45215
  • DJviolin
    http://legcsavar.try.hu/
    http://legcsavar.extra.hu/filmek/legcsavar_s01e02_dvdrip-by-lanti.avi

Légcsavar második adása. Azért linkelem be, mert nektek, FS-eseknek is vannak benne érdekességek.

Üdv:
    DJviolin
    (Alias: Lanti)
  • Clidey
    Találtál erre valami utalást elsőkézből a MS-től?
  • HASLZ
    szeva mindenkinek!

van egy problemam, es remelem ti tudjatok ra a megoldast!
    Letoltottem a Navdatarol az LKPR repter SID/STARS adatait, de nem mukodik az FMC-mel egyutt. Errort ir ki es egy darab SID sincs a gepben, se RWY, csak STAR-ok vannak.
    Nektek ez nem jott elo?

Elore is kosz

SLZ
  • exTrem
    Nekem a graf tuning eleg elsz + az hogy a gepzabalos elveken megprobalnak javitani. Azert szinte a beerkezett panaszok tobb mint 90%-a az volt hogy szagatt igy meg ugy pedig milyen qrva jo gepem van. Ezen javitani fognak
  • Nyiri
    Nekem meg azzal, hogy ha majdnem minden fog menni, akokr lenyegi javulas nem varhato. :) Csak graf tupir es slussz.
  • Clidey
    Naja. Nekem csak azzal a "majdnem"-mel van gondom...
  • exTrem
    Azt olvastam tobb nemzetkozi forumon, hogy majdnem az osszes fs2004-es addon hasznalhato lesz az FSX-ben.
  • chicco
    Szia mennyi volt a ch product
    ??
  • m814
    Sziasztok.
    Egy újabb kérdés.Nem tudom mi lehet a gond,de több fizetős gépnél is ugyanaz a hiba lép fel pl.Lago DHC-6,Eaglesoft Cessna Citation,nem tudom állitani a rádió frekin a tizedeseket.Mit csinálok rosszul?
  • Lockheed
    Mondasz valamit... A kiegek kompatibilitására azé' kíváncsi leszek.
  • Nyiri
    En nem varom annyira... Az osszes kiegem FS2K4. Dobjam ki mindet mert jott egy nagyobb fps zabalo? Semmi ertelme. Most az FS szaggatasmentesen fut full graffal. FSX meg valszeg szarabbul kinezve is szaggatna.
  • exTrem
    Alig varom a nyarat! :D:D:D FSX JUUUUUUUJ nagyon nagyon !!!!!!!!!!!! :DDDDD
  • Lockheed
    Köszönöm szépen! Kipróbálom!
  • Sotasos
    Lockheed,
    az alábbi neked szól, m814 meg bocs, storno...
  • Sotasos
    Ciao m814,
    Ha atr-rel repülsz, akkor az RTE előtt válassz egy departure route/eljárást a DEP/ARR nyomógombal, ha megtörtént, a legs/rte oldalon megkell jelennie az 'activate'-nek. (véletlenül jöttem rá én is)
  • m814
    köszi!
  • alert
    Most jutott eszembe véletlenül nem az ATR72-500 FMC-jéről beszélsz? :) Mert azt nem ismerem. A különböző géptípusokban lévő FMC-k eltérnek egymástól. Használatuk csak alap vonalakban hasonlít. A pontos használathoz el kell olvasni a hozzá mellékelt leírást.
  • alert
    A smile a nem értés jele nem pedig kérdés :D
  • alert
    Ezt nem igazán értem mert az ACTIVATE felirat az RTE vagy a LEGS oldalon már egyetlen pont beütése után is megjelenik vagy bármilyen változtatás után lévén hogy aktiválni kell a módosítást. Ott is marad addíg amíg rá nem nyomsz.
  • Lockheed
    Hmmm... Csak felszállok a héten! Az lenne a problémám, hogy amikor az FMC -be beírkálom a navpointokat, (FAQ alapján) és a hozzájuk tartozó légifolyosókat, amikor befejezném nem jelenik meg az ACTIVATE lehetőség. Mit ronthatok el? Mindent a FAQ szerint csinálok! Eddig mindig kézzel állítgattam a VOR -t/ISEC -t és úgy repültem. De most szeretném kipróbálni az FMC -t is. De nemnagyon megy sajnos, mert már az elején elakadtam... :((
  • alert
    Szia! Én többé-kevésbé értek hozzá de ha magadtól és külföldi oldalak által nem jutsz el oda hogy magad meg tudj szerkeszteni egy sceneryt akkor nem szemétségből és elkeserítésből mondom, de nem sok esélyed van. Hidd el én bejártam ezt az utat és ahhoz hogy egy vackabb valamit tudj kezdeni rengeteg értsd 5-10 program kell, mindegyik használatát ismerni kell, tudni kell modellezni érteni kell valamelyest a programozáshoz, a script íráshoz, a BGL script íráshoz, tudni kell átlátni a rendszert, képet szerkeszti elég profin, photoshop stb. és legfőképpen angolul. Nem elsősorban ismerni kell az FS engine működését, fájlrendszerét, felépítését, a Microsoft FS SDK-t, a 2002-es és 2004-es SDK-t stb. Persze léteznek olyan programok, amikkel össze lehet dobni gagyibb sceneryket kevés tudással, de azzal semmire sem mész. Rajzolhatsz pár alap grafikájú gurulóutat meg vonalat és kirakhatsz kocka épületeket. Szóval ha komolyan bele akarsz vágni akkor kezdj rengeteget olvasni és gyakorolni. Ha minden nap órákat foglalkozol vele de normálisan, tehát hogy érted is az angol tutorialt amit olvasol, akkor kb 1-2 hónap alatt tudsz olyan gyakorlatra szert tenni, amivel jópár hét vagy hónap alatt napi 5-10 órás befektetett munkával egész szép kis sceneryket lehet létrehozni. Én egyébként már nem igazán merülnék bele csak felszínesen, mert jön az FS10 és ott biztos változtatnak egy-két dolgon. Elég jó oldalak:

Scenery Design
    Scenery Hall of Fame

Ezeken kívül van még jópár, de itt vannak igazán összeszedve a dolgok. Továbbá az első oldalon jó a fórum és mindenben segítenek de alap kérdést ne tegyél fel mert az lesz a válasz, hogy olvasd el a régebbi hozzászólásokat és ha nem érted őket akkor a több száz oldalnyi egyéb leírást.

Mindebből már lehet érteni, hogy miért tudják eladni a sceneryket 20-30 Euroért. Az iszonyat mennyiségű tudást kell csak megfizetni. Olyan mint az autószerelés vagy műszerészet. Cserélhetsz egy immobilizert boltban 25 ezer forintért de ha értesz hozzá és beszereled magad a kapcsolókat akkor megúszod ezerötszából.

Sok sikert, elkéne már 1-2 igazi magyar scenery designer.
  • kozak74
    Countdown Begins to Flight Simulator X

http://www.flightsim.com/cgi/kds?$=main/notams06/fsx0104.htm
  • alert
    Nekem megtörtént már párszor hogy télen nagy magasságban lefagytak a műszerek mer befagyott a pitot. Vagy csak szimplán hibás értéket mutattak. Minden reálon van? Arra nem emléxem, hogy fizetős gépnél volt-e de valószínűleg azokban modellezve van.
  • alert
    Pedig azon az oldalon van ahol a FAQ mondja. Csak szét kell nézni. Pontosabban: http://avsim.com/hangar/utils/servinfo
  • HASLZ
    szevasztok!

hol tudom letolteni a SERVINFOT?
    megprobaltam ott ahol az FAQ javasolja, de nem jutottam vele zoldagra.
    Tudtok segiteni?!

Koszike elore is

SLZ
  • frecc
    Sziasztok!

Be lehet lőni valahol, hogy a pressurization és a jegesedés realistic legyen? A bajom az, hogy tökmindegy micsinálok az anti ice-szal és a press-el, úgyse történik soha semmi, teljesen fölösleges végigzongoráznom őket a checklisten.
    Ez kicsit csökkenti a motívációt, minek szüttyögjek vele, ha úgyse jegesedik sose meg tökmindegy hogy állítom be a belső légnyomást.
    Keresgéltem a realism beállítások között, de semmi erre utalót nem találtam.
  • m814
    Szasztok
    Tényleg nincs itt senki aki ért a scenery készítéshez és tud nekem segíteni?!
  • alert
    Nem mindig egy bizonyos helyen vagy egy bizonyos géppel fordul elő? Nekem 2 esetben volt ilyen. Vagy rossz a scenery és fagy vagy pedig ugyanez egy repcsivel. De inkább scenerynél szokott lenni. Az se biztos, hogy rossz a scenery lehet hogy csak összeakad valamivel. Nekem ilyenkor egy friss újratelepítés megoldotta. Egyéb lehetőségek:
    Tuningolt videókártya és nem bírja, tuningolt ram és hibázik, rossz ram és hibázik, tuningolt proci és hibázik. Ha másik játéknál is előfordul akkor valószínűleg valamelyik utóbbi fizikai hiba lehet.
  • exTrem
    Mi a faszert van az hogy az FS-em mindig kidob a picsaba????????
    Akarmien geppel megyek folyton kidob a faszba. Egyszeruen csak kint talalom magam a windowsban es mar a jatek sehol miert van. Ertheto normalis valaszokat varok.
  • Lockheed
    Uhhh... Köszönöm, bambaságom hihetetlen méreteket tud ölteni! Egyszer (kb. 3-4hónapja) végigolvastam a FAQ-t és azóta csak a bal oldali linket (FAQ?) használtam az ott található linkek miatt. :)) A Segédleteket el is felejtettem! Még egyszer Köszi, hogy felhomályosítottál!
  • katonad
    FAQ
  • Lockheed
    Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy létezik -e valahol FMC -hez magyar leírás, vagy valami segédlet? THX.
  • Nyiri
    En belevagok a cuccba. Nemsokara elkeszitem az FSBus panelokat. Az uj verziot. Aztan szepen haladok tovabb. MCP az elso cel.
  • alert
    Én is rengeteg tutorialt olvastam már, de nem igazán van időm és helyem megcsinálni. A hely meg tényleg nagy kérdés hogy hova tenném (mármint ha teljes cockpitet építenék). Másrészt szerszámaim sincsenek itthon úgyhogy azokra is be kéne ruháznom. De 50-100 lepedőt esetleg fizetnék valakinek anyagáron felül ha megcsinálna nekem pl egy panelt, pedestalt vagy szarvkormányt vagy mindegyiket :D
  • exTrem
    Hi! Nem tudjatok hogy az EFFECTS mappa melyik Cd-n van? kossz
  • kozak74
    Mar eppen akartam mondani ugyanezt, Nyiri ;)
    Van mashova is kolteni azt a penzt.
    Ha elkezdem a szimulatoromat, en is csinalok ilyen tutorialt.
  • Nyiri
    Baromsag arak ezek. Eszmeletlen miket kernek el ezekert. Ok. A Szimulator binznisz nagy uzlet. De neztem a mutkor. Trim kerek. Egy vacak muanyag vagy fem kerek. Egy esztergalyos egy felesert + 2 sorert letolja neked. 800 vagy 900 dolcsi. Menjenek oda ahova akarnak!!!

Neten van jopar oldal ahol lehet tutorialokat es leirasokat talalni hogy lehet 737 pedestalt epiteni. Sot van olyan oldal ahol funerlapbol rakjak ossze az egeszet es CAD fajban letoltheto a pontos tervrajz. Elviszed egy faiparoshoz. Fizetsz neki valamit megveszed az anyagot es le van vagatva. Otthon meg lego meg egy kis elektronikai szereles. Meg is van es nem 1 milla.
  • alert
    Ez az igazi

A kettő együtt csak 4600 (négyezerhatszáz) EURO akciósan :-)

Kinek van 1 millája joy-ra?! Én ezt nem értem. Pedig biztos nem kerülne ennyibe ha nem vennék meg....
  • Nyiri
    En most hetfon rendeltem angliabol CH Yoke-t. Mar uton van.
  • Lockheed
    Olyat.