7005
Athlon 64
  • Anee
    Hát a cg steppinges procik 2400MHz-et viszik...a java viszi a 2500-at csak G@abo ragaszkodik a biztos értékhez így inkább azt mondom én is, ne csalódjon senki:)
    Jah ezek a 3000+-ra és a newcastle magos 3200+ okra igazak..
  • Shep
    azt láttam, de azt nem tudom a számokból, hogy csak te voltál szerencsés, vagy még többet is ki lehet belőlük hozni ha olyan darbot fogsz ki stb.
  • Anee
    Te mint szemekkel rendelkező lény megnézed a "tuningban már régi" aláírásomat
    Gyári venti folyamatos maxx fordulat: 2650MHz
    Gyári venti hőfokszabályozással: 2550MHz

kisgabo: www.multimediatower.ini.hu
  • kisgabo
    hol lehet gigabájtot kapnyi?
  • Shep
    te mint 64bites amd tulaj milyen tapasztalatokkal rendelkezel húzásügyben?
  • Anee
    A Gigabyte K8NS PRO 26+fa ez NF3-250es van rajta firewire és raid stb....
    A chipset ára szokta általában meghatározni a lapok árát -ill hogy hányrétegű nyák kell neki...s ebben nVidia nem szokott feljebb menni....mint ahogy VIA sem
    VIA KT890 csak be lett jelentve ill pár kéépet láttam még egy ráépülő ABIT deszkárol de teszt az még nincs
  • Shep
    via-st hol láttál, ára stb?
  • ZaJanga
    Most már csak az nForce4-re kell várni és a tesztekre mert a via meggyütt...
  • Shep
    néztem vmi külföldi listát és azon találtam gigabyte nf3-as lapot 127 dollár az ugye olyan 25e körül van ami egész türhető ha ennyi lenne a pcie-es nf4 akkor az jó is lenne, te is így tudod az árát?
  • Anee
    NF4 ára szerintem nem lesz több mint a mostani NF3-250-es lapoké de maxx anny lehet szerintem mint a znf3-250...
    A64 2800+ gyorsabb az alkalmazások javarészében ráadásul több benne a tartalék is
  • Shep
    AMD64 2800+ vagy XP 3200+ a gyorsabb?/jelenlegi progikkal jelenlegi xp-vel/
  • Shep
    nf4 ára mennyi lesz, közelítőleg?
  • Anee
    NF4 és KT890/890 PRO 1-2 hónapon belül megjelenik az már kezeli a PCI-E kártyákat...nem is egyet hanem egyből 2 vga-t is/nf4 890p/
  • [Jakuza]
    Ez szep meg jo, de en ugy erzem amig nincsen PCI-E csatlakozo a 939es lapokon nem eri meg oket megvenni.
    Pedig megakartak ajandekozni egy Asus A8V-vel.
    De ugy erzem meg kell varni az ujabbakat, ugyis jonnek ki egy honapon belul az Atitol az X700-as szerias VGA-k, amik allitolag eleg olcsok lesznek. Tehat i waiting for the new motherboards.
  • Anee
    Hát ez azért így NEM igaz:)
    A két chip egy és ugyanaz csak az Ultra az a S939-es procikat szolgálja ki míg a 250/Gb a S754-eseket....mindkettőnek 1000MHz-es a HyperTransporja hiába írta FleSs a cikkében a 800-at nem igaz most nekem vígan megy 1010MHz-en:)
  • Narancs
    pl az 1iknek 2Ghzes a HT -je, a másiknak meg 1.6Ghz -es...
  • ZaJanga
    Most mi a különbség az nForce3 ultra és az nForce3 250gb között?

?????????????????????
  • Anee
    Akkor marad a képzeletbeli csúcson számomra továbbra is a MSI
  • kisgabo
    a dfi lapján állitolag nem megy a c@q ha tuningolsz.
  • Gerry
    ogtam=fogtam
    akor=akkor

Hát igen át kéne olvasni, amit ír az ember, de annyira rááll a kezem arra, hogyha leírtam valamit, akkor lehet nyomni a mehet gombot...
  • Gerry
    Igaza van Anee kollégának, minden gyártónak vannak gyengébb és erősebb szériái, ki kell fogni a jó lapot! Hiába mondom neked, hogy az Abit KV8-MAX3 jó, mert lehet, hogy én éppen egy jót ogam ki, a többi meg vacak, vagy az is lehet, hogy a többi is jó, csak te éppen egy rossz darabot fogsz ki, és akor onnantól te szídod mint a bokrot. Érdemes olvasgatni a neten a teszteket, és amelyiket a legtöbben dícsérik, az valószínűleg többnyire jó is!
  • Narancs
    Abszolúte igazad van!
  • Anee
    Vannak a gyártóknak hullámvölgyei...
    Abitnál ott a NF7 korai szériái Asusnál ott a korai szériás K8V -minden második eldurrant:D-.......
    Mihez kellene a lap amúgy?
  • Kockásfülűnyúl
    Gerry akkor most melyikek a jó gyártók, mert amikor én vettem az abit nf7-s-es lapomat egy éve mindenki szidta az abitot?
    Igaz a rev 1.2-es lapokkal volt gond de a rev 2 -esek már jók. Sőt..
  • Gerry
    Még nem adták ki a végleges XP 64bit Editiont, de azzal lesz majd az igazi, bár már a mezei XP SP1 alatt is jobban muzsikál az Athlon64 sok esetben, mint a P4 Prescott.
  • Mr Manson
    hm... sp1
    nem kell alá valami 64bites op rendszer , hogy tuti legyen?
  • Gerry
    CnQ= AMD Cool 'n' Quiet technológia, aminek az a lényege, hogy a processzor kihasználtságához mérten szabályozza a feszültséget és az órajelet.
    Ezáltal ha csak webböngészés vagy hasonló dolog mey, akkor leveszi a sebességet és a feszültséget minmumra, így a prociventillátor gyakorlatileg nm is kell, hogy forogjon, mert alig melegszik a proci, nekem pl volt hogy 29 fokra is lehült amikor csak winamp ment. Aztán ha prociigényesebb alkalmazást indítasz azonnal rákapcsol, úgy, hogy észre sem veszed. A sebességet minimumról maximumra vagy fordítva 1mp alatt 30x képes változtatni a proci, így az átállást észre sem veszed, ha csak nem vagy képes érzékelni az 1/30-ad másodperc-et!
  • Kockásfülűnyúl
    Akkor ezt a lapot nem erőltetem bocs csak a chipet néztem:)
  • Kockásfülűnyúl
    Ennyire nem másztam bele a témába én lemaradtam az nforce2-es lapoknál akkor még jó volt ezért gondoltam.
    Mindenesetre az nforce3-as chiphset szerintem jobb mint a via k8t800-as.
  • Anee
    VNF3-250-et ha akrsz akkor olvasd át a prohardver fórumot róla...elmegy a kedved tőle:)
    A DFI ről nincs tapasztalat de 26 bruttóért szerintem MINDENKÉPP jobb választás
  • Anee
    1: gyári
    2: winxp sp1
    3: ha nem terheled a procit /0-35% kb/ akkor felére veszi az órajelet ezzel csökkentve a fogyasztást+hőtermelést==>csökkentve a venti fordulatszámát/alaplap/
    Tehát csendesebb lesz a gép és érezhetően nem lesz lassabb...de ha játszol akkor egyből felmegy a rendes értékre
  • Kockásfülűnyúl
    A lapot el tudod adni olyan 10 körül a prociért meg kérhetsz olyan 12-t.
    Ja a lap amit mondtam: Chaintech VNF3-250
  • Gerry
    Cahintech, így írják... És nem nagyon dícsérik az Athlon64-es lapjaikat. Nekem Athlon XP alá volt egy 7NJS Ultra Zenith-em, az tökéletesen operált, de az A64-es lapjaikat nem ismerem, csak hallottam, hogy nem a legjobbak.
  • Anee
    az eslő mostmár igen a második valakinek igen valakinek nem.....asus minőség:)

• Mr Manson
    Mennyit lehet kérni érte szerintetetek?

Pár gyors kérés:
    1. Procihütő?
    2. Op.rendszer?
    3. Mi is ez a CnQ pontosan?
  • Gerry
    Abit KV8-MAX3 is tudja, és az Asus K8V is tudja 2 modullal a CnQ-t. Mindkettő VIA K8T800.
  • Kockásfülűnyúl
    Szerintem nézd meg a prohardvert mert most tesztelték a 64-es lapokat. Én inkább nforce 3 250-es lapot ajánlok.
    A depon láttam egy chainteket(remélem jól írom)25-ért szerintem megéri.
  • Gerry
    Nekem simán megy. Mondom mit csináltam:
    -BIOS Frissítés/CnQ engedélyezés BIOS alatt
    -Power Management minimal-ra állítása
    -AMD CPU driver telepítése

Ez volt a sorrend, és nekem azóta is fullosan jól megy minden, és megy a CnQ is rendesen.
  • Mr Manson
    Mostani gép XP2800 beállításaival megy.
    Csak nem tudom mennyiért lehetne elpaszolni!

MSI KT4 Ultra + AthlonXP2500(Barton)+Spire Wisperock IV.
  • Anee
    Mégjobb:D
    Őszintén még nem sok ember próbálta 3 modullal hogy megy-e a cnq, ellenben BIZTOS hogyha 3 modul van akkor a maxx amit kezel az a 333MHz.Szóval vagy megválsz tőle és veszel 2 512-est amit hajthatsz 400+-on vagy maradsz és ezt hajtod 166+ on..a + a tuning:)