MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Falconer
LOL 😄DD

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

alert
😊) Sehogy... billentyûzettel nem lehet szimulátorozni.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

<#banplz>

Sziasztok,az irányítással akadt gondom,amikor a jobbra nyilat nyomom akkor jobbra megy,addig amíg el nem kezdem a balra nyilat is nyomkodni,hogy lehetne azt beállítani,hogy csak addig kanyarodik amíg nyomva tartom a nyilakat?

Falconer
Nem tudom, az milyen, de eléggé fotos ahhoz, hogy koordináltan repülj, mindig az, de pl leszállásnál korrigálni nagyon fontos, amikor gurulsz akkor is azzal kormányzol, bár asszem meg lehet oldani billentyüzet gombokkal is. A trust ez egy rakás...

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Mondom, annyit nem ér nekem az plusz nemtom hány ezer. Szóval Trusttal mi a baj? És a kar forgathatósága mennyire fontos? Csak mert a Saitek st-90 nem forgatható, ha jól tudom.

Falconer
Jaja, nem kell májernek lenni, de nagyon feldobja az élményt, hogy érzed a kezedben a gépet!

Avagy Force Feedback? Az a vissza rezgõs? Na, az biztos, hogy nem kell nekem. Annyira nem vagyok vagy leszek májer.

Parancsolsz? (Kicsit tudnál segíteni, mire kell figyelni?) Egyébként a Trusttal mi a baj? Ez a Saitek meg nem forgó kormányos, asszem.

Falconer
Saiteket vegyél, a trustot hanyagold. Meg ha már veszel, akkor legyen FFes is 😊

Lehet...
Egyébként kipróbáltam Dual Actionnal a Sturmovikot, bal kar a joy, jobb kar föl-le az a függõleges lapát. Csak könnyû nagyot rántani az apró karokon. Ez a joy téma fáraszt. Néztem Trust meg valami más márkát. Trustból láttam egy Predator QZ 501-es joyt (annak forog a kormánya), Auchanban 6000, Meida Marktban 10000 Ft. Az milyen egyébként?
Másik: egy Saitek ST-90 Joy, az egy összecsukható, háromlábú cucc.

Falconer
Az a másik cucc az nem arra van, hogy a joynak a középpontját bekalibráld manuálisan?

Ez baromi jó. A genius joyomon van két tekerõgomb, az egyik függõleges, az a gázkar, müxik is, a másik meg elöl, vízszintes. Szerintem az az a lapát, amirõl beszélünk, de azt képtelen felismerni a windows, mintha ott sem lenne, drivert meg nem találok, illetve csak egyet win95/98-hoz, a Genius oldalán, amiért 5$-t kéne fizetnem. Francba. Jó joy lenne ez, ha be lehetene üzemelni. Egyébként IL-2 Sturmovik demón tesztelem, mert ugye FS-bõl nincs demo vagy trial.

Falconer
Mi? Hogy forogni tudjon? Az az oldalkormány, azzal tudod a gépet bedöntés nélkül oldalra kormányozni. A gomb az nem lényeg, a gázkat meg nagyon hasznos dolog.

Annyit tudnátok segíteni, hogy mi az a minimális követelmény egy joysticktól, ami a játékhoz szükséges? Például ha csak a kar mozgását érzékeli, az már elég? Vagy mindenképp kell a gázkar is? Meg a négy gomb? És mennyire létszükséglet, hogy a kar forogni is tudjon? Egyébként az pontosan mire jó?

Falconer
Nem muszály a játékot megvenni. Joyt meg nem kell annyira keresni, vannak nagyon jók mindenhol.

Falconer
avsim.com

Most ezzel tényleg nem lehet semmit se tenni? Amúgy ti honnan szoktatok reülõgép addonokat leszedni?
Marha jó. A joystickom Genius Flight2000 F-22. Nincs hozzá driver, és mivel gameportos, manuálisan kell felismertetnek az xp-vel. Már mindent próbáltam. Végül is müxik, egy négy gombos, nézõpont-váltós, és két valami alulgörgetõs gomb, amibõl csak a függõlegeset ismeri fel, mint gázpedál, de csak 50-100% között. Aztán máshol olvastam, hog Genius joy-jal nem lehet jól játszani, mert nem lehet rendesen bekalibrálni. Nem tudom. Asszem, hanyagolom ezt az egészet. Most álljak neki keresni, mi a fene a legmegfelelõbb joy, kutassak fel egy ilyet, és komoly ezresekért vegyek egyet - ehhez valahogy nem fûlik a fogam. Az FS 2004 árát még csak-csak kipréselném magamból, gyûjtögetve, ugyanis már egy Sims 2 áráért is lehet kapni, ha ezzel letudhatnám a dolog kellemetlen részét, de hogy mellé még egy joy-t is vásároljak... A francba az egésszel.

Nyiri: kösz szépen

Falconer
Hmm, meg kéne tanulni németül, vannak nagyon jó online tanfolyamok is 😊
Kell neked Bécsben vásárolni....

Sziasztok!
Még karácsonykor megvettem az FS2004 Bécsben(60kemény eruóért) és mikor feltelepítettem természetesen tisztára minden németül volt a rádióbeszédek kivételével minden.Na ez a problémám, nemtud valaki segíteni hogy mittegyek mert így nagyon gagyesz jáccani vele...Tudom magyarosítás nincs hozzá de nem lehet valahogy leangolosítani??Ha pl. angol patchet raknék fel hozzá...nemtudom.PLS. HELP
Falconer
Nem baj az sem, ha felrak plusz cuccokat, menn úi fog az. Nekem 96prom van, 2200proci, fél gigaram aztán addonokkal is megy szépen, csak földközelben ha városnál vagyok szar az fps.

Oksa. Azért kérdezem a dolgot, mert sokszor a játékok csak egy vagy max. két típusú joyt/gamepadet támogatnak normálisan. Ha viszont az FS jól van megírva, és azon múlik csupán, hogy az op.rendszer tudja-e kezelni, akkor még a Logitech gamepademmel is kell menjen.

Graf.-ról pedig annyit, hogy ha netán megszerzem az FS2004-et, szeretném hozzá elõbb-utóbb a Budapest Scenery-t is. Arra mondjuk tényleg írják, hogy szaggatós.

Biztos hogy menni fog vele ha a windows felismeri. A Genius joy-ok nem a legjobbak, bár ha nem nagyon akarsz belefolyni a repszimes világba, akkor megfelelõek.

Másik érdés: Ha a grafikus beállításokkal ügyesen eljátszol akkor simán kilehet hozni egy fix 30 fps-t a játékból. Amilyen konfigod neked van azzal szépen menni fog ha csak az alap repülõket/scenery-ket használod.

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Megnéztem a joystickom márkáját: Genius Flight 2000. Még olyan gameportos csatolóval, de a hangártyámon van gameport, régebben tudtam használni, azonban hosszú ideig mellõztem, nem tudom, mennyire támogatná az FS 2004.
Itt egy kép róla: Genius Flight 2000 F-22

Szerintetek ezzel hogy menne? Avagy van, aki ilyennel nyomja?

(Egyébként a gépigénnyel kapcsolatos aggodalmaimról: egy leírásban épp arról értekeztek, hogy még egy P4 2.0 GHz-es gépen is 20 FPS alá tud menni, ha egy kicsit több minden van a képen.)

Érdekelne a joy-ról a véleményetek. És továbbra is köszönöm a türelmet és segítséget.

737-800

Falconer
737?

Nem tudja valaki, hogy a Malév Budapes-Málta charterjárata milyen géptípussal repül?

Falconer
Mittomén, az a lényeg, hogy ne legyen bazi régi. Gondolom nem egy P1es korabeli darab. Rádugod a gépre, és ha win felismeri, akkor a jétéknak is ok. De még akkor is ott a telepitö CD.

Na, ezt atámogatási listát meg lehet valahonnan tudni?

Falconer
Ha támogatja a win meg a játék, akkor jo az.

Nem érdekes. Egyébként van valami régi joysticom, egy karral, két-három gombbal. De szerintem az vajmi kevés ezek után.

Falconer
Tök mindegy, leirhattad volna, gamepaddal lehet, hogy megy, de nem lesz az igazi.

Úgy látom nem vagy túl elszánt az FS-el kapcsolatban, ha nem akarsz befektetni egy joy-ba.

Tárgytalan. Nem veszek joyt, úgyhogy FS2004 ugrott.
Nem hinném, hogy ez a topic lenne hivatott különbözõ játékok hardverigényét tárgyalni, nem volna jó kioffolni ilyenekkel. De sajna voltak rossz tapasztalataim, még nevesebb játékokkal is.

Falconer
Akkor mondj pls, engem is érdekel. Föl nem birom fogni, hogyan lehet egy repszimulátort jol játszani billen, már maga a gondolat is abszurd.

"Nem akarok joysticot venni, azért kérdeztem. Ha nem jó, marad a billentyûzet, gondolom, azzal is kitûnõen játszható."

Rosszul gondolod...

Köszi.
Komolyan gondoltam az 1. kérdést, mert sajna tudnék példát mondani, nem is egyet, programra, amelynél ez a konfig bõven elegendõnek számítana, mégis élvezhetetlenül szaggat.
Nem akarok joysticot venni, azért kérdeztem. Ha nem jó, marad a billentyûzet, gondolom, azzal is kitûnõen játszható.

Falconer
1. Hát ez überlol, ezt a kérdést remélem nem gondoltad komolyan
2. Biztos lehet, de szerezz inkább egy joystickot
3 Tét nincs, karrier se nagyon van, de vannak benne túrák amiket végigrepülhetsz, és van benne olyan, hogy történelmi repülésheket eleveníthetsz fel. Robbani nem lehet, lezuhanni lehet, de ha földhöz vered csak kiirja, hogy crash és vége, ez nem egy roncsderbi szimulátor!

Szervusztok!
1. Rémisztõ híreket olvastam a játék gépigényérõl. Kérdezném, hogy tapasztalatok alapján mennyire futna egy 3 gigás procival, 1 giga rammal és egy Radeon 9800 Pro videókártyával? Mennyire finomhangolható a konfiguráció?

2. Másik kérdésem: egy Logitech Dual Action gamepaddel mennyire jól lehet játszani vele?

3. És mivel kevéssé vagyok tapasztalt az FS szériában, kérdezném, hogy ebben csak úgy össze-vissza repülgetsz, ahogy kedved tartja, vagy van valami "karrier"-féle része, van-e valami tét, ilyenek, meg hogy fel lehet-e robbanni, lezuhanni, le lehet-e szanálni a gépeket?

Segítségetek elõre is köszönöm.

X feed az a Cross feed. Kiegyenliti a tartalyokban az kero szintet.

Crokin
Az x-feed tudtommal egyszerre eszi a kerozint a két szárnyból, tehát nem kell átkapcsolnod a fogyasztást egyik szárnyról (vagy középrõl) a másikra.

Az automatic direction(AD) pedig arra jó, hogy (bekapcsolt autopilot mellett persze) a heading kijelzõdön beállított irányban tartja a gépet.

Elsõ kérdésedre (és minden továbbira is) pedig tudom ajánlani a program beépített helpjét, elég hasznos <#eljen>

Repatarurgyán

Lenne egy kérdésem:
ha az enable automixture-t nem pipálom be (tehát üres melette a négyzet), akkor még milyen teendõket kell csinálnom plusszba a géppel?
Másik értelmes kérdésem: az x-feed mire jó, meg a rádiópanelen az automatic direction?

A számítógép nem hülye! Csak azt csinálja, amit parancsolnak neki.

Kösz szépen! Így már teljes a kollekció!😊
alert
SID/STAR-ra gondolsz? itt

Mind keszvan mar jo ideje.
Itt van

Nyiri! Ha jól értesült vagyok, te csináltad PMDG-hez a Malév festéseket. Nincs készülõben véletlenül a HA-LOR,-LOS,-LOU lajstromok? Nagyon várom már😊 És persze gratula a többihez is.
Lehet valahonnan Jeppesen térképeket szedni? Repülõtértérképek kellenének.

A számítógép nem hülye! Csak azt csinálja, amit parancsolnak neki.

alert
Nem tudja szerintem senki csak azt, hogy készítik.