45215
  • alert
    Aki szokott online repülni az nézze meg a FAQ-ot.
  • Hypo #3258
    Az alap gepek sajnos nem tartalmaznak bonyolultabb rendszereket ennyi, ergo az fs gepeihez az az atc eleg, de meg igy is okoz problemat, mint pl nalad ennyi nem lehet ezen nagyon segiteni sajnos, erre mondtam hogy akkor vagy komolyabb gepekkel repulsz es akkor ugy is jobb ha van lehetoseged online nyomni ennyi.

Amugy a voxatc nem csak voice rec. de atc progi is. ott segitenek hogy ha meg komolyabban akarsz repulni akkor van lehetoseged az FS vilagat kiterjeszteni kulonbozo add-onokkal ennyi.
  • alert
    Persze hogy javít mivel nem is engedi annál többet dolgozni a procit és a kártyát és az az idő megmarad másra. Azonba a textúrák töltési ideje meghosszabbodik, ez szerintem egy bug. Bár ha nem egetrengető területű fotoreal sceneryt használsz mint pl a Switzerland Pro akkor nem nagyon vehető észre szóval elhanyagolható. Ha még nem csináltad meg ajánlom a FAQ-ban a grafikai optimizálást a redukált textúrákkal és egyébbel, rengeteget segít.
  • frecc
    Kösz a hozzászólásokat FPS ügyben.
    Én nemtom mivan, de akkor is sokkal folyamatosabb most ugyanannyi FPS-sel mint a régi procival. Lehet hogy a cache miatt... fene tuggya.

Ha már itt tartunk, mégegy kérdés: Gyakorlatban segít a "teljesítményen" az, hogyha lelokkolom a settings-ben az FPS-t akkorára amekkorát legtöbbször el tudok érni és nem unlimited-re állítom?

áá, friss a fakú. Bele is nézek!
  • Air
    Nincs mindegyik gepben FMC. Sot alapbol egyikben sincs. Ha nem kovetem az ATC utasitasait, es van forgalom, siman csattanhatok egy masik geppel, nem??
    A voxatc-t megtalaltam, de nem igazan ertem, hogy ezt miert ajanlottad. Ez egy voice recognition progi.
    A radarcontact pedig egy penzes progi. Elarulod, hogy ez a 2 hol segit a problemamon??
  • Papirzacsi
    Nos még mindíg ott a shift+z, hogy megnézd a szelet. Illetve ott az ATIS. abból megtudod melyik pályára tegyed ki magad, ha már minden áron pályáról akarsz indulni...
  • Hypo #3253
    Hat peldaul hogy nem is radiozol vele, egyszeruen kihagyod es az fmc be taplalt eljarasok szerint repulsz ennyi, vagy RadarContact nevu progi vagy Voxatc progi
  • Air
    Koszi a segitseget.
    Mindkettotoknek mondom, ha eddig nem tettem volna, hogy csakis kizarolag offline tudok repulni, mert otthon nincs netem. Igy mind a jo ATC iranyitas, mind az idojaras letoltes, es az ezekbol adodo elonyok mind kiesnek szamomra.
    "Szal nem egy olyan nehézségű problémáról van szó, amit iq-ból ne lehetne megoldani."
    Az otthoni netkapcsolatomat oldd meg IQ-bol, legyszi! :)
    Ja Hypo!
    Ha elarulod, hogy offline, IFR modban hogyan tudom a beepitett ATC-tol fuggetleniteni magam, kivancsi lennek ra.
    Koszi!
  • himi007
    legyen 50-50 mivel Igaz nem a FAQ-val kezdtem de azért Te sem voltál valami kedves.
  • alert
    Kedves himi007! Ha visszaolvastál arra is rájöhettél, hogy én mindig utánanéztem a dolgoknak mielőtt itt kérdeztem. Megpróbáltam megtalálni a megoldást és ha nem ment, akkor írtam ide. De akkor még bőven nem volt ennyi hsz a fórumban valamint FAQ se volt stb. Mára hogy segítsek a kezdőknek megírtam a FAQ-ot, amit az oldal tetején a banner-en nagy piros felirat jelez az ide tévedőknek, benne pedig számos kezdőknek és haladóknak szóló problémára megoldás van pl a te általad feltett kérdésekre. Az első hozzászólásodból kiderül hogy te abszolút nem néztél utána semminek és sz*artál az oldal tetején lévő bannerre valamint olyan kérdéseket tettél fel, amit már többször megválaszoltunk itt a fórumon is és a FAQ-ban is benne van, valamint több oldalon MAGYAR leírás is van hozzá köztük szintén a FAQ-ban is. Nos ezért írtam neked amit írtam. Természetesen az olyan kérdésekre amikre ebben a fórumban nem találsz választ, a FAQ-ban nem találsz választ, a FAQ által nyújtott linkeken nem találsz választ, a google kereső nem ad választ, esetleg nem tudsz angolul és külföldi oldalakon nem tudsz utánanézni a válasznak, készségesen segítek ha tudok. Úgy gondolom korrekt vagyok.
  • alert
    Ez komoly? Szerintem ilyen nem lehet. Véleményem szerint az FS-nek akkor rossz az FPS mérője. Meg kéne próbálni más FPS kijelző progikkal pl fraps.
  • Papirzacsi
    Nos pont az fs az egyik példa rá, hogy azonos fps esetén is érezhetően jobban akadozik egyik gépen mint a másikon... Hudemegfogalmaztam.
    De ez nem olyan low fps szaggatás, hanem amikor vmi nem klappol a gépben, és meg megakad a progi futása. Még 30fpsnél is kurva idegesítő, mert olyan mintha csak 10fps lenne. :-) De pl ilyen a lokon is. Az 1 GHz-s AMDmen jobban futott mint most. PEdig most az FPS több, cska éppen folyton megakad a progi futása. :-)
  • alert
    Ezt nem igazán értem :) a folyamatosság és szaggatás mértéke maga az FPS. Frame/Second azaz hogy hány képet bír a videókártya kiküldeni a monitorra 1 másodperc alatt. 11 FPS azt jelenti hogy 1mp alatt 11x változik a kép. 24-től látja az emberi szem folyamatosnak tehát 11-et még szaggatva látsz. Olyan nincs hogy két különböző gépen 11 FPS van és az egyiken folyamatosabbnak érzékeled. Akkor vagy az FPS kijelző nem mutat pontos értéket vagy vmi más gubanc van.
  • Papirzacsi
    Nos az nem neked szólt...
  • Hypo #3245
    Nem azt mondtam hogy nem letezik, aztz mondtam hogy a built in ATC eleg gagyi, es mar elavult eljarasokat tartalmaz, korozteti az ai gepeket, atstartolas hegyek eliranyit stb erre mondtam hogy ha tenyleg valéosagszeruen szeretne repulni erdemesebb online iranyitokkal egyutt, kulonben is egy igazi sid star eljarast a beepitett atc vel eleg nehez osszehozni ennyi amit mondtam.
  • Papirzacsi
    Nos nem értek egyet Hypoval. Úgy repülj az fsben, ahogy jólesik. Nos bármilyen furcsa is amit mondtam, ez van. "circle" és "sidestep lépezik a valóságban is. Nem hiném, hogy a felhasználó idegesítésére tették bele. Pl ha jól emlékszem, Tessalonikiben a tuskónak is circle eljárást kellett csinálni, amiből aztán le is hasalt de ez nem téma itt.(no meg lehet rosszul rémlik)
    Szél... Nos ha az fs belső időjárás letöltőjét használod, kiírja az pillanatnyi időjárásról a főbb infókat. Borultság ,szél, látás. Pl most ezt írja LHBP-re: Clear - wind 097 at 06 - visibility 8km... Szóval lesz szíves hegyezni a szemét.
    Ha pedig külső letöltőprogit használsz, mint pl az activesky, akkor annak a grafikus felületén illetve ha be van állítva, akkor az fsben a képernyő tetején végigfutó üzenetből tudhatod meg, hogy merről fúj a szél. Szal nem egy olyan nehézségű problémáról van szó, amit iq-ból ne lehetne megoldani.
    A Baronról meg csak anynit ,hogy nem tudom mit értesz a minden alatt ,de én most csak miattad kipróbáltam, és úgy felestem vele 14000-re, hogy öröm volt nézni. 10800 lábon, még 750feet/perccel szakított felfelé.
    Nos szakszótárat nem tudo mleeht e simán hétköznapi boltban venni. Az LRI Repülésoktatási központ viszont adott ki ilyen szótárat. Nálauk lehetne esetleg érdeklődni. Bár fsezéshez túl sok illetve más jellegű ismeretanyagot tartalmaz. Szal lehet nem érné meg megvenni.
  • frecc
    Sziasztok!
    Az lehetséges, hogy ugyanannyi FPS-nél (mondjuk 11) sokkal kevésbé szaggat meg lassú a gép 3000-es 512 caches procival mint 1500-as 256 chache-sel? Azt hittem a játék gyorsasága meg folyamatossága egyenesen arányos az FPS-sel.
    Most is van úgy, hogy néhol 10 fps körül vagyok, de sokkal gyorsabbnak tűnik, mint ugyanez a 10 fps a régi procival.
    Mondjuk 10 fps akkor van ha egy jól kidolgozott, dinamikus földi járműveket tartalmazó scenery-n vagyok 80%-os trafficcal (Mytraffic, ultimate, projectai) + fel van pakolva a flight environment és az activesky.

• himi007
    Kedves Alert! Képzeld visszaolvastam és ilyeneket találtam: Sziasztok Alert vagyok kezdő....segítsetek...

Szóval szerintem nem kéne így válaszolni olyan emberkéknek akik először írnak ide.(te is voltál kezdő)

• Hypo #3241
    Na szep sorjaban!

Eloszor is FS ATC je eleg regi es sok hulyeseget mond. ezert is ha komolyabban erdekel akkor repulj online igazi repiranyitokkal es akkor nem fordul elo ilyen dolog.

Masodszor letizik egy pdf fonia cimen a malev virtual rol lehet letolteni.

ui: Bp felett uj a TMA ezert tok uj SID/STAR eljarasok vannak amelyek terkepei letolthetoek a vacchun.hu rol

epp ezert se jo a beepitett atc, szoval ha lehet ne a szerint repulj, pl ha egy jobb add-on gepel mesz es az fmc-ben a jo eljarasokat hasznalod eleve ki van love hogy a built in atc-t hasznald mert az felre vektorizal, el kuld a francba korbe korbe, szoval tanacsolom ne hasznald
  • Air
    Mielott kiteszem magam barmelyik palyara, hogyan tajekozodok az idojarasrol? A menuben nem lehet.
    Baronnal csinalhattam barmit, nem ment 10700 fole.
    Akartam volna ujra magassag modositast kerni, de mar nem volt ilyen menupont az atc ablakban.
    Amit mondasz a parhuzamos palyakrol az nekem kicsit furcsa. ILS-sel kozelitek meg egy palyat, elkaptam a loc-ot pl. a jobboldali palyan, es ereszkedes kozben menjek at a baloldalira?? Ez igy ertelmetlen. Akkor miert adta vegig a vektorokat a 31R-hez, ha aztan a 31L-en kell leszallnom?? Minden adasaban a 31R szerepelt.
    Es akkor most mar csak 1 kerdesem lenne. Hol talalok repulesi szakszotarat??
    Koszi!
  • Papirzacsi
    Túl sok volt a probléma azért nem válaszolt senki. :-)
    Nos kezdjük az elején. Nem te fogod eldönteni az fsben ,hogy melyik irányból szállsz fel. Leglábbis nem akkor amikor ATC-vel repülsz. Tájékozódni kellett volna előzetesen az időjárási helyzetről, és úgy kitenni magad a pályára, ha már végképp a pályáról akarsz indulni. De tanácsolom inkább indult állóhelyról. Akkor még talán útba se leszel az AI-nak.
    A baron nyögvenyelősen ugyan, de bírja a 14000feetet. Csak valszeg rosszul kezelted az endzsint. Pl érdemes játszani a keverékkel, ha eddig nem tetted volna.Azt ATC hülyeségeire nm tudok mint mondani. Én még nem tapasztaltam ilyet, de kérhettől volna újra magasság módosítást, és talán megoldódott volna.
    Azt az fs megintcsak lebarnítja, hogy te hova akrsz leszállni. Van egy olyan dolog benne, hogy megnézi , hogy mi a gépnek szükséges pályahossz, majd kiválasztja a hozzá hosszban legjobban illeszkedő pályát. Ezesetben a 31L-et, és oda küld. Te kérheted a 31R ILS bevezetést, de utánna át kell mened a 31L-re.Ne is számítsál rá, hogy megfogja neked adni a 31R-ot választható pálya ként. A választható pályák között nem az alternatívák szerpelnek, hanem az összes olyan pálya, amit az fs jónak tart számodra. Ergo nem azért nem volt ott a 31R, mert hogy neked az volt kijelölve.

A tobbi kérdésre. Angolom shit, de sztem bárki megérti mit akar az atc.
    "Fly right downwind runway 8L."
    repülj a 8-as bal pálya jobb hosszúfalára. HA nem érc vmit, akkor lesszives utánnanézni.
    "Expect localizer runway 26 approach via RTT transition, circle to land
    runway 8L. Cleared to RTT."
    Az ils megkötelítés végén körözzél át a 8as pályára, és azon hajtsd végre a leszállást. Miért? Fent már írtam ,hogy az atc leszarja te mit akarsz. Ő a 8as pályán akarja hogy leszálljál, akkor te a 8ason fogsz és kész. MEgint csak jó lenne tájékozódni az időjárásról, mielött felteszed itt a kérdést, hogy nem érted mit miért csinál.
    "Make left traffic, runway 8L" Bal iskolakör a 8L-re
    "Expect vectors ILS runway 4R approach,sidestep runway 4L"
    Ilyet mond budapesten is, ha még nem tünt fel. Mikor 31R-ra kéred a bevezetést, de 31L-en kell leszállni. Végrehajtod a bevezetést, majd mikor látod a másik pályát, átnyergelsz oda. Ennyi. Ha pontos angol fordítást akarsz, akkor angolszótár+repülési szakszótár.
  • Papirzacsi
    Ja, elég LOL volt a szitu. Még most is a földön fekszem, és próbálok feltápászkodni, de elnevettem minden erőmet. :-)
  • Hypo #3237
    valoszinu azert mert az igazi gepeken se egy gomb es viszlat lehet szopatni a legikisasszonyokat, ez nem arcade game itt eleg sok tanulas hatterismeret, rep szabalyok stb-t kell tudni hogy boldogulj, ha ez nem erdekel akkor szvsz jobb ha torlod mert nem fog örömet okozni
  • Air
    Koszi, remek volt...
    Egyelore csak Nyiri es Alert tapasztaltsagat lattam villogni, nem tunt fel, hogy Clidey sem kezdo. Na mindegy. Lehet, hogy az esetbol tanulva, ha egy kezdo ezutan fog beesni, en mar nem fogok megprobalni segiteni neki. :( Milyen jo lesz neki.
    Ti itt elkomolytalankodjatok a dolgokat, kozben akinek pl. tenyleg segitsegre lenne szuksege az le van szarva. #3208-ban es #3217-ben en is kerdeztem valamit, de semmifele valaszt nem kaptam. (Pedig nem olyan jellegu kerdes volt, hogy hogyan kell felszallni.) "Hasznos" ez a forum. Illetve egyesek haszontalanna teszik.
  • Clidey
    Köszi Frecc, nálad a pont!
    És elnézést mindenkitől, aki nem vette a lapot...
    Ez csak egy szánalmas kifigurázás lett volna Jakewyler kommentjére...
  • frecc
    Hát szerintem igencsak hülyéskedett. Ha elolvasod az utolsó előtti hozzászólását, ott már gyanús lehet a dolog. Mellesleg úgy tudom, hogy nem kezdő.
  • Air
    Miert?? Szerinted Clidey csak hulyeskedett?? Nem kellett volna neki segito szandekkal valaszolnom??
  • frecc
    Itt kezd komikumba átcsapni a dolog, amikor egyesek a poén hülyeségekre komolyan válaszolnak...
    Amúgy má lehámozták a Cessnámat a pálmafáról...
  • Air
    Szerintem ne probalkozz tovabb, most azonnal torold le. Bar ha meg nem tetted, vess egy pillantast a Flying Lessons-re, vagy a Learning Center-re! Ha nem boldogulsz veluk az english miatt, dobj egy mailt, es megadok egy weblapot, ahol pont ilyen szinten allo embereknek segitenek.
  • alert
  • Thanatos
    ha megcisnál helyetted mindent akkor mi értelme a game-nek? amugy emg az AP pont forditva müködik..., te felszálsz , megcsinálsz addig mindent aztán ha egyenesben van AP bekapcs az tartja irányt, magasságot etc és te hátradőlhetsz :)
  • Clidey
    Hát nem tudom. Nekem továbbra sem megy... Nem értem miért nincs egyik gépen se egy rohadt autópilóta jól látható piros gombbal a műszerfal közepén, és ha megnyomom, akkor megcsinál mindent helyettem. Ha már fönn vagyok, akkor meg lekapcsolom, és kész. Vagy van ilyen csak én nem találom???
    Mind1, még egy kicsit próbálkozom, és ha nem megy, letörlöm az FS-t a picsába. :-/
  • Csirke4
    Nekem mér nincs banner?
    Amúgy a repülőt hogy lehet utastérből nézni? :)
  • frecc
    Gyerekek, segítsetek, berepültem a fák közé!!!
    Mér nincs olyan pont a FAQ-ban hogy "mit tegyünk ha felcsavarodunk a pálmafára a Cessnával Ko Samui airporton....?"
  • Falconer
    Te most ugye szivatsz? :DDD
    Egyébként ugy kéne kezdeni, hogy bekapcsolod a motorokat, azt meg, hogy hogyan kell, megnézen a setupjában az engine start rész allatt. Aztán a toloerőt nyomjad neki és kész. Meg ne rakd realisticra, mert akkor nem fog menni.
  • Clidey
    Fiúk, segítsetek! Nem tudok fölszállni! Próbáltam az összes gépet, de egyikkel sem megy! Lehet hogy ott elöl forognia kéne annak az izének? Elolvastam a FAQ-t is, de nem találtam használható infót erről... Segítsetek lécci! Előre is köszi! :)
  • Falconer
    Hogy lehetne? Szupertitkosak a pilotafülkék! Nem lehet azokat csak igy piacra dobni!
  • alert
    Papirzacsi ott a pont :)

himi007 és Jakewyler meg háát... ez kész...
    Nem elég hogy nem veszitek a fáradtságot hogy visszaolvassatok CSAK 1-2 oldalt hogy képben legyetek, de még a rohadt bannert is nehéz észrevenni? Ez már tényleg és szánalmas és valahol bunkóság is. Nem utolsó sorban rohadt unalmas hogy valaki ezt állandóan eljátsza...
  • Papirzacsi
    Nem, csak a földről lehet. Így biztonságos.
  • jakewyler
    lehet a repülőt belülről nézni?