45215
  • Falconer
    Hmm, meg kéne tanulni németül, vannak nagyon jó online tanfolyamok is :)
    Kell neked Bécsben vásárolni....
  • horrich
    Sziasztok!
    Még karácsonykor megvettem az FS2004 Bécsben(60kemény eruóért) és mikor feltelepítettem természetesen tisztára minden németül volt a rádióbeszédek kivételével minden.Na ez a problémám, nemtud valaki segíteni hogy mittegyek mert így nagyon gagyesz jáccani vele...Tudom magyarosítás nincs hozzá de nem lehet valahogy leangolosítani??Ha pl. angol patchet raknék fel hozzá...nemtudom.PLS. HELP
  • Falconer
    Nem baj az sem, ha felrak plusz cuccokat, menn úi fog az. Nekem 96prom van, 2200proci, fél gigaram aztán addonokkal is megy szépen, csak földközelben ha városnál vagyok szar az fps.
  • zizzenet
    Oksa. Azért kérdezem a dolgot, mert sokszor a játékok csak egy vagy max. két típusú joyt/gamepadet támogatnak normálisan. Ha viszont az FS jól van megírva, és azon múlik csupán, hogy az op.rendszer tudja-e kezelni, akkor még a Logitech gamepademmel is kell menjen.

Graf.-ról pedig annyit, hogy ha netán megszerzem az FS2004-et, szeretném hozzá előbb-utóbb a Budapest Scenery-t is. Arra mondjuk tényleg írják, hogy szaggatós.
  • neuro
    Biztos hogy menni fog vele ha a windows felismeri. A Genius joy-ok nem a legjobbak, bár ha nem nagyon akarsz belefolyni a repszimes világba, akkor megfelelőek.

Másik érdés: Ha a grafikus beállításokkal ügyesen eljátszol akkor simán kilehet hozni egy fix 30 fps-t a játékból. Amilyen konfigod neked van azzal szépen menni fog ha csak az alap repülőket/scenery-ket használod.
  • zizzenet
    Megnéztem a joystickom márkáját: Genius Flight 2000. Még olyan gameportos csatolóval, de a hangártyámon van gameport, régebben tudtam használni, azonban hosszú ideig mellőztem, nem tudom, mennyire támogatná az FS 2004.
    Itt egy kép róla: Genius Flight 2000 F-22

Szerintetek ezzel hogy menne? Avagy van, aki ilyennel nyomja?

(Egyébként a gépigénnyel kapcsolatos aggodalmaimról: egy leírásban épp arról értekeztek, hogy még egy P4 2.0 GHz-es gépen is 20 FPS alá tud menni, ha egy kicsit több minden van a képen.)

Érdekelne a joy-ról a véleményetek. És továbbra is köszönöm a türelmet és segítséget.
  • Nyiri
    737-800
  • Falconer
    737?
  • Ren
    Nem tudja valaki, hogy a Malév Budapes-Málta charterjárata milyen géptípussal repül?
  • Falconer
    Mittomén, az a lényeg, hogy ne legyen bazi régi. Gondolom nem egy P1es korabeli darab. Rádugod a gépre, és ha win felismeri, akkor a jétéknak is ok. De még akkor is ott a telepitö CD.
  • zizzenet
    Na, ezt atámogatási listát meg lehet valahonnan tudni?
  • Falconer
    Ha támogatja a win meg a játék, akkor jo az.
  • zizzenet
    Nem érdekes. Egyébként van valami régi joysticom, egy karral, két-három gombbal. De szerintem az vajmi kevés ezek után.
  • Falconer
    Tök mindegy, leirhattad volna, gamepaddal lehet, hogy megy, de nem lesz az igazi.
  • neuro
    Úgy látom nem vagy túl elszánt az FS-el kapcsolatban, ha nem akarsz befektetni egy joy-ba.
  • zizzenet
    Tárgytalan. Nem veszek joyt, úgyhogy FS2004 ugrott.
    Nem hinném, hogy ez a topic lenne hivatott különböző játékok hardverigényét tárgyalni, nem volna jó kioffolni ilyenekkel. De sajna voltak rossz tapasztalataim, még nevesebb játékokkal is.
  • Falconer
    Akkor mondj pls, engem is érdekel. Föl nem birom fogni, hogyan lehet egy repszimulátort jol játszani billen, már maga a gondolat is abszurd.
  • neuro
    "Nem akarok joysticot venni, azért kérdeztem. Ha nem jó, marad a billentyűzet, gondolom, azzal is kitűnően játszható."

Rosszul gondolod...
  • zizzenet
    Köszi.
    Komolyan gondoltam az 1. kérdést, mert sajna tudnék példát mondani, nem is egyet, programra, amelynél ez a konfig bőven elegendőnek számítana, mégis élvezhetetlenül szaggat.
    Nem akarok joysticot venni, azért kérdeztem. Ha nem jó, marad a billentyűzet, gondolom, azzal is kitűnően játszható.
  • Falconer
    1. Hát ez überlol, ezt a kérdést remélem nem gondoltad komolyan
    2. Biztos lehet, de szerezz inkább egy joystickot
    3 Tét nincs, karrier se nagyon van, de vannak benne túrák amiket végigrepülhetsz, és van benne olyan, hogy történelmi repülésheket eleveníthetsz fel. Robbani nem lehet, lezuhanni lehet, de ha földhöz vered csak kiirja, hogy crash és vége, ez nem egy roncsderbi szimulátor!
  • zizzenet
    Szervusztok!
    1. Rémisztő híreket olvastam a játék gépigényéről. Kérdezném, hogy tapasztalatok alapján mennyire futna egy 3 gigás procival, 1 giga rammal és egy Radeon 9800 Pro videókártyával? Mennyire finomhangolható a konfiguráció?

2. Másik kérdésem: egy Logitech Dual Action gamepaddel mennyire jól lehet játszani vele?

3. És mivel kevéssé vagyok tapasztalt az FS szériában, kérdezném, hogy ebben csak úgy össze-vissza repülgetsz, ahogy kedved tartja, vagy van valami "karrier"-féle része, van-e valami tét, ilyenek, meg hogy fel lehet-e robbanni, lezuhanni, le lehet-e szanálni a gépeket?

Segítségetek előre is köszönöm.
  • Nyiri
    X feed az a Cross feed. Kiegyenliti a tartalyokban az kero szintet.
  • Crokin
    Az x-feed tudtommal egyszerre eszi a kerozint a két szárnyból, tehát nem kell átkapcsolnod a fogyasztást egyik szárnyról (vagy középről) a másikra.

Az automatic direction(AD) pedig arra jó, hogy (bekapcsolt autopilot mellett persze) a heading kijelződön beállított irányban tartja a gépet.

Első kérdésedre (és minden továbbira is) pedig tudom ajánlani a program beépített helpjét, elég hasznos
  • hefi
    Lenne egy kérdésem:
    ha az enable automixture-t nem pipálom be (tehát üres melette a négyzet), akkor még milyen teendőket kell csinálnom plusszba a géppel?
    Másik értelmes kérdésem: az x-feed mire jó, meg a rádiópanelen az automatic direction?
  • alexking
    Kösz szépen! Így már teljes a kollekció!:)
  • alert
    SID/STAR-ra gondolsz? itt
  • Nyiri
    Mind keszvan mar jo ideje.
    Itt van
  • alexking
    Nyiri! Ha jól értesült vagyok, te csináltad PMDG-hez a Malév festéseket. Nincs készülőben véletlenül a HA-LOR,-LOS,-LOU lajstromok? Nagyon várom már:) És persze gratula a többihez is.
  • hefi
    Lehet valahonnan Jeppesen térképeket szedni? Repülőtértérképek kellenének.
  • alert
    Nem tudja szerintem senki csak azt, hogy készítik.
  • jeppesen
    Köszi az Infókat!
    Megtudjátok mondani előreláthatólag mikorra várható az MS FlightSim 2006 illetve milyen gépkövetelménnyel fog ketyegni?
  • Nyiri
    Nem vetted bele a repulogepet. Egy komolyan muszerezett gep (PMDG es tarsai) ugy 20 fps-t siman leszed.
  • alert
    Üdv! Én a saját tapasztalatot és más oldalakon olvasott tapasztalatot mondok. Tehát FS 1280*1024-ben és minden a maxon.. igényes sceneryk esetében kb 15-25 FPS. Az én cofigom: amd 2700+, 1024DDR, Radeon 9800 Pro. Bp scenerynél AI forgalom nélkül 20-25 fps azonban ha a Ferihegy terminál saroknál állok és a terminál felé nézek akkor 15-20 között. A város felett egész jó mondhatni stabil 25. Ehhez hozzá teszem, hogy redukált autogen textúraméretet használok (kb +40% teljesítmény és a grafikán nem ront semmit) plusz redukált felhő textúrákat (iszonyatos teljesítmény növekedés ha látszanak a felhők ugyanakkor a grafika alig romlik, a játékélményt nem befolyásolja) valamint kicsit átírt 3d objektum megjelenítő script is működik :). Így egész élvezhető. Hardver szempontok: RAM: 512 minimumot ajánlok a textúra töltés sebességét nagyon befolyásolja. 512-1024 között ég és föld a különbség. CPU: a grafikai teljesítményre nagyon nagy hatással van 2Ghz alatt nem érdemes maxon járatni az FS-t. VGA: na ez az, ami nem túl lényeges az FS-nél. Tapasztalat alapján pl 9600 Pro-val és 9800 Pro-val ugyanolyan konfigon tesztelve néhány FPS a különbség.
  • repvez
    Állitolag a 2.08-as verzio már kimondottan támogatja az FS-t, az elözö meg a lomacot és a sturmot.Legalábbis a hivatalos oldalon ezt irták.
  • neuro
    Ha ez a program is az egeret szimulálja, akkor nem fog működni, mert az FS nem kezeli a mouse look-ot (bár lehet hogy van hozzá valami mod, ami megoldja ezt a problémát)
  • jeppesen
    Sziasztok!
    Megtudjátok mondani nekem, hogy az FS2004 teljes felbontással és Budapest Scenery NG-vel, illetve néhány igényes Sceneryvel milyen általános gépigénnyel ketyeg?
    Jó repülést mindenkinek!
  • Papirzacsi
    Leállítod a hművet, elmented a repülést, és beállítod, hogy az legyen a default. Ennyi. De gyári gépnél ez olyan mintha nem is tettél vóna semmit, mert kb 1 gombnyomsára indulnak. :-(
  • alert
    Be lehet, de nem tudom hogyan... azt majd az okosabbak.
  • hefi
    Nekem is lenne egy (lehet egyszerű) kérdésem. Be lehet valahogy állítani, hogy FS2004-ben a gyári 737-400-as ne beindult hajtóművekkel induljon, mikor repülést indítok?
  • repvez
    Hali! lenne egy kérdésem hozzátok.Használja valaki közületek a Cam2Pan 2.09 nevü progit?Ez egy fejmozgás érzékelö progi ha van webkamera a géphez csatolva.Az egyik haverom nyomul az FS-el de nem tudja használni a progit hozzá.A lomac és a sturmo minden gond nélkül felismeri.FS-nél hogyan kell beállitani hogy érzékelje?