45215
  • alert
    Pedig elég drasztikus a különbség (bocs a nagy kép miatt de máshogy nem megoldható):

• chicco
    pedig kéne
  • frecc
    Sziasztok!

Az anizotróp szűrés miben nyilvánul meg? Kellene látszania valami különbségnek a képminőségben? Csak mer nyomom ezerrel 16-szorosan, de az ég adta világon semmi különbséget nem látok 16x és off között sem képminőségben, sem gyorsaságban.
  • Luko
    Kösszencs a válaszokat!;)
  • DJviolin
    A billentyűzet maga a pokol, és a Joy pedig a Mennyország!

Összehasonlíthatatlan. Ha Joy-ban gondolkodol, akkor valamilyen Logitech, vagy Saitek. De inkább Saitek, mert a jobb Saitek-ekekben a rugós tag asszem fém, és így nem kopik el.

Nagy Joystickos topik!.

Egy kis OFF:
    "És mi a teendő ha légiirányító szeretnél lenni?"

Tudom, hogy izgalmasnak tűnhet, egy képernyőn irányítgatni a gépeket, de ehhez nagyon jó stratégának is kell lenni, és az elmeorvosi vizsgálaton a pszhichiáter 10-ből 9-et megfegtet. Sírva jönnek ki. Direkt arra megy, és arra KELL mennie a vizsgáztató orvosnak, hogy stresszhelyzetben hogy viselkedik az adott személy. A legválogatottabb sértéseket és agy b*szogatásokat képzeld el.

A vizsgálat előtt eddzed magad egy kis Pink Floyd-dal. :) És nézz egy kis Happy Tree Friends-et. :)
  • Falabu #8115
    Temészetesen joystickal nagyságrendekkel könnyebb irányítani, nekem is volt időszakom mikor billel nyomtam és elég nehéz volt, de mikor megvettem a joyom(joyám:P) az a változás az irányításban nem mérhető!:D
  • Luko
    Jaj, bocs.

Zsizsi vagyok, csak az új ID-mel:)
  • Luko
    Mostmár simán vezetem a Boeing 737-eseket:D

Egy kérdés:
    Most még nincs joy-om, de szeretnék egyet venni! Ha joy-jal jáccom, akkor is ilyen nehezen lehet kanyarodni a géppel? Mert igy bill.-el elég nehéz kiszámítani hogy hány gombnyomásra fog reaglni a gép. Ha egyszer sikerül eltaláni, akkor meg szinte képtelenség egyenesbe hozni utána. Szóval ezt én így nem fogom bírni túl sokáig bill.-el.
  • chicco
    kicsit off.Az amerikai rokonnal 98-ban keztünk el flightsimezni.Ma ő classic és Ng pilóta 2 évvel fiatalab nálam.

Én már meg van az FSX is itthon warez :-(( kb ennyi ,Amitől kicsit több ,hogy Ferihegyen a két kis Ace hangárban legalább minden nap a repcsik közelében lehetek.Többet tanulok így mint a Kossuthosok.Van olyan fönököm aki kb annyit tud a repcsiről ,hogy ZsiZsi te már most többet.
    de ővék a világ és ha valamit jobban tudsz féltékenységből belevernek a betonba, hogy bebízonyítsák hogy ők már a tupcsiba verték a 100as szöget mikor én még csak az oviba jártam.

• chicco
    hát azért nem egészen a carenado most adott ki 1 patchet vagy vlmi ilyesmit.A gaukat nem eszi aszem vagy tán a repcsi mappájába kell betenni.
  • Zsizsi34
    A Flight Simulator 2004-ben használatos holmik (sceneryk, repülők) kompatibilisek az FSX-ben is??
  • alert
    Nemtom nézz utána, kb 15 másodperc.
  • samhun
    Sapphire X1650Pro VGA ban is kevés a texturázó egység, mint az x1600akban?
  • Zsizsi34
    És mi a teendő ha légiirányító szeretnél lenni?

( Bocs, hogy még mindig eltérek a topic témájától, de azért valamilyen úton-módon mégiscsak ide illenek az ilyenfajta hsz-ek is )
  • alert
    Malév :) mondjuk nekem valamilyen kedvezmény van mert ott dolgozom. De amúgy is ki lehet hozni ennyiből. Géptől függ.. egyébként CPL-ig jön ki ennyiből. ATPL-t max elméletet tudsz csinálni mert teljes ATPL vizsgát 1500 repült óra után és felsőfokú diplomával adnak. Az egész költség attól függ hogy mennyit repülsz, hogy trükközöl a repült órákkal stb.. Légitársasághoz pedig CPL-el felvesznek, amúgy is protekción múlik, kivétel Malév, ami megköveteli a diplomát. Na ez is vicc, gyakorlatilag az egyedüli légitársaság a világon, amihez kell diploma (akármilyen) :D Na de ne offoljunk tovább, max privát.
  • DJviolin
    Ez az 5 misis pilóta képzés engem is érdekelne. :) Melyik repülős suliban csinálod? Ez melyik vizsgákat foglalja magában (PPL A-B-C, CPL, ATPL, IFR, NVFR, IR, stb.)?

Megyek én is oda. :) A Centro-Plane-eseknek nem tudom az árát, a Pannon Air Service pedig 9 misiért csinálja az összes vizsgát, amit én egy picit sokallok. :(
  • alert
    Hehehe én is így gondolkoztam :) aztán rájöttem hogy némi segítséggel előbb összekaparom az 5 millát (NEM 10! csak a nyiri 10, de közofrgalmi pilótaengedély kihozható 5 misiből). Ez egy befektetés is. Mozgósítod a haverokat stb :) Másrészt a nyiri bukta, mert a kormány megváltoztatta a rendszert és többé nem támogatja, tehát a repüléseket a nyirin is ugyanúgy kifizettetik veled arról nem is mondok semmit hogy idén 140 volt az alsó ponthatár vagyis 4-el a MAXIMUM alatt. Nem kell annyit fizetned mint régen, de mire a végére jutsz pár millát tuti. Másrészt oda kell menned, vonatozás hetente, plusz kolesz sőt albérlet ha tanulni is akarsz.. mellette ruha, kaja, stb és még nem is éltél... Ha mindezt kiszámolod 4 évre, pontosan ugyanannyit költesz mintha magánban megcsinálnád ráadásul az 2 év alatt véghezvihető, az életszínvonalat picit lejjebb adod, nem traktálnak felesleges tárgyakkal, nem szopatják szét az agyad és nyersz 2 évet. Az hogy a nyirin végzel pedig nem garancia semmire. Abszolút semmire. Csak a protekció számít hogy hova kerülsz be. Ilyen lett a rendszer. Azért tudom mert most csinálom.. és több haverom is van, aki ezen az úton jár sőt beszéltem olyannal is aki nyirin végzett nemrég.
  • Zsizsi34
    Válasz a #8100 hsz-ben!
  • DJviolin
    Bezony. Nem egyszerő, sőt lehetetlen, nekem sem fog sikerülni, de ez a helyes út, hogy bekerülj Nyíregyre, ahonnan egyenes út vezet a légitársaságokhoz, vagy akár a Hadsereghez is! Bizony nem mindegy, hogy magadnak kell 10 milliót előteremtened, vagy az egészet állja az állam, és már 26 évesen ott ülhetsz egy regionális kis jet elsőtiszti székében, vagy 40 éves korodra sikerül összespórolni a zsét, és akkor elhelyezkedni valami kocalétgitársaságoknál.

Én már 17 évesen tudom, hogy elcsesztem az egészet. De te mégnem! Bizz önmagadban! Nem lehetetlen annyira Nyíregyháza, ha te is akarod.
  • Zsizsi34
    A MALÉV Virtualhoz pedig egyáltalán nem protekció miatt szeretnék menni, ez nekem eszembe sem jutott
  • Zsizsi34
    Köszi a tippeket, tanácsokat! Ez nem csak az én döntésem, nem csak rajtam múlik. Még másfél évem a 14. szülinapomig, úgyhogy semmit sem fogok elkapkodni, mert lehet hogy utána egy egész életen át szívok egy rossz lépés miatt. Amit leírtál mind szép és jó, csak nem olyan egyszerű. Majd meglátom mi lesz belőlem...
  • alert
    Akkor próbálgass drivert. Az ritkán okoz ilyet hogy leállítja az alkalmazást de előfordul. A 1gb és 512mb -os ram párosítással az a baj, hogy lassítják egymást. 2x1 gb vagy 2x512 mb stb a nyerő. Két különböző méret lassít habár rendszertől függően ezt nem mindenhol lehet észrevenni.
  • DJviolin
    Szia!

Én is pilóta szeretnék lenni. :) Légiirányítónak ne menj. Kinyírja az
    idegeidet.

14 évesen kezdj el valami közeli reptéren vitorlázni (én már elkezdtem ezt a fázist). Érj el minimum D vizsgát és nyújtsd be a szakszó kérelmet. (sokat nyom a latba a D és a szakszó elbírálásnál a Főiskolai felvételnél, és ha mégjobban akarod nyomatékosítani, akkor E és F vizsgát is megszerzed. :)

KEZDJ EL TANULNI, MINT A GÜZÜ!!! NE CSESZD EL, MINT ÉN! Jelentkezz gimibe, de mégjobb, ha olyan műszaki szakközépbe jelentkezel, ahol tanítanak elektrót és digitet (a pluszpontok miatt). 9., 10., 11., és 12. év végén csinálj kitűnő bizonyítványt (najó, egy-két 4-es max). E mellett sportolj is, és ezzel párhuzamban egy magán nyelviskolában tedd le a "C" kategóriás középfokú angol nyelvvizsgát. (EZ NAGYON FONTOS! MÉG ÉRETTSÉGI ELŐTT LEGYEN MEG!) Csinálj egy nagyon jó érettségit, és nem árt, ha a 11. félévi, és a 12. félvévi bizid is kitűnő közeli.)

Ha megvan az érettségi, jelentkezz ide:
    Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Főiskolai Kar Közlekedésmérnöki Tanszék
    (Valamiért csak Internet Explorer nyitja meg a honlapot.)

És ha úgy csináltál mindent, ahogy előbb leírtam, akkor tuti felvesznek ide. Ahhoz, hogy bejuss ide, 140 pont kell. Ha full kitűnő vagy, akkor is csak 138 pontod lesz. Erre a szakra évfolyamonként csak 5-6 főt vesznek fel, és évente kb. 50-100-an jelentkeznek, tehát valahogy meg kell szűrniük a népet. Ezért vannak a nagy követelmények. Ezért kell a Digit és az ELEktro, meg a vitorlázás, és a sportolás, és az angol nyelvvizsga (Amely egyébként felvételi követelmény). Azért jó, ha felvesznbek ide, mert az állam állja a kb. 12 milliós motoros pilóta képzésedet, mely végén megvan az összes repülős jogsi, és egyenes út vezet valamelyik légitársasághoz, vagy akár a hadsereghez is!

Namost, ha hozzám hasonlóan elb*szod, akkor marad a szívás, vagyis egy átlagos főiskola majd nekem is, és amellett kemény munka majd, lerakni az összes pilótajogsit kb. 7-9 millióért, majd pedig a kuncsorgás a légitársaságoknál.

Malév Virtual-t én nem tartom sokra. Ne hidd, hogy a későbbiekben lesz bármilyennemű protekciód a Malév-nél, mert FS-ben van 6000 repült órád!

Még nem cs*sztél el semmit! Még nem késő! Tégy úgy, ahogy leírtam, és biztos, hogy pilóta leszel!

Nekem már késő. Marad a kemény munka, és magamnak kell majd finanszíroznom, hogy közforgalmi pilóta lehessek a távoli jövőben.

Maradok tisztelettel:
    DJviolin
    (alias: Lanti, Kerozin Joe)
  • frecc
    Na, a ramok úgy vannak, hogy van egy 1 gb-os Kingmax meg egy 512-es Kingston. Nekem ram problémánál más szokott történni, de azért csinálok egy memtest-et.
    Nincs húzva a kártya. Kipróbálom még eredeti nvidia driverrel, bár már 1 éve omegát használok és csak most szarta össze magát.
  • alert
    Ha csak 3D-s alkalmazások esetén jelentkezik akkor leginkább videókártya hiba okozhatja. Lehetőségek:
    - a kártya kezd meghalni
    - ha tuningolva van a kártya akkor nem bírja a memória
    Ha nincs tuningolvas és úgy hibázik a kártya akkor sajnos nincs mit tenni. Ha garis akkor csere ha nem... Másik lehetőség hogy nem a kártyának van baja hanem a RAM-oknak. Ugyanaz lehetséges mint fentebb (túlhúzott vagy kezd meghalni). Tesztelgetni igazából csak a memóriát tudod. Van egy memtest nevű progi amit DOS módban lehet futtatni, ez egyből kiírja ha valami nem jó a RAM-okkal. Ha ezekkel minden oks, akkor marad a vidkari. Ki kell cserélni ideiglenesen és egyből kiderül hogy rossz-e. Ha mindkettő rendben van akkor is legalább szűkült a kör.
  • frecc
    Sziasztok!

Ha valakinek van tippje, segítsen pls!
    Úgy néz ki, hogy a 3d-s játékok random szerűen egyszer csak hibát észlelnek és leállnak. Korábban ezt csak az FS csinálta, azt hittem a warez cuccokkal csesztem el valamit, de most a Tycoon City New York is ezt művelte, tehát kezd gyanús lenni, hogy nem az FS-sel van a baj.
    Spyware nincs, vírus nincs, omega drivert használok az aláírásban említett videókártyához.
    Nem nagyon van ötletem hogy mi lehet a kínja.
  • alert
    Az a baj hogy ma már mindegyik a pénzen és ismerettségen múlik :( rohadt sok pénzen...
  • Zsizsi34
    kösz a tanácsot!

pilóta szeretnék lenni, vagy légiirányító...
  • chicco
  • chicco
    zsizsi ha 12 éves vagy es neki a dolognak tanulj meg mindent és légy pilóta.Jó fizetés korán nyugdíj buli és ha még szereted is hobbi amiért fizetnek.

ne csezd L úgy mint én
  • Zsizsi34
    Köszi a segítségeteket!

Azért valamit tisztáznunk kell:
    Az angolt jelenleg tanulom második idegen nyelvként (első a német). Szóval nem egy üres rész az angoltudásom, csak még nem tökéletes. (12 évesen hogy is lehetne az...)
    Lényeg a lényeg, megbírkózom a dologgal, remélem sikerrel jövök ki belőle.

Köszi mindent!
  • frecc
    Ja, azon kívül vannak olyan kiegészítők amik csak a peccsel működnek.
    Amúgy Zsizsi! Angol tudás nélkül sajnos tényleg egy kicsit veszett fejsze nyele a dolog. A repülésben minden angolul van, ha még magyar leírást találsz is, a légiirányítás, a műszerek neve, minden angol, szóval fene tudja mi lesz. Mindenképpen a Flying Lesson-öket javasolom neked az alap FS-ben, az Cessnával kezdődik és sokmindent meg lehet belőle tanulni. Persze angol.....

Viszont semmiképp sem Boeing 737-essel kell kezdeni a dolgot.

Én is hatökör voltam a repüléshez aztán sokmindent megtanultam a simből, szóval nem reménytelen.
  • alert
    A patch fagyási hibákat javít, néhol több FPS-t csinál, jobb tájgenerálás, néhány hiányzó tájelemet pótol stb...
  • alert
    A repülőgép vezetése elég összetett dolog csakúgy mint a valóságban. Amikor egy újonc leül akár a simhez, akár a valóságban egy géphez, nem fog tudni repülni (felszállni, leszállni). Először is meg kell tanulni az aerodinamikát, hogy mitől repül a repülő (ez elengedhetetlen hogy megértsd hogyan tudod irányítani), majd meg kell tanulni a műszereket stb stb. Ha az elmélet megvan, akkor gyakorlat következik egyszerű feladatokkal. Mindez benne van az FS oktató részében. Az a gond, hogy erről magyarul nem fogsz találni semmit. Angolul viszont mindent. Millió és millió oktató videó vagy leírás létezik, sajnos a magyart el kell felejteni, mert a repülés nyelve az angol. Magyarul csak azok az anyagok léteznek, amiket a banner-re kattintva megtalálsz illetve az ott fellelhető linkeken, valamint ebben a topicban ha visszaolvasol. Az egyetlen reményed talán az lehet, hogy elkezdtünk írni egy videoflyrec oktatófilm alapján egy magyar leírást teljesen kezdőknek az alapoktól, de sajnos még nincs befejezve és ellenőrizve sem. Adobe Reader-el lehet megnyitni.

Magyar oktatóanyag
  • Zsizsi34
    és a pecs mennyit és mit javít a játékon?

Mondjuk inkább az #8084-es hsz-emre kellene válasz
  • alert
    A patch telepítésénél azért írja ki ezt a szöveget mert nem eredeti a játékod és arra nem hajlandó települni. Vagy meg kell venned eredetiben vagy utána keresgélhetsz, hogy hogyan lehet ezt megoldani, de az sg fórumain nem lehet illegalizálni..
  • Zsizsi34
    Nem tudom irányítani a repülőgépeket... Jó persze, most ki lehe röhögni, de csak tegnap kezdtem el az "FS-ezést". Most működik a játék, van BUD-om is, csak egyszerűen nem tudom hogy hogyan tudom irányítani a gépet. Sajnos a játékban az oktató rész angol, azt meg nemigazán értem. Valaki tudna adni egy linket, ahol van egy magyar leírás ilyesmiről? De nekem az is jó, ha felvesztek MSN-en ([email protected]) és ott valaki elmondja kis részletességgel az alapokat. Nem kell elmerülni a témában, csak éppen annyit szeretnék tudni hogy hogyan tudok le- és felszállni, valamint normálisan repülni a géppel.
  • Zsizsi34
    Uninstalláltam az egészet, mindent! Aztán feltettem az alapjátékot. Elindítottam, hogy működik-e. Igen, működött. Aztán fel akartam tenni a 9.1-es patch-et, ami nem sikerült, mert ezt írja ki:

"This installation may not run correctly if you've isntalled add-on products that modified any riginal Flight Simulator 2004 files. After upgrading, add-on programs that modified original Flight Simulator files may not correctly. Installatoin time can very depending on your computer."

Ha itt az OK-ot választom, akkor megy tovább a telepítés, de azonnal kilép, még a kezdéskor. Ha mégsét választok, akkor el se kezdi a telepítést, egyből kilép!

Bocsánat a hosszú szövegért, de bosszantó, hogy valami mindig közbe jön...

Valaki tudna segíteni, hogy mit kell ilyenkor tennem?
  • Zsizsi34
    már megtaláltam a kiutat, ne válaszoljatok
  • Zsizsi34
    a FAQ ezt írja:

"Igen, létezik egy 9.1-es update, a Microsoft oldaláról le lehet tölteni."

Na igen, csak ha én felmegyek a microsoft/games/flightsimulator oldalra, akkor egyből a Flight Simulator X oldala jön be.

Most akkor honnan tudom leszedni a peccet?