7005
Athlon 64
  • Narancs
    nettó nagyker ár?
    35K ért megéri szted oem 3000+ CG proci?
  • Bandee
    32be lett meg a dobozos
  • Narancs
    És mennyi vót?
  • Bandee
    nagykerben volt, dobozosok nagyrésze, tálcás ritkább. kis boltokban nem nagyon találsz :)
  • Narancs
    Bementél a bótba és végig nézegetted a procikat? Ilyet lehet?
    10 ből kb mennyi proci CG steppinges?
  • Zsoldos
    nem tudom mashogy megfogalmazni :)
  • Bandee
    alap. úgy lett kiválasztva
  • Narancs
    Tiéd is CG steppinges? Vagy hogy sikerült 2.4Ghz -re húzni?
  • Bandee
    ha vidkari csere is lesz mondjuk 1 éven belül akkor pci-express-es s939es, ha most agps van és marad is még 1 ideig akkor s754 bele pedig a64 3000+ (cg steppinges) megrántod mindenképp 3400+ig (tix h m1)
  • CzKaresz22
    Minden az ára döntő!De ugye a minőséget meg kell fizetni...

Mond mit érdemes...
  • Bandee
    amúgy persze h kezel nagyobb ramot, és ha húzol jó is ha gyorsabb, szóval 500as nyugodtan. lehet 566os is akár ;)
  • Bandee
    s940et felejtsd L, most jelenelg ami érdemes s754 & s940. 754be single mem channel-es procik mennek, 939-be dual-os. chipset ízlés dolga & felszereltséget nézz csak h neked mi kell. lényeg h fix agp/pci + sata legyen mindenképp. másra nem nagyon kell figyelni vannak ajánlott lapok különböző kategóriába, mond mi érdekel
  • CzKaresz22
    Sziasztok

Tudom,hogy biztos már volt visszánbb leírva de lenne egy pár kérdésem...
    Kérem aki tud válaszoljon...

Mégegyszer is elnézést elörre ha már valahol szerepeltek...

Milyen foglalatú lapot érdemes venni, s milyen chipsetüt?Típus ?
    400 Mhz-es ramoknál nagyobban lehet e rakni az alaplapokba s kezelik e? Pl 500Mhz-es?
    940 foglalat kompatibilis a 754-el ?

Továbbá mire érdemes figyelni.. Érdemes váltani ? Gameban gondolkodva...

2600Xp-m van most...

Köszi elörre is a válaszokat én is AMD-s vagyok de ebbe a 64biten platformon még nem vagyok otthon...

Köszi mindenkinek...
  • Bandee
    h érted ezt?
  • Zsoldos
    Ehhez athlon64-hez van vhol assembly fordito?
  • Zsoldos
    Elegge elenyeszot. Ha birja a proci a tempot, erdemesebb magas idozitesekkel magas fsb-n nyomni, sokkal nagyobb a novekmeny.
  • netrunner
    Oké köszi, majd kipróbálom.
    Ezek a beállítások egyébként mekkora teljesítménytöbbletet hoznak?
  • Anee
    elvileg ezt egy közepes minőségű 400-as ram tudja...ha hynix akkor annyira nem biztos -mert az órajelet bír- de a samsung infi chipes ramok bírják, akármennyi akárhány modul van...de fokozatosan vedd le egyesével a beállításokat ne egyből 2.5-3-3-5-re, akkor lehet cmos clear kell:)
  • lerboy
    ok. köszi a választ :)
  • netrunner
    Köszi, most már sokadszor :-)

Az eladással ki gondok lesznek ugyanis sulinetes ramok... :-(
    Azt hittem jó ötlet "elvileg" féláron megvásárolni őket. Viszont ha veszek bele ramot akkor nekem nem is a cnq a fontos, hanem az hogy mindegyik rendesen fusson 400mhz-n.

Tényleg azok a memóriaidőzítési beállítások amiket leírtál egységesen vonatkoznak az összes memóriamodulra a gépben? Úgyértem, hogyha különböző márkájú és/vagy típusú ramok vannak a gépben akkor is?
  • Anee
    Hát a 3-4-4-8-2T az nem a legsztárabb időzítés...nekem is úgy megy a ramom...csak 288MHz-et:)
    Ccas 3-ról íllísd 2.5-re
    4-->3
    4-->3
    8-->5 vagy 10-re
    2T-->1T-re
    BIOSba meg fogod találni ezeket a beállításokat
    Jah és adhatsz feszt is neki 2.7-2.75 még normális és 2.8 sem káros neki
    Ellenben én eladnám a 2x256-ot és vennék 2x512-t mert ha eddig szar volt a cnq akkor 3 modullal kb esélytelen lesz abban a lapban:(

ALC850: nem tom milyen a Live! de nagy különbség hangminőségben a Santa Cruz és e között nem volt...prociterhelése nem olyan penge mint a Santanak volt de hát istenem, kell a pci slot másra:(
    Jah és a Santa Cruz kb Audigy szinten van nem live szinten...szal live szintet szerintem hoz ez a realtec cucc
  • lerboy
    Üdv! Az lenne a kérdésem, hogy egy alaplapon levő Realtek ALC850 -es audio jobb-e a Soundblaster Live 5.1-nél?
  • netrunner
    Dual channel amúgy sem volt, mert ez 754-es foglalatú AMD.
  • ZaJanga
    Tudtommal az a jó ha egyformák a ramok.Ha a két 256-os mellé beteszel egy 512-est lehet, hogy a dual ch-ról is lemond6sz.
    Add el a két 256-ost és vegyél 2 x 512-őt.....
  • netrunner
    Üdv,

lenne megint egy hülye kérdésem :-)

A memóriákat még nem próbáltam felcserélni, de biztosan azzal gyűlt meg a baja a cnq-nak, mert amint a memóriahasználat cnq-val eléri a 256 mb-t, akkor vagy lefagy vagy újraindul a gép. (2db 256mb samsung van benne)
    Ha nincs bekapcsolva a cnq rendesen megy a gép.
    Viszont most már inkább egy kis bővítésen gondolkozom mivel az az 512ram elég karcsú, viszont abszolult nem tudom, hogy hogy megy ez a kompatibilitási dolog, ha monjuk más márkájú ramot rakok bele, mondjuk egy 512-es modult.
    Számítanak a különböző memória időzítések?
    Van esély rá, hogy az alaplap rendesen 400mhz-re felismeri mindet?
    Most az alaplap valami 3-4-4-8 -as időzítést ír ki, meg azt, hogy "2T"
    Tudom nagyon láma vagyok, de valaki elmagyarázná nekem hogy ez mi?? :-) Érdemes ezeken a beállításokon állítgatni?
  • Anee
    www.biosiras.hu
  • ent
    Gyorsan címet
  • HITMorpheus
    Csak hogy tudd, az Athlon 64-hez az alaplapot is le kell hozzá cserélni.
  • Narancs
    Ezt és ezt olvasgasd...
  • Morphin
    Helló most tervezek venni egy AMD 3000+ XP-t.Kérdésem az lenne hogy mi a különbség az XP és a 64-es procik közt???
  • Anee
    ja primenak meg ne higgyél'....nekem 2600-on 1000% primestabil a rendszer közbe meg Rollercoaster Tycoon 3 2500-on megy csak stabilan....
  • Anee
    a cnq-tal elvileg akkor tudsz nyerni ha az alaplap fordulatszámszabályzójával játszadozik...a gyári venti se hőszabályzós mégis megy vele 1000-4000ig:)

Igen próbáld meg átrakni más slotokba
  • netrunner
    Én még az égegyadtavilágon semmit sem tunungoltam rajta, és nem is tervezem, amig stabilan nem megy a rendszer (meg amíg egy jobb videókártyát be nem szerzek amivel már volna értleme a tuningnak).
    Pedig hétvégén már kezdtem megörülni mert kb. másfél órán keresztül futtattam egy Prime95 nevű gépnyúzó progit és teljesen stabilnak tűnt a dolog. Persze ez még az előző biossal volt cnq nélkül.
    Úgyhogy szerintem a cnq-tól fagy. A ramok most az első két slotban vannak. Próbáljam meg átrakni őket a 2-3-as slotokba?
    Egyébként mennyit nyerek ezzel a cnq-val? Érdemes egyáltalán itt szenvedni vele? Csak azért kérdem mert a venti nem hőszabájzós így nem lett halkabb a gép amikor ment a cnq (egyébként a cpu-z azt írta ki hogy a szorzót 5x-re állított vissza a cnq, az jó?)
  • Anee
    A tuningtól fagy le vagy a cnq-ttől?:)
    ha cnq a ludas akkor próbáld meg más slotba áttenni a ramokat
  • netrunner
    Na, frissítettem a biost 3.0-ra
    A c&q megy... csak néha lefagy... :-(
    Ez mitől lehet? Most visszaállítottam normálra és nincs semmi baja.
  • Anee
    ezt pesten 300 forintért javítják szal ezért felesleges kimenni...bár nemtom hol lax
  • ent
    Jövő héten ugyan kicserélik (remélem), de ha már kint vagyok Bécsbe megnézem mennyibe kerül a k8n
  • ent
    bios frissítés alatt : Ready Error
    Persze ez mind letörölt bios után
  • Anee
    sajnos nem mert márnál is serceg:)És más chaintechek is sercegnek nem csak a vnf3....

Kár hogy D0-ás mag se lesz már S754-be nemhogy E-s....bár ha ez is visz 2600-at/ ami 3700+/akkor minek az upgrade?:)
  • ZaJanga
    I'have a Dream......FX :-)