45215
  • alert
    DLH, BAW, KLM, AFL

De figyelni kell, mert néha légitársaságon belül is változik. Pl a Lufthansa DLH, de a Lufthansa Cargo gépek már GEC. Malev az MAH de a Malev Express (mostani CRJ gépek) az MEH.
  • Nyiri
    Lufthansa: DLH
    British: BAW
    KLM: KLM
    Aeroflot: AFL

http://www.iata.org/membership/airlines/airlinemembership.htm
  • ttukacs
    Bocs, én kérdeztem rosszul... a rövidítésükre lennék kíváncsi

Azt tudom, hogy a British Airways: BAW, de a többiről fogalmam sincs... gondolom a KLM, az KLM
  • Nyiri
    Lufthansa, Speedbird, KLM, Aeroflot
    ha joltom.
  • ttukacs
    Nem tudja valaki, hogy az alábbi légitársaságoknak mi a hívójele?

Lufthansa, British Airways, KLM, AEROFLOT

Köszi
  • alert
    Hát nem éppen :D utána kell még egy csomó kisebb létesítmény modellje.. és a vonalak a betonra... + a lámpák és utána még az összes fény is (egyenként). És még ki tudja mit hagyok ki, rontok el.
  • ttukacs
    ok, megvan... tényleg van olyan server, ami nem kér semmit.., köszi
  • ttukacs
    hoppá... nekem sajna kér
  • ttukacs
    és nem találok semmi utalást arra, hogy mi mennyibe kerül és hogy lehet hozzáféréshez jutni
  • Nyiri
    Nekem nem kert
  • ttukacs
    Köszi, ezt megtaláltam, csak hogyan kaphatok hozzáférést? Mert kéri a user ID -t és a passwordot
  • Nyiri
    http://www.protu-154.com/files_e.html
  • ttukacs
    Hello

Az lenne a kérdésem, hogy tud valaki valamit a Projekt Tu -154 -ről?
    Megvan a honlapjuk www.protu-154.com csak éppen nem tudom, hogy hogy lehet hozzáférést kapni a letöltésekhez.

Köszi
  • HASLZ
    szasztok!

Az szeretnem megtudni hogy milyen modon lehet a repulesemet rogziteni!
    Videot szeretnek csinalni a repuleseimrol, de sajn nem jottem ra hogyan kell csinalni!

koszike a segitseget

SLZ
  • Falconer
    Engem meg ami eddig a legeslegjobban megfogott, az az F22 Air Dominance Fighter volt a Digigtal Image Design fejlesztésében 1997böl. Ha annak lenne valami jó utódja...
  • exTrem
    Alert! Ha meg vannak a terminalok akkor tulajdonkeppen mar kesz is vagy ? Vag utana meg mit fogsz rajta szepitgetni? Sok sikert meg1szer
  • Pitti
    ruddert meg a golyóhoz trimmelik :-D
  • Pitti
    pitch trimmet a varióhoz trimmelik, de pl a roll trimm ADI-hoz megy, igaz jeteken a szárnyakban lévő uzemenyag kiegyenlítésével csinálják a trimm roll-t :-D
  • Pitti
  • Lockheed
    Érzésem szerint akkoriban (sőt még később is...) még a harci repszimek is arról szóltak, hogy a háromszögekkel kellett megvédeni a köröket, a gaz támadó kockákra kilőtt vonalakkal...
  • Pitti
    Az első komolyabb szimulátor ami megfogott az MSFS 5.1 valamikor 95-ben, csak nem volt olyan gépem amin jól futott volna (486SX)
    De az MSFS 1.0-át 1982 novemberében adták ki... idestova 24 éve!!!!
  • Pitti
    Clidey, és Papírzacsi:
    Én 94-95 óta repszimezek immár 11-12 éve
    Pl f29 retaliator
    Lehet mosolyogni rajta, de abban az időben az akkori technikán szimulátornak hívták...:-)
  • alert

• katonad
    köszi a választ. a proci hűtést azért hoztam fel, mert amikor a proci hűtés rossz volt, akkor a forróság a karira IS átterjedt és voltak hasonló problémák, hogy kikapcsolt stb... 40k-t tudok max rászánni a karira, ugyhogy megyek válogatni :) köszi a segitséget
  • alert
    A proci hűtésnek tudtommal semmi köze a kari hűtéséhez :) De valószínűleg rossz a kari ha már volt hasonló gond vele. Új vga.. nos attól függ mennyi pénzed van. Új nVidiát nem ajánlok, mert próbálgattam őket FS-el és viszonylag nem jók. Kivétel a 7800GT 256 memóriával (75k bruttó). Ez piszok jó de rohadt drága. Radeon-ból X850 esetleg X800 mindenképpen 256 megás. Ez fontos FS-nél. 9800-at és alatta ne vegyél szerintem, sok a gond vele :) és ma már elavult tech. Az újabbak jobban meghajtják az FS-t. Ha nincs sok pénzed akkor X600Pro 256 megás (19k bruttó) vagy X700Pro (25-30k bruttó). Ha sok pénzed van és Radeon párti akkor X1600Pro (30k bruttó). Van azt hiszem X1800 is, de az nem kapható még itthon. Ha jól tudom. És ha ilyen árakkal akarod megúszni, akkor www.m-trader.hu. Itt a legolcsóbbak a VGA-k. 7800GT-t máshol még nem láttam 100k alatt :)
  • Lockheed
    Nekem volt, de nemszerettem... Nemtudom mi alapján Trimmelnek, gondolom a vario alapján. De ha sokat repüsz egy bizonyos típussal akkor szerintem nemnagyon kell nézned semmit a HUD -on kívül, hogy hozzávetőlegesen nullásra (0 vario) Trimmeld a gépet... Hangsúlyozom, hogy a tapasztalataim leginkább (85%) a harci repülőszimekből vannak...
  • katonad
    már volt a karival olyan gond, hogy a proci rossz hűtése miatt jópárszor felforrósodott, de a proci hűtés már jó. tehát lehet, hogy akkoriban kárt okozott benne a gyakori forrosódás? hmm... tervezem már egy ideje új kari vásárlását, de ötletem sincs hogy milyet. ha valakinek van olyan karija, ami nagyon bevált, akkor légyszi ird le mien fajta... nézegettem a faq-ban a teszteket is, ha jól látom, akkor egyy 9800-as radeon már nagyon jónak számít, vagy jobb a GeForce? az is előnyös ha nem kéne bankot rabolni hogy meg tudjam venni a gép amugy 3GHz és 1 giga ram, ha ez számit valamit a videkari választáshoz..
  • Clidey
    Nos, ez akkor megmagyarázza miért nem érted azt amit nemértesz... :D
    Nekem ugyan sosem volt forszos dzsojom, így e témához nem tudok érdemben hozászólni, ám biztosíthatlak, a való életben nem műhorizont alapján trimmelnek! ;)
  • quack
    ha jól tudom ez akkor szokot kijönni ha rohadtul terhelve van a kari, vagy vmi köze van hozzá ^^
    szal vagy a hűtés, vagy ne húzd, vagy hibás a kari
  • Lockheed
    Tíz éves korom óta (1994) van számítógépem, és azóta játszom szimulátorokkal...

Fs -el csak a 98 óta, de engem inkább a harci szimek érdekelnek.

F-15 Strike Eagle III (1992)
    B-17 Flying Fortress (1992)
    Dogfight: 80 Years of Aerial Warfare (1993)
    Apache Longbow (1995)
    Hind (1996)
    F/A-18 Korea (1997)
    JSF (1997)
    EF-2000 (1997)
    Team Apache (1998)
    Falcon 4.0 (1998)
    Jane's F-15 (1998)
    Jane's USAF (1999)
    Jane's F/A-18 (1999)
    F/A-18 Superhornet (1999)
    IL-2 Sturmovik (2000)
    Typhoon (2001)
    IL-2 Forgotten Battles (2002)
    Flanker 1-2
    Lock-On Modern Air Combat (2003)

"horizont alapján trimmelés"

Figyelem a műhorizontot és a variométert miközben trimmelek, és amikor megközelítőleg 0 a variométer által mutatott érték, akkor már majdnem vízszintesen repülök... De ezzel BIZTOS, hogy újat nem mondok én csak azt mondtam, hogy nemhiszem hogy a Forceos joy alapján kellene Trimmelni...
  • Papirzacsi
    Na most ezt olvasva, 10 éve max a vécéülőkén repkedhetsz. De szívesen olvasnám ezt a horizont alapján trimmelés dolgot, mert lehet felfedeztél vmit, ami 100 éve senkinek se tünt fel a repülésben.
  • Clidey
    És min repülsz több mint 10 éve, meg szabad kérdezni?
  • eyecandy
    Sziasztok FSNav kérdés. Simudesign ORLY-n kezdek kapunál. Fsnavval tervezném az utat, de teljesen más számozású kifutópályákat mutat, mint ami van. Lehet FSnavnál AFCAD-ot frissíteni???
  • alert
    Nincs tuningolva hardveresen vagy szoftveresen a VGA-d? A VPU Recovery elvileg csak akkor kapcsol be ha a kártya túlmelegszik vagy valami olyan fizikai hiba történik, ami tönkretenné a kártyát ezért leállítja azt. De talán van valaki okosabb...
  • katonad
    Sziasztok!
    nah, belefáradtam.. újratettem a windows-t, nagyon sokszor ujratettem az ATI-t is, de folyton az alább látható üzenetet kapom, ilyenkor kilép a flight is.... brr.... nah lehet nem itt kéne megkérdeznem hogy mi lehet ez, de talán vki tud segiteni, előre is köszi
  • Lockheed
    Jól néz ki éjszaka Budapest... :)

• allyouneedisme
    HEló!azt nem tudjátok hogy mitől lehet,hogy bármit csinálok,az FS(és a winfos is) és kijön egy kék képernyő(kékhalál powaa)meg elég hülye hangokat hallat a gép.Van megoldás,vagy a hiba a készülékemben van?
  • ttukacs
    Szerencsére a force nélküli még olcsóbb is... mondjuk az biztos, hogy visszaadja a valóságban fellépő erőket, ahhoz a proginak is és a joynak nagyon pengének kell lennie. Meggyőztetek, maradok a force nélkülinél
  • alert
    Minden saját. De nézegetem erősen a Kozma féle sceneryt és rengeteg képet, hogy hasonlítson is :)
  • alert
    Nekem hasonló akkor volt, amikor nem tudom mitől de az antivírus elkezdett "gyorsabban dolgozni". Hogy mit azt nem tudom. De volt már ilyen NOD32-vel és Nortonnal is. Kikapcsoltam teljesen és rendbejött a gép. Másik hasonló eset akkor volt, amikor egy fránya keylogger futott a háttérben. Már majdnem formatáltam amikor észrevettem, mert a taskbar-ban sem jelent meg.