7005
Athlon 64
  • Mr Manson
    2x256 + 512
  • Anee
    ezt én nagyon jól tudom:)
    Mr Manson:Semmi baj nincs ha csak az van hajtod asszinkronban, de ha tudsz akkor esetleg cserélj...Ha meg nem akarsz tuningolni, akkor meg még lehet hogy mind1....ellenben ha az 2 modul /2x512/ akkor kevés lap fogja szeretni a Cool'n'quite-t, ugyanis a javarésze csak 1 modulllal műxik....de pl A K8N NEO-m az tudja 2 modullal is
  • Mr Manson
    A gáz még az hogy 1GB DDR333 ramom van, gondolom DDR400csere kéne
  • ent
    Mr Manson gondolom a pénz miatt írt 754es procit, Narancs meg 939es alaplapot tukmál rá. Ezért írtam narancsnak!
  • Anee
    Már van Socket 939-es 3000 és 3200+ szóval lassan elérhető áron lesznek S939-es cuccok:)
    Mr Manson: ha nem tuningolsz akkor vedd meg csak azt a lapot
  • ent
    Csakhogy, az a proci 939-es lapba, hát nemtom!?!?
  • CoolStuff
    Nekem sincs zsém!:DDD
    Kölcsőn kérek majd!:P
  • Narancs
    csak időközbe elköltöttem a rávalót...:(
    Szóval a kis fémkazettában őrzött ultra-extra-dugi dellához kell majd nyúlni...
  • CoolStuff
    oké
  • Narancs
    Nem, azt mondtam neki hogy csütörtöktől oszt.kirándulok, aztán csak ma esett le, hogy az jövő héten lesz...:D
    No mind1, azt mondta hív ha megvan a táp meg a blokk is, aztán már megyünk is értük!
  • CoolStuff
    Akkor marad a jelenlegim még!:D
    Zalmanos csóka hívott már?
  • Narancs
    Még fejlesztik...:)
    Asszem nForce4 ütős lesz, és ATI (!) is készíti már az A64 -es PCI-eXpresszes chipsetet...
    Jeleneleg nForce3 250GB ill Via K8T800 PRO chipsetes lapok a legjobbak (úgy tudom).

• CoolStuff
    Mi a lehető legjobb A64 konfig alaplappal?
  • CoolStuff
    Meg drágább is!:D
  • Narancs
    K8T-Neo2 jobb lenne...
  • CoolStuff
    Simán!:P
  • ent
    Vissza a problémámhoz...: nem az amd driver csere volt a bibi, hanem az energiellátás minimumra való levétele!!!!
    Gerry, neked nem volt ilyen problémád?
    Ha nem, akkor nekem miért???? Vagy nem mondtál el mindent?
  • ent
    Ha péz nem számít?!
  • Mr Manson
    Gondolkodom egy cserén:

AMD 2500+ Barton
    MSI KT4 Ulta alaplap

vs

Athlon64 3000 Box Socket754
    K8T Neo-FSR

Megéri beleölni a pénzt?
  • ent
    Visszatettem az eredeti amd drivert, megszünt a probléma, viszont egy sárga felkiáltó jelett tett az eszközkezelőben a processzor elé. Mindenki tudja, hogy ez rossz omen!
    Mit csináljak?
  • ent
    Segítsetek!
    Mióta tuningoltam egy kicsit!
    A biosom rendben kiírja, hogy 200mhz-en 12 szeres szorzóra van állítva a procim, auto voltage, meg a többi is auto, kivéve a ht: 1000.
    Viszont elindul az xt, persze csiga módon, és a cpuz 5szörös szoró mellett 200mhz-et ír ki 1,110 volt mellett. Újraindulás, kikapcs nem segít. Egyébként úgy kezdődött, hogy a tuningolások után visszatettem eredeti beállításra, eltelt pár hét, gondoltam egyet és vissza akartam tenni 12 szorzóról 10*250mhz-re! A bios mengint csak okés, de az xp elindulásával 5*200mhz et írt! Tehát visszaraktam auto*200mhz-re, így minden rendben volt pár hétig! Ma én is ki akartam próbálni gerry sugallatára az amd driver frissítést, a probléma megint ua..., de a biosban lévő beállítások okésak!
    Mi az ördög...?
  • Gerry
    Amint lesz időm, kipróbálom, de most és a múlt héten a Nokia-nál tevékenykedek, múlt héten Komáromban, most Budapesten, és emellett iskolába is be kell néznem párszor, így arra, hogy ezzel foglakozzak, nem nagyon marad időm, mert a kocsim még mindig nincs kész, így a gyaloglással is sok időm elmegy.
  • Gerry
    Huhh, valahol az AMD support oldalain, de hogy pontosan hol, arra már nem emléxem, mert állati sok marhaságot elolvastam az AMD lapjain, de lehet, hogy a microsoft is tesz róla említést valahol.
  • ent
    És hol olvastad az energiagazdálkodásról szóló részt?
  • ent
    Mikor próbálod ki az béta64-et????
    Kegyetlen módon kíváncsi vagyok!!!
  • Gerry
    Mezei SP1-es XP, a 64-est még nem volt időm felpakolni.
  • ent
    Egyébként ez síma xp alatt csináltad, vagy a béta64 mellett?
  • Gerry
    Eész=Egész, és szerintem ugyanarról beszélünk.
  • Gerry
    Eész pontosan EZT!
  • ent
    Ezt töltötted:
    AMD
  • ent
    Melyik drivert töltötted le pontosan a cpu-hoz?
  • Gerry
    No, üdv mindenkinek!
    Régen jártam itt a fórumon, azóta már én is Athlon64 tulaj lettem (Abit KV8-MAX3; Athlon64 3400+ BOX, 1GB GeiL PC3200-as DDR RAM /2x512MB/, Radeon 9800Pro, stb stb, nem lényeges a többi), és rengeteg helyen olvastam, hogy a Cool 'n' Quiet nem megy rendesen, meg csak 1 modullal megy, blabla. No, most vagy nekem van mázlim, vagy mások nem foglalkoztak eleget a dologgal, de nekem eddig 2db Athlon 64-el volt dolgom (egyik a sajátom), és miután frissítettem az alaplap BIOS-át a legutolsó hivatalos verzióra, feltelepítettem a Windows XP SP1-et, minden frissítéssel, (kivéve SP2), feltettem a legfrisebb hivatalos drivereket (beleértve az AMD oldaláról letölthető Athlon 64 CPU drivert is), és az AMD hivatalos oldaláának javaslatára Vezérlőpult-ban beállítottam az energiagazdálkodásnál a minimális energiagazdálkodást, gyönyörűen élesedett is a CnQ. Így ha csak webböngészésre és zenehallgatásra használom a gépemet, akkor 29-34 fokos a procim, a ventik szépen elhallgatnak. Másolás, vagy valami hasonló terhelés mellett 35-45 fokon operál a procim, tömörítés és játék esetén pedig szépen ráadja a maximális kakaót, és nagyjából 58 fokig megy fel a hőmérséklet, ami szerintem teljesen korrekt, de még ekkor sem lesznek hangosak a ventik. 3db BIOS által szabályozott venti van a gépben: CPU (gyári AMD), NB, és a KV8-MAX3 alaplap csodálatos OTES ventije, ami borzalmasan néz ki, és afféle kipufogóként funkcionál: a feszültségszabályozókról, valamint a proci mellől húzza ki hátra a meleget. Ezeken kívül van még bent 2db 8cm-es venti, ami minimális fordulaton üzemel folyamatosan, és a házban lévő levegő áramoltatására szolgálnak. Egy lent elöl, és egy középen hátul dolgozik, és van még a Chieftec 360W-os táp ventije is, ami elvileg hőmérséklet függően pörög, de az eddig mindig halkan dolgozott.

Ezt csak azért írtam le, mert itt témábavág, és ha esetleg valakinek problémája lenne a CnQ-val, akkor megnézheti, hogy én mit csináltam ahhoz hogy működjön.
    Igaz nekem VIA chipsetes lap volt mindkettő, (a másik egy ASUS K8V), és lehet, hogy ez a megoldás nem jó nForce-os lapoknál, de itt nekem bevált.
  • Anee
    Lassan csinálhatnál te magad is tesztet ezekről a lapokról:)
  • kisgabo
    miért is.... őőőőőőő. :) dfi lap ha télleg 20+fa, megnézem... bár az msi hozza a maximumot.
  • Anee
    Akkor mért cserélted el MSI-re?
    Lesz DFI-d is akkor?:)
  • Falconer
    Biztos nem rossz, de akkor is az FX53 a legjobb
    Ha meg van van 64bites oprendszered akkor főleg
  • R9
    de pl. p4-be létezik már 4ghz-es,az milyen lehet?
  • Falconer
    Ittvan mindenféle teszt
  • Falconer
    Persze
  • R9
    akkor tulajdonképp ez a legerősebb prcoi ami most létezik nem?