MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Falconer
Mittomén, gázkar, lehessen csavarni oldalirányban, legyen rajta nézegetõ gomb, force feedback is feldobja...

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Hûha...

Látom elég nehéz az igazit megtalálni.

Talán úgy jobb a kérdésem, hogy szerintetek mire kell mindenképpen figyelni?
Mi az ami feltétlenül fontos funkció az FS használatához?

Pl.: gondolom ha van ponti ami lehet gázkar az nem baj...
pl tökéletesen testreszabható..., logitech emg vagy bejön a fogása vagy nem..., i saiteknél meg gombok dölése, csuklotámasz, jobb-bal kezes, etc..., minden állitható....
meg saiteknek nem purcannak ki a potijai két hét alatt... 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

narazzino
nekem X45-m van. És tökéletesen jó, bár már több helyen is láttam hogy szidják, de nem értem miért

Falconer
Az lehet, de miben jobb? Én sosem használtam Saiteket, miben venni észre, hogy az faszább?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

A lenyeg a minoseg es a Saitek mar evek ota alazza minosegben a Logitech-t. A LT sajnos attert a mennyisegre.

Falconer
Nem is azért, hogy mutogatni, meg hogy nem felel meg, csak valahogy nekem nem tetszik, asszem nem tudnám elviselni az asztalomon + nem is hasonlít egy repülõben lévõ joyhoz és hülyén vannak sztem a gombjai elrendezve.

Lehet hogy furcsa ahogy kineznek, de a keznek tokeletesen megfelel. En nem szoktam mutogatni.

Falconer
Nekem Logitech WingmanForce van, és nincs vele semmi bajom idestova úgy egy éve, de az is igaz, hogy saiteket még nem próbáltam. Amikor vettem, nézegettem a saitekeket is meg hasonlókat, de ahogy azok kinéznek....

csm
honnan lehet letölteni?

BMW 325 iX Rallye Car :)

Crokin
Jaja, Saitek jó választás. Habár én a force-os joyt nem szeretem.

Repatarurgyán

jah, amilyen jók voltak régen a logitech joyok olyan szarok msotanság... 😞
de azért ne minden logitech-hez kéepst..., én az mx500-amat perpill semmire nem cserélném le... 😊 logitech bill-be is csak ez az állandó flock-olás idegesit, amugy kira 😊 (bár már egyszer szivesen beszereznék egy oylan bill-t ami 4-5 gombnál többet is lekezel egyszerre 😛)

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Hmuda
Én csak annyi tanácsot tudok adni, hogy a Logitech cuccokhoz képest tartsd a húsz mérföld távolságot, kerüld õket mint a pestist. Én iszonyatosan beszívtam egyik termékükkel és internetes forrásokból ítélve még a vásárlók 75%-a is.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Sziasztok!

Kezdõ FS pilóta vagyok még, alig egy hete telepítettem a programot. Segítségetek kérem joystick választásához. A billentyûzetes repülés nem nagyon megy nekem.

Olvastam a fórum korábbi beírásaiban, hogy sokan a Saitek Rumble Force típust javasolják. Sajnos ezt a típst sehol nem lehet már megvásárolni.

Találtam helyette Cyborg 3D Force Stick típust. Ez jó??

Esetleg másik típus?
Crokin
Eh, megtaláltam 😊
Ahogy hazaértem, egybõl repülök 😊

Repatarurgyán

Crokin
Hali! Végre megint megszereztem! 😊

Gondoltam megszemlélem a nazca-vonalakat, de sajna nem találtam semmit...
Tényleg nincsenek benne? Mert akkor kéne csinálni egy add-on-t 😊

Repatarurgyán

terasz
sziasztok!

használ valaki közületek ActiveSky programot?
Clidey
Jah értem. Csak azt mifelénk nem script-nek hívják... <#zavart1>
Vannak rá külön stuffok, amivel a megfelelõ reptulajdonságokat be lehet állítani.
IMHO úgy azért elég nehéz úgy repcsiket készíteni, hogy nincs meg neked egyik FS változat sem... <#guluszem1><#vigyor5> De te tudod...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

repvez
Ezt általánosságba gondoltam minden repszimhez.Egyébként nekem nincs meg az FS egyik része sem<#idiota> igy ezért nem tudtam hova kell másolni csak a haverjaim tolják én meg rajzolok<#smile>.A scripre meg azt értettem hogy a megfelelö reptulajdonságai legyenek,mert honnan tudja a progi hogy épp utasszállito vagy vadász gépet készitettem.
Clidey
Öööööö...miféle script-re gondolsz?? A Gmax-ból ha kiimportálod a gépet mdl-be, akkor csak be kell másolni az FS mappájába - a megfelelõ könyvtárstruktúrát betartva persze - és máris repülhetsz vele. De egyébként lehet találni a neten egy valag tutorialt is ezzel kapcsolatban.

Hja, most olvasom...miféle addon könyvtár??? A repülõk az aircraft mappában vannak!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

repvez
Már csak egy kérdésem lenne.Gondolom valami scriptet is kell irni a géphez nem csak bemásolni az addon konyvtárba és kész,ehhez mi kell?
Clidey
Háehhez nemtok hozzászólni...szinöri mékingelésben fû vaok... <#nemtudom><#zavart2>

Clidey
A mozgó alkatrészeknek természetesen külön kell lenniük. Sõt, a fõbb alkatrészeknek se árt - egyszerûbb a textúrázásuk így.

A LOD-okat neked kell külön-külön elkészítened - ehhez (is) lusta az FS... <#vigyor>

alert
Hát ez ált. így szokott lenni. Mondjuk engem inkább a scenery készítés érdekelne, (régebben még fs2000-hez alkottam valamit) de már nem tudom hogyan kell, milyen programmal lehet felépíteni a repteret vagy hogyan lehet saját textúrát adni a reptér talajának, saját objektumokat hozzáadni a reptérhez stb. Találtam sok progit, de hogy melyik a jó azt nem tudom.. nem volt idõm utána olvasni, azt meg nem akarom, hogy elkezdek egy nagyobb melót és utána: lehet hogy nem is ezzel kellett volna. Ha tudja valaki hogy az igényes fizetõs sceneryket pl milyen progikkal készítik az szóljon 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

repvez
Mondjuk nálam is van pár fehér folt.Mivel eddig még nem készitettem játékhoz modelleket.Például azt nem tudom, hogy a mozgo alkatrészeket (fékszárny,futok,csürök, stb...)hogyan kell animálni ill. külön alkatrésznek kell-e lenni?A másik hogy a LOD-olást azt a progi végzi vagy több, különbözö poligon számu modelt kell hozzá késziteni.
Clidey
Nincs megkötés. Vagy ha van is, az egy kúúúúúva magas poligonszám lehet. <#vigyor>

Jó így olvasgatni, hogy érdeklõdtök a repülõgép-rajzolás iránt, de sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy ezek 99,99999999%-ból nem lesz semmi - elfogy a türelem és a kitartás az elsõ nehézségek láttán. Szomorú.<#szomoru1>

repvez
A dxf fájlok megnyitásához!
mindek neked autocad? jesszus... 😄

repvez
De a wings3D alapbol eltudja mdl-be menteni csak elég macerás megnyitni.Mert elöször az mdl-t az "mdltodxf" nevü progival átkonvertálom igy megtudom nyitni autocadbe, onnan átexportálom studiomaxbe majd onnan a wingsbe<#idiota><#confused>.Erre kellene vlmi egyszerübb megoldás.
Egyébként van vlmi megkötés hogy mennyi poligonbol állhat egy ojjektum?
hmm akkor rosszul emlékeztem...

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Clidey
Nagy tévedés! Kell hozzá egy plug-in, amivel mdl kiterjesztésû állományokat tudsz csinálni. Alapból nem tudja a Gmax! <#ravasz1>

99% ami benne van a maxban nem kell az FS modellezéshez 😊 Ráadásul a GMAX eleve olyan formátumban exportál, amit a Flight Simulator scenery fordító programja fogadni tud.

Clidey
http://www4.discreet.com/gmax/

repvez
csak azért kérdem mert a két progi az megvan a gmax viszont nincs.Akkor elviekbe ezekkel is meglehet oldani sot még jobban ha még +80% is megvan😊.
köszi
ja és ingyenesen letölthetõ...

GMAX 😊

Olyan mint a 3dsmax (ezt is a Discreet csinálta) csak sokkal egyszerûbb mert kivették a 80%-át. Egyszer én is elkezdtem csinálni egy Eger sceneryt, a Biazilkát meg is csináltam de aztán valami miatt nem fejeztem be 😊

repvez
A 3dSmax is jo hozzá vagy más modellezo progi (wings3d)?
A Microsoft oldalán találsz SDK-kat, abban le van írva midnen. A modellezéshez pedig Gmax-ot kell letöltened.

repvez
Sziasztok
Azt szeretném megtudni hogyan lehetne az FS2004-ben a sceneryken változtatni részleteket beletenni?Milyen progik kellenek hozzá?
azért nincs kereke meg propellere mert az fs2002-höz van nem fs2004-hez készült gép!
A cockpitet meg nem minden ingyenes géphez csinálnak, olyat kell le tölteni aminek van cockpitje és akkor lesz!
Csirke4
És hol regisztráljak? 😮
Lt.Balu
Nem linkelek mer annyi van mint a rosseb,de pár kép:

itt regisztrálod magad ingyen és azt töltesz amit akarsz,ez a pár kép csak igy a több ezerbõl (persze nem mind ilyen) lett kiszúrva..

-- AMD FX-8350 -- ASUS GTX760 -- Samsung SyncMaster P2450 24 --

Lt.Balu
Ez hülyeség!
Mindjárt linkelek pár oylan gépet,ami tök ingyenes és beszarsz oylan király!

Csirke4
!!!???
A googliban 1 k**** gépet sem fogsz találni ami normális és ingyenesen tölthetõ.
Csak szar hjulladékokat amiknekt még Cockpitja sincs meg kereke sincs.
Mint a messzeremnek. Sõt annak még propellere sincs.
Lt.Balu
Jolvan na,Góbéhoz vagyok szokva<#ravasz1>

Clidey
Asszem', ha egy ilyet elõadnál (gy.k.: sebesség korrigáció) a való életben, úgy rúgnának két lábbal seggbe, hogy hazáig csúsznál! <#vigyor><#vigyor><#vigyor>

alert: Jah, fizetõs. KapitánySzimuláció Legendás Héccázhét <#zavart1>

alert
Ez fizetõs? Ha igen mi a neve? Ki csinálta?

Lt.Balu
heh lehet h kicsit téll nagyok:/
nah majd legközelebb 800*600
sry

Üdv: Lt.Balu (HA-FUN)

Lt.Balu
Na hogy ne csak civakodás legyen,pár kép (kicsit nagyok,dehát aki kiváncsi rá,az kivárja...):
Felszállás elõtti ellenõrzés:

Az emelkedés:

Pár forduló:

Helyezkedés leszálláshoz:

Itt már final-on:

Kis sebesség-korrigáció:

És a küszöb felett már-már biztonságban:

alert
A repülés nyelve az angol. Akkor így fogalmazok 😊