MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

alert
Nem tudja valaki hogyan lehet beállítani active camerával vagy anélkül, hogy pl replay-nél úgy nézzem vissza a leszállást, hogy a kamera a kifutó végénél van, és zoom-ol a repülõre amikor áthalad felette megfordul és hátulról mutatja ahogy leszáll. Anno bekapcsoltam az active cam-ban a landing (v. approach -nemtom mi a neve-) opciót és ezt magától megtette. Most viszont amikor közeledik a gép oldalról kezdi mutatni, de vagy 5 mérföldrõl vagyis *ar se látszik. Help!

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

alert
Szerintem nincs valamilyen MS komponens telepítve, vagy vmi más felülírta. pl Visual Basices progik esetén akkor van ilyen ha a VB Runtime-okat felülírják vagy más dll fájlokat kicserélnek. Format C az elvileg tényleg segít 😄 szerintem próbálj meg vb 6 runtime environment-et újrarakni, esetleg visual c++ osat is ha van ilyen?! (ezt nemtom).

Papirzacsi
ja, én is olvastam nemrég errõl a balu srácról, aki teljesen hasonló problémával küzd. Talán a kukában még meg is van az a levél.. Ajánlom próbáld felvenni vele a kapcsolatot, õ talán tud neked segíteni. Vagy ha nem, hát majd együtt jártok a Bugos MS FS utálók szektájába...<#idiota>

talán tényleg használ a cfg törlése. HA nem, akkor tudom ajánlani, amit minden nagy szgép "szakértõ" nagy szakértelemmel azonnal mondana, hogy format c:. Az helyrepofozza a winfost... <#idiota>

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
Megoldás lehet ha tüörlöd az fs9.cfg filet, es elinditod ujra a jatekot, ekkor a jatek legeneralja ujra ezt a filet az alap beallitasokkal, ne izgulj semmi add-onod vagy scenery-d nem veszik el.

Hogy hol talalhato a file?
C:\Documents and Settings\XXXXXX\Application Data\Microsoft\Fs9\Fs9.cfg

xxxxx= az xp user

Clidey
Igen, eccer valami Lt.Balu nevû srácnak volt ilyen problémája...<#zavart1>
De nem tudom, mi lehet a titok nyitja... <#zavart2>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Lt.Balu
Haliho!
Na iylennel találkozott már valaki?

Bármelyik menüpontban,ahol csúszka van,szürke csikot mutat helyette😞
Most raktam ujra a gépet,eddig enm votl semmi baja...
Elõre is köcce!
Üdv:
Lt.Balu (HA-FUN)

-- AMD FX-8350 -- ASUS GTX760 -- Samsung SyncMaster P2450 24 --

Ha ezt a Fligt Simulatorral kapcsolatban kérded, akkor felejtsd el! Ha belegondolsz, a valóságban is általában angolul vagy oroszul vannak a feliratok! Így kell megtanulni! És sajna minden repülõt külön meg kell tanulni. Fogsz egy szótárt és hamarosan fejbõl fogsz tudni mindent.

CAIVS AERIVS LEVICVLVS www.julius-kronika.atw.hu > Róma alkonya www.pannonlegio.atw.hu

Ehhez van valami valami fordítás,mi mit jelent magyarul?Valami magyarázat a kifejezésekhez.

A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...

eyecandy
Üdv mindenkinek! Ha tehetitek töltsétek le a Google Earth programot, állat!

Csúnya vizem aktuális helyzete:
Feltettem a legújabb, 5.7-es Catalystra épülõ Omegát. A helyzet változatlan. A textúrák ugyanakkor és ugyanolyan rondák, mint elõtte, a több helyütt olvasott FPS növekedést pedig nyomokban sem tapasztalom.

Papirzacsi
Nem tudok sajna. Gyanítom nincs is.

alert
Akkor majd próbálkozom 😊 Nem tudsz esetleg másik nav adatbázist?

Papirzacsi
Ismerõs a hiba. A SID/STAR txt-kben van a hiba. Konkrétan melyik sor azt nem tudom, de énis a navdatáról frissítettem annó a pmdg-m, és bizony ugyan ezt csinálta. De olyan régen volt már, hogy nem emlékszem mit kellett átírni benne.

alert
Ok ez így megy thx. Egyébként nekem PMDG-m van, régebben mûködött, de mostanában nem megy az FMC. Ott kezdõdik a hiba hogy bármilyen repteret betáplálok pl ORIGIN-nek vagy DESTINATION-nek az elején, kiír vmi hibát, hogy ERROR IN LINE xy LHBP file stb. De egy csomó másik reptérre is. Nem tudod mitõl lehet? Felraktam az AIRAC-ot és leszedtem a SID/STAR fájlokat a navdata-rol. Pedig nekem úgy rémlik régebben is csak ennyit csináltam, de akkor ment.

Papirzacsi
#2585 nos ne mtom milyen géppel próbáltad ezt. Én manapság a leveldí 767tel nyumulok, és azon nem csukódik le magától. De újra megnyomod a spoiler ki gombot, és akkor újra kijön, szal nem egy egetrengetõ probléma.

#2588 vagy GPS-szel, vagy FMC-vel. Más öteltem nincs. Szvsz az intersection pontok nem út találódtak ki, hogy a rárepülést vmely vor egy radiálján kell végrehajtani. Szal hagyomásnyos rádiónavigációs eljárással csak nagyon ritka esetben lehet az útvonalon megközelíteni. DE mivel manapság az összes gép, amely ezt az eljárást repüli rendelkezik IRS rendszerrel, így nem okoz gondot az FMC-be betáplált útvonalat, ami intersection pontok tömkelegébõl áll, kézzel vagy automatikusan lerepülni. Csak az FD jeleit kell követni... de Visszatérve a problémádhoz. Tápláld be a gpsbe a pontokat, és repüld az alapján. Úgy menni fog.

jaja végülis 😄

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

alert
Inkább a #2585-re vagy a #2588-ra válaszolj plz 😊

alert
Úgy gondoltam, hogy felszállás után 1000-2000 láb környékén visszaveszik majd pedig akkor veszik vissza ismét amikor beálltak szintbe. Jó nem fokozatosan csökkentik, de mindenképp csökkentik a felszállási tolóerõhöz képest.

Papirzacsi
Ja, van benne vmi. De akkor már inkább dobjuk el a szárnyat, úgyis az okozza a legnagyobb ellenállást. És akkor aztán gyorsul a gép rendesen. :-)

de gondolj bele ha 100 méterenként kivágunk egy utast akkor mégis csak lehet lejjebb vennia gázt mert az utasok is csökkennek 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Papirzacsi
Neuszíccs! <#vigyor>

Papirzacsi
Nos nem elõfordult, hanem ez mindíg így van. Gyorsításhoz mindíg nagyobb teljesítmény kell, mint az egyenes vonalú egyenletes repüléshez. Ezt már Newton úta tudjuk.
De idézem mit írtál:
"Általában felszálláshoz elég nagy gázt adnak majd fokozatosan csökkentik az utazómagasságig a tolóerõt mivel csökken a légsûrûség kevesebb lesz az ellenállás és gyorsabban megy a gép kisebb tolóerõvel is"
Nos utazó magasságig emelkedni szokott a gép. Nemde? Emelkedés közben nem veszik egyre lejebb a gázt, csak azért , mert csökken a sûrûség... Ki mondta ezt a B...ságot? Szted csak az ellenállás csökken a sûrûséggel? Felhajtóerõ, tolóerõ, utas közérzet, aktuális kamatláb stb. nem csökken a sûrûséggel? Na jó az utóbbi talán nem. :-) HA az lenne amit mondtál, mert te azt mondtad, hogy gyorsabban megy kisebb tolóerõvel is, akkor bizony ha tartani akarom a sebességet, és feljebbugrok pár ezer métert, akkor visszább kell vennem a tolóerõbõl, nehogy túlgyorsuljak. Holott egyre magasabban egyre nagyobb gázt kell adni, hogy a gép tartani tudja a sebességét. Vágod a problémát abban amit írtál?

alert
😊 én nem azt mondtam hogy nullára leveszi a gázt... de pl elõfordul hogy 90%os felszálláskor a tolóerõ repülés közben pedig 60%.

Így van, Yangtzee14, mondd meg neki! Te meg, Papirzacsi, ne hagyd magad!
<#zavart1><#kuss>

Ha nincs igaza, akkor ne azt írd, hogy "Há má bocs ,de ez kicsit..."
Akkor írd le, hogy szerinted mia a baj, azt jól van. Utánna már úgyis kitapasztalom, melyikõtöknek volt igaza!!!

CAIVS AERIVS LEVICVLVS www.julius-kronika.atw.hu > Róma alkonya www.pannonlegio.atw.hu

Papirzacsi
Há má bocs ,de ez kicsit...<#idiota>
Ezekszerint úgy kell emelkedni, hogy minnél magasabban járok annál jobban leveszem a gázt, nehogy begyorsuljon a gép? Tehát megfelelõ magasságban, már alapgázon nyargalászok büntetlenül? <#wow1> Beszarás... Perpetum mobile rulz!<#idiota>

alert
Általában felszálláshoz elég nagy gázt adnak majd fokozatosan csökkentik az utazómagasságig a tolóerõt mivel csökken a légsûrûség kevesebb lesz az ellenállás és gyorsabban megy a gép kisebb tolóerõvel is. Használd a robotpilótát, hogy tartson egy sebességet. A kis gépekkel ellentétben ha változtatsz a tolóerõn nem azonnal érzed a hatását, mert hajtómûveknek idõ kell, hogy felvegyék az újabb sebességet. Talán nem vártad meg és mégjobban levetted a gázt és ezért kezdett gyorsan csökkenni?!

Ha boeinggel megyek, egy idõ után kiírja, hogy overspeed. Azt tudom, legalábbis sejtem, hogy ez túl nagy sebességet jelent. Ilyenkor visszaveszek a sebességbõl. De aztán az történt, hogy elkezdett rohadt gyorsan csökkenni a sebsség. Ez miért van, és hogy lehet ezt a két problémát elkerülni. Elég ritkán vezetek boeinget, általában csak kisebb gépekkel szoktam szárnyalni!

Jaja, köszi, korábban már én is megtaláltam. A beállításaim egyébként közel hasonlóak az ott leírtakhoz. Amúgy az a leírás még a Catalyst 3.6-oshoz készült, az ismertetõben említetett hibák egy része az 5.7-nél (és még jónéhány korábbinál) már nem jelentkezik.

alert
Találtam neked valami érdekeset. Nekem moddolt a 9800 pro-m lehetséges, hogy ezért nem jelentkezik a probléma. Nem olvastam végig a cikket, de mintha hasonló gondod lenne. 9800 Pro vs FS2004

Na, feltettem Catalyst 5.7-et, a játékot újratelepítettem. Valamivel jobb a helyzet, a talaj már nem flikkerezik, a grafika sem lassul be annyira némi AA és AF hatására. Ugyanakkor a víz-textúrázási problémák továbbra is maradtak. Szerintem baromira nem így kéne kinéznie:
csúnya víz

Amúgy mikor forgatom a kamerát, ad-hoc jelleggel itt-ott kirak ilyen csúnya téglalapokat. Ennél még szokott csúnyább is lenni a látvány, de mindig csak az indítás utáni elsõ repülésnél. Ha befejezem és újra repülök, akkor már stabilabb és elviselhetõbb a kép... mondjuk olyan, mint a képen.

alert
El tudja valaki mondani, hogy hogyan tudom pl az FS alap gépeivel manuálisan pl a megközelítési eljárásokat követni? Mert FMC-be egyszerûen betáplálom a pontokat és követi õket, de kézzel vagy a többi mûszer alapján hogyan tudom követni a pontokat pl az egyszerû intersection-öket? Az új TMA-ban pl a 31R-re érkezéshez mi alapján követem az 539 TPS 538 537 stb pontokat? Jó a TPS VOR persze megy és az is hogy utána kiszámolom a távolságot a forduláshoz... de nyilván közvetlenül egy ponthoz is kéne tudni menni nem?31ARR

Clidey
Hogynelehetne! Innen például! <#kacsint>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Valamilyen oldalról le lehet tölteni Budapest sceneryt??? Jó lenne legalább ez az egy!

alert
Ha ARM állásba rakom a spoilereket akkor hogyan tudom azt elérni hogy a berugózás után a sugárfék kikapcsolásával ne csukódjanak le?

alert
Nincs meg véletlen valakinek a Megacity San Francisco vagy a Megascenery Northern California? (Megascenery.com)
Megvenném ha nem eredeti cd-s akkor is, de azt sokallom érte amennyit kérnek.

alert
Nekem 19 giga 😊) kénytelen is voltam külön partíciót létrehozni és formázni mert annyi fájl van hogy a töredezettség miatt akadozott a játék.

cenobite
Az ár egy dolog...
De az tetszik, ahogy lassan hízik a MSFS könyvtáram. Nemrég olyan 9 giga körül volt asszem (vagy 6...). Nemsokára külön FS vinyót kell beszermányolni. 😊

gamertag: kenobita

alert
Az avsimet karbantartják nekem is szaraxik ma este. De egyébként nagyon jó oldal. További oldalak:

FS PLANET (karbantartják)
Innen elég macerás letölteni be kell pakolni a cuccot letöltés vezérlõbe várni jó sokat amíg sorra kerülsz.

Ez meg szintén elég jó:
Surclaro

Odáig én is eljutottam, csak mikor rákattintottam a "DOWNLOAD"-ra, beadta az ablakot a linkkel, de aztán kiírta, hogy "A lap nem jeleníthetõ meg". Mind1. Tesóm most talált egy másik oldalt, ahol találtam An-2-est. Azt már töltöm. Remélem jó lesz!

Falconer
Nekem megy simán, minden gond nélkül. Kiválasztod a kategóriát, hogy FS2004 Original aircraft, beírog, hogy "An-2", aztán kidobja, minden ok.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Nemtudok vele mit csinálni, megnézem én is.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Hát megpróbáltam, meg is találtam, amit akartam, csak mikor rámentem a letöltésre, beadott egy oldalt, aztán rögtön egy másikat a jó öreg "A lap nem jeleníthetõ meg" szöveggel!

ati-nál érdemes kikapcsolni, nvidiát nemtom

Falconer
Lehet, én is szedtem le egy elég jót az avsim.com rol. Regisztrálni kell, de minden ingyen van. Sajnos van sok kukába való cucc, de ki lehet fogni jo dolgokat is.

Üdv!
Egyetlen kérdésem lenne! Lehet valahonnan külön repülõt letülteni a játékhoz? Engem egyetlen repülõ érdekelne, egy Antonov-2-es! Kicsit régi gép, de nekem ilyen kell. Azokban az 5 cd-nyi kigészítõkben van An-2-es???? Ha nem, lehet valahonnan külön letölteni, lehetõleg ingyen??????? THX for help!

alert
Attól függ milyen a kártya :S ezt nem tudom sajnos. Nálam be van kapcsolva.

Tényleg, azt a FastWrite funkciót a videókártyán be- vagy kikapcsolva kell tartani?

alert
😊 egyébként drága játék ez. Millió kiegészítõ van hozzá nézz körül a www.simmarket.com-on mindegyik 20-40 dollár körüli. Viszont eszméletlen jók.

Heh, akkor kizárt. Eddig is sokba van nekem az élmény nélküli játék 😊)