45215
  • alert
    Az ekkora. Lehet, hogy zoomoltam.
  • Lockheed
    Felesleges a Force szerintem... Kormánynál nagyon jó tud lenni, de szerintem Joynál felesleges... Csak azért kérdeztem, hogy mi köze a Trimmnek a forcehoz, mert nemláttam az összefüggést a 2 dolog között... Tudom mi az s Trimm és trimmelés. Több, mint 10 éve repülök. De nem a forceból érzi az ember, hanem a műhorizontot (HSI=Horizontal Situation Indicator) bámulva. Legalábbis én abban jobba nmegbízom...
  • ttukacs
    OK. Köszi. Látom olyan 30 eHUF körül van. Ennyit nem tudok áldozni, úgyhogy marad vmi force nélküli Joy. Akkor inkább Sitek? Logitechről milyen vélemények vannak?

Az az igazság, hogy én 50 - 50 % -ban harci és polgári repülök... a LockOn -nak is lelkes nyűvője vagyok, úgyhogy a Flight Joke az kilőve...

Szóval kell keresnem egy jó kis Joy-t.
  • ttukacs
    OK. Köszi. Látom olyan 30 eHUF körül van. Ennyit nem tudok áldozni, úgyhogy marad vmi force nélküli Joy. Akkor inkább Sitek? Logitechről milyen vélemények vannak?

Az az igazság, hogy én 50 - 50 % -ban harci és polgári repülök... a LockOn -nak is lelkes nyűvője vagyok, úgyhogy a Flight Joke az kilőve...

Szóval kell keresnem egy jó kis Joy-t.
  • Pitti
    CH Products a gyártó, de lehet, hogy olcsóbban kijön ha külföldről rendeled... mint a pilotshop.hu-n
  • Pitti
    CH Flightsim Yoke
  • ttukacs
    ok köszi. Körülnézek a honlapjukon. szóva CH szarv? és ez a nevük? Mármint CH? Vagy ez rövidítés?
  • Pitti
    Saitek Cyborg Evo Joystick USB pont 10k környékén van, szerintem ez nem rossz, volt már a kezemben, igaz nem sokat. De ezt szimes körökben dícsérték már páran
  • Pitti
    Saitek x52
    Nekem most ez van, de én inkább harci repülök :-) De egyértelműen a CH szarvat javasolnám, legalábbis ha én komolyabban venném a virtuális polgári repülést akkor azt vennék. Tény, hogy nem olcsó... Valamint a Saitek joyokat sokan dícsérik.
    A force-os joyokról viszont egyértelműen lebeszélnék mindenkit.
  • ttukacs
    És mit javasolsz? De nem szarvra gondolok, mert az gondolom nincs 10 rugó környékén...
  • Pitti
    Nos nekem van egy Logitech Force 3D joyom, kb 5-6 éve vettem, tök jól rázza a kezedet amíg a betonon gurulsz, illetve cessnával "bohóckodva" néha egész jól próbálja utánozni a csűrőlapokra ható erőt, de az egész úgy ahogy van egy nagy rakás kaka, pontatlan "káhás" és sosem tudod középen tartani. A centering force is gagyi, szóval úgy ahogy van bevágtam a szekrény aljára....
  • ttukacs
    Asszem meggyőztél... én sem vagyok a pénztárcám ellensége... azért szarvat valószínű nem veszek, mert az még drágább
  • Pitti
    Nem véletlen, hogy a professzionális kormányok nem készültek force-os kivitelben, mint pl a méregdrága nagyon profi ch termékek szarv és a pedál.
    Valamint valójában sem érzed egy NG gépen a kormányon igazából az erőket a computeres hidraulika rendszer miatt...
  • ttukacs
    Nem, de pont ezért is érdekel.
    Ha neked volt és azt mondod, hogy nem nyújt annyival többet, amennyivel drágább akkor valószínűleg én sem fogok azt venni...
    Szóval nem éri meg?
  • ttukacs
    azért az attól is függ, hogy mivel repkedsz...
    amúgy én B737-700 -al és 767-300 ER -el szoktam online repkedni és nyilván leginkább az FMS vezet nem én, de majd meglátom. Ha túl nagy az árkülönbség, akkor lehet hogy magmaradok a force nélküli verziónál. A felszállások és leszállások kedvéért valszeg nem fogok 3-szor annyi pénzt kifizetni...
  • Pitti
    Volt a kezedben már force-os joy?
  • ten155
    Szerintem emiatt ne vegyel force-os joyt. Ugysem fogod tudni ugy kitrimmelni, hogy tok vizszintesen repuljon, robot nelkul. Legalabbis nekem meg sosem sikerult. Meg hat ott van a szel is ugye. Az meg a robot eseten is meg tudja lokni a gepet.
  • ttukacs
    Hogyhogy mi köze van?
    Ha nem forcos a kormányod, nem érzed az erőket... ha nincs kitrimmelve a gép, akkor csak a botkormány ellentartásával tudod a gépet pályán tartani... a trimmelés arra való, hogy levegye az erőket a kormányról és ne kézzel kelljen ellentartanod...
    forceos kormánnyal sokkal könnyebb trimmelni, mert érzed az erőket. Ha a kormányon nem érzel semmit, akkor ki vagy trimmelve.
  • Lockheed
    Mi köze a forcenak a Trimmhez?
  • ttukacs
    Sziasztok!

Egy kérdés: most ment tönkre a Joy -om és azon tanakodom milyet vegyek... jelenleg a Logitech Force 3D áll nyerésre, mert jó lenne, ha forcos lenne a trimmelés miatt...
    Van valakinek más javaslata?

Köszi
  • chicco
    igen sajna az fs nagyon érzékeny ilyesmire
  • Lockheed
    Ehhhehhh...! Jaja! Csináljuk itt a biznicct nekik!
  • Papirzacsi
    Asszem ideje lenne részesedést kérni a joy gyártóktól, mert mostmár a joy eladások "tetemes" része ennek a topiknak köszönhető. :-D
  • Lockheed
    Helyes! Nem mindenki teheti meg ezt, de ahzzal sokkal könnyebb és a játékélmény is sokkal nagyobb...
  • Dires

Én is rögtön vettem egy joy 13-ért, amikor mondtátok, hogy anélkül nehéz, és igazatok volt. Nem bántam meg
  • Air
    Ilyenek nem mennek. Csak amik eddig is: FS Flihgt Keeper, AISmooth, ClockSync. De ezek korabban is voltak, amikor meg nem volt ez a jelenseg.
  • quack
    hat ha meg nem probaltad: minden futo alkalmazast ki kell kapcsolni, sajna ha van megy mondjuk egy ablakban egy böngésző, msn, meg egy letöltés akkor kész meghal pedig egyébként akadás nélkül megy
  • Air
    Chicco!
    Ezt nekem irtad??
    Ha igen, akkor azt tudom, mondani, hogy az XP-m eleg regen lett telepitve valoban, de OODefraggal szoktam toredezettsegmentesiteni, Access opcioval, max 2-3 hetente.
  • chicco
    lehet a vinyód tele van kissé sajna állandó gyors hozzáférés kell neki.Ha kijön az FSX csinálok neki 1 külön particiót próbából.A vinfosod is lehet őreg má
  • Nyiri
    A modellek mind sajat?
  • Nyiri
  • Air
    Ja, es lenne meg egy, es valoban egy kerdesem. :)
    VC-ben a razkodast csak Active Camera-val lehet szimulalni, vagy tudtok hozza valami mas (ingyenes) progit is?
  • Air
    Erdekes jelenseget produkal az fs. Magas - 30-50 koruli - fps eseten is olyan a kep mintha csak 13-14 fps lenne. Folyamatos a mozgas, de 1-1,5 mp-enkent ugrik egyet a kep. Mintha jonehany kepkocka kimaradna. Ugy ertem, hogy mintha szogdecselne a gep. Legalabb 5-10 metert elorebb kerul, vagyis a tereptargyak kerulnek annyival kozelebb.
    Hat ezt a leirast most sikerult jol elbonyolitani, de remelem ertitek, hogy mirol beszelek.
    Szoval az lenne a kerdesem, hogy talalkozott-e mar valaki hasonloval, es hogyan lehetne megszuntetni.
    Ja es eddig nem csinalt ilyet, vga drivert nem piszkaltam, scenerytol nem fugg mert mindenhol csinalja, szoval nem ertem.
  • Air
    Alert!
    A 18-ai 3. kepen miert olyan kicsi a cessna? De a tegnapi 2. kepen a terminal mellett is nagyon kicsinek tunik. Ez lehet a valos meret, vagy nekem rossz a szemmertekem?
  • Papirzacsi
    Én is billről kezdtem, szóval nagyon jól tudom, hogy milyen nehéz/könnyű. De ha kezdő, akkor joyról se fog neki menni. Akkor meg végképp, ha nincs is neki, ti meg itt minden kezdővel vetettek rögtön egy legalább 8ropiba kerülő joyt.:-D
    Mikor billenytűről is meg lehet tanulni nem több fáradtsággal.
    Persze hozzá kell tennem, ha a kezdő rögtön 747tel próbál repülni, akkor az soha nem is fogja rendesen megtanulni, vagy legalábbis többször anyni idő alatt, mint aki cessnával kezdi.
  • alert
    Ott a pont :)
  • Clidey
  • Clidey
    Az autó szokott kanyarodni...a repülő fordul.
  • Lockheed
    Csináld-csináld-csináld! Naggyooon jóóók!
  • alert
    Első képek 2A-ról: