45215
  • ekre
    meg igazából nem is szokott komoly problémám lenni, ha van, akkor azt relatíve gyorsan megoldom. ez a france vfr szivat picit, bár most szórakoztam egy csöppet a priority orderrel, meg a gyári paris és st martin fotókat kikapcsoltam, hátha az is segít (ill a párizsi képet tuti jó, hogy kiszedtem, kis memória optimalizálás :))
    azt nem tudjátok, hogy a gyári fs-el érkező st maartin az vajh a francia st martin területe? csak azért, hogy azt jó, hogy kikapcsolom, vagy sem.
  • ekre
    ezzel csak az a baj, hogy én imádok mindenfelé vfr repkedni :) főleg európában. így kb pár óránként tehetném fel a stuffokat :) tegnap pl franciáknál, majd németországban, a kanári szigeteken stb repkedtem. mindenhol csak pár óra. így eléggé nyűgös, pár óra repkedés oszt fél óra install, majd megint repkedés és megint install :) nem nagyon vezetek utasszállítót, ill a repülési magasságom ritkán haladja meg a 10e láb magasságot :)
  • Papirzacsi
    Ez nálam úgy megy, miután évekkel ezelött meguntam ,a sok giga újrainstallálását, hogy csak azt teszem fel mindig amire éppen szükségem van. Minek tegyek fel pl. egy France VFR-t, ha a kövtkező egy évben még csak kedvem se lesz a táj fölött FL340 alatt átrepülni? Ajánlom mindenkinek ezt a megoldást, aki még nem jött volna rá magától, nagyon hatékonyan lehet újrainstallálni. :-)
  • ekre
    látom, köszi :) 1 baj van csak, hogy nem tudok belépni, mert vlmiért nem aktiválták még az accom :) belépnék, majd francia hablaty, hogy nincs az accom aktiválva. küldtem nekik mailt róla, de eddig még semmi reakció nincs. egyébként ez vlmi nem szokványos bug lehet, kicsit gúgliztam utána és egy srác szintén ezzel szív (szintén france vfr). viszont nem mondanám, hogy france vfr bug, lévén 1-2x előfordult mással is, bár azok azóta teljesen jók. viszont sajna máshol semmi infó nincs, hogy ez a 11%-nál érkező "halál" mitől lehet. főleg azért érdekes, mert feljebb teszem (vagy lejebb) a bejegyzéseit és ismét jó egy darabig. majd ha ismét összetojta magát, akkor vissza az eredeti helyre, oszt megint jó. egy darabig. eléggé idegesítő.
  • eyecandy
    Sajnos a kifagyásra nincs ötletem, de a France VFR fórumában a Support alatt van English Support Forum
  • ekre
    részvét :( én meghülyülnék ha újra kéne tennem az egészet, több mint 100 giga, a scenery.cfg-ben már lassan 450 bejegyzés van :)
    általában azt csinálom, hogy időközönként teljes mentést csinálok az egész fs9 könyvtárról, majd azt bezippelve eltárolom egy másik vinyón. általában 2-3 ilyen backup-ot tartok fent, így ha vlmi hazavágja az fs-t, akkor kevésbbé nagy meló újratenni (túlképp full újratéve még soha nem volt :))
  • ekre
    nem tudjátok, hogy mitől lehet az, hogy bizonyos scenery-k esetén (általában az egész france vfr, ill 1-2x a cloud9 amsterdam is csinálta) ha indítom az fs-t és az adott területre töltődnék be, akkor 11%-nál "kifagy", task managerből kell kilőnöm az fs-t. viszont, ha változtatok a scenery-k prioritásán, akkor jó. egy darabig. utána ismét kifagy 11%-nál (ritkán 9%-nál), task manager-ből kilő, indít, scenery prioritás átállít és ok megint.
    a hivatalos fórumra hiába regisztráltam, az accountomat még mindig nem aktiválták, ill ahogy nézem francia az egész fórum, az a nyelv meg sajnos ismeretlen a számomra (mármint használat terén :)), így ott nehézkesen is tudnék kérdezősködni.
    a válaszokat előre is köszönöm!
  • haflac
    ALPHA tu-22
  • haflac
  • haflac
    http://www.skyunlimited.net/texans_harvards.htm
  • Endeawour
    Köszönöm...nem segit semmi...már nem szórakozok...ujra telepitem az egészet...:-(
  • ekre
    tettél fel vlmi új gépet? lehet, hogy a gauges könyvtárban lévő gps.gau halt le (asszem ez a gyári). próbáld meg azt, hogy a meglévő fs könyvtáradat átnevezed, fs install disk be, felrakod és az újonnan telepített gps.gau-t (vagy az egész gauges könyvtárat) bemásolod a régi, hibás fs-be. (azért erről előtte csinálj egy mentést!)
  • Endeawour
    Még mindig nem tud senki valami ötletet azon kivül,hogy ujra kéne raknom az fs-t,hogy hogyan tudom elöszedni megint a gps-t...Mert ugye eltünt,sehogy sem tudom elöhinvi.
  • Deloi
    Tényleg a kijelző fölötti kapcsoló miért nem működik? Nem lehet vhogy működésre bírni? Én már próbálgattam, de nem ment.
  • alert
    Nem lehet csak ez alapján összehasonlítani. A PMDG az NG a 737PIC pedig Classic. Az Ariane-ből pedig van mindkétféle, de a Classic-jával nem érdemes foglalkozni. Műszerfal (látvány), modellezés és működő rendszerek tekintetében messze meghaladja a PMDG-t viszont jónéhány idegölő dologgal szolgál.
  • CzJ
    PMDG a legjobban megcsinált modelezett gép szerintem. N
    agyon Profi!;)
  • franko2
    Sziasztok, én eddig a PMDG B737-es Boeing-ével repkedtem, de szétnéztem a neten hogy mijen más Boeingek vannak, találtam is az arianedesign a 737 Pilot in Command, próbálta már valaki ezeket? Szerintetek meik jobb, nekem a képek alapján még mindig a PMDG gépek tetszenek a legjobban, de azért érdekelne ti mit mondtok, és nemcsak grafikailag hanem meik gépen van a legtöbb dolog leszimulálva. Esetleg van ezeken kivül is 737-es Boeing? Szerintem nagyon jó a PMDG 737-ese, de azért vannak benne hibák, hiányosságok, pl a két MFD kijelző fölött van két kapcsoló amik nem mülödnek, meg hasonló apróságok, amik ténleg csak apróságok, de azért ha sok apró jelentéktelennek tünő részt is müködőképessé tennének attól sokkal jobb élményt nyujtanának, ezért is érdeklődök hogy van e jobb.
  • Clidey
    Ne csak egy darabig.
  • haflac
    akkor azt hiszem egy darabig nem rakok be hasonló linkeket
  • ekre
    Te írtál hülyeséget - már elnézést. Hazánkban a zene letöltése nem illegális, amennyiben te nem töltöd azt fel, avagy a kiírt példányt nem adod oda másnak (magadnak még kiírhatod, másnak nem). ue vonatkozik a filmekre is. az már más kérdés, hogy az egyén erkölcsi normája ezt elfogadja, avagy sem.
    a szoftverek viszont az abszolút illegális kategóriába tartoznak.
  • alert
    Olyan linket lehet berakni ami nem mutat vagy céloz közvetlenül és egyértelműen illegális anyagokra.
  • alert
    Akkor nézd meg a szabályzatot vagy kérdezz meg egy moderátort. Az más kérdés, hogy azt a topicot nem moderálják. Mindenhova nem juthatnak el. Az FS topic moderált. Ennyi
  • haflac
    blog linket belehet rakni?ha belehet akkor az függ valamitől?pl.tartalom
  • Laska123
    Nem írt hülyeséget,húzz innen,a warezt intézd priviben.
  • haflac
    most hülyeséget írtál"az sg fórumon tilos a warez jellegű leírások / linkek publikus megosztása" mert a zene fórum tele van.csak ott nem scenery-t töltesz,hanem zenét,a kettő között mi a külömbség?semmi, mindkettő illegális
  • alert
    Nem. Csak landclass és mesh adatokat vagyis vektoros úthálózat, vízrajz, stb és magassági adatokat az egész Földre.
  • ellington
    Alert: azt tudod, hogy ez a global2008 műholdképeket tartalmaz e?
  • alert
    Haflac: az sg fórumon tilos a warez jellegű leírások / linkek publikus megosztása.
  • haflac
    Őszinte leszek:fogalmam sincs.A lényeg,hogy ingyen van.Amit beraktam képet az nem fs global,hanem alpha grippen+Georender Yosemite National Park.
  • ellington
    ez a global 2008 műholdképes, vagy csak a domborzat?
  • haflac
  • Endeawour
    és a két gps es dll a helyén van,amit a faqban lehet olvasni az fs karbantartásánál.
  • Endeawour
    Tudna nekem valaki segiteni...eltünt minden gps-es gépemröl a gps.Hiába probálom behivni,nem jön elő.Esetleg az fs navigátor eltüntetheti?Bár régen is fent volt,de akkor nem tünt el.Köszi
  • m814
    Szervusz!
    Ahogy Papirzacsi is írta a "Gate" menüpontban csupán a gép helyzetét tudod nagyobb pontosságal megadni persze ha az adott reptér adatbázisa egyáltalán tartalmazza azt.Olyan FMC nincs ami a kaputól a pályáig vezetne. Mivel a valóságban is ezt mindig az irányítás (GND) határozza meg. Figyelembe véve az aktív pályát,pillanatnyi forgalmi helyzetet és még sok minden mást.Tehát állandó taxi útvonal nincs legfeljebb csak ott ahol csupán egy taxi út van.A másodikra peddig.
    Az ILS leszállás és az FMC megközelitési eljárás két teljesen külön dolog.Az ILS minden gépen a NAV1 rádió segitségével működik(a NAV2-nek ehez sok köze nincs)még akkor is ha néhány típuson pl.Airbus ez az FMC-ben található (Radnav),és általában 20-25 mérföldről az autopilot APP kapcsolójával aktiválható.Az ILS ugye persze nem keverendő az autolanding-al mivel az teljesen más és nem is minden reptér ill.gép alkalmas rá,de ez már így túl hosszú lenne.
    Azért remélem valamennyit segítettem
  • alert
    kb 80 magyar reptérhez készült scenery anno még a 2002 idején ezek többsége viszont egy pack-ban van és elég elavult grafikailag. Vannak azonban valamivel jobbak és egy-egy reptérről készült külön scenery is. Mind megtalálod az avsim.com-on. A nagy bp scenery-ben pedig benne vannak a környező repterek: dunakeszi, budaörs, tököl, határhegy, fahegy, gödöllő
  • Smicy2
    Azt hiszem Sármellék, de nem biztos.
  • gviski
    Hi!
    Ferihegyen kivül készült más magyar reptér is a FS04-hez? mert én nem találtam eddig...
  • Admiral
    - FMC-ben add meg a cél repteret, és a megérkezési eljárást (Pl. Bécs: ILS34)
    - Mindkét NAV Radio-ba állítsd be a leszállópálya ILS frekvenciáját

Főleg az utóbbi a lényeges, az első pont csak az autoland-hoz kell.
  • Papirzacsi
    A gatehez beírhatod a kapu számát, aminél állsz, és ha levan modellezve az fmcben, akkor ad egy koordinátát, ami alapján magára találhat az IRS. Lévén a pos int oldalon van ez a funkció. :-)

A másikra csak a manualt tudom ajánlani, abból kiolvashatod, hogy működnek a dolgok.Alapokban a pmdg ils használata sem különbözik a default gépekétől, maximum máshol kell állítgatni a dolgokat.Ebben viszonta manual kiváló segítség lehet.
  • SzKrisztian
    Sziasztok, az PMDG 737-es FMC-je képes arra hogy a beszállókaputól mutassa az utat a kifutópályáig? Van egy Gate menüpont ami gondolom erre szolgál de nem akarja elfogadni a kapu számát, akármit irok mindig azt irja ki "not in database". A másik amire kiváncsi lennék hogy PMDG géppel hogy lehet használni az ILS - Műszeres Leszállító Rendszert, ami van a FAQ-ban azt megcsináltam az alap Boeing-el és sikerült, de a PMDG 737-essel nem akar összejönni.