45215
  • CzJ
    Sziasztok!
    nem tudtok valami olyan fájlról amivel megoldható hogy FsPassengerbe ne kelljen kisgépen 10órát repülni ? Fontos lenne!
    Köszi, Üdv
  • lizi29
    Nos kedves MMiki!
    Rájöttünk a titkokra. Kell lenni a lementett csomagban egy install txt. filenak amiben lépésről lépésre levagyon írva hogyan kell telepíteni a progit. Nekem már működik. Nem túl egyszerű ráadásul angolul van. Ha nem tudsz akkor lefordíthatom neked, és elküldöm egy e-mail címre ha adsz.
  • perko
    Köszi szépen. Ezzel is okosabb lettem FS ismeretekben. :)
  • alert
    Ezt magad is elég egyszerűen megteheted, ha törlöd a Flight Simulator 9\Scenery\World\scenery\traffic030528.bgl fájlt.
  • alert
    Az a gond, hogy nem eredeti verziót használsz és a gép tudja, hogy nem vetted meg, ezért lekapcsolja a displayeket. Megoldás: megveszed, vagy valahonnan szerzel egy normálisan 'feltört' verziót.
  • lizi29
    Üdv! Pont ma jártam én is így a 747-el, már dolgozom a dolgon. Ha lérem a barátomat ő tud nekem segíteni.Akkor még ma felírok ide.!
  • lizi29
    köszi.Nos az alap benne van, tehát az Eurw AP...., de semmi. Kiszedtem a többi kiegészítőt is az addonból.E-mail címem [email protected].
    Köszi.
  • Papirzacsi
    Tudtommal az segít, ha megveszed.
  • perko
    Az avsim-en találtam: Delete Default AI Traffic v1.1
    Kiszedi a default gépeket az AI-ból.
    Mi a véleményetek érdemes próbálkozni vele?
  • MMiki86
    Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem. PMDG 747-essel volna a gond. Az LCD kijelzők indításkor egy pár másodpercig élnek, majd az összes kialszik és többé nem is jönnek elő. Megpróbáltam, hogy másik gépet indítottam be és úgy váltottam át 747-esre, de így is talán egy perc után elsötétedtek a műszerek.
    Mi lehet a probléma és hogy tudnám orvosolni?
    Előre is köszi a segítséget!

Miki
  • Papirzacsi
    Nem tudom pontosan mire irányult a hangsebeséges kérdésed,de itt összeirogatam egy kis választ.
    Ha vki úgyérzi hibát talál, javítsa.
  • gfarkas
    Az AFX-el vigyázni kell, mert a Scenery/eurw/AP952150.BGL-t nyitja csak meg(ez az eredeti), ha oldalt az ország-városnál kattintgatod ki Pápát és azt módosítja. Nem mindegy,hogy hova mented vissza, ráadásul AFX és nem AF2_XXX.bgl néven teszi.
    Ha módosított reptered van, akkor felül a keresőbe írd be az LHPA-t, így a módosított is megjelenik és kiválaszthatóvá lesz az ablakban.
    Ha adsz egy emilcímet akkor küldök módosított LHPA-t és az eredeti AP-t is elküldöm.
    Tehát nézd meg, hogy az eurw-ban meg van-e ez a bgl, vagy más néven van-e (pl. AFX_LHPA.bgl) vagy az addon sceneryben van-e, ha használsz ilyen addont.
  • Papirzacsi
    A másik problémát is megfejtettük. HA nyomsz egy backspacet, akkor visszaállítja egyszeres zoomra a nézetet (legyen az bármelyik nézet).
    A #11130-ban bemutatott módon még a nézőpont géptöl való távolságát is be tudod állítani,így gyak tetszőleges nézetet állíthatsz be.
    De ha felteszed ismét az Active Camerát, akkor menü nélkül is az egérgörgővel, és a shift, control billenytűkkel könnyedén oda állíthatod, ahova akarod.
  • lizi29
    Sziasztok! Próbáltam egy kicsit átszerkezteni Pápa repteret az lhpa.bgl-t afx- segítségével.A probléma az, hogy a beillesztés után sem a régi,(gyári)sem a szerkesztett reptér nem jelenik meg a programban.Szó szerint a hűlt helye látszik csak.A kérdés az hogy vaj miért? Jártatok már így? Van-e megoldás?
  • Bögyörő
    Hont szerintem Alertnek lessz igaza, egyszer nekem is volt hasonló, és nagy kinlódások árán tudtam csak beálítni. Az első kép hasonló mint nálad, a második képen látszik hol van rosszul beállítva, ott ahogy Alert is irta egy 300-400-as értéket érdemes beállítani, nekem ezekután jó lett a kép, de ezt minden FS inditáskor megkellet csinálnom, ezért egyszer beálítottam és lementettem defaultnak, utána már mindig jól jöt be, szerintem próbálkozz meg ezzel mielőtt leformatálnád a géped. Esetleg ha magyar bilentyüd van akkor az ó és a - bilentyükkel is próbálkozz, az is valami olyasmi mint a view menüben a distance(lehet hogy épp annak a billentyüje), és ez is okozhat torzulást.
    Más, valahol hallottam vagy olvastam hogy különböző magasságokban ugyan azt a sebességet máskép jelzik a müszerek vagy valami ijesmit, meg a hangsebesség is más lent meg fent, szóval ezek a dolgok még nem világosak, ha tudtok valami könnyen érthető magyar leirást, vagy ha valaki érthetően leirná pontosan hogy van ez, hogy kell akkor értelmezni különböző magasságokba a sebességet.

• Hont
    Szia Alert!
    A beállítások alapon vannak, és semmi kieg nincs feltöltve.
    Jogtiszta verzió,és üres partícióra telepítettem úgy, hogy évek óta ezt használom, és eddig semmi ilyen jellegű probléma nem volt!Gondoltam arra is, hogy nem -e VGA készül megadni magát.
    Az is lehet hogy full format lesz az összes meghajtón.Nagyon bánt a dolog, mert már 3. napja nem tudok repülni, és hiányzik!Azt már megfejtettük Papirzacsival, hogy az "egér görgö zoom" valamelyik "Addonnal"került be.
    Üdv Hont
  • alert
    Ez olyan mintha brutálisan zoomolnál. Nem ez a gond? A view distance csupán 50-100 láb lehet, de hogy belásd az egész gépet, te nem ezt növelted meg mondjuk 300-ra vagy 400-ra a view menüben, hanem távolra zoomoltál, ez pedig torzítja a képet. Jobb ötletem nincs.
  • Hont
    Köszi Clidey!
  • Clidey

• Papirzacsi
    #11121 ?
  • Hont
    http://www.sg.hu/forumkepek/2008_03/ScreenShot051.jpg[/IMG]
    http://www.sg.hu/forumkepek/2008_03/ScreenShot050.jpg[/IMG]
    Ez lemaradt! :)
  • Clidey
    ??????????????
  • Hont
    Sziasztok!
    Ismét újra raktam az egész "kocerájt"!
    Most csak az FS , és a LHBP 2007 van fent.
    Csináltam képet, amin nem egy B52 hanem egy B777 van fent.( Bár, ha nem lennének ablakok annak is elmenne! )
    Figyeljétek meg, hogy LHBP 2 irányító tornya is a PISA-i ferde toronyra hasonlít!
    Nincs több ötletem!
  • Papirzacsi
    -Backspace?
    -Active Camera?
  • Clidey
    Esetleg ha tolnál egy szkrínsotot az nagyban megkönnyítené a helpet...nekem legalábbis lövésem sincs arról hogy miről beszélsz.
  • Hont
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni!
    FS.újra telepítése után a következő problémám van! ( külön partíció )
    A megjelenítés, amit csak a külső nézetben tapasztaltam, valami egészen szokatlan számomra! Extreme 3D PRO-t használok, és a joy tetején lévő "kis joy" mozgatásával van gondom. Főleg a levegőben lehet érezni, hogy nem egyenletesen fordul körbe a "táj".A szélek nagyon gyorsan fordulnak, a közepe szinte áll!Olyan, mintha egy csőben látnád a világot. Nagyon szokatlan nekem, és zavaró is!
    Pl a gépek oldal nézete valami katasztrofális! Torz az egész! Hátulnézetben a hátsó vezérsík szélesebbnek tűnik, mint maga a szárny!
    Végig kísérleteztem az összes beállítást, de nem találom a megoldást!
    A másik gondom is hasonló, eddig a zoomolást az egér görgőjével tudtam eszközölni, de az új telepítések során, ez a funkció mindig elveszik, és a kiegészítők feltétele után egyszer csak ismét működik! Nem tudom hol az összefüggés.
    Kérném szépen a segítségeteket!
    Üdv Hont
  • CptSAB
    <?xml version="1.0"?>

<FSData version="9.0"
    xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance'
    xsi:noNamespaceSchemaLocation="bglcomp.xsd">

<Waypoint lat="N47 28.93" lon="E18 15.35" waypointType="IAF"
    magvar="2.6" waypointRegion="LH" waypointIdent="BAKOT">

</Waypoint>

</FSData>

Ez a jó formula.. Visszafejtettem ahogy írtad az egészet, lett egy 11 megás xml. Addig nyúztam, amíg jó nem lett, ugyanis valamiért az sdk-ban lévő scriptel állandóan hibát írt ki.Most pedig meglesem az én kis BAKOT-omat :P
  • alert
    Fejből én sem tudom a szintaxist de jónak tűnik :)
  • CptSAB
    Beollóztam. Így okés lesz? Mert ha így jó, akkor lehet, hogy átnézem majd a komplett magyarországi pontrendszert. Megcsinálom a Pér, Sármellék, Fertőszentmiklós FAF pontokat is.

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
    <FSData
    version=”9.0”
    xmlns:xsi='http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance'
    xsi:noNamespaceSchemaLocation="bglcomp.xsd" >
    <!-- Facility and scenery data goes here -->

<Waypoint
    lat="47.4822220"
    lon="18.2558330"
    waypointType="IAF"
    magvar="2.6"
    waypointRegion="LH"
    waypointIdent="BAKOT">
    <!-- Route information here -->
    <!--IAF - intersection FAF - final approach fix -->
    </Waypoint>

</FSData>
  • CptSAB
    Jaja, de nem sok hiányzik. A nem sok az tényleg kevés. Eddig INTER - Hollandia és BAKOT - Magyarország hiányzott. Ha végignyaltam az összes Malév és Wizzair járatot, akkor biztos lesz még pár. Köszi a tippet! Átnézem az sdk doksit és az analizert. A sima bglcomp-ot ismerem, igaz csak scenery elemek és apt. konvertálásoknál.
  • alert
    Hmm nem egészen értem, hogy pontosan miért szeretnél most RNAV fixeket szerkeszteni? Vannak hiányok abban a 72 ezres GPS upgrade csomagban? Egyébként egyszerű XML-el hozzá lehet adni bármilyen pontot az adatbázishoz. Az fs2004-nek a bglcomp sdk-ja írja le az XML kód szintaktikáját és a bglcomp.exe-vel tudsz belőle BGL-t fordítani. Akár az alábbi linkeden lévő fájlt is visszafordíthatod XML-re és akkor megnézheted, hogyan néz ki a dolog. Ezt mondjuk a BglAnalyze9 -el tudod megtenni.
  • CptSAB
    A kérdésem az lenne, hogy RNAV pontot, RNAV Intersec. és approach init. fix pontokat hogyan lehet xml kódba önteni, vagy esetleg van-e segédprogram, amivel ez szerkeszthető. Az FS ahogy néztem alapban két részre osztja ezeket, a kék háromszöggel jelzett RNAV (GPS) app. fix pontokat ezek, és az intesection RNAV pontok lila háromszöggel jelőlve.
    Ha megvan a komplett xml kód, amibe csak be kell ágyazni az adatokat, akkor néhány apró javítás elvégezhető a FS Adatbázis Upgradecsomaghoz. A napokban teszteltem az Alert által javasolt kiegészítőt. Nagyon frankó. Persze ez a csomagocska az Offline szerelmeseinek hoz alapvető pluszt. Ugyanis az FS a már sokszor kitárgyalt IFR ATC miatt, az utolsó 60-100 mérföldön elkezdi ide oda kacsáztatni a gépet. Viszont bizton állíthatom, hogy a tesztrepülések Malév 600 Brussels, Malév 232 Athen, Malév 664 Amsterdam sokkal realisztikusabbá váltak. Igaz, hogy egy FP összeállítása minimum negyed óra volt, de megérte.
  • alert
    Az a baj, hogyha csak Európát vesszük több mint 5000 ndb adó van, ugye te sem gondolod komolyan, hogy leolvasod az értékeket a térképről :) Magassággal és a slew móddal dettó ugyanez a helyzet. Adatbázis nélkül nem megy.
  • kelan
    Magasságadataim sajnos nincsenek, a körülbelüli magvar adatokat le tudnám olvasni a térképről (2006 augusztusi DAFIF ERC a legfrissebb, ami nekem van). Magasságadatokhoz ötletként csak az fs-ben a slew mód jut eszembe...
  • alert
    Helló! Van hozzá adatod? Friss? Én a következők miadt akadtam el: ugye minden adóhoz (vor, ndb, dme) stb kell magasságadat. Ez pedig a megvásárolható airac-okban nincsen, de az FS-nek meg kell adni az XML kódban valamint kell az adó típusa is pl ha ndb akkor high, low, terminal vagy locator. Szintén meg kell adni magnetic variation-t minden egyes bejegyzéshez külön-külön. Ilyen publikus adatbázis sincs tudtommal sehol. Ráadásul vagy a 2002-es magvar adatok kellenének lévén az FS-ben 2002-es magvar modell van, vagy pedig a megnetic field modellt meg kell csinálni 2005-re. Ha jól tudom ez az utsó igrf modell a következőt 2010-ben csinálják. Mindegy ilyen fájl talán még akad is. Ahol elakadtam, hogy rengeteg elméletet és online kalkulátort találtam ezzel kapcs, de ahol konkrétan képletet adnak koordinátából magvar számításra, olyat nem. Pedig akkor már sanszos lenne a dolog. Csakhát kellene a valós magasságadat is mint ahogy említettem. Ezekre milyen ötleteid vagy adatbázisaid vannak?
  • Endeawour
    Köszi kolszal
  • kelan
    Szia Alert! Én is megtaláltam a hétvégén és el is kezdtem a munkát. Nem lesz egyszerű, de megcsinálom. A progi, amivel a .bgl fájlokat lehet szerkezteni, megtalálható az általad linkelt oldalon, EasyNavs FS9/X a neve, .xml fájlba menti az adatbázist, amit az FS2004 SDK-ban megtalálható BGLComp-pal lehet .bgl fájlra vissza konvertálni.

Ha végzek a '78 Navdata projecttel, lehet, hogy megcsinálom a Kelet-európai frissített Navdatát, adatom van hozzá.
  • kolszal
    Hello, a PMDG simulations könyvtárban megtalálod, illetve van egy kieg progi (737 Fuel planner) amivel hozzá is tudod adni az üzemaynagot az álló géphez. Link: http://www.metacraft.com/737NGFP/
  • Endeawour
    Lehet butaság,de nem találom a pmdgnél,hol tudom beállitani az üzemanyag mennyiségét...azt hiszem még mielött elinditanám a szimulátort valahol kivül kell...,ha jól emlékszem.a 747hez van egy PMDG 747-400 Load Manager ott kell....de a 737eshez nem találom.
  • CptSAB
    Köszi szépen Alert! Kipróbáltam a másikat is, nagyon jó! A Routeplanner és a Jeppesen planner útvonaltervei végre lerepülhetőek a nem AIRAC-os gépekkel is.