45215
  • m814
    Szia. Ha már az app vektorál szükségtelen tovább használni a Vnav-ot,bár az FMC-ben is felülírható az adott ponthoz tartozó sebesség és magasság,az egyszerübb az ha kikapcsolod.Amikor kézzel álitasz a vertikál speed-en (varió)a HSI-n megjelenik egy zöld félkör a félkör csúcsa mutatja hogy az adott varióval hol fogod elérni a beállitott magasságot.Ha a HSI-n engedélyezed a WP-k megjelenitését egyszerűen úgy állitod be a variót hogy a zöld félkör a waypont-ra mutasson.
  • Deloi
    Hát itt lesz a hiba,mert integrált hangkártyám van. Mennyire automatikus ez a dolog? Nem lehet valahogy engedélyeztetni azokat a csatornákat? Pár hét múlva talán lesz egy hangkártyám, és kipróbálom, de most nem tudom, és jó lenne, ha menne.
  • kolszal
    Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehet a PMDG FMC-ben beállítani, hogy egy bizonyos ponton érjen el egy bizonyos magasságot? Pl appr utasít, hogy TPS-nél érjem el a 7000 feet magasságot. Ez nagyon b..a a csőrőmet, mert erre nem jöttem rá, ill a faqban sincs benne (már ha jól tudom). Üdv, Laci
  • alert
    Passzolok sajnos, nem használom. Esetleg a fórumán keresgélj vagy kérdezd meg őket.
  • alert
    Integrált hangkártyád van? Azzal szoktak ilyen gondok lenni, mert letilt egyes csatornákat, hogy ne romoljon a teljesítmény. Próbálj ki egy másik hangkártyát, még akkor is ha nem integrált és máris szűkült a lehetséges problémák száma.
  • Deloi
    Igazad van, köszi, de sajnos az ATC-re ott sincs válasz, és beállításoknál is be van kapcsolva. Megpróbálok drivert frissíteni, de nemtudom hatásos lesz e. Vmi nem stimmel nekem a hanggal, pedig minden más hang működik, elvileg.
  • kolszal
    SHIFT+Z 2-szer, ill a beállításokban lehet, hogyx le van véve az ATC hangja. Egyébként fent a Bannerre kattintva megtaláltad volna........
  • Deloi
    Ha egyesek már ennyi mindent beírtak a beszéddel kapcsolatban, igazán válaszolhattak volna a kérdésemre. Valaki légyszi válaszoljon!
  • sztyopszoft
    Szia!
    Valóban többször próbáltam és eredményként az jött ki, ami nagyon furcsa számomra a többi motoros géphez képest, hogy pl. Kecsk. - FLH már Monornál (VOR) le kell ereszkednem min 1500 ft-re féklap 3/4 RPM éppen zöld mező seb kb.100 és így viszonylag türhető. Kicsit megnyugodnék, ha kiderülne, hogy ennek a géptipusnak a kerékfékhatása válámiért alá lett tervezve a tömegéhez képest ui. taxizásnál nincs ilyen gond. Különben szeretek vele repülni, mert nyugodt "kis" szerkezet semmi ugri-bugri és ahogy megtudtam az oroszok nem véletlen vették meg a teljes gyártási jogot (LI-2, IL-14)
    Köszi a választ:István
  • HASLZ
    Jo reggelt!
    Senki nem tud segiteni nekem??????????????????
    Alert te sem???????????

:(((((((((((((((((((((((((
  • frecc
    ROYAL76:
    Én is találkoztam az általad említett hibával (ATC nem mondja az airline neveket), én úgy tapasztaltam, hogy a Just Flight Traffic2005 cseszte el (persze ez történhetett warezolás miatt is). Nekem akkor lett gyanús hogy AI bővítmény a ludas, amikor hallottam, hogy nemcsak az én airline nevemet nem mondja hanem a többi gépét sem és má hülyét kaptam hogy mindenkit úgy szólított meg hogy 6754 meg 224, stb. Leszedtem a Traffic2005-öt, felpakoltam az Ultimate Trafficot és jó volt.
    Szerintem nézd meg hogy az AI gépek airline nevét mondja-e. Ha igen, és csak a te PMDG nevedet nem, akkor nem biztos hogy ez a hiba.
    Üdv
  • Deloi
    Royal76: alapesteben is van hangja az ATC-nek?? Mert nekem néma,csak kiírja a szöveget, ami azért is fura mert a beállításokban lehet választani a pilóta hangjai közül.

Még egyszer: hogyan lehet játék közben mérni az FPS-t?
  • Papirzacsi
    Javításra szorul a dolog. Szóval vontatni lehet, csak éppen az mindennek nevezhető csak normális vontatásnak nem.Bár ízlések és pofonok. Mindnesetre azok a nézetalapáú termikek elég durvák, főleg mikor 30000 feeten is töretlenül emel. :-)
  • Clidey
    Jó volna ha kitörlődne végre a köztudatból, hogy Emma Field-en lehet bármivel is vontatni. NEM LEHET!! És soha nem is lehetett!! Mindössze scriptelt csőrléseket és termikeléseket láthatunk egy vihornyától (amit előtte két ember kivesz egy szállítókocsiból és összerak), ami le sem száll, hanem egyszercsak hipp-hopp eltűnik. Szóval felejtsétek már el ezt a marhaságot lécci!!!

Meg úgy általában az FS2004-beli vontatást is! Az sem létezett soha, és ezután sem fog! Ez a fícsör csak az FS-X-el fog érkezni a szim történetében először. És majd meglátjuk mennyit fog érni. Bár ha igazán pontos akarok lenni, itt megemlíthetném a "Follow other players" nevezetű billentyűt, ami nagyonnagyon távolról szimulál(hat)ná a vontatást - de csak multiban műxik, és elég fos. Mi régebben ökörködtünk vele - egyszer...
    A kép pedig NEM fake, egyszerűen egy 2D panel bitmeppet látsz. Nem jó semmire.
  • Royal76
    Minden problémám megoldódott az editvoicepack programmal! (Yo kis progi)
  • perko
    Kérdezem, hogy próbálta-e már valaki az FS-t SLI vagy CrossFire megoldással? Ha igen mi a tapasztalat.

Más.
    Le szoktam tölteni az AVSIM-ről a Soaring Scenery-ket. Tudom, hogy az FS-ből nem lehet Condort csinálni, dehát mégis. Most jelent meg az Iowa, Illinois, Wisconsin and Missouri államokra kiterjedő scenery és abban találtam a következő képet.

Eddig úgy tudtam, hogy az FS-ben csak az EMMA FIELD add on-ba van motoros vontatás. Ismer valaki olyan add on-t amelyikben Chicago-i Meigs Field-en lehet vontatással repülni, vagy ez valami fake.
  • HASLZ
    Hali!

Squawkbox sikerult, de nem igazan az izlesemre valo.
    Nincs meg valakinek az FSCopilot korabbi verzioja????
    PLS!!!

SLZ
  • HASLZ
    Sziasztok!

Kellene egy kis segitseg, pls!
    Ujra kellett rakni a gepemet, es a programok telepitese utan nem akar futni a szimulatorom, valoszinuleg az FSCopilt 1.4 Beta verzioja akad valahol.
    Egy uzenetet ir ki az FS inditasa utan: Run-time error 380, Invalaid property value.
    Az FS2002 egyaltalan nem mukodik, a FS2004 is csak nagynehezen all fel.
    Ha valaki tud segiteni hogy egy regebbi verziot honnan tudok letolteni, vagy a hibat hogyan lehet orvosolni, azt nagyon megkoszonnem.
    Esetleg valaki elmagyarazna hogy mikent tudnam megoldani hogy a Vatsim-en repuljek de a Squawk box-ot tudjam hasznalni.
    Elore is koszonom

Udv
    SLZ
  • Barni056
    Jobbhíján vedd meg ;)
  • Papirzacsi
    El van kúrva a flightmodel. Egyszerűen keresd meg a toe_brakes_scale sort az aircraft.cfg-ben, és írd át nagyobb értékre, máris jobban fog majd a fék.
  • Clidey
    Az olyan emberre akit átlag kéthetente* bannra tesznek, te azt mondanád értelmes?

* = népi megfigyelés
  • Bucser
    csak egy tipp nem lehet, hogy feather-be kell tenni a propot? Vagy itt nem lehet?(nem repültem darálóval a cessnakon kívül a nagyvasakat tanulgatom:D)
  • Deloi
    Bár DC-3-al még nem repültem, de nem lehet, hogy túl nagy sebességgel teszed le? Féklapokat már egész korán ki lehet engedni fokozatosan. Persze ez csak egy ötlet.
  • sztyopszoft
    Sziasztok!
    A DC-3 miért áll meg a földön olyan nehezen. Pl. a tököli kifutó nem is elég, pedig nyomom a féket, eleve a küszöbre teszem le és a féklapok teljesen kint gáz F1 -minimumon és csak gurul-gurul...(köszi)
    Pisti
  • Deloi
    Ja, és hogyan tudjátok játék közben mérni, hogy mennyi az fps? Van vmi ki segédprogram?
  • Deloi
    Hi! Annyi lenne a kérdésem, hogy a BP2003 scenery-t honnan lehet letölteni? Vagy, ha vki megosztaná, nagyon hálás lennék, egyszerűen nem tudom fellelni. Nem baj, ha kér serialt, az megoldható! Nagyon szeretném!Köszi előre is
  • Levente80
    Köszi,csak az a gond,hogy otthon nincs internetem,munka közben meg ha nincs mit csinálnom itt ülök a PC előtt,mint most is:)Meg észrevettem magamon,hogyha valamelyik programot letöltve kaptam meg,akkor minden bajom van vele,nem értékelem annyira és nem töltök vele annyi időt mint a boltban megvásároltal...meg persze szebb ha odd a doboz és az eredeti szép színes CD :))))))))))))))
  • Matth3w
    Hát szivessen ... Ha valami kérdésed van szólj és megnézem tudok e segíteni
    Amúgy én azért előbb letölteném, de szerintem ezzel a konfiggal meglesheted azért az x et is mert már sokkal roszabb gépen is volt h élvezhetően futott szal azért azt se hagyd ki :)
  • Levente80
    Dehogynem! Köszi a tanácsokat :)
  • Speedbreaker
    én nem vok értelmes?
  • Levente80
    Letölteni nem fogom,inkább akkor már megveszem :)
  • Levente80
    Köszi Máté,te egy kifejezetten értelemes srácnak tűnsz :)Megfogadom a tanácsot :)
  • Speedbreaker
    töltsd le az fs 2003-mat
  • Levente80
    Megfontolandó :) Csak ahogy itt olvasgattam a fórumot a legelejéről,mindenki arról panaszkodott,hogy szinte ugyan az,csak egy hajszálnyival jobb a 2004 a 2002-nél...nem tudom,hogy kinek higgyek...a microsotnál meg nem tudom,hogy jelent e valamit ha egy programot 2001-ben vagy 2003-ban ad ki :))))
  • Matth3w
    Szerintem mindenképp érdemes váltani 2002 ről vagy legalábbis 1 próbát megér ... meg lehet az fs-t úgy csinálni, h szép legyen és ne egye anynira a gépet ...
  • Speedbreaker
    :P Nem játszottam 2002-vel, de a dátum szerint is jobb, ujjabb. Márha ez számít

Komolyra fordítva a szót szerintem sokkal jobb mint a 2002, több dolog is van szimulálva, több kieg is tartozik hozzá, még képek alapján megítélve is jobb ez.
  • Levente80
    Na jó,sokat adok a szavadra az Ultimate Terrain óta
  • Speedbreaker
    Igen!
  • Levente80
    Tulajdonképpen érdemes váltani FS2002-ről 2004-re?
  • Levente80
    FS X-ről meg gondolom nem érdemes álmodozni...Majd talán három-négy év múlva leszek hajlandó olyan gépre pénzt kiadni amin az elfogadhatóan fog futni