45215
  • alert
    Az FSNAv-ot én se értem miért írta. Töltsd le a legújabb AIRAC-ot és installáld fel valamint töltsd le a legújabb SID/STAR all in one csomagot is. Mindkettőt persze PMDG-hez. Ettől ugyan még nem lesz a legfrissebb a SID/STAR adatbázis, mivel az all in one csomagot csak ritkán frissítik. Érdemes ezek után egyenként leszedni annak a reptérnek a SID/STAR-ját ahova repülni akarsz. Ezeket az oldalon reptér szerint külön is ki lehet választani természetesen a PMDG SID/STAR-ok kellenek ekkor is. Többet is fogsz találni egy reptérhez mert különböző emberek csinálják és nyilván érdemes a legfrissebb dátumút letölteni. LHBP-hez pedig az aktuális SID/STAR-t a www.vacchun.hu-ról töltsd le, nem tudom a navdata-n fent van-e a legújabb.
  • Air
    Nem inkabb a PMDG-hez valo AIRAC frissites kellene??
  • Air
    Tehat akkor a Navdata-n levo sid/star-okat hasznaljam.
    Es miert kell az FsNavigator Airac frissitese??
  • thomka
    Azért írja ki hogy Invalid entry mert gondolom az FMC nem ismeri azt az útvonalat ezért kell frissíteni. Szedd le innen az FS Navigator 4.x et:

http://www.navdata.at/php/airac/airac.php

És frisísd a SID/STAR okat:(Természetesen itt válaszd ki a PMDG-t)
    http://www.navdata.at/php/sidstar/aio.php

Aztán tömörítsd ki a Flight Simulator 9\PMDG\SIDSTARS mappába és írj felül mindent ha már vannak ott.
  • Air
    Es meg egy kerdes.
    PMDG FMC-hez SID/STAR frissitest a PMDG honlapjarol vagy a Navdata.at-rol erdemes leszedni??
    Mind a ket helyen azt mondjak, hogy azok a legfrisebbek, de kozel sem hasonlitanak. A PMDG-feleben pl. meg benne vannak az ERG SID-ek, amik ugye mar nincsenek hasznalatban a valosagban.
  • Air
    Sziasztok!

Lenne egy kis gondom. A FAQ-ban levo FMC leiras alapjan probaltam programozni a PMDG FMC-jet. De a UL853 es az UM985-os utvonalakra azt irja, hogy invalid entry. Vajon miert??
  • alert
    Akkor töröld le az egész FS-t és töröld ki a megmaradó fájlokat is majd reinstall.
  • PLackó
    köszi.a kitörlés nem segített,viszont körülnéztem a fájlban és át tudtam állítani a felbontást 102*768-ra.a többi beállításhoz sajnos nem értek,tehát a grafika nem változott.
  • thomka
    Alert köszi szépen a segítséget. Így már mükszik is:) Hát és igen a német nyelvtudásommal nem sokra megyek ebben a játékban:(
  • alert
    Én tudom hogy nem tudsz angolul ezért mondom, mert én németül nem beszélek és tudom milyen sz*r :) játékban a PMDG menüben a 737NG > Styles almenüre felugrik egy beállítások ablak aminek az első eleme az Airline selection. Ennek az a lényege, hogy az LCD panelek a valóságban is változtathatóak és mindegyik légitársaság másikat ír elő. A felugrott ablak nagyobbik felében van az PFD/ND és az EFIS/MAP opció, itt tudsz váltani a két nézet között.
  • thomka
    Köszike:) De mivel nem beszélek angolul az elkövetkezendő egy hetet ezzel fogom tölteni ahogy elnézem:)
  • Nyiri
    Amugy most neztem meg. Tenyleg benne van a manualban. Keress :)
    Igy talan latalalsz az elkovetkezendo 10-20 kerdeseidre is :)
  • thomka
    Ki gondolta volna:))
  • Nyiri
    Erre csak egy valasz van. MANUAL :)
  • thomka
    Valaki segítsen léci mert van egy kis gondom a PMDG paneljével.Amikor felrakom a PMDG 600/700 at akkor ilyen a panelja a gépnek:

De amint felrakom a PMDG 800/900 at elrontya a 737 600 és 700 as repcsik paneljét ilyenre:

Mi lehet a probléma? Vissza lehet változtatni valahogy a panelt az eredetire?
    Előre is köszi a segítséget.
  • perko
    Akit érdekel az FS az itt mindent megtalál.
    NOTAMS
    Szvsz a legteljesebb gyüjtemény.
  • alert
    Töröld az FS9.cfg-t abban néha duplázza a kártyabeállításokat. Ha azt törlöd akkor nulláz minden beállítást. Ha utána sem megy akkor driver probléma van esetleg mégegyszer telepítsd újra más catalystot és ellenőrizd hogy az MS Framework 1.1 telepítve van-e a gépedre. (kell az új catalysthoz)
  • thomka
    Hát akkor nem tom mit tudsz csinálni. Esetleg leszeded a video kari driverét és felrakod megint vagy pedig ujab drivert raksz föl.
  • thomka
    www.avsim.com itt talász szinte minden géphez festést.
  • PLackó
    hát nekem ez nem megoldás:(
  • drdrehun
    Vagy a PSS Airbus Pro-hoz Lufthansa festést?
  • drdrehun
    Hali mindenki! Először vagyok itt, de remélem nem utoljára! Egy kérdéssel kezdeném: Nem tud valaki a Level-D Simulations 767-300-hoz Malév festést?
    Köszi előre is
  • thomka
    Legalábis én ezt a modszert választom szinte mindig:))
  • thomka
    Szerintem format c akkor:)
  • PLackó
    üdv.
    valamiért 800*600-ban futtatja a játékot (a winem 1024*768-ban megy).
    ez nem minden.nem lehet grafikát változtatni,és a legrondább grafikán van és mégis 10-20 fps között megy..
    eddig nem volt semmi baj,eddig is atim volt,de 2 napra nvidia drivert kellett felraknom mert geforce 2 volt a gépemben.majd hiánytalanul eltávolítottam az nvidia driverét--vissza az ati driver.azóta van így.olyan,mintha továbbra is geforce 2-re optimalizálná a játékot..
    hiába telepítettem újra a flight simulatort,továbbra sem működik normálisan:(
  • alert
    faq
  • thomka
    Mert kiváncsi vok milyen lessz.
  • thomka
    Alert hánytól lessz ma az IVAO-n az a nagy légiforgalmi írányítás?
  • thomka
    Hát szerintem Jakewyler hozászólása a legdurvább. Én amikor azt a hozzászólást elolvasom meg Papirzacsi válaszát rá én még mindig a földön fekszek úgy röhögök:))) Szerintem ehez már tehetség kell. Mondjuk én beszélek aztért nekem is voltak elég durva hozzászólásaim:))
  • frecc
    Asszem nekem a 600 lábas magasság téma volt a csúcs álló röpülő esetén. (érdekes, arra nem is gondoltam, hogyha az altimeter nem tengerszint feletti magasságot mutatna, akkó állandóan ugrálna pölö ha az alpok felett repülnénk..)
    régi szép idők....
  • hefi
    Ja és, hogyan kell leszállni???
  • hefi
    Beszéljünk arról, hogy kinek mi volt eddig a legjelentősebb bakija, ami (esetleg) crash-hez vagy bonyodalomhoz vezetett. Kezdem én:)

Még anno a beépített 737-400 assal jártam így, melyben ugyebár a speed brake-nek nincsen külön hangja. Valahogy benyomódhatott :), mikor megnyitottam az ATC ablakot. És felszálláskor csak azt vettem észre, hogy nem gyorsul. Persze fogalmam sem volt arról, hogy be van kapcsolva a fék. És nem értettem, hogy miért tudok csak 500-as varióval emelkedni csutka gáz mellett. És ez vagy háromszor megesett velem. Csak véletlenül jöttem rá, mikor nav panel helyett a tolóerő panelre klikkeltem, és láttam, hogy hoppá ez meg miért van kieresztve. Gyorsan visszanyomtam, és nemsokkal később, már az overspeed hangját hallottam :)
    Régi "szép" idők...
  • alert
    A Wilco oldalán már Malév festésű 737-esről is van kép az elvileg most novemberben megjelenő 737/300-400-500-as gépükről hihetetlen utastér és virtual cockpit kidolgozással természetesen részletes műszerezettséggel és reális FMC-vel. Én nagyon várom kíváncsi vagyok mit alkot. Remélem nem járunk úgy mint az A380-al és társaival. Ja és a 777-est is várom tőlük szintén ilyen reményekkel :)
  • thomka
    Nagyon nyugott mostanába a fórum:). Valaki nem akar elkezdei kérdezősködni. Hogy pl hogy kell felszálni a repcsivel meg hasonlók:)
  • alert
    Azt nem próbáltam, a szimulált vitorlázásban annyira nem vagyok érdekelt. De pl az Emma Field-esek állítólag nagyon jók.
  • Soaringpilot
    Valóban le lehet tölteni, de annál még az is jobb, ha nincs...
  • alert
    2004-ben is vannak. Csak le kell tölteni őket ingyenes sceneryként vagy pedig megcsinálod magad. Bár ezt kétlem.
  • Papirzacsi
    Igen! Semmit.
  • Soaringpilot
    Sziasztok!
    Lehet már tudni valamit az FS2006 időjárásáról? Lesznek benne végre termikek?
  • alert
    Hát nem túl nehéz :) fogod kétszer ráklikk és next majd next és install :)