MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cenobite
Nézd csak, itt biztosan találsz egy-két érdekes dolgot.

gamertag: kenobita

Sziasztok!
Abszolut kezdo vagyok mind a repulesben (navigacio stb) mind az MSFS2004 hasznalataban. Jo, nemi technikai alapom azert van. Az lenne a kerdesem, hogy hol talalok a neten olyan lehetoseget, ahol - lehetoleg magyarul - megtanitanak az alapokra. Szeretnem erteni ezeket a roviditeseket amiket ti itt hasznaltok. (VOR, DME, ILS, FMC, PMDG, LNAV, RNAV, HDG stb..)
Online nem akarok repkedni, mert otthon nincs neteleresem, csak azert jo lenne egy ket viszonylatot lerepulni egyszer-egyszer.
Es erdemes-e erre a celra force-os joyt venni?? Speedlink BlackHawk vagy Cougar vagy Logitech Force3D esetleg Logitech Extreme 3D Pro kozott vacilalok.
Elore is koszi a segitseget!

alert
Tényleg nyomj fel egy screenshotot mert ezt bárhogy lehet érteni. Kockás a széle akkor anti aliasing.. kocka az egész táj akkor meg ilyen az engine.. vagy pixelesek az épületek.. rakj fel screenshotot 😊 A villogáson talán segít egy driver reinstall vagy egy újabb videókártya driver, ha nem azt használnád.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

PLackó
most pont ugyan olyan kártyára vagyok kényszerítve mint amilyen neked van és biztosíthatlak: semmi különbséget nem látok a 8500le és 9600XT között ebben a játékban, kivéve a gyorsaságot.nekem nem villog a kifutópálya.kockás táj:ez mindenkinél ilyen.kockás épület?egy screenshotot beszúrhatnál ide, de szerintem azzal sincs gond.azért ne várd hogy az egész világot lemodellezik a legkidolgozottabb,legszebb textúrákkal.

Sziasztok emberek! Én még csak Cessnámmal szerencsétlenkedem az elején, viszont lenne egy kérdésem. Nálam eléggé gyérek a textúrák, pedig minden high-on van, mégis nagyon kockásak az épületek + a táj. Ráadásul ez az villog (pl.: a kifutópálya széle). Hogyan lehet ezen segíteni? AMD AthlonXP 1.5-ösöm van 512 DDR + Sapphire radeon 8500 LE. Szerintem itt a videókártya lesz a ludas, de félek, hogy egy új videokártyával sem lesz sokkal jobb.
Mit érdemes ilyenkor tenni?
Kösz elõre is

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

<#gunyos1>

A számítógép nem hülye! Csak azt csinálja, amit parancsolnak neki.

Dhogynem... Csak le kell programozni. Nagyon sok fizetos gepben van Fuel Dump. Ez alol epp kivetel a PMDG

alert
Szerintem erre az FS nem ad lehetõséget.

Na még egy kérdés, aztán tényleg kussba leszek (meg gondolom erre szivesebben válaszoltok, mint arra, hogy hogyan kell robotpilótát bekapcsolni)<#wave> :
PMDG737NG-ben lehet valahogy üzemanyagot kiengedni repülés közben (természetesen csak víz felett)?

alert
A legújabb van fent lhbp pedig a vacchunról a legújabb. Nekem is tökéletesen mûködik ha beütöm mikor indulás elõtt felprogramozom az fmc-t. Csak utána pl ha változtatok az útvonalon és ezután próbálom beadni neki a DEP/APP-ban egy másik megközelítést akkor mûvel ilyeneket. EPWA-ra tudsz valamit? Mármint hogy miért rak pl a megközelítésbe várokozóhelyet? vagy ez normális és ha nincs forgalom akkor maniálisan kell törölnöm a várakozást a LEGS-bõl?

Nemtom mi lehet. Legujabb AIRAC van fent?
www.vacchun.hu-n fentvan a legujabb LHBP.txt a pmdg-hez. Most probaltam es tokeletesen jo nalam.

alert
Ezt látta már valaki? Új textúrák lecseréli az FS alap textúráit és sokkal jobban néz ki a táj szerintem. Nekem tetszik. Az oldalon vannak összehasonlítások (elõtte-utána kép).

alert
Ok. Egyébként most nézem EPWA-t pl. ARDAG megközelítésnél telerakja mindennel az útvonalat még a pályáig pl Holdingal is egy megadott ponton stb. Ezeket kézzel ki kell utána törölni ha nincs rá szükség? De azt itt sem értem hogy ARDAG megközelítésnél elvileg egybõl a pályára kéne menni LIN után de ez meg túlhúzza az útvonalat a reptér utánig és onnan vissza keresztbe kasul.

Nah megnezem.

alert
Csak próba. De ha nem lhbp akkor se jó.

Erkezo es indulo miert lhbp?

alert
Nyiri próbáld ki ezt FMC-ben: Induló és érkezõ reptér LHBP. DEP/APP érkezés LHBP-re RNAV31R még ki se kell választani transitiont. EXEC. Utána töröld ki majd RNAV31L. Nézd meg mit csinál. Nekem össze vissza húzza a pálya felett a vonalakat. Vagy van erre egy szabály hogy ilyenkor kellene állítani valami mást az fmc-ben? Én nem tudok róla? Mert ez így bizony nem mûködik.

alert
Egyébként nyílván én nem tudok valamit ezért írok hátha valaki rájön a problémára hogy vajon mit felejtek el vagy mit csinálok rosszul aminek ez a következménye.

alert
Aham de hozzászólásodra elolvastam a manualt 😊 azt követem ami benne van. Nem értem miért ad be ugyanarra a megközelítési eljárásra mást ha nem rögtön akkor ütöm be amikor felszállás elõtt beprogramozom. Tényleg képtelen vagyok megérteni, hogy ha az utolsó útvonalpont elõtt nyomom be a megközelítést akkor miért rak be hülyeségeket. 31L RNAV helyett mondom olyat csinál hogy ANEXA-tól elhúz a pálya mellett 0.2 mérföldre majd utána visszafordul még a 31R silópályáján is túl megy észak felé majd onnan is visszafordul és így majd 270 fokos fordulóval tér vissza 31L-hez. Nyilván te is tudod térképek alapján, hogy ez hasonlít az ANEXA3L-hez, de baromira nem ilyen. Ja természetesen ha pl a reptéren állva ütöm be amikor programozom az fmc-t akkor jól rajzolja be mint már mondottam. És még az se lehet hogy rossz radiálon repülök az utolsó pontra, mert jól csinálom.

Senki sem tud mûködõ serialt mûködõ serialt mondani nekem az fspassengershez? Hiányoznak az utasok<#confused>

Nana... Ma meg azt mondtad nem ertesz az FMC-hez. Most meg mar szar. Nekem mindig azt csinalja amit en szeretnek. Tudni kell kezelni. Gyakorolj.

alert
Rájöttem hogy a pmdg-ben egyszerûen szar az fmc. Bugos vagy én nem tudom. Most is jövök lhbp-re és csak az utsó útvonalpont elõtt tápláltam be a 31L RNAV-ot és hülyeségeket csinál. Nem jól "rajzolja" meg az útvonalat miközben ha felszállás elõtt csinálom vagy betöltöm újra a gépet "szûz" fmc-vel akkor helyesen mutatja. De még akkor se mutatja helyesen ha kitörlöm az összes útvonalpontot és beütöm neki újra RNAV 31L-t pl ANEXA 3L-t. Elhúzza a vonalat az ország másik végébe és onnan vissza. Hibás szerintem. Vagy csak nálam? Minden update fent van.

alert
Olvass vissza parát Nyiri leírta a lényeget (olvass vissza sokat ki van vesézve jobban 😊. 10eFt alatt nem kapsz használhatót. De mivel ha kezdõ vagy és nem akarsz sokat áldozni bármi megteszi ha van rajta gázkar. Ha komolyabban akarsz foglalkozni a játékkal akkor mélyebbre kell nyúlni. (10-20eFt között) ha nagyon komolyan akkor szarvkormány (50eFt felett)

Sland
Hi all. most vettem meg a játékot szal atom kezdõ vagyok. lenne egy kérdésem. billentyûzettel sehogy sem lehet jól játszani? mert nagyon szarul lehet a gépeket irányítani bill. -tel . Milyen "dzsojsztikot" vegyek?

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!

alert
Nemtom arra még nem jöttem rá 😊

Es az a sok kek az mi? <#idiota>

Ha az alap 737-t probalgatod akkor felesleges 😊

PLackó
kedden elutazok,addig is gyakorlok egy boeing-en,ki tudja..amennyi gép lezuhan mostanában..

alert
Tudtam hogy nem lesz jó 😊 Itt a kép

alert
Gyertek online gamelni 😊

Piros keretben szürke terület - center irányítás
Sárga torony - torony irányítás
Zöld kör - approach
<#ravasz1>

alert
Egyébként végre se tudja hajtani a gép mert hajtû kanyar is van benne 😊

alert
Benne van de olyan kanyarokat csinál leszállás elõtt ami nevetséges. Charton is fel van tüntetve a missed approach stb de ilyen kacskaringók (szó szerint keresztbe megy össze vissza) egyik charton sincsenek.

mivel kel irágyitani
SZIASZTOK
Lehet benne van mar a Missed Approach utvonal is.

alert
Legújabb Navdata van meg pmdg-hez, az létezik hogy szarok a megközelítési eljárások? Csakmert LHBP-n jók (a vacchunról letöltött kieggel) de pl a Munich-i RNAV megközelítés hagy ne mondjam milyen. Beütöm fmc-be erre egy össze vissza krajc jelenik meg útvonalként ami átmegy a pálya felett hosszában aztán helyben csinál egy 180as kanyart és úgy jön a pályára + még 3x ide-oda elõtte. A Munich chartokon rohadtul nem ez van. Csak hasonlít, de jó is lenne végülis megfigyeltem csak 2 forduló ki van hagyva belõle. (A chartok jók!) Az viszont mûködik helyette ha chartról beütöm fmc-be útvonalként egyenként az intersection-öket?

FSNav is le tudja repulni az eljarasokat. Bar az nem buli. Valoszinuleg sokan fizetos gepekkel nyomulnak.

alert
Ok akkor nem csak én vagyok béna. De az FS-ben szinte semelyik gépen vagy legalábbis a fizetõsek kivételével nincs fmc. Vatsimen viszont mindig mondják, hogy ezt és ezt az eljárást kövesd. Akkor hogy repülöd le? Mindenki fizetõs cuccokkal repül? Mert ahogy láttam semmi ellenvetés nincs, elfogadják és halál nyugodtan lerepülik az útvonalat. Az irányítók meg nem szólnak bele, nem közölnek irányt se semmi.

FMC nelkul RNAV eljarasokat nem tudsz repni. Ezert is vannak kitiltva (ha joltom) az FMC nelkuli gepek itthonrol. A regi malev Tupolev 154 gepeken volt FMC de nem volt rakotve az AP-re (technikailag nem volt megoldhato). Ilyenkor mivel az FMC mindig irta hogy a kovetkezo pont milyen tavol van es hany fokra igy a pilcsik tekergettek a HDG-t. Bar akkor meg siman repulhetok voltak VOR navval az eljarasok. Ma mar nem.

alert
😊 Egyébként FMC nélkül hogy lehet követni pontosan az SID/STAR -okat? pl felszállsz 31L-rõl akkor hogyan navigálsz ERLOS-höz pl a ERLOS3D-n? (új eljárások szerint). Mert nincs jeladó amihez viszonyíthatnál pontosan távolságot, irányt. Vagy valahol nagyon lemaradtam? 😊

Short Final 727-l LHBP-n. A 2D panelt hasznalok meg landnal is es a szelvedot elvalaszto oszlop meg evek utan is megzavar es azt rakom kozepre nem a kepernyo kozepet.

Szegyen de leirom. Egyszer full speedbrake-l szalltam fel CRJ-vel. Alig akart emelkedni es bizonyos magassag utan mar szo szerint zuhant a sebessege. 😊
Es nem birtam eszrevenni csak a vegen.

Tudni kell hogy a CRJ hajtomuvei nem erosek. FL230 atlag 700 fpm a normalis emelkedesi seb.

alert
Csak azért raktam (ideiglenesen) a cost indexre nagyobb értéket mert nem tudtam hogy az mennyire befolyásolja. Most hogy mondod, lehet hogy kint maradt egy picit a flaps 😊

Nagy erteket miert adsz neki? 20-30 kozotti boven eleg. Nem erdemes pazarolni.
Ezt a sebesseg korlat dolgot meg nem nagyon ertem. Nekem mindig annyit megy amennyit en akarok. Talan kint van a fekszarny vagy a kerek es amiatt nem engedi (PMDG visszaveszi a gazt ha elerte a hatart).

Ne ajanlom. Nincs rajta Rudder (fuggoleges vezersikon levo lapatot mozgatja). Ezt a joyon ugy veszed eszre hogy nem csak Y/X tengelyen lehet mozgatni (elore-hatra/jobbra-balra) hanem a fogguleges Z tengely is mozog. Meghozza forditani lehet. Ez nagyon fontos. Leginkabb az IL2-nel.

Jah es a gazkar meglete is minimum kovetelmeny.

alert
Olvass vissza a fórumban, több helyen leírtuk már.

alert
Hát azt olvastam a pmdg manualban hogy minnél lejjebb van annál gazdaságosabb és minnél feljebb annál nagyobb "szélsõseges" repülési értékeket engedélyez ezért írtam hogy maxra raktam tehát még ez se befolyásolhatná hogy lekorlátozza a sebességet néha... de tényleg nem értem. Mond el plz hogy szerinted hol lehet sebesség értékeket adni az FMC-ben mert én már az összes helyet menéztem és sehol sincs olyan alacsony ami miatt nem engedné gyorsabban menni.

PLackó
még egy buta kérdés: robotpilótát hogy tudom bekapcsolni?

PLackó
üdv
tudom hogy belépõszintû ,de mit szóltok egy Genius MaxFighter F-16. joystickhoz? 2000Ft.
MS:FS 2004-hez és il2 höz használnám.

Cost index altalaban huszonharminc. Legujabb gepeknel 15 korul van.