45215
  • Papirzacsi
    A videó címében is benne van, hogy PIC 737, emellett a cockpit is eléggé classic volt, nembeszélve, hogy Alert le is írta, hogy 737 classic. Szóval nem PMDG.
  • w77d
    az AES az micsoda??
  • kolszal
    pmdg 737-600 vagy 700, AES, Mega Airport Budapest 2008,
  • w77d
    szóval valaki el tudná mondani, hogy milyen kiegek láthatók a videón?
  • Hont
    Szia CSaba!
    Az a gáz, hogy ott csak egy "OK" gomb van, és semmi mást nem tudsz addig csinálni, amig azt meg nem nyomod!
  • Papirzacsi
    Nagyon régen PMDG-ztem, de nem tudom mit értesz azon ,hogy beálllítod a robotot, mert ahhoz, hogy elkapja a localizert VOR/LOC, vagy APP módban kell lennie. Na most ha ezt bekapcsolod, majd utánna állítasz a rádión ILS frekit, akkor nem tartom kizártnak ,hogy automatikusan átkapcsol a robot HDG hold módba. Akkor meg az életbe nem fog ráfordulni semmire, amíg újra be nem kapcsolod a fent említett két mód egyikét.Bár inkább 767-ből vagyok up to date. :-)
    Mindenesetre a sorrend amit itt felvázoltál az tuti rossz.Az AP legyen az utolsó.
  • mcsaba
    Hont ezt nekem is töbször kiirta ezt a hibát az IVAE, de ez akkor van mikor indul a program és frissíteni akar valamit, ijenkor a nemre klikkelve beindul rendesen a progi, utána betöltöm a forgalom adatait, és utána rámegyek a file menu check for update-ra és akkor már frissíti, akad ijenkor is hogy kidob a progi, de ijenkor már nagyobb rá az esély hogy sikerülni fog. A reptéren a különböző mozgó izéket, pl tankerkocsi csomagszállító, marsaller(az integető bácsi), az Aerosoft-Airport Enhancement Services csinálja, ez egy kis progi, de nagyon feldobja az FS hangulatát, ebben már egy hasonló menüből mint az ATC lehet választani a pushback-et és az irányát, de az alap FS-ben is lehet, a pushback a Shift+P és utána 1-vagy 2-es gombot kell nyomni, nem a numpadról, de nem egyből kezd fordulni, tolat pár másodpercet majd asztán.
  • pateszi
    Szia,
    Esetleg itt is találsz hasznos infót:

Flight Simulator navigation
  • Hont
    Csak akkor fordul rá, ha a pálya iránnyal bezárt szög nem nagyobb, mint 25-30'! Valamint a megközelítést minden kép a siklópálya alól kell megkezdeni! Egyébként itt tökéletesen le van írva minden!
    http://fs2004faq.uw.hu/ils/ils.htm
    Üdv
  • FlightSim
    Tudtnátok segíteni?.ILS-ezni hogy kell? Eljutók addig, hogy beállitom a CRS-t akkor beállitom a robot pilótát, és a radios panelen a NAV-ot és nem fordul rá az RWY-re.Ti hogy szoktátok csinálni? (PMDG 737-700-al repülők)
  • pateszi
    Ez a video új dimenzióba helyezte előttem az FS világot. A gépen minden kapcsoló működik, a reptéren zajlik az élet, ember integet az indulás előtt, lenyűgöző!
  • Hont
    Sziasztok!
    újra telepítés után az IVAE a következő indítási üzenetet adja.
    Address is not available from the local machine! A cím nem elérhető a helyi gépről! A gond az, hogy ez után egyből kilép a programból, és alternatívát sem hagy a továbbiakban. Gondoltam arra, hogy valahol valami régi config fájl okozza ezt, mindent töröltem ami IVAE-vel kapcsolatos, újra telepítettem, de változatlan!

Üdv Hont
  • w77d
    ez nagyon nagy! milyen kiegek vannak benne? Pl körbesétálni a gépet, sétálni benne, mozgó jetway, a reptéri mozgó forgalom, a sétáló indító emberke??

meg eleve hogy lehet megcsinálni, hogy pushback-nél valameyik irányba toljon, ne csak egyszerűen hátra??
  • alert
    ITT egy standard indulás videó, igaz 737 classic-al.
  • alert
    A zúgás a segédhajtómű, ami hátul van, a légkondi, illetve az elektronikai részleg hűtésének zaja.
  • Hont
    Köszi Alert!
    Javítom!
  • w77d
    amúgy nekem akárhányszor utaztam, mindíg úgy tűnt, mintha járna a hajtómű a kapunál még kitolás előtt. Legalábbis van egy kis búgás olyankor is.
  • alert
    Szia hont!
    A reptéri fények fényereje reális, az említett sötétséget én 1x tapasztaltam egy kis fényerejű monitoron. Feljebb kell vinni a brightness-t és a contrastot a moncsin. Az apron nem lehet sötét, eléggé ki van világítva. A futópályák fénye tényleg nem olyan intenzív, mint egy default pályafény, de azért bőven látszik. A hidak akkor hiányozhatnak, ha nem a legújabb 1.3-as verziót használod, amiben benne vannak a nevezetességek illetve millió optimalizálás és bugjavítás. Töltsd le újra a full installert az Aerosoft oldalon bejelentkezés után, az már 1.3-as. Hamarosan lesz majd egy 1.4 verzió, amiben újradolgozott hidak és nevezetességek lesznek, mint az FSX-es Bp 1.4
  • w77d
    ezt jó tudni :D köcc :)
  • alert
    Beszállókapunál járatod a hajtóművet? :D ott csak addig jár, amíg beállsz, majd egyből le is állítják. Indítani pedig csak hátratolás után szabad, ha a rampás utasítást ad.
  • w77d
    nah megvettem a CLS DC10-esét is. 35 euró volt a simmarketen.

már kb 60ezer ft-ot hagytam ott a simmarketen, de legalább eredeti problémamentes minden add-onom :)
  • Hont
    Sziasztok!

Nálam Budapest 2007-re váltás után a következő hibák jelentek meg.
    A legzavaróbb az, hogy a reptéri fények (guruló utak, pályák, apron,) baromi gyengén világítanak.
    Az apronon szinte teljes a sötétség, a kifutók meg mintha gyertyával lenne megvilágítva.
    A másik gondom, a hidak hiánya. ( egy sincs)
    Esetleg jelentkezett valakinél ez a hiba?
    A szintkülönbséggel kapcsolatos dolgok nem jelenetek meg .
    Üdv Hont
  • w77d
    nos a pmdg oldalán találtam olyat, hogy 1.2-esről 1.3-asra patch, de nem találtam 1.2-es patc-t. Nem tud valaki segíteni??
  • w77d
    pmdg-nek nem is tudtam, hogy van patch-je. délután felpeccselem aztán meglátjuk. köszi :)
  • kolszal
    Hello, ha PMDG-t használsz, akkor melyik versiont? A régebbi változatokkal nekem is ugyanilyen gondom volt, de az FS 9.1-es patch, és az 1.3-as verziójú PMDG gép már nem csinálja...
  • w77d
    jah, ezt szoktam csinálni, de ez inkább a beszállókapuknál nehezíti meg a dolgom, nem tudok egy rohadt checklist-et elvégezni, mert belegurul a terminálba
  • Air
    Hagyj kellő távolságot az előtted lévő géptől!
  • w77d
    fenébe, ez elég idegesítő :(
  • alert
    PMDG és még néhány másik addonnál jelentkezik. Ez az FS egy programozási hiányosságából adódik, nem lehet kiküszöbölni, ha jár a hajtómű, akkor mászik a gép.
  • w77d
    azt tényleg nem lehet sehogy sem megcsinálni, hogy várakozás közben ne araszoljon előre a gép?? Hiába veszem le a tolóerőt teljesen, még akkor is araszol, ha állok a féken. A parking brake sem segít.
  • copilot
    Hi! vki tudja hogy esetleg lehet- valahogy Princess Juliana reptérhez ils-t berakni? mármint hogy legyen ils approach?
  • alert
    Sajnos nem, mert egyik sem ingyenes videó. A www.videoflyrec.com -on vásárolható meg. Mint említettem vannak magyarok is szintén fizetősek, ezeket itt találod. Továbbá találsz még a www.youtube.com -on egy csomó ingyenes FS videót, hol jót hol rosszabbat általában angolul, de nem találkoztam még olyannal ezek közül, ami tényleg jó. Sajnos abban tévedsz, hogyha van jó oktatóanyag, akkor fellendül a "rajongók" száma és minősége. Nem lendül fel. Egyébként hiába csinálsz bármit, nem vásárolják meg (nincs pénz itthon ugyebár), ha annyi ideje van valakinek, hogy ingyen csinálja le a kalappal. Erre is volt/van példa, de videók tekintetében én csak a segédletek közt említett Nyiri által készített "beindítós" néma filmeket tudom említeni, melyek ingyenesek.
  • franko2
    Alert ha te ilyen dolgokat csinálsz felindulásból akkor legszivesebben azt kivánnám hogy gyakran légy felindult, persze azért ilyet mégse kívánok. Az oktatóvideó baromi jó lenne ha mégis összejönne, egy jó oktatóanyagtól nagyon fellendülhetne a magyar FS rajongók száma és a minősége is. Esetleg úgy nem megoldható hogy az eredeti videó-videókhoz egy szinkront csinálni, az egyszerübb is lenne és hamarabb is menne. Ezeknek a videóknak mik a pontos cimük, a gisgépesnek és a nagygépesnek? Esetleg cimet tudsz adni ahol info van róluk?
  • alert
    Én csináltam illetve 1 kolléga, de ne vedd biztosra, mert egyszersem olvastam át, ezt is felindulásból követtem el mint a többit, amikor sok ember bombázott hogy kéne kéne :) Azért nincs publikálva, mert mindig tervezem, hogy be kéne fejezni, de arra még nem volt időm és elég macera. Maga a leírás egy angol oktatóvideó alapján készült és eltöprengve bizonyos dolgok sokkal egyszerűbbek lennének ha újraforgatnánk a videót hasonló módszerekkel magyarul, abban abszolút minden benne van, ami az FS-hez kell és van nagygépes verziója is valamint 80x érthetőbb a videót nézve. Baromi jól meg van szerkesztve, szerintem a magyar eddigi oktatóvideók a nyomába sem érnek. Persze ez iszonyatos idő, szerkesztgetni, vágni, animálni, felvenni, uhh. Belegondolni is borzasztó ingyen összehozni egy ilyet, de még fizetősben is, mert kereslet sincs rá magyar nyelven. Egyszerűen nem tudok még erre is szabadidőt áldozni. Akik tudnának, azok meg nem értenek a szerkesztéshez, írni pedig nem hajlandók (tisztelet a kivételnek). Ha tényleg meg akarsz érteni a repülésről dolgokat, akkor ajánlom neked a PPL növendékeknek adott könyveket, amiből mindent meg lehet tanulni a repülés elméletéről. Hátrány, hogy könyvből ugyebár sosem tanulsz meg vezetni egy repülőt, ahhoz mindig egy oktató kell vagy oktatóvideó, hogy mit hogyan kezelj.
  • perko
    FligSim Manager = FlightSim Manager
  • w77d
    azé kedves ember vagy XD
  • Clidey
    Nem tudlak megcáfolni... :)))))
  • w77d
    hülye vagyok :)

köcc ;)
  • perko
    A FligSim Manager-t (v.2.8.5) csak a rendszeridő visszaállítása után lehet elindítani. Ki lehet ezt küszöbölni valahogy? A ranainside honlapja nem megy.
  • Clidey
    Gugli a te jó barátod - még mindíg...