45215
  • alert
    A PrintScreen azért nem jó (úgy csináltam egyébként :) mert attól még jogvédett marad :S jó hülye dolog de így van. Arról a Bp ortofotó térképről mit tudsz?
  • Papirzacsi
    Én lapozgattam az a könyvet, és aszke mondjam, akkor már inkább félfamentes papir, vízfesték, és uzsgyi neki festeni.
  • Clidey
    "Légifotókat csináltunk már 3-4000 lábról és jók lettek. Igaz, hogy sokat kell vele utána szenvedni és macerás."

Magyarán nem lettek jók.

Ha ez a Datakart dolog tényleg így műxik, az járható útnak tűnik...s van még egy Budapest ortofotó térkép is, díszes kötésben, jósok pénzért (tán 6000Ft?) esetleg abból is lehetne szkennelni legvégső esetben...
  • Clidey
    No jah. S tegyük hozzá, egy kiskessznából függőlegesen lefele se tudsz fotózni ugyebár...csak ha kirakod a kezedet a digitgéppel együtt. Azmeg veszéééélyes! :D
    Bár, nálunk van olyan Wilga, amiből szokiknak légifotózni - ki van vágva az alja direkt e célból. De amiről most mi beszélünk, az a HA-ACN lajstromjelű kesszna 402. Kb kétszer annyiba kerül a fényképező cucc amii benne van, mint maga a repülő... :-P

Hja és mégvalami:
    "...Vagy lefotózom monitoron keresztül és visszadigizem..."
    A PrintScreen billentyűről nem hallottál még? :D
  • alert
    Légifotókat csináltunk már 3-4000 lábról és jók lettek. Igaz, hogy sokat kell vele utána szenvedni és macerás. Valószínűleg ez kiesik. A Datakart vezetőjével beszélgetek még a dologról, az ortofotóik felbontása (50cm) állítása szerint jobb, mint a műholdfelvételeiké (80-100cm) és csak 2000 Ft / km2 és ami jó, hogy nincs minimális mennyiség. Próbálok mintát szerezni tőle.
  • Papirzacsi
    Én kizárnám a jót repültöket is, mivel kicsit szellős lesz a kabin, hogy a fényképeket ne zavarja a plexi. De tény az ötlet úgy hülyeség ahogy van. Nem véletlenül a többmilliós precíziós berendezés, amivel a fotókat készítik.
  • Clidey
    Nohát amint látom, végül te is kilyukadtál ott ahol mi hosszú hónapokkal ezelőtt... :)
    A hivatalos légifotók aranyárban vannak, máshonnan meg nem lehet szerezni elfogadható minőségűt sajna. :( A saját magad által készített képeket meg szvsz felejtsd el, mert
    1. Túl azon, hogy max egy jót repültök, a készített képek gyakorlatilag használhatatlanok lesznek. Azért ide profi cucc kell, nem egy "mezei" digitgép...
    2. Ezeket a képeket 3-4000 méterről szokás készíteni (ideális időjárási körülmények - látás, felhőzet, stb. között), oda meg egy kis nyekedli kesszna nemsűrűn szokott felmászni... :)
  • alert
    Nos ez Google :) Vagy lefotózom monitoron keresztül és visszadigizem vagy valahogy fel kell oldanom a copyright-ot, mert utánajártam: itthon ilyen képeket (igaz sokkal jobb a felbontásuk), de min 50km2-nyit kell rendelni, 1 km2 18 USD + áfa. Tehát a legkisebb mennyiség 180.000 + áfa. Hát ezt kösz nem. Ortofotókon gondolkozom még, azok jóval olcsóbbak, de minőségük legtöbbször gagyesz. Ha valaki tud jobb módszert, az szóljon. Amin még gondolkozom, hogy esetleg haverral felülünk egy cessna-ra és légifotókat készítünk. A feltételek adottak csak ez is 25-50 rongy attól függően, hogy mennyit vagyunk a levegőben. Meg el kéne intézni az engedélyeket ferihegy felett stb. Macerás.
  • Lockheed
    Sok szerencsét!
  • Clidey
    Mint azt mondottam, én drukkolok neked...de honnan szedsz normális felbontású nemigaziholdképet?
  • exTrem
    de majd ugye mi is megkaphatjuk a kis kiegeszitodet koszike sok szerencset ez a kep eleg jo csak igy tovabb
  • alert
    Nekilódultam az említett fotótextúrás groundnak BP2004 sceneryhez. Rohadt egy pepecselős és időigényes munka, remélem nem Clidey-nak lesz igaza, hogy bedobom a törölközőt mindenesetre amíg bírom és ahogy van időm dolgozgatok rajta. Publikus egyelőre viszont nem lehet, mert a FlyTampa textúráit használtam fel, hogy lássam mit tudok kihozni egyáltalán. Valamit tennem kell velük vagy engedélyt kérni stb. Na mindegy kis ízelítő (kezdeti fázis :)

• exTrem
    Vki ! Mit tudtok az Ariane termekeirol ? Ami az oldalon fent van az tokeletes munkanak latszik. Sokkal jobb a grafikaja mint a pmdgnek es a pilotafulkei s qrva jol nez ki. A B737-600-as erdekelne amit ujonnan adtaki. Ha vki tudna infoval szolgalni akkor megkoszonnem. Nagyon
  • alert
    Önmagában nem érsz velük semmit. Ahhoz, hogy ha pl offline AI trafikként akarod őket megjeleníteni játék közben, le kell programoznod az útvonalukat. Tehát semmi értelme ha csak nem értesz hozzá. Ebben az esetben viszont használhatod a Project AI modelleket is, mivel az IVAO pack is nagyrészt abból áll, 1-2 kivétellel.
  • Goliath
    Jólvann na ezt jól elírtam.. noob vagyok.
    nem csűrni hanem csavarni :-)
    magyarul függőleges vezérsíkot vezérelni
  • Air
    Pedállal csűrni? Ki hallott már ilyet??
  • Goliath
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy létezik e az, hogy egyszerre 2 joyt használjak?
    Mert a csűrőknek beraknám a kormányom pedáljait. köszi
  • punkers
    Sziasztok!
    nem tudok regisztrálni az IVAO-ra. :(
    Nem tudjátok miért?
    Szeretném letölteni az IVAO AI repülőgép modell és festés csomagot de csak regisztrálás után megy.Valakis segitsen pleasee
  • Nyiri
    Tudom hogy milyen cucc. Neha mar kifeheritette a kezem :)
    En sem szomtam annyira higitani. Volt ugy hogy bugyborekolt maratas kozben olyan gyors volt. De gyors volt.

Az a gond hogy beszerezni itt pesten nemtom hol lehet. Otthon siman tudtam venni, pedig csak egy kisvaros.
  • Pitti
    Az oldat összetétele:
    200ml 20%-os sósav (HCl)
    30ml 30%-os hidrogénperoxid (H2O2)
    770ml víz (H2O) Ha kevesebb vizet teszünk hozzá, gyorsabb a maratás!

kevesebb vízzel gyorsabb lesz a maratás, de veszélyesebb :-)

• Pitti
    Amúgy veszélyes "cucc" gumikesztyű a minimum és a gőzöket sem ajánlatos belélegezni!! Többek között ezért sem lehet könnyen hozzájutni hidrogénperoxidhoz.
  • Pitti
    Hidrogénperoxid: fodrászati szőkítőanyag, fodrász ismerőstől :-) boltban nem nagyon lehet beszerezni
    Sósav: jó a háztartási sósav valami vegyiáru boltból
    amúgy a döglött gyorsmaratót meg lehet "tuningolni" egy kis sósavval, :-D
  • Nyiri
    Mondjatok mar egy jo marato cuccot. Most kurva jol sikerult a fotozas erre mivan? Elso nyak kimaratasa utan a boltban rohadt dragan vasarolt "gyorsmarato" telitodott es alig akarta kimarni a masik nyakot. Vagyis nem is marta ki.

Hallottam jo kevereket. Ismeritek? 1 resz Hidrogen/oxid, 3 resz sosav, 6 resz viz.
    Azt mondjak rohadt jo. Ezeket hol lehet venni?
  • exTrem

OKE AZERT KOSZI
  • chicco
    nem publikus kaptam bocs
  • exTrem
    de nem az active camot hanem az ariane B700-ast panellel mindennel azt honna toltotted le CHICCO ?
  • HASLZ
    avsim oldalrol,
    sokat kuzdottem mert a firefoxom nem engedte leszedni,
    kiprobaltam,de nekem nem jott be, egy kicsit lasubb is lett a gep, igy uninstallaltam
  • exTrem
    es honnan toltotted el ? koszike
  • alert
    Sehol. Max itt a fórumban ha visszaolvasol. Használata baromi egyszerű a numerikus billentyűkkel tudsz mozogni a virtual cockpitben, a view menüben pedig SPOT nézetben a gradual transition-t ki kell kapcsolni, ezután az egéren a görgőt lenyomva tudod tetszőlegesen forgatni a kamerát. Egyéb beállításokat és lehetőségeket pedig megnézheted az ActiveCam beállításaiban.
  • HASLZ
    jo reggelt!

hol tudok az active cam hasznalatarol magyarul olvasni?
    ma toltottem le, de nem akarok napokat azzal veszodni hogy tanulmanyozzam a hasznalatat!

Koccike

SLZ
  • chicco
    igen de csak a horizontos lcd
  • exTrem
    es a pilota fulke az mukszik hozza ?
  • chicco
    van 700 asom is csak ott sincs FMC mert tört a darab.valahogy munkára kell még bitórni
  • exTrem
    De a classic pilotafulkejeben nincs FMC es az nem NG-s
    nekem a 600-as kene :)
  • exTrem
    fent kijon egy ablak hogy az on biztonsaga erdekeben blabla bla oda katt es engedelyezd utana menni fog. vagy ha nem akkor ott lesz egy link alul egy ftps link oda katt es azzal tuti menni fog hali
  • HASLZ
    szasztok!

mert van az hogy nem tudok letolteni az avsim oldalrol????????
    Regisztraltam, megvan amit le szeretnek tolteni, es mikor a letoltesre klikkelek akkor feljon egy oldal par sec. mulva es ossze*-visszasagok vannak rajta.
    Nem jon le semmi

thx

SLZ
  • chicco
    én a classicot használom tőlük sztem jó
  • exTrem
    hi! mit tudtok az ARIANE Designs gepeirol.????? az oldalon a B737-600-rol vannak infok meg kepek de az qrva jo meg a pilotafulke .... allati vki infot plss :P:P letolteni vhonnan?? Eulen nincs fent
  • lilgame
    itt az msn címem [email protected] ugyanez az emilem is
  • lilgame
    Légyszives valaki ha ráérne egyszer 1 kicsit akkor írjon már nekem 1 warezoldalt amiről le lehet tölteni a fs2004 et
    légyszi!
    köszi
    csá