45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#10943 Hűha, köszi, nagyon jó! Holnap kipróbálom én is! -
haflac #10942 Örök hálám!Ezekszerint minegyik sceneryhez hozzákelll adni azt a pár sort. -
ekre #10941 biztos, ez már tuti, hogy egy scenery része ;) -
haflac #10940 lehetséges,hogy sikerült -
haflac #10939
hozzá van adva és nem találom sehol -
ekre #10938 jelentem, teljesen jó :) mondhatni, jobb mint az eredeti :D na jó, azt azért nem, de pont ugyan az lett az eredmény, csak most már kelet magyarország is UT minőség ;)
szal nyisd meg a scenery.cfg-t, és keresd ki a budapest scenery-t (lehet bármi más is, a lényeget a koordináták leírják)
majd a következő flatten adatokat megadva már jó lesz, ill nálad lehet kell még rajta picit finomítani (magassági adatokat, azt már úgyis látod hogy hány méter difi lehet).
Flatten.0=253,N47 31.26,E19 4.07,N47 31.26,E19 5.55,N47 30.80,E19 5.55,N47 30.80,E19 4.07
Flatten.1=253,N47 29.05,E19 5.29,N47 29.05,E19 5.46,N47 28.82,E19 5.46,N47 28.82,E19 5.29
Flatten.2=235,N47 28.63,E19 3.62,N47 28.63,E19 4.25,N47 28.06,E19 4.25,N47 28.06,E19 3.62
Flatten.3=299,N47 28.71,E19 2.40,N47 28.71,E19 2.60,N47 28.54,E19 2.60,N47 28.54,E19 2.40
Flatten.4=253,N47 31.42,E19 5.29,N47 31.42,E19 5.63,N47 31.24,E19 5.63,N47 31.24,E19 5.29
szal az egész budapest scenery-re vonatkozó bejegyzésnek kb így kell kinéznie:
[Area.178]
Title=Budapest 2007-City
Local=aerosoft\Budapest 2007\Budapest_City
Active=TRUE
Layer=303
Flatten.0=253,N47 31.26,E19 4.07,N47 31.26,E19 5.55,N47 30.80,E19 5.55,N47 30.80,E19 4.07
Flatten.1=253,N47 29.05,E19 5.29,N47 29.05,E19 5.46,N47 28.82,E19 5.46,N47 28.82,E19 5.29
Flatten.2=235,N47 28.63,E19 3.62,N47 28.63,E19 4.25,N47 28.06,E19 4.25,N47 28.06,E19 3.62
Flatten.3=299,N47 28.71,E19 2.40,N47 28.71,E19 2.60,N47 28.54,E19 2.60,N47 28.54,E19 2.40
Flatten.4=253,N47 31.42,E19 5.29,N47 31.42,E19 5.63,N47 31.24,E19 5.63,N47 31.24,E19 5.29
Required=FALSE
Remote=
a magasságot a "flatten.x=xyz" xyz része adja meg, ha finomítanod kell, itt megteheted. -
ekre #10937 mégsem. az a create flight menüpont (mármint ami a képen látszik).
az fs főmenüjében bal oldalt, a legalsó gomb: settings
majd attól picit jobbra: scenery library
jobb oldalt: add area -
ekre #10936 alúl katt a default scenery-re, úgy már jó lesz. valóban, ezen így nem látszik az add area. -
haflac #10935
ezt látom a hozzáadás,majd újraindítás után -
ekre #10934 megvan a tuti megoldás! :)
scenery.cfg-ben a flatten adatokkal kell játszani, nemsokára megvagyok, postolom, hogy mit írj majd be. -
ekre #10933 scenery.cfg szerkesztés alatt azt értem, hogy notepad-ból adogatod hozzá. ezt nem ajánlom, míg nem vagy tapasztalt (nem nagy kunszt, csak kavalkád lehet az eredménye).
manuális alatt pedig azt, amit leírtam (bár a scenery.cfg is az, szal jogos :)), settings->scenery library->add area -
haflac #10932 szia!köszönöm gyors válaszod!"manuálisan kell betenned, vagy a scenery.cfg szerkesztésével,"ezt hogy kell csinálni? -
ekre #10931 telepítés után némely scenery elintézi a scenery.cfg bejegyzéseit, van amelyik nem. ezeket neked manuálisan kell betenned, vagy a scenery.cfg szerkesztésével, vagy az fs scenery library szerkesztőjével. ezt az fs főmenüjéből a settings alatt éred el. settings->scenery library, itt egy újabb ablakot látsz. jobb oldalt add area (vagy add scenery), majd mutasd meg neki azt a könyvtárat, ahová telepítve lett az adott scenery.
pl felteszel egy xy scenery-t, ezt a c:\program files\microsoft games\flight simulator 9\addon scenery\xy könyvtárba telepíti, akkor a scenery library add részénél az xy könyvtárra kell rámutatnod, a benne lévő texture ill scenery könyvtárat már nem kell megadnod. -
haflac #10930 Üdv.!Valaki eltudná nekem megyarázni,hogy a fenébe kell a különböző letöltött sceneryket beletenni úgy a progiba,hogy azt lehessen is használni.Nekem sehogy sem akar sikerülni,pedig többször is elolvastam a FAQ-ot.Megvan a Justflight Central and Southern Englad (VFR Photographic scenery) lemezképfájl formátumban(3db iso).Feltelepítem és semmi,de ugyanez van a kisebb scenerykkel is. -
ekre #10929 nekem nem sikítot a vírusírtó (avast + spyware nemtommi, ami vírus adatbázist is tartalmaz).
jaja, jó lenne egy ilyen. én már gőzerővel csinálom pécelt, egy pici része már kész is. jóval nagyobb élmény így pécel felett tekeregni egy helivel :) -
#10928 Hm,ez tök jó, ki fogom próbálni. De letöltéskor nekem rámszólt a NOD, hogy ártalmas kódod tartalmaz... Neked volt ilyen, most le merjem tölteni? Flight1 csak figyel már ilyenre..
Amúgy ha mindenki megcsinálná a saját városát+fotoreal táj, és kész lenne egy full Hungary scenery Bp-nek meg úgyis ott van a LAGO féle. -
#10927 Na a Wilco elkezdett dolgozni az E-Jets series projecten. Kíváncsian várjuk a fejleményeket. -
#10926 nHancer nevu progit vki hasznalja? -
CzJ #10925 Ruczi bácsi honlapjának :) Alias PC helpernek uj honlapja van ahonnan msá ujabb DVDket lehet rendelni és az oldal maga is jobb.:)) -
#10924 Itt nézz körül segédanyagok -
ekre #10923 ja, akit picit érdekel a scenery gyártás, de sok időt nem akar erre pazarolni, annak ajánlom a flight1 instant scenery-t. túlképp full wysiwyg editor, az fs-en belül pakolgathatjátok az objektumokat (fs-t real time futtatva, nem kell újraindítgatni). rengeteg objektumot tartalmaz alapból, de képes arra is, hogy a telepített scenery-k bgl-jét használja. nekem kb 3 óra volt mire nagyjából végigpörgettem :D elkezdtem megcsinálni a városunkat, nagyon kellemes.
igaz, hogy pl a benzinkút nem mol benzinkút lesz, hanem egy mezei gas station, de nekem ez már bőven elég (oszt majd később lehet, hogy csinálok mol textúrát, de ez így is tökéletes). a város hídjai, a benzinkút, a házunk ill 1-2 szomszédság, ill a helyi penny market már a helyén :) a benzinkúton, a penny market parkolójában és az utcánkban természetesen autók is állnak, poénos mert pl hazánkban igen nagy példányszámban található suzuki swift is szerepel az egyik bgl-ben :) (ukvfr pakk).
asszem a modellezést is elkezdem, mert jó lenne ha pl a városban található kastélyok is ténylegesen valósak lennének, bár most megelégszem vlmelyik német, vagy a föld egyéb területén található kastélyal is :) -
ekre #10922 ha az aerosoft könyvtárból törlöd a bpmesh.bgl-t (ill backupot csinálj róla :)) akkor nagyjából jó lesz. egyébként most nekem is úgy van, hogyha csak bp vagy attól nyugatra, akkor ute-ee off, bp teljesen rendben, ha keleten is repkedem, akkor bpmesh.bgl.bak, ute-ee off, bp helipadok aktuális változatának cseréje (van 1 pakk az ute-ee nélküli repkedésre, meg egy az azzal való repkedéshez, mások a magassági adatok, így pár helipadot külön-külön kellett megcsinálni)
-
ekre #10921 számtalan van, többek között magyar nyelven is. bár amiket én ismerek, azok viruális repülésre lettek kihegyezve, nem annyira részletesek mint egy valós (bár ezt nem tudom megmondani, mert valós tankönyvet nem láttam :))
ivao vagy vatsim dokumentációkat ajánlom a figyelmedbe -
#10920 Hi, nemtudtok olyan repülésről szóló könyvet ami az alapoktól kezdve mindent leir, a repülőgép felépítésétől kezdve a müszerek müködésén az irányításon a navigáción át mindent, ha lehet magyarül de ha úgy nincs jöhet angolul is, de ha lehet olyat amit a netről le lehet tölteni mert most nincs sok pénzem. -
#10919 Hát nekem ugyanaz a helyzet, mint nálad, dombok a víz helyén. Hagyom, kelet felé úgysem repülök :)
Amúgy valahogy meglehet már oldani UT-ben, hogy autogen épületek is legyenek, meg szép éjszakai fények is? Mert eddig a fények kinyírták az autogen épületeket, és olyan sivárak voltak a városok, hogy inkább kikapcsoltam. Pedig nagyon szép, jó lenne, ha menne... -
#10918 Nekem is sokáig volt ez a problémám, úgy tudtam megoldani, hogy nagyon rövideket klikkeltem. A 3.40-es update óta nem csinálja. -
mcsaba #10917 Valóban a Digital Aviation gépek komolyak szépek és bonolultak is, de nem ez a bajom hanem hogy vannak kapcsolók, gombok, amelyek egyszerüen megzavarodnak, pl a pilótafülke világításkapcsolójára ha klikkelek magától elkezd le fel kapcsolódni, ugyan ez a hejzet a mixiture szabályzó karjával, ami nem is egy két állásos kapcsoló hanem egy különböző pozicíóba állítható kar, de amikor erre is klikkelek az egérrel elkez fel le járni és erre nem hiszem hogy a manualban találok válasz mert ez egy hiba, de fogalmamsincs mitől és hogy lehetne megoldani. -
#10916 Na majd holnap du. remélem lesz időm kipróbálni, hogy is van ez nálam. Én a kneeboardhoz saját kis html fájlt csinálok(ill egy letölthetőt írtam át). Így menükbe rendezve minden térkép, meg bármi megnézhető, ami kell, tényleg hasznos, és viszonylag egyszerű. -
kad #10915 Sziasztok!
Egy kerdes, lehet hogy van valakinek otlete vagy talalkozott ilyennel.
Lett egy uj gepem, es allitgatok be rajta mindent. Minden ok. kiveve, hogy FS-ben a Saitek Pro Flight Rudder Pedals nem hajlando mukodni, ami abban nyilvanul meg, hogy a fekek beragadnak. A rudder tokeletesen mukodik, ha az egyik pedalt nyomom akkor mukodik az az oldali fek, de ha mindkettot taposom es felengedem akkor marad befekezve a kerek. Ezt csak ugy tudom oldani ha bekapcsolom a rogzitofeket es kiengedem. De ha a pedalt nyomom megint beragad a fek. Van valakinek otlete?
Udv.
Andras -
#10914 A digital aviation gépek nagyon komolyak. Ha nem értesz hozzá akkor nehéz lesz vele repülni :) Olvasgasd a manualt. Most készül a Fokker 70/100-as gépük és a képek visszajelzése alapján írtó durva lesz. Hamarosan release. -
mcsaba #10913 Sziasztok, feltettem a Digital Aviation Piper Cheyenne repülőt és borzasztóan tetszik, de van egy kis gond vele, nem mind de vannak olyan kapcsolók, gombok amikre ha ráklikkelek, akár 2D akár 3D nézetben elkezdenek maguktól fel le kapcsolódni és szinte lehetetlen őket megállítani, ha esetleg valaki tudja mi lehet a gond kérem segítsen. -
ekre #10912 az egész földet lefedő photoreal scenery nincs, ill van de nem az igazi. leginkább azt ajánlom, hogy adott területek vfr/photoreal scenery-jét szedd le. amit említettem, teljes földet lefedő photoreal scenery, a tileproxy. ez nem csinál mást, mint a textúrákat a google earth-ról szedi le, mindezt iszonyat lassan. ehhez inkább az fsx ajánlott, fs2004 alatt nem olyan szép. de baromi lassú és full eltünteti az autogen-t (házakat, fákat, mindent). szépnek szép, de nem az igazi és baromi lassú (a betöltés akár fél óra is lehet, néha nem szedi le a textúrát így annak a helyén egy nagy fekete négyzet lesz).
ami nagyon durva, france vfr, real germany+german scenery, uk vfr és hozzá az autogen kiegek, stb stb stb. -
haflac #10911 Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan scenery-ket amelytől közel fotorelisztikus lesz az fs 2004?Segítségeteket előre is köszönöm! -
ekre #10910 sőt, a kneeboard-al elég sok okosságot lehet még csinálni :)
pl van jó pár olyan addon, ami internetböngészőt épít bele.
itt van róla 2 screenshot
fs-el repkedve, a virtuális pda-n nézek egy youtube videót:
http://img505.imageshack.us/img505/8986/fsinternetbrowseroh1.jpg
itt meg lhbp ils eljárás térképet nézek :)
http://img220.imageshack.us/img220/9909/fsinternetbrowser2wo1.jpg -
ekre #10909 tailhook az a vadászokon van, hogy le tudjanak szállni az anyahajókon. a shift-t amivel ki tudod engedni, vagy visszahúzni. sok gépen más funkciót rendelnek hozzá. hasonló még a shift-w is, ez a hidroplánokon található vizi kormánymű, ezt is hozzá szokták rendelni egyéb funkciókhoz.
gépek checklistjét beteheted, az aircraft.cfg fájlban a cheklist= mögé írhatod azt a filenevet ami a gép cheklistjét tartalmazza (ez lehet txt vagy html is). ha ez a file simán a gép gyökérkönyvtáraban van, akkor simán hivatkozhatsz rá, ha máshol van akkor add meg a teljes elérést (tehát pl a boeing747800 könyvtárban van egy chk.txt akkor a checklist=chk.txt a helyes, de ha mondjuk c:\chk.txt, akkor checklist=c:\chk.txt) -
CzJ #10908 Azt is FSOnline Centerrel
-
mcsaba #10907 Lenne még egy kérdésem, van az "Electronic kneeboard" ami az F10-el jön be, vannak gépek amiknek berakja ide a checklistjét, de van amiknek nem, megoldhjató valahogy hogy be lehessen tenni, esetleg a gépek manualjait? -
mcsaba #10906 Köszi, sikerült az alsó EICAS-t bekapcsolni. Most próbálgatok más gépeket is és az eggyiknek a manualjában azt a billentyű kombinációt irja hogy "Shift + Tail Hook Up/Down" a Tail Hook alatt mit kell érteni? Szimplán Shift + Up/Down-al nem müködik. -
CzJ #10905 Aerosoft Budapest 2007 és Lago Budapest 2004 fizetős de az jó.
mcsaba azon a feket kijelzőn is meglehet jeleniteni dolgokat PMDG menűbe bekell álitani valami dolgot ami EICASsal kapcsolatos EICAS up down vagy mi.Térképeket FSOnline Centerrel tudod megjeleniteni repülés közben -
SzKrisztian #10904 Sziasztok, letöltöttem az ivao oldaláról a Ferihegy scenaryt, de a gépek elég csúnyán távol vagy éppen a beszálló kapukon keresztül vannak, van olyan Ferihegy amibe a gépek pontosan a beszállókapukhoz állnak?