45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
#11184 keresgéltem a simmarket-en, de nem találtam. Nem tudnál véletlenül egy linket adni, ahonnan megvásárolhatnám?? Most vettem emg a simmarketről a PMDG 737NG+ 800/900-at és a Queen of the sky-t, kéne egy 767-es modell is :) -
#11183 Level-D -
#11182 létezik normális 767-es az fs9-hez??? -
copilot #11181 Hi! vki probálta már az sstsim concorde-ját? nekem megvan de iszonyat bonyolult a kezelése -
#11180 hátha valaki ki tud segíteni. a következő fájlok kellenének:
Scenery->World->Texture-ből a detail1 és a thumbs.db
A sima Texture mappából az Ocean kezdetű fájlok és a tree kezdetű fájlok!! -
franko2 #11179 Alert ez az oktató nagyon jó, már sokmindent tudok ami benne van, de akad sok olyan is amit nem, bárcsak hamarabb került volna elém, ezt olyan helyre kéne tenni ahol jobban szem előtt van, kezdőknek hatalmas segítség. Nem találtam a szerző nevét, de ha esetleg te irtad akkor érdekelne lessz-e folytatás? Nagyon jó anyag, csak sajnos ez sem teljes. Visszatérve a fordításra mig nem lesz egy olyan anyag ami az alapoktól, a kisgépektől kezdve a nagygépekig a különböző eljárásokon, szabályokon át mindent leirna addig szerintem szükség van a fordításra. -
franko2 #11178 Szia, Alert nem értek egészen eggyet veled, igaz hogy a repülésben nagyon sokminden angolul van, főleg a komunikáció, és abban igazad van ha valaki nagyon komolyan akar foglalkozni a repüléssel annak nem árt az angol, főleg ha online akar repülni, de vannak akik csak kikapcsolódásként repkednek és nem veszik véresen komolyan, de mégis szeretnék tudni mit hogyan kell. Ahogy én kivettem elég jó az FS oktató része, amit ha lefordítanának, de a szakszavakat, rövidítéseket meghagynák eredetiben szerintem egy nagyon korrekt és hasznos anyag lenne, és ha ténleg jó az FS oktató része és könnyen magyarázza a dolgokat akkor akik fordítják megkell értsék miről van szó, és az értelmét irják és nem egy puszta fordítást, különben nem hinném hogy ha a fordítók közt nem érdekelné legalább egy embert a repülés akkor belevágtak volna. A Faq-t és az IVAO-n lévő irásokat szoktam olvasni, és a legtöbbmindent onnan tanultam, de még most is rengeteg dolog van amit nem tudok. Az oktato.pdf-et eddig nem láttam a faq oldalán nem találtam, pedig ahogy nézem a linket onnan van, mindenesetre köszi.
Lehet neked van igazad, hisz te jobban értel a repüléshez mint én, de én azért reménykedek hogy jó és használható fordítást csinálnak. -
#11177 Szia! EZ már nem egyszer volt linkelve, talán segít elindulni. Nem rosszindulatból mondom, de én ilyen általános fordítócsapat munkájára abszolút nem várnék, ugyanis képtelenségnek tartom, hogy szakszerűen lefordítanának bármit. A repülés tele van angol kifejezésekkel és rövidítésekkel, aminek a leírását sehol nem találják meg magyarul és ha nem értesz hozzá, a büdös életbe nem jösz rá, hogy az mit takar, ezért erősen kétlem, hogy le tudnák fordítani, vagy bármi értelmeset tudnának alkotni a témával kapcsolatban. Ha komolyan érdekel a dolog, akkor pénzért (néhány ezer forint) érdemes megvásárolni magyar nyelvű repülős könyveket, akár teljesen szakmait, akár Háy György - Amit a repülésről tudni kell című könyvét, amiből a kezdők elég sokat tanulhatnak. EZEN az oldalon az egyéb menüpont alatt találsz még szintén fizetős, de magyar nyelvű FS oktatóvideókat. Sajnos ha nem beszélsz angolul, akkor kétlem, hogy himi-humi fs fordítással vagy bármilyen más infóval tudsz kezdeni valamit. Esetleg az IVAO ingyenes segédanyagait ajánlom, de az feltételez valamilyen alap tudást. A FAQ és a segédletek, valamint a fórumban már linkelt anyagok olvasásával is meg lehet érteni a dolgokat. -
#11176 valaki nem tudja nekem az eredeti föld textúrákat elküldeni?? Fölraktam új textúrákat de én hülye nem csináltam biztonsági mentést és így nagyon szar lett -
franko2 #11175 Sziasztok, sajnos nem tudok angolul és kevés a magyar nyelvü dokumentum ezért elég nagy gondott okoz at FS tanulása. Már jó ideje figyelem egy fordítócsapat munkáját akik leakarják fordítani a FS és abból is a leglényegesebbet a Learning Centert vagyis az oktató részt, ami kezdőknek borzasztó nagy segítség. Azt is irták hogy az FS2004 és az FSX szövege majdnem ugyan az ezért mindketőhöz jó lessz. A srácok több játék fordításán is dolgoznak de lehet szavazni hogy ki meiket várja, megkérnék minden FS rajongót hogy szavazzunk hátha akkor előnyben fogják részesíteni az FS-t a fordítók és hamarább elkészülnek vele. Én már szörnyen várom. Vannak képek is az oldalon a fordításról. Cim:
Hungarian Language Team -
#11174 még lenne egy kérdésem: sok gépnél ha letekerem teljesen a joystick csúszkáját akkor is fék nélkül szépen lassan gyorsul előre. ha nyomom a féket akkor is picit kúszik előre! Ez főleg a PMDG gépeknél van így. nem egyszer megesett, hogy a pályánál sorban álva így nekigurultam az előttem lévő gépnek, hiába tapostam a féket. Erre van valami megoldás??
Ja, meg hogy is lehet beállítani, hogy az ATC csak akkor jöjjön be, ha engem hívnak?? -
#11173 nah szépen megcsináltam minden 737-esnek az orrát. De basszus a 767-es textúráinál nincs megrajzolva a gép körvonala, így hogy a faszba tudjam hol van az orra???? -
#11172 Persze, festesz egy oylan minőségűt az AI gépekre, mint amilyen a PMDGhez van. -
#11171 azt szerintetek meg lehetne oldani valahogy hogy a PMDG 737-es Malév festését átvinni az AI 737-esekre??? Gondolom, hogy a részletesebb textúra miatt egy picit megfogná a gépet, de hátha! -
#11170 http://www.fs2004.com/downloads/index.php?dlid=1070 -
copilot #11169 Lehet valahonnan leszedni olyan AIRAC-ot amiben benne van kaitak? (pmdg-hez) -
#11168 Használj skai trafficot :). Ott minden textúra a helyén van. Iszonyat jó modellek és forgalom is reális. Malév gépeknél a legújabb logók is fent vannak az új verziókban. Most lesz update hamarosan. Próbáld ki megéri :). -
#11167 Azt nem értem. Kép? -
#11166 akkor marad a második kérdés -
#11165 basszus már olvasni sem tudok! Bocs Alert késő van már XD -
#11164 Fondorlatosan beleírta, hogy DXTbmp, vagy Imagetoollal. -
#11163 kösz.
akkor még egy kérdés ezzel kapcsolatban: mivel konvertáljam át? :)
más kérdés: pár AI repülőnél mindíg elmosódott a textúra. ezek fölött nem is jelzi azt hogy milyen légitársaság és milyen típus, ámde ugyanúgy közlekednek, tehát nem csak tereptárgy hanem AI. Ezzel lhet kezdeni valamit (amúgy a MAlév gépek fele ilyen elmosódott) -
#11162 Tudtommal nincs publikus. Viszont könnyedén átfestheted, csak azt a néhány malév gépet kell megkeresned. DXTBmp-vel vagy ImageTool-al visszakonvertálód a textúrát 24 bites BMP-re, photoshoppal átfested az orrát kékre majd visszakonvertálod Extended BMP-re. 20-30 perc lehet az egész. -
#11161 sziasztok! megvettem az aerosoft MyTraffic 2006 progiját. Minden ok, szépen fel is ment, csak egy problémám van vele: a Malév gépeknek az orra nem kék, hanem fehér! Létezik erre valami javítás?? -
matya00007 #11160 Szia!
Először is köszi itt is Peti, nekem valami nem kóser, nem megy és az a bajom mint exTrem kollégának, az izgő mozgó vonalak megvannak, maga a gépen szerintem van élsimítás az szép,tényleg nem tudom mi lehet a baj, de tényleg nem is foglalkoznék vele, ha 1 hónappal ezelőtt nem lett volna tökéletes a játék.
Hogy mitöl romlott el nem tudom, és hogy akkor nhancer nélkül is miért volt tökéletes ugyan ezzel a driverrel, nemtudom.
Na mindegy ha van valami előrelépésem nekem beírom.
ExTrem ha neked sikerül valamit kihozni írd meg légyszi. Neked is rosszabb lesz a kép, ha kiveszed a pipát a játékban az Antialising.-böl?
Hali Matya -
#11159 Lizi29 egy srác már ajánlotta hogy segít nekem, bár ő nem Boeingel kapcsolatban hanem az FS alapjaival msn-en keresztül, egyenlőre nincs saját netem így ez nem jött össze. Nem tudom pontosan hogy gondoltad hogy segítsz de ha esetleg lefordítanád a PMDG 737-es manualját vagy legalábis a fontosabb részeket az hatalmas segítség volna és nem csak nekem hanem nagyon sokunknak akik nem beszélünk angolul. "Van tipusom nagy gépekből is. FMC programozás stb" ez a mondat számomra nem volt eggyértelmü, de ha úgy értetted hogy van ezekről magyar nyelvü dokumentumaid esetleg könyveid akkor azok is nagyszerü volna. Mint repülőgép szerelő gondolom vannak magyar nyelvü könyveid repülőkről, repülésről, esetleg amiből te tanultál, ha tudnál bármilyen könyveket bescannelni annak is nagyon örülnék. A PMDG manualjának fordítása elég nagy és időigényes feladat, könyvek bescannelése aztán a netre való felrakása nem tudom milyen jogi problémákba ütközik, de talán ha tankönyv akkor felszabad tenni, mindenesetre én minden segítségnek örülök amihez nem kell tartós netkapcsolat mivel napi pár percet vagy még annyit sem vagyok netközelbe. Ha tudsz így is segíteni azért nagyon hálás lennék. -
#11158 AA problem - Na megcsináltam mindent a leírtak szerint és valami kis jívulást ha tapasztaltam is, de az izgo-mozgó vonalak még mindig zavaróan ott vannak :(. Remélem még siekrül finomítanom valamit ... -
sztoky #11157 köszi! -
Air #11156 Keresd ezt pmdg737expv10.zip az avsim-en! -
sztoky #11155 Üdvözlet Mindenkinek!
Lenne 1 kérdésem, hogy lehet FSnav-ból PMDG FMC-be exportálni reptervet? (ha egyáltalán lehet)
Előre is köszi! -
MMiki86 #11154 Szia Lizi!
Sajnos nem találtam a txt fájlt, hiába kerestem. Esetleg el tudnád nekem küldeni? Nagyon hálás lennék. Angollal nincs gond.
Előre is köszi!
Miki
Címem: [email protected] -
lizi29 #11153 Halli!
Ha gondolod én szívesen segítek. Tudtommal nincs fordítás, de én aki beszélek angolul, és ráadásul repülőgépszerelő vagyok, legalább is így dolgozom MIG szerelőként talán tudok segíteni.
Van tipusom nagy gépekből is. FMC programozás stb... nem probléma. -
#11152 Zacsi kösz a segítséget. Cessnával már úgy érzem kezdek boldogulni, szeretnék továbblépni, a PMDG Boeing 737-es a nagy vágyam amit szeretnék megtanulni jól kezelni, sajnos angolul nem tudok, ezért érdeklődök hogy van valamilyen magyar nyelvü leirás hozzá? Olyan létezik hogy reptereket lehet nézni élőben a neten? Esetleg Ferihegyet? -
#11151 No most értem haza vidékrol. Holnap meglessük muködik e a dolog :). És respect. -
#11150 Most nem kötekedésből, de szerintem elég pontosan le van írva a weboldalán és illusztrálva is van, tehát még angolul sem kell tudni, van vagy 80 kép is róla. Kell egy sapka néhány rögzítő elem, rézdrót, 3 piros LED, meg egy tápfesz. Azt meg ki kell számolni hogy adott nyitófeszültségű 3db LED-hez mekkora előtétellenállás kell, de még ezt is kiszámolja neked a weboldalon egy script :D Viszont az sem mindegy, hogy mivel oldod meg a tápfeszt célszerű egy 9V-os elem. Ezekután csak sorba kell kötni az egészet (így ahogy mondom sorosan), és világítani fog mindhárom. Szigszalaggal is rögzítheted az egészet az egyszerűség kedvéért és már működik is. Hogy milyen módon kell rögzíteni, azt láthatod a képeken. Az ajánlott webcamok listáját pedig megtalálod a weboldalukon. Annyi a lényeg, hogy könnyű legyen eltávolítani belőle az infravörös szűrőt és a progijában kikapcsolható legyen az auto exposure. Persze még név szerint is felsorolja ezeket a kamerákat, ezekután nem tudom, hogy mi a problémád? :) De ha gondolod összedobok neked egy kompletten működő szettet olcsóbban, mint az 50 rongyos TrackIR mondjuk úgy 15-ért :) Ez ilyen csináld magad módszer, aki nem képes szájbarágás után sem az fizessen :) -
copilot #11149 ja és valaki el tudná nekem magyarázni hogy hogy kell rendesen összerakni egy működőképes freetrack sapkát és webcamet h működjön? -
copilot #11148 heloo! tudna valaki nekem segíteni abban, hogy mikor kai tak-on ils akarok landolni, és ugye a localizer beáll 88 fokra, és már a glideslope is a helyén van, akkor manuálisan el kell még fordulni a kifutóra? ha igen, akkor mikor kell elkezdeni kb a fordulást? -
#11147 Ma nekiestünk és eddig 3 embernél már műxik a módszer...
Akinek eddig nem működött az ÉLSIMÍTÁS (Anti-Aliasing)...
-általában GeForce 7 és 8-as kártyáknál-
- nVidia Drivers uninstall a vezérlőpultból
- nVidia Control Panel uninstall a vezérlőpultból (ha van)
- Gép újraindít
- Egy driver cleaner progival letörölni a maradék nvidia fájlokat a gépről, én a drivercleaner.net -et használtam, de vannak ingyenesek is, persze ezt is meg lehet szerezni...
- letölteni a legújabb verziójú drivert a megfelelő szériájú kártyához az nVidia oldaláról!
- feltelepíteni, újraindítani
- C:\Windows\System32\nvapps.xml -t meg kell nyitni WordPaddal (NEM az OFFICE-os MICROSOFT WORD és anyámkínja...). Keress rá a "flight simulator"-ra és kettő bejegyzés fog ehhez kapcsolódni, FS2004-es és FSX-es. Minden bejegyzés a "<PROFILE Label..." taggal kezdődik és a "</PROFILE>" taggal fejeződik be, tehát egy bejegyzés 5 sorból áll (gyengébbek kedvéért). A teljes fs2004-re és fsx-re vonatkozó bejegyzést is töröld ki, majd mentsd a fájlt.
- az nVidia Control Panelben a globális beállításoknál állíts be 8x élsimítást és 16x-os anizotróp szűrést illetve az élsimítás mód írja felül az összes programbeállítást (nem tudom magyarul hogy néz ki, de angolul: Override any application setting). Egy fülllel arrébb a program beállításoknál hozz létre egy új profilt és tallózd be neki az FS9.EXE-t. Itt az anizotróp szűrésnek szintén állíts be 16x-t illetve gamma korrekció BE. Élsimítás 8x, és szinén bíráljon felül mindenféle programbeállítást.
- Bezárhatod az nVidia Control Panel-t
- FS9-ben a Display Options-ben a filtert állítsd Trilinear-ra és kapcsold ki az Anti-Aliasing-ot majd lépj ki.
- töltsd le a www.nhancer.com -ról a legújabb nHancer-t és telepítsd fel, indítsd el. Ha kiír valamit első indításkor fogadd el, lépj tovább. A főablakban a listában szintén lesz 2 bejegyzés az egyik FS2004-es a másik FSX-es. Mindkettőt töröld ki. Hozz létre egy új profilt és tallózd be neki az FS9.EXE-t. Jobb oldalon az Enhancement fülön állítsd be az új profilhoz a következőket:
- Anti Aliasing: Coverage Sample: 8x
- Gamma Correction: ON
- Anisotropic Filtering: 16x
Az optimizations fülön:
- Texture Filtering: High Quality
- Negative LOD BIAS: Clamp
Ha mindent beállítottál kattints mégegyszer a profil nevén, hogy biztosan bevegye az új beállításokat, majd TOOLS menü > Activate Profile > FS9 (vagy amilyen néven létrehoztad).
Mehet az FS9 és működni fog az élsimítás ablak módban és teljes képernyős nézetben is. -
#11146 Sziasztok!
Bögyörő! Igazatok lett! Köszönöm szépen a segítséget Mindenkinek!
Hont -
matya00007 #11145 Sziasztok!
Remélem tudtok nekem segíteni, régóta szenvedek az fs9 élsimításával, sehogy nem sikerül beállítanom ,hogy jól működjön.
Rengeteg fórumot,hozzászólást elolvastam kipróbáltam kiegészítő programokat, próbáltam az Nvidia driver módosításával, az fs-ben az élsimítás kikapcsolásával, de sehogy nem jön össze. A konfigom asusp5b deluxe core2duo E6400 2.8 Ghz-re felhúzva 4 Gb kingmax 800-as RAM, Asus Geforce8800 GTS 640 Mb-os videókártya. A repülőgép amivel repülök azon van élsimítás de a kiegészítő sceneryk csúnyák. (Aerosoft 2007 Budapest, Fly tampa Vienna, vagy akár a Mega Frankfurt egytöl egyig.) A taxiutak, a kifutópálya szélei és a felfestett vonalak cikcakkosak, vibrálnak, ha közeledek a repülőtér felé olyan mintha a scenery szétesne, szóval nagyon csúnya. Régebben működött szépen, nem tudom miért romlott el. Próbáltam régi és új driverrel is ,de sehogy sem akar működni.
Tudom hogy valaki élsimítás nélkül játszik, és maga a repülés élménye a fontos, de ha már egyszer lehetne miért ne legyen szép is.
Mellékelek egy képet is, ezen látszik a probléma.
Köszi szépen előre is a segítséget, sziasztok