45215
  • alert
    Nem tudja valaki hogyan lehet beállítani active camerával vagy anélkül, hogy pl replay-nél úgy nézzem vissza a leszállást, hogy a kamera a kifutó végénél van, és zoom-ol a repülőre amikor áthalad felette megfordul és hátulról mutatja ahogy leszáll. Anno bekapcsoltam az active cam-ban a landing (v. approach -nemtom mi a neve-) opciót és ezt magától megtette. Most viszont amikor közeledik a gép oldalról kezdi mutatni, de vagy 5 mérföldről vagyis *ar se látszik. Help!
  • alert
    Szerintem nincs valamilyen MS komponens telepítve, vagy vmi más felülírta. pl Visual Basices progik esetén akkor van ilyen ha a VB Runtime-okat felülírják vagy más dll fájlokat kicserélnek. Format C az elvileg tényleg segít :D szerintem próbálj meg vb 6 runtime environment-et újrarakni, esetleg visual c++ osat is ha van ilyen?! (ezt nemtom).
  • Papirzacsi
    ja, én is olvastam nemrég erről a balu srácról, aki teljesen hasonló problémával küzd. Talán a kukában még meg is van az a levél.. Ajánlom próbáld felvenni vele a kapcsolatot, ő talán tud neked segíteni. Vagy ha nem, hát majd együtt jártok a Bugos MS FS utálók szektájába...

talán tényleg használ a cfg törlése. HA nem, akkor tudom ajánlani, amit minden nagy szgép "szakértő" nagy szakértelemmel azonnal mondana, hogy format c:. Az helyrepofozza a winfost...
  • Hypo #2616
    Megoldás lehet ha tüörlöd az fs9.cfg filet, es elinditod ujra a jatekot, ekkor a jatek legeneralja ujra ezt a filet az alap beallitasokkal, ne izgulj semmi add-onod vagy scenery-d nem veszik el.

Hogy hol talalhato a file?
    C:\Documents and Settings\XXXXXX\Application Data\Microsoft\Fs9\Fs9.cfg

xxxxx= az xp user
  • Clidey
    Igen, eccer valami Lt.Balu nevű srácnak volt ilyen problémája...
    De nem tudom, mi lehet a titok nyitja...
  • Lt.Balu
    Haliho!
    Na iylennel találkozott már valaki?

Bármelyik menüpontban,ahol csúszka van,szürke csikot mutat helyette:(
    Most raktam ujra a gépet,eddig enm votl semmi baja...
    Előre is köcce!
    Üdv:
    Lt.Balu (HA-FUN)
  • Yangtzee14
    Ha ezt a Fligt Simulatorral kapcsolatban kérded, akkor felejtsd el! Ha belegondolsz, a valóságban is általában angolul vagy oroszul vannak a feliratok! Így kell megtanulni! És sajna minden repülőt külön meg kell tanulni. Fogsz egy szótárt és hamarosan fejből fogsz tudni mindent.
  • rohadt alma
    Ehhez van valami valami fordítás,mi mit jelent magyarul?Valami magyarázat a kifejezésekhez.
  • eyecandy
    Üdv mindenkinek! Ha tehetitek töltsétek le a Google Earth programot, állat!
  • zizzenet
    Csúnya vizem aktuális helyzete:
    Feltettem a legújabb, 5.7-es Catalystra épülő Omegát. A helyzet változatlan. A textúrák ugyanakkor és ugyanolyan rondák, mint előtte, a több helyütt olvasott FPS növekedést pedig nyomokban sem tapasztalom.
  • Papirzacsi
    Nem tudok sajna. Gyanítom nincs is.
  • alert
    Akkor majd próbálkozom :) Nem tudsz esetleg másik nav adatbázist?
  • Papirzacsi
    Ismerős a hiba. A SID/STAR txt-kben van a hiba. Konkrétan melyik sor azt nem tudom, de énis a navdatáról frissítettem annó a pmdg-m, és bizony ugyan ezt csinálta. De olyan régen volt már, hogy nem emlékszem mit kellett átírni benne.
  • alert
    Ok ez így megy thx. Egyébként nekem PMDG-m van, régebben működött, de mostanában nem megy az FMC. Ott kezdődik a hiba hogy bármilyen repteret betáplálok pl ORIGIN-nek vagy DESTINATION-nek az elején, kiír vmi hibát, hogy ERROR IN LINE xy LHBP file stb. De egy csomó másik reptérre is. Nem tudod mitől lehet? Felraktam az AIRAC-ot és leszedtem a SID/STAR fájlokat a navdata-rol. Pedig nekem úgy rémlik régebben is csak ennyit csináltam, de akkor ment.
  • Papirzacsi
    #2585 nos ne mtom milyen géppel próbáltad ezt. Én manapság a leveldí 767tel nyumulok, és azon nem csukódik le magától. De újra megnyomod a spoiler ki gombot, és akkor újra kijön, szal nem egy egetrengető probléma.

#2588 vagy GPS-szel, vagy FMC-vel. Más öteltem nincs. Szvsz az intersection pontok nem út találódtak ki, hogy a rárepülést vmely vor egy radiálján kell végrehajtani. Szal hagyomásnyos rádiónavigációs eljárással csak nagyon ritka esetben lehet az útvonalon megközelíteni. DE mivel manapság az összes gép, amely ezt az eljárást repüli rendelkezik IRS rendszerrel, így nem okoz gondot az FMC-be betáplált útvonalat, ami intersection pontok tömkelegéből áll, kézzel vagy automatikusan lerepülni. Csak az FD jeleit kell követni... de Visszatérve a problémádhoz. Tápláld be a gpsbe a pontokat, és repüld az alapján. Úgy menni fog.
  • Thanatos
    jaja végülis :D
  • alert
    Inkább a #2585-re vagy a #2588-ra válaszolj plz :)
  • alert
    Úgy gondoltam, hogy felszállás után 1000-2000 láb környékén visszaveszik majd pedig akkor veszik vissza ismét amikor beálltak szintbe. Jó nem fokozatosan csökkentik, de mindenképp csökkentik a felszállási tolóerőhöz képest.
  • Papirzacsi
    Ja, van benne vmi. De akkor már inkább dobjuk el a szárnyat, úgyis az okozza a legnagyobb ellenállást. És akkor aztán gyorsul a gép rendesen. :-)
  • Thanatos
    de gondolj bele ha 100 méterenként kivágunk egy utast akkor mégis csak lehet lejjebb vennia gázt mert az utasok is csökkennek :)
  • Papirzacsi
    Neuszíccs!
  • Papirzacsi
    Nos nem előfordult, hanem ez mindíg így van. Gyorsításhoz mindíg nagyobb teljesítmény kell, mint az egyenes vonalú egyenletes repüléshez. Ezt már Newton úta tudjuk.
    De idézem mit írtál:
    "Általában felszálláshoz elég nagy gázt adnak majd fokozatosan csökkentik az utazómagasságig a tolóerőt mivel csökken a légsűrűség kevesebb lesz az ellenállás és gyorsabban megy a gép kisebb tolóerővel is"
    Nos utazó magasságig emelkedni szokott a gép. Nemde? Emelkedés közben nem veszik egyre lejebb a gázt, csak azért , mert csökken a sűrűség... Ki mondta ezt a B...ságot? Szted csak az ellenállás csökken a sűrűséggel? Felhajtóerő, tolóerő, utas közérzet, aktuális kamatláb stb. nem csökken a sűrűséggel? Na jó az utóbbi talán nem. :-) HA az lenne amit mondtál, mert te azt mondtad, hogy gyorsabban megy kisebb tolóerővel is, akkor bizony ha tartani akarom a sebességet, és feljebbugrok pár ezer métert, akkor visszább kell vennem a tolóerőből, nehogy túlgyorsuljak. Holott egyre magasabban egyre nagyobb gázt kell adni, hogy a gép tartani tudja a sebességét. Vágod a problémát abban amit írtál?
  • alert
    :) én nem azt mondtam hogy nullára leveszi a gázt... de pl előfordul hogy 90%os felszálláskor a tolóerő repülés közben pedig 60%.
  • zizzenet
    Így van, Yangtzee14, mondd meg neki! Te meg, Papirzacsi, ne hagyd magad!
  • Yangtzee14
    Ha nincs igaza, akkor ne azt írd, hogy "Há má bocs ,de ez kicsit..."
    Akkor írd le, hogy szerinted mia a baj, azt jól van. Utánna már úgyis kitapasztalom, melyikőtöknek volt igaza!!!
  • Papirzacsi
    Há má bocs ,de ez kicsit...
    Ezekszerint úgy kell emelkedni, hogy minnél magasabban járok annál jobban leveszem a gázt, nehogy begyorsuljon a gép? Tehát megfelelő magasságban, már alapgázon nyargalászok büntetlenül? Beszarás... Perpetum mobile rulz!
  • alert
    Általában felszálláshoz elég nagy gázt adnak majd fokozatosan csökkentik az utazómagasságig a tolóerőt mivel csökken a légsűrűség kevesebb lesz az ellenállás és gyorsabban megy a gép kisebb tolóerővel is. Használd a robotpilótát, hogy tartson egy sebességet. A kis gépekkel ellentétben ha változtatsz a tolóerőn nem azonnal érzed a hatását, mert hajtóműveknek idő kell, hogy felvegyék az újabb sebességet. Talán nem vártad meg és mégjobban levetted a gázt és ezért kezdett gyorsan csökkenni?!
  • Yangtzee14
    Ha boeinggel megyek, egy idő után kiírja, hogy overspeed. Azt tudom, legalábbis sejtem, hogy ez túl nagy sebességet jelent. Ilyenkor visszaveszek a sebességből. De aztán az történt, hogy elkezdett rohadt gyorsan csökkenni a sebsség. Ez miért van, és hogy lehet ezt a két problémát elkerülni. Elég ritkán vezetek boeinget, általában csak kisebb gépekkel szoktam szárnyalni!
  • zizzenet
    Jaja, köszi, korábban már én is megtaláltam. A beállításaim egyébként közel hasonlóak az ott leírtakhoz. Amúgy az a leírás még a Catalyst 3.6-oshoz készült, az ismertetőben említetett hibák egy része az 5.7-nél (és még jónéhány korábbinál) már nem jelentkezik.
  • alert
    Találtam neked valami érdekeset. Nekem moddolt a 9800 pro-m lehetséges, hogy ezért nem jelentkezik a probléma. Nem olvastam végig a cikket, de mintha hasonló gondod lenne. 9800 Pro vs FS2004
  • zizzenet
    Na, feltettem Catalyst 5.7-et, a játékot újratelepítettem. Valamivel jobb a helyzet, a talaj már nem flikkerezik, a grafika sem lassul be annyira némi AA és AF hatására. Ugyanakkor a víz-textúrázási problémák továbbra is maradtak. Szerintem baromira nem így kéne kinéznie:
    csúnya víz

Amúgy mikor forgatom a kamerát, ad-hoc jelleggel itt-ott kirak ilyen csúnya téglalapokat. Ennél még szokott csúnyább is lenni a látvány, de mindig csak az indítás utáni első repülésnél. Ha befejezem és újra repülök, akkor már stabilabb és elviselhetőbb a kép... mondjuk olyan, mint a képen.
  • alert
    El tudja valaki mondani, hogy hogyan tudom pl az FS alap gépeivel manuálisan pl a megközelítési eljárásokat követni? Mert FMC-be egyszerűen betáplálom a pontokat és követi őket, de kézzel vagy a többi műszer alapján hogyan tudom követni a pontokat pl az egyszerű intersection-öket? Az új TMA-ban pl a 31R-re érkezéshez mi alapján követem az 539 TPS 538 537 stb pontokat? Jó a TPS VOR persze megy és az is hogy utána kiszámolom a távolságot a forduláshoz... de nyilván közvetlenül egy ponthoz is kéne tudni menni nem?31ARR
  • Clidey
    Hogynelehetne! Innen például!
  • Yangtzee14
    Valamilyen oldalról le lehet tölteni Budapest sceneryt??? Jó lenne legalább ez az egy!
  • alert
    Ha ARM állásba rakom a spoilereket akkor hogyan tudom azt elérni hogy a berugózás után a sugárfék kikapcsolásával ne csukódjanak le?
  • alert
    Nincs meg véletlen valakinek a Megacity San Francisco vagy a Megascenery Northern California? (Megascenery.com)
    Megvenném ha nem eredeti cd-s akkor is, de azt sokallom érte amennyit kérnek.
  • alert
    Nekem 19 giga :)) kénytelen is voltam külön partíciót létrehozni és formázni mert annyi fájl van hogy a töredezettség miatt akadozott a játék.
  • cenobite
    Az ár egy dolog...
    De az tetszik, ahogy lassan hízik a MSFS könyvtáram. Nemrég olyan 9 giga körül volt asszem (vagy 6...). Nemsokára külön FS vinyót kell beszermányolni. :)
  • alert
    Az avsimet karbantartják nekem is szaraxik ma este. De egyébként nagyon jó oldal. További oldalak:

FS PLANET (karbantartják)
    Innen elég macerás letölteni be kell pakolni a cuccot letöltés vezérlőbe várni jó sokat amíg sorra kerülsz.

Ez meg szintén elég jó:
    Surclaro
  • Yangtzee14
    Odáig én is eljutottam, csak mikor rákattintottam a "DOWNLOAD"-ra, beadta az ablakot a linkkel, de aztán kiírta, hogy "A lap nem jeleníthető meg". Mind1. Tesóm most talált egy másik oldalt, ahol találtam An-2-est. Azt már töltöm. Remélem jó lesz!