45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#11104 Megtaláltam! Íme! Jó hír hogy már 0802-es AIRAC alapján van, rossz hír, hogy csak Western Europe. -
Endeawour #11103 Akit érdekel ,minden van itt http://bobholland.com/fs/ -
#11102 Üdv!
Egy kérdésem lenne: Mi célt szolgál az a bizonyos dolog, hogy "Fuel Tank Heater". A jelentését értem, a kérdés az, hogy állandóan be kéne-e kapcsoljam. -
#11101 Amiről te beszélsz, azt ugyan úgy megcsinálja NAV ,és APR módban is, szóval nem REV mód specifikus, ahogy az a mondataidből kiérződik.
(a "kompenzálható bizonyos fokig" és az "ezt el lehessen kerülni", nem ugyan azt jelentik) -
#11100 Alert, megadhatnál egy linket, ahol ez elérhető! Légyszi, légyszi..
Ezt a REV dolgot amit írtam, most leellenőriztem, mert s robotot tényleg ritkán használom kisgépen :D Cessna 172 def. gép. LHTA-EDDM flightplan 4000/700VS REV funkció bekapcs. NAV/GPS GPS-re és lám lám.. be is állt és le is repülte az útvonalat. Én amúgy elhiszem, hogy a REV eredeti funkciója mi, de FS-ben nem elégszik meg azzal. -
#11099 Nem is állítottam, hogy a teljesítmény nem csökken, mindössze kompenzálható bizonyos fokig. Persze leginkább az IL-2-ben láthatóak a sűrítőfokozatok illetve a teljesítményfokozók hatása.. de az egy másik program.
-
#11098 A REV az egy approach mód (back course), igazából semmi köze a NAV/GPS kapcsolóhoz. Ha olyan nem preciziós megközelítést alkalmazol, amikor
az ellentétes pályára telepített ILS localizer jele a másik irányban is fogható, akkor ezt a jelet alkalmazhatod a megközelítéshez. Ilyenkor a jelek fordítottak lesznek, amitől normál APR módban a robot meghülyülne. De ha REV módba kapcsolsz, akkor szépen leköveti.
A keverékszabályzóval nem kerülöd el, hogy állandó keverékarány mellett csökkenjen a teljesítmény. Logikai bukta van benne.Nem magassági motoroknál a teljesítmény, jól beállított keverékkel is folyamatosan csökken.De emellett még előjön az a probléma is, hogy emelkedés közben a keverék dúsul a ritkuló levegő miatt, ezért szegényíteni kell a keveréket, hogy visszaállítsuk az optimális keverék arányt, és ezzel a teljesítményt, ami nem lesz egyenlő a kisebb magasságon leadott teljesítménnyel. -
#11097 Lehet szerkeszteni. Sőt csináltak is ilyen ingyenes kiegészítőt 2004-hez és fsx-hez is, 2007 valahanyadikhó airac frissítéssel ha jól emlékszem. Én elkezdtem csinálni egy mégfrissebbet, de időhiány miatt hagytam a fenébe. Az eljárás borzasztó körülményes, vissza kell fejteni minden BGL fájlt, ami navigációs adatot tartalmaz, majd írni kell hozzá egy kisebb programot ami szortírozza az adókat, pontokat stb, a régieket kiveszi vagy kijavítja és beteszi az újakat, majd visszafordítani az összes XML-t BGL-re. 1-2 hetes munka lenne összedobni egy naprakészet, ha megvan a forrás digitális formában, azonban régi adatbázist térképről felvinni kontinens szinten... ehh. Jó szórakozást :) -
#11096 Robotpilcsihez:
ALT - repülési magasság lábban
VS - vertical speed vagyis az emelkedés vagy süllyedés feet/min láb/perc érték. A NAV esetében a navigációs rádiók jelét követi a gép. Hosszabb mise.. APR - approach az ILS megközelítéshez, besiklási szög és irány tartása a küszöbig. REV - ha GPS-re van állítva a NAV/GPS kapcsoló akkor lényegében lerepüli az egész műsort. Ha rám hallgatsz.. a robotpilótát az ilyen kisgépeknél csak akkor és addig használod, amíg ügyesbajos dolgaid távoltartásra késztetnek. :) Egy kisgépen a robotpilótát max. a hosszabb utakon, a pilóta pihentetése céljából használják szerintem, no meg esetleg ha a térképen tájékozódni szeretne. De ebben Clidey szerintem, aki a frankót meg tudja mondani, vagy Alert. A Mixture - levegő/benzin keverék szabályozása. A levegő ritkább, minél magasabbra megyünk. A dugattyús motorok teljesítménye változatlan keverékarány mellett csökken, ezáltal a gép lelassul etc.. hogy ezt el lehessen kerülni, szabályozni kell a keverékarányt. Minél magasabbra emelkedsz, annál inkább kell kihúznod a piros gombócos kart ( :D ) , ennek eredménye lesz, hogy a motor felpörög, a járása finomabb lesz, és a gép sebessége növekszik. Minden motor más és más, vannak motorok, ahol bizonyos magasságon eleve fokozatot vált a turbófeltöltő. -
Air #11095 Na ez az ami nem fog menni. Ezt nem tamogatja az FS, meg az X sem. Fontosabb volt a foldon kozlekedo autok, meg az ilyen-olyan grafikai bisz-baszok fejlesztese, mint egy frissitheto AIRAC. Ez a M$ hozzaallasa. Sajnos. -
kelan #11094 Sziasztok! Nem reagáltatok a #11067-ben leírt kérdésemre, de mostmár tárgytalan, mert hozzájutottam pár darab 1978-as Jeppesen térképhez, amelyek nagyjából lefedik Európát.
A kérdésem az, hogy milyen progrmmal tudnám módosítani az FS2004 navigációs adatbázisát? Létre szeretném hozni a térkép szerinti, 1978-as állapotot. -
#11093 Köszönöm a segítséget fiuk, mostmár kezdem érteni a dolgokat, és már müszerekkel is sikerült megtalálnom reptereket, persze azért még sokat kel gyaroroljam hogy igazán jól menjen. Megint akadt pár dolog amit nem tudok, most főleg az autopilótánál. A rádió alsó részén van ugye az autópilota rész amin a következők vannak, AP ezzel ki-be kapcsolni lehet az autópilótát, HDG amivel a heading indicatornál a HDG feliratu tekertyüvel beállítot irányba fordul a gép, de van a NAV, APR, REV ezekről fogalmam sincs hogy micsodák, ha tudjátok irjátok meg, és van még az ALT amivel az automata magasságot lehet ki-be kapcsolni, beállítani meg fölötte a kijelzőn az ALT felirat melleti számra klikkelve, ja az alatta lévő számról ami mellet a VS van azt sem tudom mi. Automata sebességszabályozó van a cessnában más gépeknél úgy láttam van de én a cessnában nem találtam. Van a világítást kapcsolók mellet egy Fuel Pump feliratu kapcsoló, ez gondolom valami üzemanyagszivattyú vagy ijesmi lehet, de azt mikor kell használni. Próbálgattam még más cessnát is és volt ameiknél volt egy kék bigyó olyan mint a gázkar annyira sikerült rájönnöm hogy ez a Propeller Control és hogy a légcsavar dőlésszögét lehet vele állítani, gondolom ha nagyom szögbe van állítva jobban fújja hátra a levegőt de ezt mikor érdemes lejjebb venni? Van még a Mixiture ami a levegőt keveri a benzinhez ezt se tudom mikor érdemes használni, én mindketőtt teljesen benyomva szoktam repülni. Ha esetleg valamit nem jól tudtam akkor javítsatok ki. -
#11092 A második oldalhoz Java telepítése kellene.
Deloi már megelőzött pár válasszal, így csak a maradékra próbálnék meg
vmennyire válaszolni. Mivel itt elég nagy lenne a terjedelme, így egy szöveges fileba írtam meg.
valaszok
Ha vkinek nem tetszik, lehet javítani, kiegészíteni. -
#11091 A VOR és az ADF között az a különbség, hogy az ADF csak azt mutatja, hogy merre van tőled az NDB adó. Ez egy elég régi rendszer. A vor lényegét az első pár sorban jól megfogalmaztad. Azért jó, mert adott fokon meg tudod közelíteni az adót. Pl 120 fokon akarod, akkor képzelj el egy egyenest, ami 120° irányú, és átmegy a vor adón. Akkor olyan, mintha a vor műszer ezt az egyenest mutatná. Ha jobbra tér ki, akkor tőled jobbra van az egyenes, ha középen van, akkor pont az egyenesen vagy. Ha közben 120°az irányod, akkor középen is marad az egyenes, tehát 120°-on közelíted az adót. Így rá tudsz állni erre az egyenesre, és bármilyen irányból meg tudod közelíteni az adót. Miután elhagytad, ráállsz egy másik vor-ra, és így lehet rossz időben is tájékozódni. ILS nélkül a megközelítést, leszállást nem olyan rossz időben VOR, DME, ADF-ek, és térképek segítségével szokták(pl megadja, hogy hol milyen magasságban -alatt/felett- kell lenned). A siklópályához pedig a PAPI is segít, ha van(fények a kifutó mellett, akkor ideális, ha 2 piros, és 2 fehér van). De jó időben lehet ugye teljesen vizuális megközelítés is a szabályokat betartva. -
#11090 Kedves m814!
Válaszodat pont annyira nem annak címezted, mint amennyire nem a feltett kérdésre válaszoltál korábbi hozzászólásodban. Innentől kezdve felesleges bármit is kommentálni.
(olyan merevszárnyú repülőt még nem találtak fel, ami irányítja a felhajtóerőt) -
#11089 Kedves barátom.
Nehéz belőlem kiprovokálni hogy feldühödjek, de most sikerült!
Azt a bizonyos állás szöget háton repülve mivel éred el? Esetleg több káposztalevet csorgatsz hátúlra mint előlre??
Úgy gondolom ezeket dolgokat egy teljesen kezdőnek elég nehéz érthetőbben elmagyarázni.
A másikra peddig csak annyit. Ha van arra lehetőség,hogy egy teljesen kezdő találjon egy olyan helyet ahol magyarul, töviről hegyire elmagyaráznak neki mindent. Példákkal ilusztrálva, sőt repülés közben.
Ráadásul teszik ezt olyan emberek akiktől nagyon sokat tanulhat.Miért jobb a teféle "olvass utánna" jótanácsod?Vagy esetleg tudsz más olyan helyet ahol mindezt ingyen, és semmit sem várva cserébe megteszik?
Ha tudsz ilyet kiváncsian várom.
A másik peddig. Ez csupán egy ajánlás volt.Nyilván mindenki el tudja dönteni maga hogy érdekli-e vagy sem, a te "jótanácsod" nélkül is.
Aki itt erőltet valamit az egyedül te vagy.
Az oktatást neked is ajánlom, sokat tanulhatnál, különösen emberileg! -
#11088 Lehet megkövezés lesz a vége amit ide írok, de a lenti vitáról van és mindig is volt véleményem. Sajnálatos tény, és ezen gondolataimat már sokszor máshol kifejtettem, hogy azoknak a nagy többsége, akik az FS-el ismerkednek, nemes egyszerüséggel, levágják az ismerkedést, a repüléselmélettel, az FS oktató részeivel és a valós életben már lassan 80-90 éves pilótaképzési gyakorlattal. A Flight Simulator világában is, a repülést én azt gondolom, hogy az elméleti alapokkal, majd a repülést kisgépekkel, oktatógépekkel kell megkezdeni. Tudom, hogy pokolian csábító a fizetős nagygépek legális, avagy illegális beszerzése, de attól, hogy valaki, jogos avagy jogtalan tulajdonosa lesz a PMDG, Wilco, PSS stb.. masináknak, neadj isten még sikerül is uralma alá hajtani az FMC-t és a robotpilótát, attól még síkhülye marad a "virtuális repülést" illetően, ha szépen kihagyja az alapokat. Ez a vita kéremszépen nem az online hálózatok szüleménye. Ez egyszerű lustaság és önámítás. De ez a következetlen logika az online repülésben nagyon szépen kiüt. Az IVAO tagja vagyok.. azonban, tény ami tény, hogy hálózaton nyílvánvalóan látszódnak az ámokfutások. A VATSIM-et nem ismerem, mert nem regisztráltam oda. A hálózaton repülés két fontos tényezőn alapúl, az egyik a kommunikáció, itt én is megbuknék hangban secc-pecc.. a másik a nemzetközi repülési szabályok. Ez utóbbi problémás a nagytöbbségnek, ugyanis eleve ott kezdődnek a gondok, hogy a pilóta nem ismeri sem a gépei valós korlátait, sem pedig arra nem veszi a fáradtságot, hogy utána olvasson a gépének és a repülés szabályainak. Így aztán előfordulnak nap mint nap a tömeges hülyeségek. IVAO tagként én azt mondom, online repülésre nem csábítanék senkit sem aki kezdő. Lehet regisztrálni, részt lehet venni az oktatásokon, de mindenkinek az offline repülést tudom ajánlani, amíg nincs rutin. Ott maximum a buta ATC irányítást tudjuk zavarni és a rossz AI traffic szerkezet adta korlátolt forgalmat tudjuk ijesztegetni. Aki nmzetközi forgalomra vágyik, az angol fóniát nem árt begyakarolni.
Ami az online realisztikusságot illeti:
Közelébe sem ér a valóságnak, és itt szerintem mindegy, hogy melyik hálózat az. A miértekre néhány komoly érv:
A repülések sablonosak, egysíkuak. A légiforgalom túlnyomó része utasszállítókból áll. A forgalom kevésbé sem olyan sokszinű mint a valóságban. Nagyon sok géptípus mintha nem is létezne. A VFR belföldi (mindegy melyik ország..) repüléseket szó szerint elnyomja az IFR repülés. Az pedig, hogy adott napszakban 150-1000 gép kering szerte a nagyvilágban, inkább siralmas.. Szellemrepülőterek tömkelege az egész.
Pont az IFR airliner túlsúly miatt az irányítók gyakran tisztában sem vannak a kisrepülőterekkel. A fónia és az FMC repülés a szememben nem egyenlő a realisztikussággal. Ha a VATSIM-re mennék, allighanem ugyanezzel szembesülnék.
Én személy szerint a következőt mondhatom, az IVAO hálózatán nagyszerű barátokra, ismerősökre találtam, akikkel megosztjuk a repüléssel kapcsolatos véleményeinket. De a valósághű realisztikus világra vagy várni kell az FS11-FS12-re (feltéve, hogy az FS nem süllyed a konzolos szimulációk szintjére), vagy pénzt és időt nem kímélve, el kell menni egy repülőklubbhoz, letenni a vitorlázó vagy a PPL vizsgát. Néhanapján az aki anyagilag tehetős az bérel egy gépet havonta 1-2 órára és repül. Akinek még több pénze, tanulási igénye, valamint szakmai és egyéb hátszele van, az továbblépve leteheti az IR, CPL szakszolgálatit, átképzést egy nagyobb gépre. Aki pedig még ennél is tovább szeretne jutni, érez kihívást és igényt a szakmai, tudásbeli és anyagi továbblépésre, az meg sem áll majd a légitársaságokig. Jelenleg a realisztikusság csakis ilyen formában képzelhető el azoknak, akik repülni szeretnének.
Mégegyszer megjegyezném tisztelt uraim: szavaim nem bántani, megsérteni akarnak embereket, hálózatokat. Mindössze elhessegetése a tévhiteknek. -
#11087 Papirzacsi kösz a segítséget, az első az nagyon jó, a másik nem jön be. Sajnos a szövegből nem sokat értettem, de ha jól értettem a szimulációt akkor az ADF az mindig a kijelölt adó felé mutat, vagyis akkor mutat a nyil előre ha a gép orra az adó felé van a vor pedig úgy müködik hogy az OBS (nem tom mit jelent) tekerővel betekerünk egy fokot pl 120-at a függőleges vonal akkor lessz középen ha a repgép pont 120 fokra van az adótól és ilyenkor nem számít hogy a gép orra milyen irányba van az adótól csak az számít hogy a gép milyen fokra van az adótól a To meg az Fr pedig azt jelzi hogy előttünk vagy mögöttünk van az adó, ha jól értettem akkor ez a helyzet, persze vannak még dolgok amiket nem tudom mire valók, pl az ADF-nél a HDG tekerő, az mintha egy iránytü féleséget tekerne de hogy ennek mi értelme, vagy ha ténleg iránytü akkor miért nem forog magától, a másik mi akar lenni a piros GS felirat a VOR nál, meg néha bejön egy piros nav felirat és ilyenkor középen van a mutató de ha jól gondolom ez azért van mert pont az adó fölött vagyunk és nem tudja mérni az adóhoz a helyzetet, meg még van egy csomó bizbasz amiről nem igazán tudom hogy mi pl FUEL QTY Left Right ez gondolom két üzemanyagtartály van és azokat mutatja de nem biztos, van még valami RGT meg Fuel Flow meg Vac meg Amp meg Temp meg Press ezekről elképzelésem sincs hogy mik akarnak lenni, van még valami kapcsoló Nav meg GPS állás van rajta ez mire jó? Van még az Attitude indicator meg a Turn cordinátor, mi a különbség a kettő között? én igazából nem sok különbséget láttam ha dől a gép mindkettő elfordul,Van még ugye az ILS ami csak a kifutóknál a leszállást segítí, és ez ugyan olyan mint a VOR csak itt még a függőleges helyzetet is mutatja az ideálís sülyedő pályát a kifutóra, na azt hiszem kezdem már kapisgálni a navigációt persze még sok mindent nem értek de már úgy gondolom megtudnék találni egy távoli repteret is, csak a müszerek segítségével, van még pár dolog ezen az oldalon Altimeter Simulátor, Altimeter Error simulator, ezek nem tudom mire jók, az RMI Simulator az úgy tünt olyan mint az ADF nem igazán láttam különbséget, kivéve egy zöld nyilat, de az nem tom mire jó, a HSI Simulátort meg ugyan olyannak néztem mint a VOR Simulátor ha esetleg valamit nem jól értettem javítsatok ki. Mi van olyankor ha valahol nincs mindegyik adó? Például ha valahol nincs a DME ami a távolságot mutatja akkor honnan lehet tudni hogy mijen távol vagyunk ettől a ponttól, vagy ha nincs ILS akkor hogy lehet pontosan landolni? A faq ban volt a boeinghez a Navigáció a Flight Simulator 2004-ben rész ami jó leirás de nem igazán értettem meg a vor müködését, valami olyasmire gondoltam mint ahogy az adf müködik, azt hittem hogy ott is csak azt számit hogy a gép orra előtt legyen az adó, hú ha belegondolok hogy még magyarul sem értem meg pontosan, mi lenne ha angolul próbálkoznék, mennyi mindent értenék félre. Estetleg valami olyan irás nincs amiben irja hogy hogy kell a cessnát beindítani és leállítani, a valósághü szimulációhoz ez is hozzátartozik, de én most csak minden kapcsolól felkapcsolok induláskor, meg lekapcsolok érkezéskor, szedtem le valami cold and dark izét hogy én tudjam indítani. -
#11086 Nehéz dolgod lesz sztem, mert a legtöbb tutorial vmi furcsa oknál fogva, mindig a 737-en magyarázza a navigációt, ami talán azért rossz,mert azon elsőre sokkal áttekinthetőbb a műszer, mint mondjuk a cessnán található.De végülis az elve ugyan az, így sztem ha elolvasod
értelmezed a dolgokat, akkor utánna a cessnán is menni fog. Bár szerintem aki a cessnán megérti a dolgot, annak könyebb áttérni a 737-re, vagy másik, HSI-vel szerelt gépre, mint 737-ről cessnára.
De álljon itt két link, egy-egy vor szimulátorhoz, amin lehet játszani, és próbálgatni mikor mit mutat a műszer.
egyik
másik -
ekre #11085 megkövetlek, elnézést. félreélrettem, de nagyon. -
#11084 Hú srácok, én nem akartam vitát kezdeni egyszerüen csak érdeklődtem, és lehet hogy rosszul fogalmaztam de egyenlőre nem is szeretnék online repülni, inkább azután akartam érdeklődni hogy teljesen kezdőknek van e online oktatás magyarul, bár ezt is csak kiváncsisából kérdeztem mert egyenlőre nincs saját netem. A cessnával már kezdek boldogulni, szinte mindig sikerül leszállnom, de a baj az hogy csak a táj alapján tudok tájékozodni mivel a müszereket sajnos nem nagyon ismerem, a faq-ban van egy leirás de az boeingre vonatkozik, persze ebből is sokminden érthető, de sokminden nem, főleg hogy a müszerek is teljesen mások. Alert már több órája a fórumon meresztem a szemem de nem találtam a cessna müszereivel kapcsolatos irást, ha esetleg még tudod merre volt ird meg kérlek hol találom. Ha vannak ilyen oktatóanyagok azok jó volna ha a faq-ba is be lenne téve vagy linkelve, borzasztó fárasztó több száz,ezer hosszászólás végigolvasni, és ahogy olvastam elég sokat kérdeznek olyasmit amire az a válasz hogy erről már volt szó keresd meg a fórumban. Én valósághüen szeretnék repülni az FS-el, nagy vágyam hogy majd egy B737 Malév géppel repkedek online. Tudom hogy ez nem megy eggyik napról a másikra, ezért is először egy kisgéppel szeretnék tökéletesen megtanulni repülni, de sajnos magyarul ehez is nagyon kevés infó van. A másik meg gyakran mondják hogy a repülés nyelve az angol, de azt nem lehet eggyik napról a másikra megtanulni, én tanulok angolul, de időhiány miatt lassan haladok, mikor meg egy kis időm van és hulla fáradt vagyok nem sok kedvem van angolozni, de repülést tanulni ilyenkor igazi kikapcsolódás számomra és úgy gondolom sokak így vannak ezzel, másrészt a repülésben inkább a fónia meg a mértékegységek vannak angolul az elmélet a müszerek müködése stb. lehetnek magyarul, erre nem igazán értem miért az a válasz hogy "repülés nyelve az angol" a gond viszont az hogy nincsenek megfelelő magyar irások, esetleg valami magyarnyelvü pilótáknak szóló könyvet nem lehetne be scannelni? valaki nem ismer igazi pilótákat, szerintem ők magyarul tanulják az alapokat az elméletet, müszereket. Más, olvastam hogy vannak kiegészítők amik sokkal jobbak mint az fs-ben lévő gépek engem most csak a cessna érdekel, ebből is van jobb mint a default? Mindenesetre köszönöm mindenkinek a választ, Alert kösz a faq-t ha jól láttam te készítetted, Papirzacsi nem vagyok sértődős, ha valamire kíváncsi vagyok úgyis jövök majd kérdezni még ha hülyeségeket kérdek is, mikor kérdek nem tünik marhaságnak. Addig is minden jót, és ne veszekedjetek, aki annyira ért hozzá és úgy szeret irni az inkább készítsen egy leirást valamiről az fs-el kapcsolatba, szerintem azzal mindanyian jobbanjárnánk.
csákány mindenkinek bögyörő -
#11083 Igen, kevésbé körülményes, de azért nem ezt hoztam fel példának, mert nem jön le belőle teljesen ,hogy szimmetrikus testekre ugyan úgy érvényes ez a jelenség, lévén a kezed sose lesz szimmetrikus, bár talán ez már túlságosan a részletekbe megy. :-D -
#11082 Szerintem az idézett mondatban nem az Ivao-n volt a hangsúly.A többit, meg te is beláttad, hogy rendben van. Sajnos a szim-es pilótáknak sok a gyakorlati tudásbeli hiányossága(nekem is). Tervezem a gyakorlati tapasztalatszerzést, csak kis lóvé kéne még..
Amúgy Papírzacsi példájánál kevésbé körülményes, ha kiteszed a kezed a kocsiablakba, úgy hogy a kézfejed vízszintes, majd pár szögben megemeled az elejét. (150-nél óvatosan, nehogy a másik kezeddel kelljen visszahúzni ) Pedig ugye a két oldala ugyanakkora. -
#11081 Na, azért azt tisztázzuk ,hogy egyáltalán nem ivao vs vatsim a téma. Szimulátorozási szokásaim miatt, nem igénylem egyik hálózatot sem.Szóval nincs szó "másik hálózaton repülő emberkékről".
A dolog pusztán arról szól, hogy itt a topikban általánossá vált az, hogy a kezdők azonnal hálózatra akarnak menni, noha még egy épkézláb leszállást se produkáltak egyedül. A tisztelt ivaos emberkék meg adják alájuk a lovat, hogy ha játszani akar, akkor "csak" az ivao létezik. Mert az realisztikus, meg az a valóságot szimulálja bla,bla...
Függetlenül attól, hogy a lelkes kezdőnek milyen szándékai vannak, a "játékkal". Magyarul ráeröltetik az újoncra dolgot. Ha mélyebben foglalkozni akar vele, akkor majd ő eldönti van e igénye arra a bizonyos realitásra, amiről pl az index hasonló topikjában már kiderült, hogy egyesek oknélkül , tudatlanságból(?) túlmisztifikálnak.
Az pedig, hogy a m814 mekkora hülyeséget és mennyire nem a kérdésre válaszolt (feleslegesen), nem is kommentálnám tovább.Az elméleti tudás pedig mint az lentebb íródott ezekszerint mégsem feltétele a hálózaton repülésnek... -
#11080 Hinnye, anemjóját!! -
ekre #11079 akkor elnézést, nagyon félreértettem. csak nekem tényleg úgy jött le, hogy ivaos játékos az nem mérvadó, ill, hogy aki ott repül, az csak bohóckodik.
"De mint látod ennélkül a tudás nélkül is lehet bárki pilóta az ivaon." igazából ezen mondat volt az, ami miatt azt gondoltam, hogy nemes egyszerűséggel ledegradálta a másik hálózaton repülő emberkéket.
magyarázni meg egyáltalán nem akarok, lévén ahhoz kéne tényleges tudás is, attól meg nagyon távol állok szerintem (mármint repüléssel (és egyéb területek persze :)) kapcsolatos tudásom elég hiányos, de ez van, mindenki kezdte valahol). ok, írta, hogy nem megsértődni (nem is sértődtem meg, de valljuk be, ez picit azért tényleg ledegradálta a másik közösséget (az én olvasatomban)), holott ott is van szép számmal valós pilóta, akik valós gépeken repülnek (airbus, boeing stb)), ill a repülés szerelmesei és a hobbi pilóták (gyanítom, hogy ez mindkét hálózatra igaz).
-
#11078 Szerintem most nagyon mellélőttél Ekre. Szvsz nem az ivao vs vatsim dologra célzott, a felhajtóerőt és egyebet pedig nem hinném, hogy kell neki magyarázni -
ekre #11077 ne haragudj, de ennek semmi köze (nem volt) az ivao vs vatsim hülyeséghez, bár ha neked ebből ez jött le, akkor csak gratulálni tudok.
egyébként ha már előkerült a vatsim vs ivao, egyik hálózatot sem ismertem, a hálózaton lévő embereket még kevésbbé. van egy pilóta ismerősöm, aki mesélt az egész online repülésről. ő évekkel ezelőtt vatsim hálózaton volt, csak elege lett a paraszt emberekből (persze ez nem mérvadó az egész hálózat összes tagjára). konkrét eset (stílusod alapján még az is lehet, hogy te voltál az egyik illető....), hogy az ismerősöm egyik barátja lezuhant a balaton felett (pár éve volt ez a sajnálatos baleset), a gépen utazók közül ha jól tudom, akkor mindenki meghalt.
ezt elújságolta a vatsimen (kérdezték, hogy miért nem repül azon az estén), majd annyi volt a reagálás, hogy "és, nem vatsim pilóta volt". igaz, nem szeretek emberekről képet alkotni saját tapasztalatok nélkül, de amikor ezt elmesélte, akkor már eszem ágában sem volt vatsimre menni. az ivao-n egyébként egy teljesen jó társaságra leltem, ami szintén csak emelni tudja a virtuális repülés élményét, ha már online repkedek, akkor egy jó társaságban szívesebben teszem ezt.
nem akartam ezt a témát felhozni, de a stílusod kikényszerítette.
egyébként ha ennyire magasztosnak érzed magad mr captain papirzacsi, akkor illett volna azt a fizikai jelenséget is a nevén nevezned, amitől a gép a levegőben marad, tudod, felhajtóerő (ha már olyan szépen körbeírtad).
ja, egyébként nyugodtan jöhet full kezdőként is ivao trainingre, lévén full személyre szabott az egész, mindenkinek a szintjének megfelelő feladattal. azt se felejtsd, hogy szórakozni járnak az emberek, nem kockulni és arcoskodni.
-
#11076 Ha tényleg ennyire kezdő vagy, mint ahogy mondod, akkor sztem nem azon kéne rágódni ,hogy vatsim vagy ivao.Akármennyire is adják itt alád a lovat az ivao pártiak.
A második kérdésedre, a válasz mindenféle melléduma nélkül mint itt alant olvasható, egyszerűen annyi ,hogy a repülő nem csak és kizárólag attól repül, mert felül domború alul meg sima a szárnya,hanem ,hogy azt a szárnyat milyen szögben éri a levegő áramlása. Jól példázzák ezt a hangsebesség feletti szimmetrikus profillal rendelkező repülők, illetve a műrepülőgépek is, ahol szintén nem sima alul a felület. De te is kipróbálhatod, hogy fogsz egy lapos kemény borítós könyvet, és elmész vele biciklizni. :-))) Miközben haladsz, adj minnél nagyobb állásszöget a könyvnek, és figyled meg mit tapasztalsz. Na ezért nem esik le minden gép hátonrepüléskor. De mint látod ennélkül a tudás nélkül is lehet bárki pilóta az ivaon. (nem megsérődni...) -
#11075 Szia! Itt a topicban is volt már linkelve nem egyszer oktatóanyag pont arról, ami érdekel. Cessna, műszerek, leírás, magyarul. A többi kérdésedet is kiveséztük párszor. Ha tanulni akarsz, kezd a topic olvasgatásával. -
ekre #11074 az IVAO-s csapatot és traininget bátran ajánlom mindenkinek, nagyon jó a társaság, nagyon sokat lehet tanulni. mindezt egy baráti légkörben, abszolút nem oktatás jelleggel. sajnos az utóbbi 1 hónapban 1 percre sem tudtam fellépni, remélhetőleg a hét végén már tudok menni újra.
magyar nyelvű leírásnak egyébként ajánlom a lefordított IVAO kézikönyveket, azon doksikból is rengeteget lehet tanulni. -
#11073 Szevasz!
Elég kevés magyarnyelvű leírást találsz ezzel kapcsolatosan,mivel a repülés nyelve az angol.A másodikra.A szárnyon keletkező felhajtó erő irányítására, a repülő alkalmatosságok többsége rendelkezik valamilyen kormány felülettel is.Ezek segítségével képes a gép a hátán repülni.Bár egy rövid átfordulás, rosszabb esetben gyors lezuhanás erejéig, valamennyi gépet a hátára lehet fordítani. Az online repülésről.
Mindkét hálózat a valódi repülés, és légiforgalom szimulálását tűzte ki céljául.Tehát a valósághoz közeli szabályokat, eljárásokat használják az ott repülők,ami azért már igényel egy picivel nagyobb gyakorlati és elméleti tudást.
Viszont az IVAO hálózatán zajlik magyarnyelven oktatás, amin akár a teljesen kezdő, a repüléssel még csak most imerkedők is résztvehetnek.
Az oktatások csütörtök és szombat esténként zajlanak, az IVAO training szerverén. -
#11072 Csákány mindenkinek!
Pár hete ismerkedtem meg a Flight Simulátorral, most olvasom az http://fs2004faq.uw.hu/index2.html oldalon lévő irásolat, amik egész jók, csak kevés és ahogy elnéztem sok minden nincs leirva, más magyar nyelvü leirás van? olyan érdekelne amiben a müszerekről van leirás, mi mire jó, a kijelzőket hogy kell értelmezni meg ilyenek, elsősorban cessna érdekelne mert egyenlőre azzal próbálkozok. Az fs2004faq-n olvastam hogy a repgép úgy marad a levagőben hogy a szárny alul sima felül görbe amitől felül nagyobb sebességel áramlik a levegő és ez szívóhatást okoz, de mi van akkor ha a repülő fejjel lefele repül, ilyenkor hogy marad a levegőbe? Olvastam még az online repülésről, ez nagyon érdekel, de én még borzasztó kezdő vagyok, teljesen kezdők is mehetnek online repülni? esetleg van ott valami oktatás teljesen kezdőknek? vagy ha nincs akkor mi az a minimális tudás amivel valaki beléphet? tesztelik a tudást mikor valaki jelentkezik? Meik a jobb a VATSIM vagy az IVAO? Most hirtelen ezek a kérdések jutottak eszembe, ha még lessz kérdésem irok, addig is ha tudtok bármijen leirást, e-könyvet, videót magyarul ami egy kezdő számára hasznos lehet, de csak ingyenest mert sajnos ijesmire egyenlőre nem tudok áldozni akkor irjátok meg. Addig is minden jót! -
#11071 General Aviation. -
#11070 lehet csak én vagyok fáradt így este de "ga" ? :D -
#11069 Amikor telepítetted, létre kell hozni a traffic forgalmat. Kijelőlni a kontinenseket, a ga forgalom gépeit, és compile. :) Ez eltart egy darabig, mert két lépésben zajlik. -
#11068 Hi. Ultimate Traffic-ben ha valaki otthon segítsen pls. Mit kell beállítani ahhoz legyen forgalom ? Alapból ha fent van a program semmi forgalom nincs ezért gondolom valamit be kell állítani de még nem hsaználtam ezt a pack-ot :(. Aki tudna segíteni, hogy hogy keljen életre az fs az segítsen pls. Elore is köszi. Amúgy skai traffic párti vagyok cask hallottam, hogy ez se rossz de még nem tudok vélemyént mondani mert nem láttam semmit :). Üdv. -
kelan #11067 Sziasztok! Tudtok esetleg valami otletet, hogy honnan tudhatnam meg, hogy milyen utvonalakon es legifolyosokon repkedtek a gepek a 70-es, 80-as evekben? Nagyon szeretek a HJG 707-es es DC-8-as tipusaival repulni Europan belul, viszont az FSNavigatorban a jelenlegi allapot szerinti legiutvonalak szerepelnek, en meg FMC es GPS nelkul, kizarolag VOR/DME es NDB navigacioval repulok, nagyon nagy segitseg lenne egy "historical" navdata az FSNavigatorhoz, vagy korabeli terkepek (masolata), esetleg par regi repulesi utvonal terve. Koszonom a valaszaitokat es bocs az ekezetes karakterek hianya miatt. -
#11066 Igen, nekem is olyan, azért írtam, hogy azt is javítani kéne. Ha lesz időm jövő héten, akkor folytatom, és az is meglesz. Akkor küldöm. -
ekre #11065 természetesen, dobd át és kipróbálom. nekem egyébként a dunakanyar érdekes még, a duna nem mederben folyik, hanem a hegység oldalán :)