45215
  • TheEagle
    Sziasztok!
    Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, és lenne is egy kérdésem.
    Eddig offline repültem csak az FS2004-gyel, de szeretném az IVAO-n az online-t is kipróbálni. A FAQ-ban leírtak szerint felteleítettem az IVAP-ot és a voicehoz szükséges klienset. Elindítván az FS2004-et, nem "jelenik" meg a menüben az IVAO menü. Előzőleg feltettem az Inn-t, az működött, csak ugye nem találtam magyarorszárga ATC-t. Ezek után uninstall, és jött az Inn. Ha tudtok, segítsetek.
    Köszi
  • Dawye
    Siasztok.
    Ujabb onlineos kérdéssel irok ide.
    A flight planben True Airspeed-et kér, azt hogy tudom kiszámolni az IAS-bol?
  • eyecandy
    A cold&darkot
  • Air
    Marmint mit ir felul?? A cold&dark beallitast vagy az FMC-t??
    Asszem fent van az FSPassengers.
  • eyecandy
    Ha FSPassengers-t használsz, az felül írja. Ha csak a demo van fent, az is.
  • Nyiri
    fltsim.flt a fs9\flights\other ba kell rakni. Nalam mukodik. Cold and Dark van.

Az ACARS (Aircraft Communications Adressing and Reporting System) arra szolgal hogy kommunikalni tud a geppel az anyaceg. Lekerdezhet poziciot, uzemanyagot, stb... Sot ezen keresztul a pilotak kommunikalhatnak a legitarsasaggal, ilyenolyan egyeb infot.

Ez a malevnal nincs mert nem kertek.

Az hogy ez miben valosul meg az FS-ben? Szerintem csak jelzeskent van benne. Annyira hasznalhato, hogy megnezheted a block, flight timeokat.
  • Air
    Nyiri!
    Nagyon koszi. Nagyon hasznos a video!

Az FMC-vel kapcsolatban lenne az a kerdesem, hogy nekem az FMC alatti menupont 'ACARS' soha nem valaszthato. Alapbol mikor bejon a gep az FMC mellett mar ott van az <ACT>. Hogyan lehet ezt kikapcsolni, es milyen opciok vannak az ACARS-ban??
    Illetve az a gondom, hogy nem tudon 'cold&dark' allapotba hozni a gepet. Az avsim-rol letoltottem egy FLTSIM.FLT fajlt, aminek ez lenne a feladata, de megsem teszi. Alapbol mindig mennek a hajtomuvek minden gepen.
  • Dawye
    nagyon köszi, mostmár értem
  • Nyiri
    Nah lentebb talalsz egy videot. FMC
    a LEGS be azt utod be hogy -> ERGOM BERVA MAVOR BABUS HMM
    Majd ACTIVE es EXEC
    Ezutan az RTE menupotban a jobb felso sarokban latsz egy 1/2-t Ez az olodalak szama. NEXT PAGE es ezt latod:
    DIRECT ERGOM
    DIRECT BERVA
    DIRECT MAVOR
    DIRECT BABUS
    DIRECT HMM

Nah itt ugy utod be, hogy:
    DIRECT ERGOM
    UM748 BERVA
    UT44 MAVOR
    UP41 BABUS
    UL602 HMM

Majd EXEC..

Nah ha ezutan megnezed a LEGS menupontot akkor mar a hosszu lesz benne.
    Ezek a UM748, UL602, stb... utvonalak melyek ha megnezel egy terkepet akkor lathatoak. Neha egy ilyen utvonal ossze vissza kanyarog (persze az adott alap irany az megvan).

Ez az fmc beirast meg ugy kell ertelmezni, hogy:
    ERGOM bol megyek BERVA-ra az UM748 utvonalon. Vagyis az FMC tudja hogy az UM748 utvonalon milyen pontok vannak es ezt full lekoveti. Vagyis nem DCT full egyenesen nekiindul BERVA-nak, hanem koveti az UM748-t.

Altalaban ezen utvonalak ugy vannak megcsinalva hogy tobb csomopontjuk van, egy egy vor, repter (ez azert is fontos, mert ha gixer van, akkor le tudod tenni a gepest) stb... folott hogy azon csomopont folott atmaszhatsz egy masik utvonalra. Pl ilyen a BERVA, melyen athalad az UT44 igy at tudsz allni ra MAVOR fele.

Bizom benne, hogy ertheto volt.
  • Dawye
    Ez a rövid: LHBP SID ERGOM UM748 BERVA UT44 MAVOR UP41 BABUS UL602 HMM STAR EDDL a http://rfinder.asalink.net -en csináltam. efölött meg egymás alatt leirkált 21 waypointot
  • Nyiri
    Masold ide a rovidet.
  • Dawye
    Sziasztok!

Lenne egy FMC-s kérdésem. Csináltam a neten, egy repülési tervet. Előhöhozott egy rakás waypointot, meg alul csak egy párat. A kevesebbet kell leadni a toronynak, a sokat meg az fmc-be irjam és azt repüljem le? És még valami, az FMC-ben mi az a FIX??
    Előre is köszi
  • joccika
    Az angolt értöknek-
    http://www.fs2004.com/forums/index.php?showtopic=26931 -egy kis segítség.Most találtam.
    Józsi!
  • Nyiri
    szivesen
  • joccika
    Nyiri nagyon köszönöm! Sokat segítettél! Józsi!
  • eyecandy
    Esetleg eltorzított hanggal :)
  • alert
    Berakom én a FAQ-ba, de így nem sokat mond egy kezdőnek. Kicsit lassabban kéne esetleg szöveg alatta vagy ha nem adjátok hangotokat, akkor felirat a movie-ra vagy leírás mellé, hogy mi miért történik. Én ehhez most lusta vagyok :) Talán majd egyszer. Úgyhogy bátorítalak titeket vagy a videó készítőjét :DDD
  • Nyiri
    kerdezz.
  • eyecandy
    THX Hardvert kérdezhetek?
  • Nyiri
    FMC...
  • Nyiri
    Melyikre gondolsz? Arra a ket tekerore a BAT kapcsolo folott? Az csak arra szolgal hogy megnezheted (tekerok folott irja ki a digitalis kijelzon), hogy mennyi a aram van most.
  • eyecandy
    A BATT és a GEN kapcsoló marad alapállásban?
  • Nyiri
    Itt a 737 hajtomu inditas. Checklist alapjan csinaltam, igy elvileg valos. Az ingition az most bal/jobb azt a napok alapjan dontik el. Vagyis paratlan az jobb paros az bal. Overhead jobb also sarka.
    Air conditionnal be kell allitani a landig magassagot es a crz magassagot.

FMC is kesz de azt elkurtam :) Ujra meg kell csinalni.
  • Nyiri
    megcsinalom
  • eyecandy
    Ezt azután be is linkelhetnéd a FAQ-ba... :) Nyíri ha lehet a kurzort színezd át pirosra és növeld meg a méretét, hogy könnyebben lehessen követni az eseményeket.
  • alert
    PMDG Engine start és FMC :)
  • Nyiri
    De
    Mi is volt a feladat?
  • Air
    Es nem tudnad ujra megcsinalni?? ;)
    Koszi!
  • Nyiri
    Mar toroltem a felrakas utan.
  • Air
    Ezt szeretnem en is megszerezni!!
    Nyiri!
    Nem fekszik meg nalad valahol???
  • frecc
    Én csak sima FS-ses AI forgalomra gondolok, az online repülésről egyelőre azt sem tudom hogy eszik-e vagy isszák.
    Még nem teszteltem a progit, csak letöltöttem, felpakoltam és elolvastam a doksiját.
  • alert
    Szerintem ez mindenkinek újdonság mert most jelent meg a progi :) De Te itt AI forgalomra gondolsz vagy online repülés közben? Annak ugyanis nem néztem utána hogy melyikhez jó.
  • frecc
    Ja, tuti hogy AFCAD. Nekem olyan is volt már, hogy a hangár egyik falából amelyik oldalán nincs kapu, szépen lóg ki a röpülő farka... nagyon szép.
    Egyébként ha gyári reptér scenery-d van akkor lehet számolni azzal, hogy szutyok hozzá az afcad. A fizetős scenery-khez szoktak adni, de a gyáriak szarok.

Egyébként találtam egy tök öltetes add-on, bár lehet hogy nektek ez nem újdonság. MyFsGoogleEarth, összeköti a Google Earth-t az FS-sel és google earthben látom a pozíciómat repülés közben + a körülöttem lévő AI forgalmat.

• alert
    Szeva!

AFCAD gond. Lásd a FAQ-ban.
  • Dawye
    Sziasztok!

A level-d 767-tel repülök, és Ferihegyen amikor mondom hogy taxi to the gate, akkor odaküld a hangár elé és nem a terminálhoz! Van erre valami megoldás?, mert nem néz ki tul jól, hogy a hangár előtt parkolgatok. Előre is köszi.
  • kozak74
    Talaltam par erdekes 737-rol szolo oldalt, nezzetek meg !

http://www.jetonly.com/en/tub.htm
    http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/02F03928-4E0F-43EC-9836-7134B1197FEC/0/doc6_29r2.pdf
    http://www.airliners.net/info/stats.main?id=95
  • Dawye
    köszi
  • Nyiri
    Amugy nem
  • Nyiri
    Terhelestol is fugg.
  • Dawye
    és 737-700-nak nem kevés a 125 csomó 30-as fékszárnyal?