MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha nem lenne világos (mert köztudott, hogy sokan nem értenek meg<#gunyos1>), akkor majd holnap leírom részletesebben.

A számítógép nem hülye! Csak azt csinálja, amit parancsolnak neki.

Tegyük fel, hogy jól tudom, akkor viszont a következõ lenne a kérdésem:

ESSA - Stockholm

itt vannak a chartok:
http://www.lfv.se/templates/LFV_InfoSida_70_30____37039.aspx

Ennél a reptérnél van STAR, meg van approach, de nincs transition. Mondanom sem kell, hogy ha érkezek egy STAR-on, meg választok egy kifutót, akkor azok között semmilyen kapcsolat nincsen. És akkor most mi van? Az ATC majd elirányít?

ja mondjuk.

Nyiri neked mi a véleményed?

alert
Szerintem jól tudod.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

alert
Összeírtam pár dolgot a faq-ba, holnap még folytatom ma nem volt rá sok idõm, este át küldöm és akkor majd írj még hozzá/bele amit jónak látsz.

Szedtem le a FS 2004-hez olyat hogy ejtõernyõzni kell de hogy kell kinyitni az ernyõt?

én csak mondtam egy elternatívát, amit kb 2éve én használtam....
Te nyertél <#wave>

Falconer
Miért kéne reggelnie? Képfeltöltés.hu ra feltölti vagy csak a saját galériájába az SGn.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Kép beszúrása:

regisztrálsz egy tárhelyet valahol (UW, EXTRA, stb...) utánna feltöltöd a képeidet oda (általában van webes feltöltõjük), aztán meg mondjuk így:

http://usernev.uw.hu/csodalatosrepulesem.jpg

de máshol meg a usernév kerül hátra:

http://extra.hu/usernev/nemfogoklezuhanni.jpg
ügyelj a kis és nagy betûkre

Figyeljetek van három dolog amirõl nem tudom, hogy jó-e, ezeket most leírom, és javítatok ki légyszi, ha valamit rosszul tudok. (leszállásnál kell)

1. A STAR az ugye (ha van) elvisz a belépõponttól arra a helyre, ahol lehet várakozni (körözni leszállás elõtt).

2. A TRANSITION az rávezet a STAR-tól (ha van), egyébként a belépõponttól a megfelelõ kifutóra

3. Az APPROACH meg onnantól belövi a kifutót.

Egyenlõre ennyi, mert ugyan van kérdésem, de ez lehet, hogy csak azért kérdés, mert én tudom rosszul <#rolleyes>

akkor senki sem tud segiteni?

Bocs, fiúk, elég láma kérdés, de hogy tudok kép url-t beszúrni? (azaz képet feltölteni majd url-t róla a fórumban). Szeretnék mutatni egy-két screenshotot ahogy arról korábban volt szó, de gondolom ha teljes méretben beszúrnám a képet, morcosak lennétek. Nem hiszem egyébként hogy a játéknak szabad olyan kockásnak lenni mint nálam. Üdv

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

Ha kell help szolj.

Falconer
Akkor azzal szívhatsz.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

alert
Azt meg nem mondom hánykor de estére megcsinálom a faq-ot ha minden jól megy.

De joystick nélkül nem tudom élvezni a játékot.<#szomoru1>

nem usb-s

Falconer
Akkor nem tudom mi lehet a baja. Az USBs egyáltalán?

szóval van xp meg 98 is de a 98-at egyáltalán nem használom

nem mert kettévan particionálva a meghajtó

Falconer
De ugye volt format mielött felraktad az XPt?

ja nem tudok irni.98-ról xp-re váltottam.

Valaki tudna segiteni joystick ügyben.)8-ról xo-re váltottam és Kye Genius flight 2000 f23d joystickom van és az xp-nem ismerte fel a telepitõ cd-vel se .letöltöttem 1 xp-s drivert hozzá és jó is volt játszogattam és utánna véletlen letöröltem a drivert aztán most ha próbálom telepiteni csak a homokóra van az egér mellett de nem jön be semmi telepités mi az oka?

Falconer
Egész jó lett

cenobite
Aha és akkor azt betennénk a banner alá. Szerintem néhány hasznos weboldal-t is bele lehet írni, ahol pl. gépeket lehet letölteni, mert ez elég gyakori kérdés, ha valaki elõször jár itt.

gamertag: kenobita

cenobite
Na, ezt sem ide akartam... 😄

cenobite
Gyors volt, tenkjú! <#worship>

cenobite
Huh, ez gyors volt! 😊

alert
Összeírok pár dolgot a FAQ-ba ha kell.

<#eljen>
cenobite
Mit szólnátok, ha felülre tennénk egy bannert és egy FAQ listát, hogy aki most ismerkedik a játékkal, annak könnyebb legyen tájékozódni?
A bannert megcsináltam, a FAQ-t esetleg megírhatja valaki, aki profi a játékban. <#vigyor3>

Ez jó lesz esetleg?

alert
Igen jópár oldal van felsorolva néhány hozzászólással lejjebb és mégtöbb mégvisszább úgyhogy ne legyél lusta mert így lesz tele szeméttel a topic <#ravasz1>. Utasokat pedig nem lehet szállítani úgy hogy látnád hogy beülnek stb ez csak szimuláció. Az utasokkal teli gépet tudod szimulálni az üzemanyag és súly beállításokkal.

ja és regisztrálni is kell....

Falconer
File libraryban vannak a dolgok.

ezen az oldalon nem nagyon tudok tájékozódni

Falconer
avsim.com

Ja és hogy termiket hogy lehet bele vinni mert alapból nincs benne.NAgyon szeretem a vitorlázórepülést

Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy nem tudtok e 1 olyan oldalt ahonnan repcsiket tudok berakni a játékba.Amugy hogy kell embereket szállitani a játékban utasszállitóval

alert
Egyébként a taxizásról annyit, hogy a chart kb addig kell amíg megállapítod, hogy az állóhelyedrõl hogyan jutsz el az elsõ megadott taxiútra vagy merre indulj. Utána már elég a tábla, ha nem egyértelmû, akkor meg ott a chart.

alert
Én chartok alapján taxizom már amikor nem ismerem eléggé a repteret plusz figyelem a táblákat a taxiút mellett. Nos igen ezeket csak akkor látod jól ha nagyobb felbontásban van a monitor, akkor távolabbról is látszanak. Én 1280*1024-ben játszom. Egyébként a játék gyorsabb, ha abban a felbontásban és színmélységben játszol, amiben a windows van. Egyébként még a View beállításnál panel nézetben érdemes a zoom-ot levenni 1.00-ról 0.75-re vagy 0.8-ra, mert ekkor nagyobb teret látsz be jobbra és balra valamint így reálisabb a sebességérzet is. Szakkifejezések na igen.. keress rá google-vel vagy erre való a fóum. pl ez 😊

alert
Igen sajnos vannak ilyen hibák. A realism menüben kapcsold ki az ütközésfigyelést csak ezt a megoldást tudom.

Nekem azóta van bajom az ingyenes scenerykkel, hogy letöltöttem a bécsi repteret, fel is raktam, le is raktam a boeingemet az egyik gate-hez, és amikor külsõ nézetre kapcsolok akkor CRASHED....
és ezt nem 10 másodpercenként csinálja, hanem mindig amikor kívülrõl megnézném a gépet. Hogy mi lehet az a plusz kikötés, amit vizsgál olyankor<#email>...

Falconer
Az az átesés amikor megszûnik a felhajtóerõ

Kösz a helpet. Akkor egy egyszerûbb kérdés: te mi alapján taxizol? Chartokat töltögetsz le (ingyenes avagy fizetõs oldalról), figyeled a jeleket (amiket általában akkor lehet elolvasni amikor odagurultam aztán mehetek vissza), vagy progrsszív taxi? Egyébként az oktató rész tényleg nagyon jó, csak kicsit tömény az elején ez a sok szakkifejezés. (pl: a stall-t a mai napig nem tudom hogy micsoda).

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

alert
Ha az alap dolgok már megvannak pl a ruczi.tripod.com-ról, amit írtam és nem tudsz angolul, akkor azt javaslom tedd fel itt további kérdéseidet vagy keress rá ebben a topicban hátha válaszoltak már rá valamikor. Ja és itt is van 1-2 leírás néhány dologról a fórumban: FSHungary

alert
Az az igazság, hogy magyarul szinte semmit nem fogsz találni a repülésrõl, mivel a repülés nyelve az angol. Azonban egy-két dolog mégis akad Itt és Itt. Ha beszélsz angolul nagyon hasznos az FS-ben az oktató rész, rengeteg dolgot kifejt a navigációról és az irányításról. Ha komolyabban érdekel a dolog, akkor azonban el kell mélyülnöd az angol anyagokban.
Joy: Nekem Logitech Extreme 3D pro-m van, tökéletesen meg vagyok vele elégedve, bár a többiek lefújolták 😊 De csak mert Logitech. Egyébként kifogástalanul mûködik és a nyele is forgatható + gázkar is van szóval tökéletes FS-hez. Force 3D-vel nekem az a bajom, hogy Force Feed Backes ami engem speciel zavar FS-nél. De a többiek többet tudnak a joyokról.

alert
Két lehetõséged van. 1: a taxiutak mellett vannak jelzések hogy melyik merre van stb. Azt lehet követni ez azonban nagyobb reptér esetén nem mindig egyértelmû sõt szinte mindig szükség van térképekre ha nem ismered az adott repteret. 2: Térképeket szerezhetsz pl ha ellátogatsz ide: Navdata és keresd a Charts menüpontot. Ott linkeket találsz egyes országok térképes oldalaihoz, sokszor regisztrálnod kell magad az adott helyen ez azonban ingyenes. Egy reptérhez ált. rengeteg térkép van különbözõ megközelítési eljárások stb, a földi gurulás térképeit általában aerodrome chart-nak vagy ground movement -nek nevezik. Ezek a térképek azonban valaha az igazi reptérhez készültek, úgyhogy egy kisebb reptér nem biztos, hogy így néz ki az FS-ben. Ha lehetséges érdemes letölteni az adott reptérhez egy ingyenes sceneryt, ami valósághûvé teszi a repteret pl innen: FS2004 freeware scenery list Ha van rá lehetõséged valahogy, akkor pedig használj fizetõset, azok mindegyike nagyon szép, míg az ingyeneseké nem minden esetben. fizetõsek pl itt: Simmarket

Koszi a linket, ezt az oldalt ismerem, de sajna nincs rajta semmi erdekes. Az Irattar cimszo alatt sem a Segedletek FS-hez, sem a Repules Oktatas link nem mukodik.

Köszi a segítséget, pakolok fel egy screenshotot, mihelyt otthon leszek (ez most munkahely). A videókártya drivert megnézem, elvileg elég új, persze lehet hogy azóta jött ki újabb.

Viszont addig is egy másik kérdés, bizonyára sok kezdõ találkozott már ezzel: Amikor az ATC megmondja, hogy hova kell taxizni a felszálláshoz, a progressive taxin kívül van valami más mód, hogy odataláljunk? Mondjuk egy térkép a reptérrõl vagy valami. Feltétlezem, hogy a progressive taxi a lámáknak való (mivel ki-be lehet kapcsolgatni), meg az életben sincsenek rózsaszín csíkok a betonon.
Köszi elõre is. Bocs, hogy állandó kérdésekkel bombázlak titeket, de van egy-két dolog, ami nagyon érdekel és csak a hozzátok hasonló profiktól tudom megérdeklõdni.
Üdv!