europe and the Mediterranean? Ebben elvileg van valamiféle magyarország és közép-európa...
  • exTrem
    Csak mesh van az avsimen. Ez a domborzatot teszi egy kicsit reálabbá. Másról nem tudok.
  • Levente80
    Sosem készült teljes Magyarország Scenery, olyan mint az Aerosoft-os teljes Ausztria?
  • Levente80
    Én nem tudom
  • Bucser
    Leszedtem AVSIM-ről az MD500E-t és az Eurocopter 145 V3-as változatát. 2 gondom van:

1: - Ha helikopterrel repülök akkor egyszerűen bárhol száljak fel megszűnnek a textúrák és nem tudom miért. Se a repülőknek se a helikoptereknek sem a tájnak nincs textúrája. egyedül a 2d cockpit látszik. Ez csak az MD 500 és EC 145 esetén. A hind pl tökéletesen működik.
    2: az EC145 nél azt írja a readme, hogy van 2 folder a gauges.zip-ben és hogy azt másoljam a gauges könyvtárba. nos semmilyen más könytár nincs a gauges-ban... most a 2 könytár tartalmát kell kitenni a gauges könyvtárba vagy csináljak belőle cab-ot és úgy tegyem be?
  • Levente80
    az avsimen le lehet tölteni valami globális repülőgép-forgalmat a repterekre és az egekre?:-)) Milyen néven keressek rá?köszi
  • Clidey
    Ha helyesen pakoltad be az FS alá, akkor igen. Ha pedig mégsem, akkor FAQ!
  • Levente80
    Szuper:o) Olyan előfordulhat hogy egy scenery hibákat okoz a grafikában vagy elkezdi lefagyasztani a programot? Leszedtem egy rakatot az Avsimről, kábé 300 megányit, ma este tervezem őket felrakni,hála Istennek mindegyik zip.-fájlhoz pakoltak fel readme-t is,remélem menni fog a feltelepítésük :o)
  • DJviolin
    Igen. A scenery fájlban le vannak tárolva a pálya koordinátái. Neked csak fel kell telepítened, és élvezned.
  • Levente80
    Sziasztok, én is egy hülyeséggel jövök! ha letöltöttem kismillió scenery-t és mindenféle add-ont az avsimről és szépen bepakolom őket az FS-be akkor azok a sceneryk rendesen el lesznek helyezve földrajzi szempontból a hiteles helyükön?
  • Clidey
    Neked elborult az agyad öcsi! Fejezd már be légyszi a hülyeségeidet, de tüstént!!!

András, légyszi eme utolsó pár hozzászólást ne vedd figyelembe, ugord át egyszerűen. Nem őróla beszéltem, amikor azt mondtam hogy itt komolyan értekezünk a sceneryről, meg efesről, meg satöbbi...

Btw, kösz az infót a sceneryvel kapcsolatban (márminthogy minden új lesz benne)! Akkor részemről megnyugodtam e tekintetben...
  • ColdFire
    ték
  • ColdFire
    de ha már igy ittvagyunk
  • ColdFire
    hát te tényleg nem vagy normális :D
  • DJviolin
    Mostmár tényleg a legutolsó hülyeségem:

Youtube 2007 legnézetteb videói:

Kerozin Joe -The first encounter movie!
    Kerozin Joe -The first flight!
    Kerozin Joe -Wake up!
    Kerozin Joe -Die another day by crash!

Mostmár tényleg megyek.
  • DJviolin
    Ha sikerül az ötletem, és az Internet celebrety felkapja, akkor ebből piszkos nagy siker is lehet. Gondoljatok csak bele. Avsim.com Aircraft teszt. És poénból tesztelnék.

Vagy a honlapon mindenki írhatna sztorit Kerozin Joe kalandjairól.

A honlap fejléce ez lenne:
    Kerozin joe -Az egyetlen, hamisítatlan öntudatra ébredt mesh!

Ha felkapja az Internet Celebrety, akkor Kerozin Joe honlapján hírdetem majd a Légcsavar honlapomat, és természetesen fizetős hírdetésekete is kiteszek, és pár hónap alatt milliomos leszek.

Hajrá Kerozin Joe!

Na megyek. Elkezdek ügyködni.

Apropó! Egy jó kis embermodellt nem tud véletlenül senki?

Ő is tag lenne Kerozin Joe megalkotóinál.
  • DJviolin
    Húúúúúúúúúú flottul kitaláltam ám már mindent. Megcsinálom a Jakabi repteret, és megcsinálom részletesebben Jakabszállást is, és a mi házunkban fog lakni Kerozin joe. És majd a repülőtérnél ha LHJK-t válasszátok, akkor majd lesz egy olyan felszállópálya, hogy: Kerozin Joe háza. Ha ezt válasszátok, akkor Kerozin Joe házában indul a játék, Kerozin Joe szobájában. A számítógép előtt fog állni (vagyis bespannolt a mátrixba ). Rakni kéne rá vagány fekete Ray-Ban napszemcsit is. Alapból zöld honvédségi nadrágot, és fekete bomber dzsekit viselne majd. Kimenve a szobából a konyhába kerülne, ahol 3D mesh emberkék tevékenykednének (muter, fater), majd az udvarról kimenne az utcára, és táblák mutatnák, hogy merre van a reptér. (Ismeritek a vicclapról a vigyázz Tibi képet igaz?). Na, az itt most vigyázz Kerozin joe felirat lenne a stop tábla alatt.

És komplett reklámkampányt építenék kerozin Joe-ra. Lenne egy honlapja, ahol Kerozin Joe kalandjairól lennének videók, és magát Kerozin Joe-t és LHJK-t is letölthetnénk. Gondolok itt ilyen Youtube-os videóra, mint hogy Kerozin Joe első repülése, és valami mocskos nagy marhulást csinálni. (Mondjuk lezuhan Cessnával és azt ordítja, hogy GENONÍMÓ )

És a honlapon lenne egy sztori is Kerozin joe-ról, miszerint az FS5004 megjellenése idején mezei Cessna 172-es pilóta volt, de megelégelte az alacsony fizut amit a Microsoft-tól kapott, és ezért öntudatra ébredt. Megfogta hát a Cessna 172-es kilincsét, és kinyitotta az ajtót. Ekkor hihetetlen dolog történt! Kilépett az ajtón, és mikor becsukta magamögött az ajtót, akkor mindörökre leszámolt az egykori mozdulatlan mesh életével, és azóta csak megvetéssel néz a többi mozdulatlan mesh pilótákra. (És itt lenne egy magyarázat, hogy ezért nincs a Cessna 172-es kabinban pilóta.) Tudom hogy van, de ez a sztori szempontjából nem érdekes.

Őrült vagyok tudom.
  • ColdFire
    én má azt is kitaláltam hogy jáccá inkább a simsel
  • DJviolin
    Már ki is találtam, hogy mi legyen az emberkénk neve, ami majd megjelenik a géplistába: Kerozin Joe!!!

Ezentúl kérem szépen Kerozin Joe-ról beszéljünk.
  • DJviolin
    Köztudottan modellezésből nem vagyok valami toppon. Egy egyszerű poligonokból összepakolt épületet még összehozok, de egy komolyabb emberke már megfektetné a tudásomat. Olyan hatalmas ez az internet, nem tudtok egy modellfájlt (lehetőleg max), amelyben egy normálisabb kinézetű emberke tartózkodik. (Ergo ne szörnyeske legyen, meg ne manga, hanem valami normális kinézetű homo sapiens. Előny ha pilóta.)
  • DJviolin
    Ja, és én nyitott hangárajtós hangárról beszélek. Nem ajtón keresztül akarok berontani.
  • DJviolin
    Persze az ilyeneket is ki kell mad tapasztalni. Elvégre mindenki a saját hibájából tanul. nem azt mondtam, hogy egy komplett Sims2 karaktert akarok az összes skillel beleinvesztálni FS-be.

Hajtóműindítás. Asszem alapból jár a motor minden FS-ben. Amúgy CTRL+E.

Hang:
    Valamelyik FPS-ből átemeljük a séta Loop hangfájlját.

Hangárba való belemenés:
    Jól tudom, csak akkor érzékel törést az FS, ha valamilyen tereptárggyal találkozik. Pofon egyszerű. Ha nem megyünk fejjel a falnak, akkor nem lesz törés. Meg lentebb lehet venni az élethűség szintjét, ahol nem kezeli a törést, ergo nem lesz game over. Viszont ekkor előjön a másik probléma, neveztesen az elpattanás. Ezért kellene megcsinálni úgy, hogy több tonnás súlya legyen az emberkének. Vagy valahogy letiltani az elpattanás animációt. Játszottam pár autó modellel FS-ben, ahol szintén a nagy súly elvét alkalmazták, de a pálya vége fele bizony-bizony sikerült pár méterrek a föld felett autóznom, ami elvette a kedvemet az egésztől. Meg nagyobb sebességnél úgy viselkedett az autó, mint a repülő, hogy kevéséb működtek a kormányok nagy sebességgel a földön. Ez emberünknél nem lenne probléma, mert még futás közben is csak 15-20 km/h-val menne, ergo le lenne korlátozva a maximális sebessége 20 km/h-ra, hogy ne tudjon elszívódni. A sebességét a gázkarral lehetne szabályozni, és fokozatmentesen menne át gyaloglásból futásba, á lá Splinter Cell.
  • Bucser
    ÉS mivel indítanád a hajtóművet?? Sörrel? Meg a hangot mi adja hozzá? majd felberreged?:D Az ötlet jó csak kár, hogyha bemennél a hangárba kiírná , hogy összetörted magad. (villáskulcsal nem szabad játszani:D)
  • DJviolin
    Szerintem mocskos nagy feeling lenne mondjuk itt:

Vagy itt sétálgatni:

Nem?
  • DJviolin
    Sziasztok!

A 3D emberkékről jutott eszembe, hogy eddig senkise csinált egy olyan repcsi modellt az FS2004-hez, ami egy ember, ful nulla repülési modellel, és több tonnás súllyal, nehogy el tudjon szakadni a földtől, ergo egy sétáló ember lenne. :) Lenne hozzá mondjuk sétálás animáció, ésd még mozognának a kezei is sétálás közben. Mondjuk a Georender sceneryk eléggé részletesek, és nagy poén lenne mondjuk csak úgy sétálgatni. Meg mondjuk megcsinálnám LHJK-t, de úgy, hogy be lehetne menni a hangárba, meg egy két szobát, és nagyon frankó lenne, ha be lehetne menni az épületekbe. Utána fennt az opciókban átváltanék Cessná-ra, és ezzel beültem egy gépbe repülni. :))
  • TarkaBirka
    A 3d emberek dolgában igazad lehet, de csak addig, ameddig 'de gustibus non est disputandum - az ízlések kölönbözőek. Én sem rajongok értük, csak érzek valami űr-kitöltő szerepet, nekem valahogy életrevalóbb a tér ha van benne valami human-szerű, de ez izlés dolga. A lufis-néni-féle 3d nekem rondább, meg az tényleg zabálja a frémet, valaha azért raktam ilyeneket, mert más még nem...
    Amúgy ha csak annyin múlik a dolog készséggel beleteszem egy külön bgl-be ezeket, kiirtandó ha arra van szükség.

A 'generic' building-ben nincs igazad, azok a jó méretek és az autogen a rossz, mert mindig más és alig szabályozható. Ha lett volna idő, kedv és kapacitás, én annak idején még többet raktam volna belőlük. (Majd meglátod az FSX-ben mennyire változatosan rondák az autogen házak, csak olyan terepen 'élnek' ahol nem ismered aminek ott lennie kőne..)

Apropó FSX. Mivel ott fotórealisztikus scenery esetében már nincsenek bitmapek, minden tömöritve benne van a bgl-ben és a teljes area-t egy képben kell annotálni, így alig van esély egy új verzióra ebből, ha csak nem szül valaki egy min. 1 m/p bitmapet és egyenként berakja a 250.000 budapesti házat...
    Még egyet nem értek. Mi a fene hiányzik mondjuk LHBS vagy LHFH esetében?
  • TarkaBirka
    Akkor majdnem mindenben egyetértünk, mert én sem nézem hülyének az itt vagy máshol véleményt-mondókat, sőt nagyon is fontos mindenki véleménye. Meg tisztelem is a repülőket csinálókat, mert aprólékos és nehéz, s magam arra lennék képtelen.
    Amire reagáltam, s amit most sem értek, az a ráncfelvarrás esete. Most is irod 'hogy egy tulajdonképpeni FS2004 scenery-t kapunk pár újdonsággal kiegészítve', ami érthetetlen, hiszen 3 db 2d embertől eltekintve ()amit könnyen lehet, hogy kiveszek a végén) egy molekula nincs benne ami ne lenne teljesen új. From scratch. Ez az amit nem értek.
  • Clidey
    Mivel engem is megszólítottál az üggyel kapcsolatban, pár gondolatot leírnék akkor.

Elöljáróban:
    A "ráncfelvarrás" alatt azt értettem, hogy egy tulajdonképpeni FS2004 scenery-t kapunk pár újdonsággal kiegészítve, de alapjában véve lerí(na) róla, hogy ezt a sceneryt mintha már láttuk volna régebben... :)

Visszaolvastam hozzászólásaimat, de nem találtam benne semmi olyat, ami sértő lenne rád nézve. Hisz nem is állt semmi ilyesmi szándékomban, és nem is fog, erről biztosíthatlak! Ezért nem értem fiatal Mozes barátunkat sem, mit jön itt a "nem ilyen stílus" dologgal...meghogy no comment...ez a dumája viszont rám nézve sértő, úgyhogy ezúton is megkérem, vegyen visszább kissé a lendületből míg ki nem sodródik a kavicságyra.

És most akkor hozzászólásom érdemi része.
    Jómagam is készítek FS-hez addonokat. No nem sceneryket, "csak" repülőgépeket. Dolgozom én is vele rengeteget, néha akár egy évet is...vagy többet. Igaz, pénzt én nem kértem érte sosem, teljesen freeware cuccok ezek. De ez az én döntésem. De akkorsem érzem minőségileg gyengének őket. Az itteni topiklakók többsége ismeri, és tán használja is őket nap-mint-nap. No és "sikerességüket" bizonyítja az a több mint 20.000 letöltés is. Szóval nekem nem kell megmagyaráznod, hogy egy-egy addon elkészítésével mennyi munka, mennyi bosszúság, mennyi probléma van. Hát ha valaki, én tudom.

Nagyon sajnálom, hogy alapjaiban érted félre az itt folyó párbeszédeket! Mi itt hozzászólásainkkal ELŐBBRE szeretnénk vinni a projectet, nem pedig gátolni, vagy csak egyszerűen lefikázni! Mi, mint akik szinte naponta használjuk az FS-t, s vele együtt különböző kiegészítőket, csak azt próbáljuk megfogalmazni hogy mi az, amit ma egy átlag júzer szeretne vagy nem szeretne látni egy sceneryben. Mindezt kötetlen baráti stílusban (hisz ott is el-elcsusszan egy egy csúnyább szó persze, b*zmeg és társaik - nem kell ebből akkora ügyet csinálni szvsz). Szóval amit itt lehet olvasni egynémely topiklakótól, azt inkább építő jellegű kritikának kéne felfogni, nem pedig besértődni rajta. Mögé nézni, hogy mit is ír...hmmm...nézd, nem is rossz az ötlet! Na, ezt beletesszük! Vagy: ez ritkanagy baromság, hallva született ötlet, ezzel nem érdemes foglalkozni.
    Ennyi.
    Mint azt említettem, én inkább a repülők készítéséhez értek, a scenerykhez csak olyan távolról, hogy kukkerrel is alig látni :) szóval amit én itt leírok, az az, hogy nekem mint júzernek mi a véleményem, mi az ami számomra fontos vagy nem fontos, mi az amit (ha értenék hozzá :D) így csinálnék, mi az amit úgy... Anno én is kaptam rengeteg kritikát a készülő projektjeimmel kapcsolatban, de én inkább örültem neki, hogy van akit érdekel a munkám, és szeretné ötleteivel, javaslataival előre vinni a dolgot. És ez meg is látszik a kiadott gépeken úgyhiszem. Büszke is vagyok rájuk.

Tudom, te már sokmindent letettél az asztalra (amiért minden tiszteletem a tiéd!), így náladnál jobban éppezért nemhiszem hogy bárki is ért itt a fórumon az FS lelkivilágához, éppezért tán mégsem kéne totál idiótának nézni az ittenieket, és egy karlegyintéssel lesöpörni az asztalról megjegyzéseiket, kritikáikat. Mert mint említettem fentebb, nem a hátráltatás végett születnek.

No, ennyit akartam csak. :)
  • Papirzacsi
    TAT: total air temperature az amit az áramlásba helyezett hőmérő mér. Nem csak a levegő tényleges hőmérsékletét méri, hanem benne van a mozgási energia is, ami a hőmérő felületén lefékeződő levegőben hővé alakul át.
    SAT: static air temperature ez a tényleges levegő hőmérséklet, amit számítás útján határoznak meg a TAT-ból.
    OAT: outside air temperature gyakorlatilag SAT csak más néven
  • Papirzacsi
    Aerosoft termékeket, így a András korábbi munkáját árulják itthon is pl a cdgalaxis nevű üzletben. Remélhetőleg a következőt is. :-)
  • Papirzacsi
    Történetesen a 2d emberek az új scenery kapcsán kerültek elő, mert mint a képek is bizonyítják a mostaniban is benne van, illetve lesz. És csak példaként került elő a régi scenery. Ez is tök szubjektív, hogy mi az idejétmúlt. Az én szememnek már akkoriban is bántó volt, ezen a szépen megcsinált tájon, objektumokon ennyi 2d dolog elhelyezése. Említhetem itt a 2d embereket, a 2d fasorokat, stb. De ha a 2d dolgok gépigényéről van szó, én is írtam hogy semmi hatása, csak ronda.És anynira nem is visz életet a dologba.
    Az, hogy Buta Benő hogy használja az AI-t, nem a te problémád. De én speciel már régóta sehogy. Hálistennek már elég jól vannak LOD-olva az AI-k, így tényleg csak a közeli repülők jelentenek gondot, és az is igaz, hogy egy mondjuk 7000 poliból álló repülőhöz képest sehol sincs a terminál. De most pusztán a sceneryről van szó, és nem az AI-ról. Mert ügye az emellett még keményen megeszi a procit is keményen.Meg se említve azt a tényt, hogy pl egy Ai flotta többet dob az élményen, mint a szintén sokat emlegetett rönó, és a többi high poli repülő, és lufit fogdosó hölgy és hasonlók. Nem tudom , mert nincs rájuk írva, hány polik, meg mi, nem is érdekel. De szintén nagy a kontrasztja, és feleslegesen túlrészletezett, mikor egy hogy nem látszik úgyse rendesen, kettő így minek egye még azt a 0,0001 frémet is.Sok kicsi sokra megy alapon..
    Én hibám, hogy véletlenül nem esett kézre a szó, és a genericet customnak hívtam. Bár ha belegondolunk a kettő nem áll messze egymástól, max a modelt nem te csinálod, vagy tévednék? Viszont az én meglátásom szerint nem történt volna semmi, ha autogen lett volna a dolog. Talán az épületek se lennének ilyen ordítóan másabbak (méretben) a környezethez képest. Azt az egyszintes cseréptetős dolgot meg kicst eltúloztad, mert lehet állítani hogy hányszintesek legyenek az épületek. De igazából abból se lett volna semmi, ha plusz egy kis gépigényért a valóshoz jobban hasonlító dunapartot kapunk.
    De elfogadom ezt ahogy van, mert te akkor ezt válaszottad. Bár kicsit égnek állt a hajam, mikor múltkor a redbull pályát "hánytuk" össze(igazából saját célból), és a Batthyány tér helyén egy általad lepakolt generic ház feküdt, amit már egy egyszerű autogen módosítással nem lehet eltávolítani.Meg még ezek a minióceánjárok se éppen kedvezőek a maguk 10-szer nagyobb kiterjedéső crash boxával, vagy minek nevezem.Mindegy, ez csak számomra bosszúság.
    A "péver" nem tudom mikor ,illetve egyáltalán szoba került e. De ha igen, akkor bocs. Szerény személyem az elsők között volt aki megvette, mikor az eltén volt az a bemutató. Nehogy azt hidd, hogy sajnáljuk az árát.Szóval ezt a témát sztem hanyagolhajtuk.
    Ha kell 4-5 ember, sztem bőven találsz sok lelkes fs rajongót, akik annyira értenek hozzá, illetve gyorsan elsajátítják a gmax, és egyébb progik használatát.Sztem ezzel nem lenne gond, már ha gondolkodsz egy FSX-es, vagy hasonló budapesten.Többször fel is merült bennünk a kérdés, hogy a sajnos nem vmi részletes kisrepterekkel csináljunk vmit, de ez annál tovább egyelőre nem jutott, hogy BFM-et megkértem kérdezze meg tőled, hogy mit szólnál a dolgohoz.
    A velence emlegetése csak pusztán az ötlet miatt vetődött fel, hogy hasonlóan jó ötleteket itt is lehetett volna alkalmazni, hiszen akkor pl a GMAx már adott volt. Hogy késöbb ötlötted ki a dolgot, az meg puff... Megesik.
    De szóval egy a lényeg, mert tényleg felesleges a régiről vitázni, csak pont a 2d emberek kapcsán jött elő a dolog, hogy ezek már tényleg idejétmúltak, és nem érzem úgy, hogy bármit is dobnak magán a "művön", sőt ellenkezőleg, inkább csak rontanak. De mivel másnak tetszhet, ezért vetődött fel a dolog, hogy vagy legyen külön bgl ez a feature, vagy egy konfig progi legyen(per pill ehhez is külön BGl kéne sztem, leglaábbis úgy pofon egyszerű). Bár már ezer éve nem foglalkoztam mélyebben a delphivel, csak pár hülye kis progi szintjéig, de ha kell és más nem jelentkezik rá, akkor akár én is megpróbálhatok egy egyszerű az fsaddonnál láthatóhoz hasonló progit összedobni. A kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad elven.Nem a művet fikázni vagyunk itt, hanem csak szeretnénk hogy ne legyenek ilyen szemet bántó dolgok benne.
  • ColdFire
    :D
  • alert
    Most hogy végiggondolom lehet hogy baromság :) na majd utánanézek.. ha nem mondja meg valami okos.
  • alert
    OAT az a külső hőmérséklet. A SAT is valami ilyesmi, talán egy állandó vagy optimális hőmréséklet lehet nem tudom.. utána kéne nézni. A TAT a repülőgép körül áramló levegő hőmérséklete, ha minden igaz. Ahogy a levegő hozzápréselődik a géphez és körülötte áramlik, a nyomás hatására felmelegszik. valami ilyesmi rémlik.. de ennek is utána kéne nézni :D
  • Mozes
    Bocs Péter, de a kérdés adja magát:-))) Mi a különbség közöttük?:-))
  • alert
    TAT - Total Air Temperature
    SAT - Static Air Temperature
    OAT - Outside Air Temperature
  • Mozes
    Lenne egy kérdésem: mit jelentenek pontosan a következő hőmérséklet kifejezések:

TAT: true air temperature???
    SAT: static air temperature????
    OAT:

Köszi
  • alert
    Ki tudja még mi lesz addig? (az András :) Először készüljön el szerintem..
  • Mozes
    Sziasztok!
    Ha már itt tartunk, András és Péter terveztek az Aerosoft-on kívüli értékesítést is Magyarországon, vagy nekünk is meg kell vennünk az Aerosoft site-on keresztük és várni rá 2-3 napot amíg megkapjuk? Van erre valami kikötése a forgalmazónak? Egyébként az Andrásnak teljesen igaza van abban, hogy egy sceneryt lehet bírálni, de talán nem ilyen stílusban ahogy azt itt egyesek kifejezték. No comment...
  • Levente80
    megvan,bocsi :o)