MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

alert
Szívesen segítek. Az FE egy fizetõs kiegészítõ $23 asszem. www.flight1.com

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Uff. Az enyém meg sem közelíti ezt. Egyébként én is letöltöttem valami állat víz cuccot, hogy hátha, de ijesztõ látvány fogadott, szó szerint.
Egyébként ingyenes ez a Flight Environmnet cucc, letölthetõ valahonnan?

És köszi az eddigi segítséged és türelmed, alert.

alert
Csináltam 3 képet, de én Flight Environment víz textúrákat használok. A sima fs víz jóval gyérebb szerintem.

kép 1
kép 2
kép 3

alert

Amúgy azért alkalmanként láttam már érdekes dolgokat. Pirates!-ben pl. konzekvensen mindig csak a pénzosztás után eltûnik a hajók tükrözõdése a vízfelszínrõl, de egy újabb városlátogatás vagy csata után visszajön és minden nagyon szép.
Nemtom, azért az efféle dolgok még nem feltétlen a kártya meghibásodására utaló jelek, ugye?

Be tudnál rakni egy-két képet a te játékodból, ahol vízfelület fölött vagy, és a víz is jól látszik?

alert
Ezek elég ütõsek nem nagyon van hozzájuk teszt :S

alert
Hát én tényleg nem értem. Mondjuk nekem még soha nem volt gondom és mint írtam 3 féle radeonom volt és ismerõseimnek is az van. Egyébként ha rányomod az AA-t akár játékban akár driverben lassulni fog mint a szemét, mert a felhõk túlságosan részletesek és nagy felbontásúak. Én redukált méretû textúrákat használok felhõknek, a generált táj épületeinek, fáknak, napnak, és a környezeti tükrözõdéseknek így viszont egyáltalán nem jelentkezik a lassulás, mérföldekkel jobb a teljesítmény FPS szempontjából, a grafikai romlás meg szinte észrevehetetlen. Persze a AF 8-16-on van.

Egyébként érdekes dolog, ha Trilinear a szûrés, eszméletlenül flikkerezik a talaj. Ha driverben beállítom az anizotropikus szûrést, mondjuk 8x-ra, akkor sokkal jobb a kép, viszont látványosan belassul a játék. Ezt egy kicsit furcsállom. Más játékokat mindig AF-fel futtatok, és messze nem lassítja be ennyire. Nem értem én ezt. Amúgy akkor kezdte el megint kirakni a csúnya textúrákat és a sok más nem kívánatos jelenséget, amikor felhúztam az AA-t és az AF-t, de utána hiába húztam vissza, maradt a pocsék állapot.

Az igazság az, hogy angol fórumokon is sokan panaszkodnak hasonlók miatt, és persze megint fõleg csak Radeonosok. Már nem hiszek a reinstall és bütykölés jótékony hatásában, soha nem jött eddig még be. Lekopogom, a gépem általában rendben van - egy rosszul megírt programot nehezen lehet a pc ajnározásával megjavítani.

jeppesen
Sziasztok!
Szerintetek az FS melyik VGA-t értékeli jobban?
Sapphire Ati Radeon X800XL 512 MB VIVO-t, vagy a Club-3d Geforce 7800 GTX 256 MB-ot?
A platform konfigja alul található, aláírásban. Itt a VGA-t kérem elnézni.
Köszönöm.
Várom válaszaitokat!

ASUS P5ND2-SLI Deluxe, Intel P4 LGA775 (Prescott) 3,6 GHz 2MB, 1GB RAM 533MHz, Sapphire Ati Radeon X800XT 512MB VIVO

alert
Windows reinstall? 😊 gondolom megjavítaná, de azért nem biztos, hogy megéri neked.

Na, driver leszed, visszarak - semmi változás. Egy darabig mintha jó lett volna, aztán masszívan ugyanaz. Szar, pixeles, 16 bites textúrák, flikkerezõ talaj stb. Kétlem, hogy az én készülékemben van a baj.

alert
Mellesleg én omega driverrel min 7 fps-t nyerek Flight Simulatorban. Ajánlom mindenkinek, persze nem mindenhez jó... de mivel én csak fs-ezek ezért megteszi.

alert
Nem tudom hogy miért van a radeonok élsimítása nullán. Én is driverbõl állítom gyorsabb is. Azt meg hogy miért nincsenek benne az ilyen finomhangolások azt a készítõktõl kéne megkérdezni 😊

Azért beállítom, mert most minden nézetváltásnál várni kell kicsit, mire minden textúra megjelenik. Amúgy az ilyenek miért nincsenek benne alapból? És miért van az, hogy a konfigban a Radeonok élsimítása alapból fix nullára van téve (ezért nem lehet programból aktiválni)?

alert
Ez a textúrák betöltését gyorsítja a vidkártya memóriájába ha min 128 MB-os. Tényleg sokkal gyorsabb. Én is használom. De nem hiszem hogy a hibákat befolyásolná.

Köszi. Egyébként régebben használtam Omegát, és egyrészt nagy változást nem láttam, másrészt egyszer volt valami gebasz, azóta inkább Catalystot használok. De lehet, hallgatok rád, és megnézem még egyszer.

Egyébként az FS9.cfg fájlban nálam ez áll:
TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=40

Olvastam, hogy ennek 400-nak kéne lennie. Ez igaz, és esetleg tényleg használhat?

alert
Próbáld meg az omega drivert. www.omegadrivers.net úgy kell telepíteni hogy elõször legyen fent a catalyst, majd a vezérlõpult > programok hozzáadása/eltávolítása -ból töröld ki az ATI Display Drivert. Utána restart majd omega telepít és szintén restart.

Lehet, megpróbálom. Egyébként Catalyst 5.6, viszonylag friss telepítés. És installálás elõtt mindig DriverCleanert alkalmazok safe módban.

alert
Azt nem mondtad, hogy akkor neked most a catalyst 5.6 van vagy az omega 5.6? És újratelepítetted? Lehet hogy jól van telepítve de más progik vagy játékok bezavarhatnak. Nekem is volt már játék textúrahibás és csak újra kellett telepíteni a drivert.

Na, eztet akkor nem értem. Azonos a driverünk, és ráadásul jól telepítettem, az sicher. Azonos a kártyánk is. Nálad nincs ilyen hiba, nálam meg van. És még a szárazföld is flikkerezik a távolban.
Más játékoknál nincsenek ilyen problémáim.

alert
5.6 és mûködik. De van 5.6hoz omega. Azzal gyporsabb is az FS.

Egyébként a 9800 Pro-val te most milyen drivert használsz, hogy kifogástalanul mûködik?

Ezen azért vagyok kiakadva, mert más játékok meg igénylik az 5.6-ot. Szeretem az ilyet. A legújabb egyébként az 5.7, de szerintem azzal sem lesz jobb a helyzet. Tehát kezdhetek visszafele vándorolni. Csak mondom, más játék meg akkor nem megy rendesen.

alert
Javaslom hogy telepítsd újra a drivert a legújabbat, vagy szedd le a legújabb omega driver-t. Nekem volt 9200, 9600XT és most 9800 Pro-m van és mûködik kifogástalanul. Az anti-aliasing-ra annyit tudok mondani, hogy a játékban lévõ szar. A windows-ban a a driver tulajdonságianál vedd le alkalmazásvezéreltrõl az anti-aliasingot és az anizotrop szûrést és ott állítgass amíg FS-el játszol. Így sokkal gyorsabb a game mintha abban állítanád. A textúrahibákra tényleg csak driver hibát tudok most mondani :S próbálj másik drivert vagy omegát.

Valki help? Ötlet? Javallat? Nunába küldés? <#help>

eyecandy
Köszi de ezek már megvoltak, szerintm az FsPassengers demója volt a ludas... Nem tudjátok lehet-e valahogy csak a hangot újra telepíteni?

Jaja, 9.1-es update. Hivatalos oldal.

van már patch is? enm is tudtam

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Itt egy kép például a az alacsony felbontású vízrõl és az érthetetlen textúra- vagy "színlapokról".

Uff, ez megint egy olyan játék, ami nem szereti a Radeonokat vagy csak én szívok vagy ez nem szívás, hanem ilyen? Szóval gyönyörûen fut és szép, csak:

1. a víz textúrák kegyetlen rondák, hiába a 32 bites üzenmód, nekem max. 16 bitesnek tûnik. Ráadásul olyan, mintha néha össze-vissza töltené be, itt-ott pixeles, máshol valóban víz jellegû. Ha leveszem mediumra a talaj részletességét, a víz egy az egyben pixeles, 16 bites.

2. Hiába jelölöm be az Anti-aliasingot, semmi eredmény. Végül magam átírtam a display.cfg-ben a Radeonra vonatkozó résznél az AntiAliasingot 4-re. Nulla volt 😞( Most viszont már szép.

3. Vannak részletek, amelyeket elég hülyén rajzol meg, kicsit elcsúszva, kicsit késleltetve. A repülõ reflektor fénye pedig permanensen ronda, hiányos és nem ott van, ahol a repülõ, hanem hol arrébb, vagy más irányba mutat stb.

Egyébként patch telepítve.
Örülnék, ha tudnátok segíteni. Elõre is köszönöm.

alert
Esetleg újabb hangkártya driver? Vagy ha nincs új csak újratelepíteni? Ellenõrizd a vezérlõpult hang beállításokat is, nekem volt olyan hogy vmi hülye progi átírta a kimeneti hangot vagyis hogy nem a hangkártya drivere kezelte.

eyecandy
Sajnaos nem segít. A többi hang egyensúlya is xar 😞(((((((

alert
A windows hangerõszabályzójában nézd meg, hogy minden fel van-e nyomva. Ha igen akkor annyit csinálj, hogy az ATC hangot a settingsben max-ra rakod a többit meg lejjebb veszed. Jobb most nem jut eszembe.

eyecandy
Sziasztok, találkozott már valaki azzal a problémával, hogy az ATC-t alig lehet hallani? Hiába változtatom a settingnél, semmi javulás. Tud valaki megoldást?

alert
Van free de az csak a kezdõreptér közvetlen közelében mûködik. Ha kirepülsz a területrõl letilt. Kipróbálni jó, hogy eldöntsd kell-e vagy sem.

És ez csak fizetõs változatban létezik? Vagy van valami free verziója is?

alert
Ha az alap játékkal játszol akkor bõven elég, de ha kiegészítõket raksz fel új gépek, sceneryk stb, akkor ahhoz hogy élvezd a látványt kell.

IL-2-ben a kamerát mindig lehet forgatni, nem kell hozzá külön program. Sebaj. Gondolom, AC nélkül is elég sok lehetõség van a nézelõdésre, még ha elõre beállított kamerák vannak csak.

alert
Persze a kidolgozott utastérhez és 3d-s cockpithez erõmû kell.

alert
Alapértelmezettként olyan kamera van hogy tudod kívülrõl bizonyos szögekbõl nézni a gépet valamint a 3d-s pilótafülkében is csak bizonyos nézeteket érhetsz el, de mozogni nem tudsz. Az active camerával tudsz forogni járkálni még a gépet is körbejárkálhatod és tetszõleges szögbõl nézhetsz meg mindent. Utastere az alap FS gépeknek nincs, sõt a gépek 99%-nak sincs. Általában csak a fizetõs minõségi gépeknek van utastere és 3d-s pilótafülkéje.

Azt meg tudnátok mondani, mire való az Active Camera? A játékban nincs alapértelmezetten mindenféle kameranézet? Külsõ, belsõ, pilótafülke, utastér stb.?

jeppesen
Én mostanában sajnos nem repülök, merta munkám miatt nem engedhetem meg, ezért is írkálok ilyenkor, mert sajna ekkor érek rá.
Amúgy az õszi, téli tavaszi idõszakokban sokat repkedek.
A szarvkormányomat és a pedálomat 2000 õszén vettem meg Németországban, az akkori összeg ma sem változott értékében, ma is tartja az árát.
A kettõ teljes értéke 85.000 FT.
Teljesen megérte, a mai napig nem csalódtam benne.
Tökéletesen mûködik!

ASUS P5ND2-SLI Deluxe, Intel P4 LGA775 (Prescott) 3,6 GHz 2MB, 1GB RAM 533MHz, Sapphire Ati Radeon X800XT 512MB VIVO

jeppesen
Sziasztok!

Nem kötekedni akarok, csak egy észre vétel!
Crazy Mate!
A repülõgép soha nem kanyarodik, még a földön sem, csak kizárólag fordul.
Az autó kanyarodik!
Amúgy az FS-el nem tudsz repülni billentyûzettel.
Javaslom, ha anyagilag megteheted, vegyél pedált és szarvkormányt!
Én is azt használok.
Nagyon jó, megéri!

Köszi hogy írtatok,majd veszek egyet ha nincs más lehetõség.

Falconer
Hát, sajnos ez van, egy joystickot az ember általában nem csak egy játékra használ. Ha esetleg késöbb is lennne valami repszimulátorod, pl IL2, lockon, egyéb, akkor hasznos dolog. Ha csak ez a játék érdekel, akkor meg pech. Vehetsz valami olcsot is 3-4 ezer forintért, azzal is tudod lényegében irányitani, de nem tljes az élmény.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Nekem csak az a bajom, hogy technikai okok miatt nem tudok letölteni. Ezért, ha kell valami, többségében kénytelen vagyok megvenni. Mondjuk a patchek és support miatt jobban is járok. Namost, ha megvenném az FS 2004-et, annyi pénzért, amennyibe az kerül, kicsit sértve érezném magam, hogy legalább még egyszer annyit rá kéne költsek, hogy egyáltalán játszani tudjak vele.

Falconer
Szerintem megéri, ha tényleg gyakran játszanál szimulátorokkal. Én kb két éve vettem az enyémet, nem bántam meg. Ez nagyon jó árnak számít, mert emlékszem, még régebben egy jó FFes joyt 30-40ezer alatt nem lehetett meguszni. Akkor még az eröátvitelt is acéhuzalokkal oldották meg, és csomo embernek eltört a joystickja 😄

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Akkor, ahogy elnézem a jó és megfelelõ joyopk árát, 13-15 ezer alatt nem úsznám meg. Kicsit viccesnek tartom. Pimasz kis árukapcsolás.