45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
mcsaba #10903 Kösz! Lenne még pár kérdésem, a kijelzőkre mikor kattintunk akkor külön ablakba megjelenik picit nagyobban, de nekem elég kicsi a monitorom és igy se sokkal jobb mindig kell szórakozzak azzal hogy beállítom amíg nekem megfelelő lessz, nem lehet valahol beálítni hogy nagyobb legyen vagy menteni a beállítot nagyságot? a középső kijelző alatt van még egy a két FMC között de ezen semmi sincs ezt is ki lehet nagyitni de akkor is csak fekete, nálam lehet a gond vagy ez igy kell legyen? És még arra lennék kíváncsi van-e valamijen kiegészítő amivel meglehet jeleníteni a térképet vagy a megközelitésí eljárásokat tartalmazó térképet repülés közbe, esetleg repterek térképeit? -
#10902 A PMDG menüjében (fent a menüsorban keresd). -
mcsaba #10901 Hogy lehet úgy beállítani azt a kijelzőt ami az első képen van hogy úgy nézzen ki mint a második képen levő?
első kép
második kép -
Endeawour #10900 szia Admiral ,köszönöm,közben sikerült megtaláltam én is...igen nem tudta az utvonalat. -
#10899 Talán kezd a faq átlapozásával, melyet a topik címe alatt találsz. -
benzin187 #10898 sziasztok honan tok letölteni 2004-be repülöket és a budapestet? segitsetek -
Admiral #10897 Baloldalt van egy lista, ilyen mappák... Ott nyomj az Options-ra, és add meg benne a PMDG 747-es könyvtár elérését, valamint a 2. fülön (Settings) pipáld be, hogy milyen helyekre exportálja az útvonalat. -
Endeawour #10896 Miért van hogy ha az fsbuildal akarok utat tervezni,mindig azt irja ki amikor a buildra megyek,hogy unable to create...tehát valamiért nem tudja megcsinálni.Pmdg 747400as a gép ,amihez szeretném. -
Endeawour #10895 Hello,tudna nekem segiteni valaki pmdg fmc programozásában a levegöben?Msnen ha lehet...köszi elöre is. -
SzKrisztian #10894 Köszi a segítséget! Sikerült megnyitni :) -
Admiral #10893 Úgy tudod megnyitni, hogy a Route oldal első lapján, a COROUTE-hoz megadod a file nevét, .rte nélkül (a Te esetedben ezt irod be: EGLLLHBP) -
Kakaduduka #10892 visszavonom, sajnos közben kiderült hogy nem érek rá....:( -
ekre #10891 annyi hibát még felfedeztem egyébként, hogy a gellért hegy sem a legpontosabb, bár ez annak tűnik fel, aki tényleg emlékezetből emléxik rá, ill a halászbástya alatt lévő magasság sem korrekt (a halászbástya egyébként a földön van, csak a domb nem megfelelő magasságban van). egyébként minden faint. (kéne 1 winyó és újratenném az egészet. de az, hogy a mostanit töröljem és úgy újra, ááááá azt nem :D 81 giga, 318 scenery bejegyzés, 13 gigányi repülő :D nincs az az Isten, hogy full előlről rakjam :D) szűz intall kéne ill a jelenlegi cuccokat egyesével újratenni. úgy biztos gyorsan kibukna a bibi. addig szerintem marad így, mert minden olyan variációt kipróbáltam ami az eszembe jutott.
de addig is, hogy te is kipróbálhasd:
tedd fel az összeset, a sorrend:
fsg2008/5 (ha van, ezt vlhova nagyon alúlra), utee, ute 1-2-3-4-5-6, hungary 2004, budapest lhbp, budapest city.
ha ez megvan, akkor a budapest city scenery könyvtárából mozgasd el a bpmesh.bgl file-t. így elméletileg hasonló képet kéne hogy kapj, mint ami nekem van (bár ahogy látom, ez eléggé változhat :)) -
ekre #10890 az a baj, hogy nálunk nem ok vlmi. tegnap este beszéltem egy sráccal, neki is van fsg, ute és uteee, bp2007, de nála semmi probléma nincs. minden a helyén. nemtom, hogy mi lehet a gáz, hol szúrhattuk el.
a fő problémám, hogy ennél tovább nem jutottam, ha tudnám fixálni ok lenne, de most megállt a tudomány :) ill annyi ihlet még van, de szerintem kivitelezhetetlen, hogy egy invisible repteret teszek a parlamenthez, dunához, annak megfelelően adok egy helyes elevation data-t és kész. node, invisible reptér nincs, ha jól tudom (ez alatt azt értem, hogy az airport listben nem látszik).
vagy nem tud esetleg vlki fs-hez egy elevation adat szerkesztőt? kérdeztem a ssolution srácokat, de erre még nem reagáltak. -
Kakaduduka #10889 Sziasztok!
Én szívesen repülnék ma egyet, csak sajnos este, kb. 20:30 körül érek rá. Kicsit bővebb infót tudnál adni hogy mi lesz ebben a repülésben? Mi a lényeg, mennyire komoly a játék. (ez alatt azt értem hogy pl: használunk VOR-okat, ha van akkor ILS leszállítórendszert stb.) -
#10888 Gratula, nagyon szépen alakul! Nagyon értelmes, hasznos dolog lenne tőlük, ha a javítást feltennék.. Megkímélted őket egy kis munkától :) -
SzKrisztian #10887 Letöltöttem a legujabb AIRC adatbázist de ezzel sem volt túl sok szerencsém, ez már rögtön mikor annak a reptérnek az adatait ahonnan indulok (Heathrow) vagyil EGLL-t gépelem be rögtön azt a hibát irta ki hogy "EGLL err: 05 rwy unknown", viszont ha továbgépeltem akkor már nem irt ki hibát a BUPAL pontnál, de mivel az elején volt hiba ezért nem rajzolta meg az utvonalat. Próbáltam az FSBuild2 nevü progit is pontosan a 2.3-as verziót beálítottam hogy a PMDG 737-es típushoz mentse csinált is egy EGLLLHBP.rte nevü fájlt, de nem tudom ezzel mit kell csinálni hogy lehet ezt az FS-el megnyitni? -
Admiral #10886 Próbáld letölteni a legújabb AIRAC adatbázist. Ha a hiba továbbra is fennáll, akkor simán ki is hagyhatod azt a pontot, nem lesz belőle nagy gond. (A szimulátorban, mármint - valós életben nem túl szerencsés.)
Kipróbálhatod még az FSBuild2 nevű programot, elég jól lehet használni, és nem kell kézzel bepötyögni mindig az útvonalat. -
#10885 A szeretnének kicsit gyakorolni-t úgy értettem, hogy más emberekkel együtt. Szóval lényeg, hogy jól érezzétek magatokat:) -
#10884 Üdv mindenkinek!
Szeretném kicsit reklámozni a holnaptól minden pénteken rendezendő VFR-Host-repülést. Kitűnő alkalom azon pilóták számára, akik még nem merészkednek fel a nagyobb hálózatra, de szeretnének kicsit gyakorloni.
Bővebb infóért olvassátok el a honlapotLINK
Tehát holnap várok minden kedves érdeklődőt! -
matya00007 #10883 Sziasztok!
Mindössze annyi lenne a kérdésem, hogy a Vista és az Fs megférnek egymás mellett?
-
SzKrisztian #10882 Kifelejtettem, szóval ezt az utvonalat szeretném végigrepülni.Utvonal -
SzKrisztian #10881 Sziasztok, most tanulgatom az FMC-vel való repülést a PMDG Boeing 737-700-as gépével szerettem volna a Heathrow-ról Ferihegyre repülni, egy netes utvonaltervező segítségével, de mikor az útvonalpontokat akartam begépelni a BUPAL begépelésénél azt irta "Not in database". Ez hiba? javitócsomaggal vagy frissítéssel megoldható? -
ekre #10880 no, most így fest:
UTE-EE-vel Budapest, javított mesh-el:
http://img230.imageshack.us/img230/6927/uteueebpfixedoq0.jpg
2 apróbb hiba, amit remélem szintén tudok fixálni:
http://img509.imageshack.us/img509/8255/uteueebpfixed1kh1.jpg
http://img509.imageshack.us/img509/8161/uteueebpfixed2yg8.jpg
-
ekre #10879 no, a budapest hibák nagy részét javítottam! azok a dombok már nincsenek (amik a linkelt képeken vannak), 1-2 kisebb hiba még van és ok a dolog (a duna a lágymányosi hídnál egy kb 5 métert süllyed, ill a parlament dél-keleti szárnyának egy pici része magasabban van a többinél).
hehe, lehet hogy a scenerysolution srácok felteszik a kis javításomat az oldalukra :D
utána már csak az lenne, hogy a helipadok amiket eddig csináltam új elevation data-t kell hogy kapjanak, az jó móka lesz még (pepecselés, kb 11 helipadot tettem bp-re, ill a környékére. azok nagy része most bugos (pl a teve utcai rendőrpalota helipadja most a föld alatt van :D) -
ekre #10878 jaja, privben küldtem.
@Deloi, amit tegnap küldtem mail címet, az az msn címem. ha gondolod vegyél fel, oszt valahogy kitaláljuk ezt a fránya UTE-EE vs Budapest scenery nyenyenyunyát :) -
Endeawour #10877 Ekre van msned? -
ekre #10876 hja, ezen agyalok, hogy melyik lehet. mert sajna a bp scenery-hez tuti van mesh file (sőt, konkrétan még volt egy mesh fix is, remélem ennek az eltávolítása már orvosolja, lévén erre nagyjából emléxem, hogy melyik file :)), ill van még külön hungary mesh. a magyar mesh fileokkal egyébként szép szopeszkuk alakulhatnak ki. pl ha nem jó sorrendben van némely scenery vagy mesh, akkor a duna a gellérthegy feléig felkúszik. jó lenne erre vlmi wysiwyg editor :))) -
#10875 Ha külön vannak esetleg simán ki lehetne törölni, ha használsz Hungary mesh-t, úgyse kell ez. Ha nem lehet, akkor talán van vmi szerkesztő progi, jó lenne vhogy kiiktatni. -
ellington #10874 hát ezaz :D -
#10873 THx, minden lusta nevében. :-) -
ekre #10872 vlmi ott nagyon nem kóser, az hogy germany nincs a listában az picit érdekes. alapból legalább 1-2 tucat reptérnek kéne szerepelnie germany címszó alatt. -
ellington #10871 az szép :D
nem csinátam semmit, felraktam, felraktam hozzá a budapest 2007et, és ennyi. meg persze az ute -t -
ekre #10870 akkor a te fs telepítésed vlhol nagyon el van tolva. az ut egyébként nem csinál mást, mint az úthálózatokat (közúti, motor, vonat, stb) a helyére teszi (nagyjából), a folyókat, tavakat ill a városokat falvakat korrekten jeleníti meg, ill az alap textúrákat lecseréli. ez egy darab repteret nem tesz be.
de az, hogy neked alapból nincs germany, ill nincs meg a De Gaulle reptér, no az már több mint gyanús.
ezer kieg, hehe igen. jónak mondod, a flight sim könyvtáram 80 giga(!!!) :D -
ellington #10869 naja, értem hogy van ezer kieg, de azért raktam fel az ultimate europe-ot, mert gondoltam, azt fentvan és más nem is kell. egész németország nincs benne, nincs ilyen az országok közt, hogy germany :D franciaországban meg a párizsi reptér sincs. ezért nem értem. -
ekre #10868 gyanítom, hogy alapból nincs benne az összes reptér. bár hogy 5 legyen csak, az kicsit mókás. érdemes freeware scenery-ket keresni, nagyon jók vannak. az igazán jók persze fizetősek, van ami olcsóbb, van ami drágább.
egyébként németországhoz, franciaországhoz és angliához iszonyat durva scenery-ket csináltak. nagyon nagy részük fizetős, de számtalan hibátlan ingyenes is van. -
ellington #10867 viszont csak hogy ne lehessen meg az örömöm, nem találok németországot, se svájcot, franciaországban csak kb 5 repteret ismer... mi lehet? -
ellington #10866 áh, kössz, így már azt hiszem jó. legalábbis ahogy gyorsan kipróbáltam róma fölött, nem valami sablon műholdképet lökött be.. -
ekre #10865 no válaszoltak a scenery solution-os srácok, azt írják, hogy nagyon valszínű, hogy a budapest addon tartalmaz mesh adatokat (ez így igaz) és azok okozzák a galibát. kaptam némi tippet, este eljátszadozom vele. nagyon örülnék ha jól együtt tudna működni. -
ekre #10864 UTE-EE nélkül:
http://img151.imageshack.us/img151/8968/bpwithoututeueezg1.jpg
UTE-EE engedélyezve:
http://img183.imageshack.us/img183/3451/bpwithuteueeft2.jpg
szal alacsony vfr repülésnél zavaró, egyébként ok. remélem lesz rá fix, vagy rájövök, hogy hogyan lehetne lenyomni :)