45215
  • eyecandy
    Vegyél egy joyt vagy egy szarvat, kboarddal semmi értelme próbálkozni
  • Pitti
    Már elég régen csináltam, de pl a fordulásokat holding pattern...stb a robottal csináltam, szépen beírkáltam a headinget ahogy a néni mondta, aztán a robot meg fordult mint ha körzővel húznák. A leszállás után meg néni megbuktatott a robot miatt :-)
  • Air
    Szerintem szabad hasznalni, de olyanok a kriteriumok, hogy azt robottal nem igen tudod teljesiteni.
  • Air
    Ahova 744-essel akarsz leszallni ott van ILS. Altalaban csak kissebb repuloterek, rovid kifutojan nincs ILS, de oda a jumboval ugysem tudsz leszallni. En azt javaslom, hogy a FL-t csinald vegig. Nem szabad megallni az elso vizsga utan, es ilyen nagyot ugrani, ha mar elkezdted. Ezutan jon csak a java. Foleg a navigacio a fontos es van ILS Approach lecke is. Az utolso vizsga az ATP (Airline Transport Pilot). Ennek a megszerzese nem egyszeru feladat. Nagyon osszetett, sok mindenre oda kell figyelni, es a neni hamar megbuktat.
    Szoval jo tanulast, es sok kitartast!
  • Pitti
    nem tudom én úgy emlékszem, hogy az 737-es vizsgán nem szabad robotot használni, mert nem kapod meg a "jogsit" :-D
  • Dires

Nem éreztem én rosszindulatot, sőt a segítő szándékot érzem, amit köszönök!
    Amikor megérkezett hozzám a game, akkor a Flying Lessons elején kezdtem és szépen le is tettem a pilótavizsgát a kis Cessna 172-vel. Amint megvolt úgy gondoltam, hogy innentől kezdve akár 747-est is el tudok vezetni... :) A Jumboval a felszállások, a repülések, a robot beállítása és robottal történő repülés is simán ment. Ott kezdődtek a gondok, amikor le kellett tenni a gépet a billentyűzettel. Amit leírtál, az ahogy olvasom nem a FAQ-ban szereplő száraz magyarázat, hanem a tapasztalatod. Ezért kértem, hogy kicsit jobban csomagold ki. Másrészt meg amúgy is meg kell tanulnom rendesen letenni a gépet, mert nem minden reptéren van ILS.
  • Air
    A FAQ-ban talalhato leirasnal, en sem tudnam jobban elmagyarazni.
    De azt javaslom, hogy az FS-ben kezd az elejen a Flying Lessons szekciot, es lassan, turelmesen haladj vegig rajta. Ugy erzem hianyoznak nalad nemi alapok. Es ezt most nem rosszindulatuan mondom.
  • exTrem
    Ugy kellene az ariane B737-600 vagy 700 teljes mukodo panellal es 2D-vel de nincs fent sehol :(. Sokkal jobbnak latszik mint a pmdg. Es a gep modellje is jobb. De ennyi penzt amennyit kernek erte .... hat rohej.
  • exTrem
  • alert
    Dires: FAQ > ILS leírás
  • Dires

Air

Köszi a segítséget, de ezt a leszállás rutint magyarázd el úgy pls, hogy egy 1.0-ás user is megértse :)
    Akár privátba ha gondolod: dires_bmw kukkac yahoo.com

Előre is köszi!
  • Hypo #4663
    OK en nem is vitaztam ezen, csak ha valaki tobb fps-t akar ahhoz ennel a jateknal igencsak kompromiszumokat kell kotnie, en 4AA+16xAf et hasznalok 1600x1200 ben ez a tft nativja:} nalam is lehetoleg mnden a csucson, persze kjfk-n egy forgalmas delelott azert a 8fps szepen virit:}}} bar egy kisebb es jobban megirt repteren pl: flytampa ott azert 23 fent meg fl240-en meg mar tokmindegy:}
  • Hypo #4662
    Igaz:}} En nekem is sok joy volt nalam, Il2 FB-t evek ota nyomom oda a legtutib es lockonhoz az X52, kurva jo kis joy, de fs hez CH-Yoke a kiraly, amiota megvan annyira mas elmeny a repules, pedalal egyutt.
  • Air
    Sokat kell gyakorolni az igaz, de billentyuzettel is lerakhato egy gep. Foleg az FS sajat gepei. A kiegeszitoknek mar picit talan jobb a fizikai modellje igy azokat nehezebb bill-el letenni, de az sem lehetetlen.
    Az a lenyeg, hogy jol allitsd be a gepet finalon. Flaps, spoilers, gear, autobrake, course, A/T, radiok stb. Ha elkaptad a LOC-ot, es kozeledsz a GS-hez a robotot nyomd at APP uzemmodba, es szepen a GS-en haladva leviszi a minimumig. Amig nincs joyod szerintem a minimumig a robottal vitetsd le, es csak ott kapcsold ki. Innen a gazzal es a nyilakkal finoman jatszva, pici kilebegtetes es mar lent is vagy. Aztan padlo F2 (reverse) 80 csomoig, onnan pedig mar a kerekek fekeznek.
  • Papirzacsi
    Én kb 3 évig használtam Rumble-t. Nagyon fasza kis joy, de egy vmit érdemes mérlegelni. A rumble nem igazi forszos dzsoj, viszont ez a rázószarásg ami benne van pénzbe kerül. Érdemes +3 ropit fizetni egy olyan ficsörért, amit az ember hamar kikapcsol? mert én 2 hónap után kikapcosltam a fenébe.
    A saiteknek még ott van a Cyborg 3D platinum joya. Még itt ott fellelhető beléle. Az is bőven megfelel efesezésre, és kb 8 ropi mondjuk a Tecsoban.

De hogy a joyokról is mondjak pár szót. A Rumblehoz képest a Paltinum marha könnyen mozog. különösebb erőkifejtés nélkül mozgatható, ami nem éppen hátrány szerintem. Viszont a rudder az ugyan olyan combos mint a rumblenál. Most nem azt kell érteni, hogy megszakadsz mire megmozdítod, hanem hogy a két joyt egymással összehasonlítva milyen az erő. A rumblenak a kar tetjén elhelyezett gombjai szerintem jobban "komponáltak". 4 gomb a platinum 3 gombjával szemben. És jobb az elhelyezésük. Emellett a hatswitch is jobban kezelhető picit, de ez inkább megszokás kérdése. A rumblenak nagyobb szélesebb alja van, ami jó nagy stabilitást ad neki, és a gázkar is meglehetősen precíz. Emellett a platinumnak van egy marha nagy előnye, hogy kézre szabható. A rumble az én kezemhez picit nagynak bizonyult, így a 2es gobmot sokszor csak úgy értem el ,hogy véletlenül lenyomtam a 4-est is, ami a repülős progiknál nálam a farnehéz állás felé mozdította a trimmet. :-) Szóval a platinumot mindenki a kénye kedve illetve a keze kényelme szerint állíthatja be.
    Emellett még van egy szinte senkinek fel nem tűnő, de jelenlévő hátránya a platinumnak. mégpedig a kar mozgása által "súrolt" reület nem négyzet, hanem a srakain igencsak lekerekített négyzet. Agy műerpülésnél hiányozhat az a kevés kormány.
    Szóval egy szó mint száz. se a rumble se a platinum nem a tökéletes joy, ami az egiyk hibája, az a másik előnye, és fordítva. A kettőt vegytve lehetne megalkotni a tökéletes joy-t. De a lényeg, hogy mindkettő nagyon faszán használható, csak az egyik 8 a másik 11-12 ropi. Lehet dönteni, enyniért kell e az az igazából felesleges rumble force effekt.
  • Dires

Hát ez kész. Billentyűzettel egyszerűen képtelen vagyok letenni a gépet. Most vagy én vagyok nagyon kezdő és amúgy le lehet, vagy tényleg nagyon nehéz és muszáj joy-t venni. Megnézem ezt a Saitek Cyborg 3D Rumble Force-t.
  • Nyiri
    Szarvnal nincs jobb. Probaltam X52-t. Jo ha harci simhez kell, de a polgarihoz csakis szarv.
  • exTrem
    Nagyon megéri. Szerintem vegyél egyet. Minden penzt meg er. A gazkar az maga a tokely es a joj. az is kurva jo. A rudderje marha konnyen mozog es az egesz egy kis csuklohajlitassal mar teljen elmozzant. Qrva konnyen mozog rajta minden. Sokkal jobb a szarvnal mint amit vki vett nem reg itt a forumban. En probaltam azt is es szerintem ez magasan ra ver.
  • exTrem
    Rudder+gazkar jojstick = Saitek Cyborg 3D Rumble Force Ezt ajanlanam. Ez volt nekem az X52 elott es nagyon szerettem. A rudderje marha jo es gazkarok is jol vannak rajta elhelyezve. Nezz korul a depon pl. ott lathatsz rola kepet. Az ara sem borsos mar 12.000 meg kaphatod a Media Marktban asszem 14.000
  • alert
    Megéri ez a Saitek X52?
  • exTrem
    En raaldoztam 30 lepedot :D . De rohej ahol vettem a Saitek X52-ot a Bosnyak teren amikor megjelent ott kb. Oktober vagy november korul 30. lepedoert arultak. Nah a Media Marktban pedig egy honapja kezdtek el arulni es 40 lepedoert. Hat bekaphatjak tenyleg :D
  • alert
    Ha nincs rá sok pénzed elég egy sima kis vacak csak legyen rajta gázkar. Ami még nem árt az valóban a rudder (hogy a nyele forogjon jobbra balra). Ezzel az oldalkormányt tudod vezérelni.
  • chicco
    tényleg vegyél 1 joyt megéri.És ha már áldozol rá olyat végy ami ruddert is üzemeli 3d
  • exTrem
    Gazkaros Jojstick Saitek X52
  • Dires

Alert, eyecandy

Köszi a segítséget, beszerzek egy gázkaros joy-t
  • oneal1
    köszi!
  • eyecandy
    Aztán pedig egy F2-t hogy meg is állj...
  • alert
    Vegyél egy joy-t enélkül nehéz és élvezhetetlen a játék. A tolóerő automata pedig a robottól (irány, magasság, vario, stb) független működik. Annyi az egész (ha van gázkaros joy-od) hogy kb úgy állítod be a gázkart ahogyan a panelen van és az AT lekapcsolása után egyből megmozgatod. Akkor egyből tudni fogja az FS hogy nem kell változtatni a gázon. Ez bill-en szerintem nem működik, de ez esetben nem tudom miért ad gázt ha kikapcsolod a robotot... passz talán hiba.
  • Dires

OK, így már kerek a történet.
    Ezek szerint jobban járok, ha nem a robotot kapcsolom ki a "final" elején, hanem a magasság és az irány tartását. A tolóerő szabályzó pedig marad automatán. Akkor a pitch és trim segítségével szépen le lehet vezetni a gépet egész a kifutóig.
    Lehet, hogy meg leszek kövezve, de nincs joy-om, billentyűzetről repülök egyelőre. Ha jól értem a final környékén érdemes lenne az "F1"-et lenyomva teljesen levenni a tolóerőt. Így ha a kifutópálya fölé érkezve kikapcsolom a robotot (ami ekkorra már csak egyedül a tolóerővel játszik), akkor pont elérem, hogy levegye a hajtómű teljesítményt, és mire a fordulatszám lepörög, már lent is vagyok a kifutón. Jól gondolom?
  • Nyiri
    "Minden van benne" - 2D panel nincs.
  • alert
    AF-et én 16x-osan használom és egyáltalán nem esik az FPS (cpu: 2700+, vga: 9800Pro). 2x AA felett viszont nekem nem szaggat hanem lassul a mozgás ha sok tárgy vagy felhő látszik egyszerre. Scenery complexity-t mindenhol maxon használom kivéve Bp2004 scenery :(( annyira szarul optimizált hogy egy bika gép se tud kihajtani belőle 20 fps-nél többet. Viszont itt a scenery complexity-t NORMAL-ra véve eltűnnek a fák és a 3D-s taxilámpák így pedig már bőven 20 fölé megy az FPS.
  • alert
    De erre gondoltál csak még nem tudod szóval:

- oldalra kitérés: a szél miatt.. a robot folyamatosan ellenkormányoz ha kikapcsolod akkor megszűnik az ellenkormányzás ergo elfordul a gép mert a szél eltolja

- hajtómű felpörgés: nyilván a tolóerő automata is be volt kapcsolva a robottal együtt. Gondolom amikor benyomtad a robotot a gázkart a joy-odon nem mozdítottad el. Ahogy a gép beáll egy repülési szintre visszább veheti a tolóerőt ha nem kell nagy sebesség és nem kell emelkedni. Amikor kikapcsolod a robotot kikapcsolod tolóerő automatát is tehát a hajtómű felpörög mert a gázkar a joy-odon nagyobb tolóerőre van állítva. A valóságban ez nem történik meg mert a gázgart mozgatja a robot. FS-ben is mozog ha megnézed a panelen, de a joy-odon nem tudja mozgatni a kart az FS...

- ugyanebből következik az emelkedés. Ha felpörög a hajtómű nő a tolóerő gyorsul a gép és gyorsabban áramlik a szárnyak körül a levegő ergo nő a felhajtóerő amitől megemelkedik az orr.. és így tovább.
  • exTrem
    erre nincsenek mas szavak bocsi
  • exTrem
    Huh ! Kurva jo a Captain sim 757-200. Most probaltam ki. Eleg durvan raver a leveld 767-re. De nagyon kurva jo. Minden van benne. Mindenanimalva van meg a slozi ajto is :D kurva tenyleg toltsetek le ti is
  • Air
    Szerintetek az mitol lehet, hogy teljeskepernyos modban atlag 20-25 az fps, ha atrakom ablakba akkor 2-3(!)?
  • Hypo #4639
    Azert azt ne felejtsuk el hogy a szep screenshotok, nem feltetlenul jelentenek jo fps-t is sot altalaban azok tenyleg csak kepnek jok:}

Amikor epp pmdg vel repul az ember mellette meg megy fscrew+fspassenger+asv6 és ut ai traffic 100% akkor legyen az a mai csucs gep akkor se fog nagyon felugrani az fps 20 fole jo ha eleri egy jobb fizetos repteren pl fly tampa vienna a 8 fpst- pes az a repter meg nem is eszik annyit.

Persze lehet allitgatni jobbra balra, en is kiprobaltam mar sok mindent namarmost ha tenyleg franko szep tajat akarok meg repteret hat az nem egy egyszeru dolog, mivel a repcsiben egy lhbp-kjfk utvonalon ugyse a tajat léatom fl320-n max a felhoket:}

Jo otlet hogy a kulonbozo beallitasokkal ugyan azt a repteret esetunkben ferihegyet ugyan annal a gatenel csinalnak screeneket es ossze lehetne vetni szepseg vs fps hatha okosabbak leszunk:}

egy apro megjegyzes AF et en nem raknam 4x felett mert eleg fps zabalo es a 4 felett mar fs ben eszre se lehet venni a kulonbseget
  • Dires
    Ehh, ok, de nem erre gondoltam
    Ha kikapcsolom, akkor miért nem tartja meg azokat a beállított értékeket a gép, amit az autopilot is használt? Arra számítottam, hogy ha kikapcsolom, akkor ugyanúgy fog repülni tovább, eltekintve attól, hogy az apróbb magasság és oldalszög korrekciókat, amiket addig a robot végzett, nekem kell megtennem. De miért pörög fel a hajtómű és emelkedik 40 fokos szögre az orr, ha kikapcsolom a robotot?! Ültem már repülőn, sőt, voltam Boeing pilótafülkében leszállás közben is, ott is használtak a pilóták robotot, de amikor a leszálláshoz közeledve kikapcsolták, nem csinált a gép egy vezetett orsót...
  • TheEagle
    Tökéletesen igaz!
  • alert
    Fogod a joystickot és vezeted a gépet
  • Dires

Srácok!

Lehet lamer a kérdés, de ha kikapcsolom az autopilot-ot, akkor a gép vad táncba (legtöbbször emelkedni és fordulni) kezd. Hogyan lehet ezt megelőzni?