7005
Athlon 64
-
#810 Mennie kell -
netrunner #809 Köszi, én is remélem, talán már holnap ki is fog derülni.
De lehet hogy Samsung helyett Kingmaxot fogok venni. :-)
A memóriával kapcsolatban nem egészen erre gondoltam. Azthiszem én is olvastam már valahol, hogy a 754-es AMD csak egycsatornás, arra gondoltam, hogy két 256/400-as memória vajon fog e 400-on ketyegni? Vagy csak 333-on fog? Az előbb is valami hasonló kérdés volt. -
#808 Hm...
Asszem ilyen proci nincs -
Anee #807 VNF3-mal és Samsung ram kombinációkkal már voltak bajok de kívánom hogy neked menjen rendesen....
Megkellene nézni a kompatibilitási listát de sajnos Chaintechék nem közlik a laphoz:(
A lap amúgy egycsatornás memvezérlővel rendelkezik ha a csatornával kapcsolatban ezt kérdezted.:) -
netrunner #806 Azthiszem azzal kapcsolatban, a #789-es üzenettől kezdődően. -
#805 sehol?
akkor még várok!
-
#804 Hol lehet kapni 939-es 3200+ -os procit,ami egy árban van a 754-sel? -
#803 Pontosan milyen kérdéssor?A csatorna kezeléssel kapcsolatban? -
netrunner #802 Bocs az elírásokért... új billentyűzetem van :-) -
netrunner #801 VNF3-250-et :-) Az ZNF3 egy kicsit dráága volt. A VNF3 csak 17+áfa.
De kössz a tanácsot, akkor majd egyből repül fel rá az új bios.
Egyébként mi volt ez a kérdéssor a memóriákkal kapcsolatban?
Most olvastam valami hasonló cikket a tomshardweren memóriatesztetről. Pontosan nem értettem, de azt láttam hogy az amd 64-ekkel nem olyan tiszta ügy ez a memória dolog (meghogy hány oldalas a mem, meg hogy hány darabot raksz bele), ezt el tudná valaki röviden magyarázni?
Én két Samsunk 256/400-as memóriát akarok belevenni... van esély rá hogy azok normálisan működjenek (a fenti alaplapban)? Van ezzel valakinek valamilyen tapazstalata? -
Anee #800 Ha VNF3-250-et vettél arra azt mondom hogy megérte..ha ZNF3-mat akkor meg................................nem jól döntöttél hogy finoman fogalmazzak:)
Akármilyet is vettél egyből tedd fel rá a 3.0-ás BIOSt az már emberivé tette amind2 lapot.
Gyári hűtővel megnézed mit bír ha nem jó veszel rá később valami komolyabbat -
netrunner #799 Én Chaintech alaplapot rendeltem, az nagyon gáz? :-)
Egyébként gyári hűtés lesz rá mert sulinetben veszem. De ha az is ilyen jó akkor megnyugodtam. :-) -
Anee #798 megy 3 modullal pengén...de lehet csak 333-nak ismeri fel...DFI 400-asnak ismeri fel a 3 modul 400-ast...
MSI meg király lap, plussz könyebben beszerezhető mint a DFI
Epox az áráért drága.....és nem ér annyit -
#797 epox 9nda3+ talán -
Marcus_ #796 Még 1 dolog milyen RAM-okkal fut ez megbizhatóan?
Köszi -
Marcus_ #795 Ja vettem rá klassz hütöt.
Az az igazság h MAX3 -as alaplapom nem kezeli jól a memóriákat főleg a 3-at ezért cserélem ki NF3-asra..
MSI-t igérték ezek a bénák ,de félek egy kicsit h megy e a 3 modullal
-
Anee #794 ATi kártya+nV chip= ATi kártya+VIA/Intel chip
nV kártya+NF3/4>nV kártya+VIA/Intel...
tehát ATi kártyával ugyanazt hozza mint a többi, csak a sajátra optimalizáltak piccit:)
AMD gyári hűtő ha maxxon megy akkor hangos...sőt zavaró...De még 2600MHz-en /ennyit tud ugyanis gyári hűtővel a gépem csak még nem frissítettem az aláírásomat/ sem pörög fel nyitott házzal maxxra soha...
2520-on úgy megy hogy 3000 fölé SOHA nem megy a fordulat..így értelemszerűen most ennyin használom inkább:)
Tehát lehet tuningolni gyári hűtővel is ,de ha nem dobozos procit veenél mondjuk akkor vegyél rá egy nagyobb hűtőt a +MHz-ek miatt:D -
netrunner #793 Köszi
És az ATI kártyáddal rendesen működik az nvidia chip? Csak azért kérdem mert nekem is az lesz mellé.
És az AMD gyári hűtő nagyon hangos? Azzal húztál a procin 500mhz-t? (ha jól látom :-) ) -
Marcus_ #792 Köszi szépen sokat segitettél:) -
Anee #791 kiegészítem magam a chaintech znf3-250 is megy 3 modulal 400MHz-en úgy hogy megy mellette a cnq is...az új biosszal..
Jah minden lapnál csak 2 oldalas rammal megy 3 modullal 400Mhz-en -
Anee #790 mindegyik lap megy 3 modullal a kérdés csak az hogy melyik tud 3 modullal IS 400MHz-en indulni....
DFI:Igen
MSI: Talán 3 modulnál már 333MHz a maxx alapórajelen
ZNF3: 400MHz megy 3 modullal is
Giga K8NS: nincs tapasztalat de legszarabb esetben is 333MHz
MSI-vel és DFI-vel megy 3 modullal a cnq is ez tutter -
Marcus_ #789 Csao!
Melyik Nf3 250 Gb os alaplap müxik 3 db 512/400 rammal tökélatesen
v 3 db 512/333-al?
Van vkinek biztos tapasztalata??
DFI LP UT 250 Gb állitólag megy 3 400 -al ,de érdekelne pl az MSI K8 NEO Platinum ill. Gigabite KN8NS Pro és a Chaintech ZNF3 -250 Zenith h megy 3 al???
Van valakinek mérvadó tapasztalata??
Köszi! -
Anee #788 jól tuningolható és gyorsabb mint a kt800 pro....kb semmisem szól ellene...Szóval érdemes rá beruházni:) -
netrunner #787 Üdv, van valakinek már tapasztalata az nForce3 250-chippel?
Anee, ha jól látom neked valami olyasmi van, érdemes beruházni rá? -
#786 nForce 4 a prohw-n -
#785 nem nekem a tejesítményt az jelenti amit látok. -
Anee #784 Hát akkor valamit nagyon elb@sztál mert kb minden tesztben leveri a Sempron a Celeron D-ket...ajánlom a HWSW cikket elolvasásra.
Ez a hulladék sempron meg érdekes annak fejében hogy te egy ATHLON XP-t kapsz más néven csak olcsóbban...úgy látszik valakinek a név jelenti a teljesítményt... -
#783 a 2,4-es sempron után az új D-s 2,4-es cerka megváltás volt pedig az is max word-höz jó :) -
#782 Tesztelted?Ennyire fos,Mondjuk az ár is gyér -
#781 :-) -
#780 hulladék a sempron nagyon 2,2-es 2,4-es és 2,6-os legalábbis az azokat voltak most bent a boltban. -
Anee #779 még újabb gyártási teknológia sincs csak egy névváltás...jah és Tbred sincs hanem Thorton van:) -
#778 Kicsit off-olok...
A sempronokról mi a véleményed?
Tulajdonképpen a T.bredek specifikációja újabb gyártás technológiával nem?Tehát kb. ua.-t a teljesítményt hozzák. -
#777 Az 1.5-ös nekem is több infot ad.Közben rájöttem hogy az everest-be a DC vagy SC azt jelenti,hogy támogatja e vagy nem a proci..
Tehát lehet DC-be rakni de a proci nem tudja így XP-knél a legmagasabb amit alap 400mhz-es beállításnal adott az.
És igazam volt a 3800 A64 támogatja a DC-t azt ÍRJÁK hogy a 939-esek támogatják csak a L2 ben térnek el egymástól -
Anee #776 Nekem azok az Everest eredményeim:) De az újat feltéve kicsit lassítva 3-4-4-8-2Tbe ad 3700/1300-at...jah és 50.2ns-ot késleltetésnek:)
ÉS felismeri hogy PC4000:) -
#775 Egyébként az everest-el kapcsolatba konkrét erdményre írod vagy arra ami előre meg van adva példának az everest-be mert szerintem az nem jó.
Az én rendszerem 2500@3200 barton SC-ben fika eredményt hoz viszont DC-ben 28xx-et.
Most hogy kicsit emeltem az fsb-t(220) közel 3300-at csinál de az everest szerint SC-ben 2790 és ez sehogy se jó.
Te SC-be vagy DC-be használod?
A lista élén egy A64 3800 van DC-be....
Na szal nem igazán értem ezeket az eredményeket.
Olyan mintha "parasztvakítás" lenne ez az ámítástechnikán belül. -
#774 Köszi a választ.
V.hol olvastam,h lesz variálva is.(mármint,h DC +512 L2 a sima A64-be)
valószínű egyébként,h az FX-ek gyártása során a "selejtes" procikból csinálnak(nának) ilyet..
Megvárom az nForce4 teszteket
thx -
Anee #773 Nos csak Everestben jelent valamit a Dual chanel A64-ekben....kb 1-2% maxximum az előnye a DC-nak a SC-lal szemben...Minden S939-es és S940-es proci dc támogatással bír míg a S754-esek Single c. használnak.
Single Chanel 500MHz 2.5-3-4-6-1T Everest: 4000/1650 1 modullal..2 modullal ugyebár több....
512Kbyte vs 1MB L2 hasonló...alig érezhető a különbség míg S754-es prociknál az 512Kbyte L2-vel rendelkező procik sokkal joban húzhatók.
Úgyhogy szerintem 3000/3200+ -nak van értelme...azt hogy melyik platfomot választod azt már csak majd a rászánható keret dönti el../S754 vs S939/ -
#772 MSI nForce4 lap
Kicsit azé késnek a konkurens PCI-e K8 chipsetek.Eddig csak a VIA lépett -
#771 a kétcsatornás memória vezérlőt hol használja ki a proci?
az athlon xp-be nem volt csak egy csatornás viszont az nForce2 chipset két csatornás volt??!!
és ha tesztelték a P4-ekkel együtt szinte ua. jó eredményeket produkált
az athlon 64 ek közül is csak az FX-ek és ha jól tudom a 3800,3500 tud két csatornát az utóbbi kettő csak 512 L2 -vel rendelkezik.
Végül is 1Mb L2 single chanel mem. vs. 512 L2 dual chanel (ha most nem nézzük az Fx-eket) -al szemben melyik a jobb választás?
Mi a tapasztalat? Mert ha tuningolom a rendszert egy egycsatornás procinál és mondjuk egy 500mhz-es memóriát használok akkor az everest szerint nő a memória sávszélesség is és túllépi a fizikailag támogatott 3,2gb/s sebességet....
?????