7005
Athlon 64
  • Falconer
    Hát ezaz!
  • Narancs
    hozzátenném hogy ezek 32bites tesztek. Így az Athlon64 csak 32 biten dolgozik, de még így is leveri a P4et.
  • Falconer
    Bővebben itt
  • Falconer
    Az FX53
  • R9
    néztem a Northwood Pentium 4 3,4 Ghz és a AMD Athlon 64 3400+ összehasonlítását és játékoknál jobb az athlon többinél általában a p4 a jobb.Most melyik athlon a legerősebb?
  • R9
    köszi
  • Narancs
    Nesze, itt van 1 csomó!
  • R9
    nemtudták volna mert amd-s alaplapom van :-)
    amúgy hol tudok tesztet olvasni?van valami koinkrét cím ahol pontosan leírják hogy melyik miért hogy gyorsabb,erősebb...?
  • kisgabo
    nem rossz az a cséntech herrzzz.
  • Narancs
    Átbasztak, rád akarta sózni a drágábbat...eladóban SOSE bízz!
    Olvass teszteket, ne másoknak higgy el minden szart!
  • R9
    ja nem,sorry. szóval Athlon 3200 Box Socket754 és Intel Pentium 4 3,2 Ghz/800Mhz 1MB+Fan.Ezt egy üzletbe mondták.Az Athlon 3200 Box Socket754 47 900+ÁFA
    az Intel Pentium 4 3,2 Ghz/800Mhz 1MB+Fan 50 000+ÁFA
  • Narancs
    én meg azt hallottam hogy Amerika nem is létezik, igazából nincs ott semmi, átverés!
  • R9
    azt ahllottam hogy a p4 2,8 800 fsb-s 1mb cachel erősebb,mint az athlon 64 2,8-as.
  • Bandee
    hát. de 1 hónapon belül nekem kéne vmi lap, hol tudok ilyet majd vajon venni? :\
  • Anee
    Olvasd el a Prohardveren a Chaintech lapok fórumat, nem sok jót fox olvasni...
    Jah ha jót akarsz akkor a DLI Lanparty UT 250Gb-t várd meg már van nagykerbe 20-ért s nagyon klafa, megy minden

Amúgy igen 1 modullal megy a cnq 2 vel viszont NEM.DFI teszt
  • Bandee
    EZT meg kihagytam ;)
  • Bandee
    ja látom. nicns feles szorzó, de az most csak 1enlőre 800pro-s chipsetekben műxik nem? :-)
  • Bandee
    amúgy más fórumokon, akinek chaintech vnf250-e van, mindennel meg van elégedve, cnq műxik, fix agp/pci. kérdés. mi a gebasz akkor mégis?
  • Bandee
    hangkártyát vhogy csak le lehet tiltani, úgysem azt használnám :P amúgy cnq h h csak 1 modullal működne? ezt most nem értem. mert 2 mem modullal meg nem vagy mi? :-)
  • Anee
    Ha nem tuningolsz akkor sincs baj, és alapteljesítménybe pedig nem vitás hogy A64 jobb mint a P4.Mivel a fejlesztés sokkalodébb van ezért a S939 sem baj......
    IDE vezérlő 3 ezerért már van.Lan chip van minden alaplapon
    Ha meg nem akarsz tuningolni akkor meg bekapcsolod az automatikus tuningot MSI-n ez megcsinálja helyetted:)
  • Bucser
    Nem akarok tuningolni, mert abból már kiestem az utolsó celeronom után... Az utsó proci amit tuningoltam az egy 500-as cerka volt... de nem kell a parázás, hogy na vajon stabil lesz e a gép... Szóval az sem baj ha nem tuningolható a lappal a Proci, csak Stabil legyen és gyors. Mennyi mostanában egy Raid kártya??? Meg gondolom LAn chip is már van minden alaplapon... És ez a gép Kb úgy kéne, hogy 1,5 2 évig ennyit udok költeni masinkára.. max vidkártya jöhet szóba új köv karácsonyra:)(a 2005-ösre)
  • Anee
    ha meg akarod kímélni magad akkor elfelejted azt a lapot....csak a szopás van vele...lehet hogy lehet húzni de hangkártyát nem lehet letiltani, cnq csak 1 modullal megy bios frissítések kb 3 havonta vannak........szóval én inkább kihagynám:)MSI az minden stessztől mentes klafa lap minden megy vele -cnq 2 modullal űber tuning/ha teljes fordulaton hajtom a ventit akkor a 2650MHz-et viszi/- szóval inkább fizess rá szerintem

Bucser:gabesz amit mondott az valamilyen fronton igaz csak elfelejtetteni leírni hogy intel is a Socket 775-öt vagy Socket T-t fogja nyomni a jövőben szóval a S478 kb akkora életű mint a S754. Ellenben én mégis egy S754-es lapot ajánlok mert most veszel egy lapot +procit úgy 60+fáért /MSI+3000+/ s majd 1 másfél év múlva beleteszel egy utolsószériás 3700+-t....addig meg ott a tuning.
    6 IDE eszköz az nem semmi....őszintén vagy alaplapi raid kártyát javasolnék vagy Gigabyte K8N/S/ PRO alaplapját, erre rá van téve az IDE RAID vezérlő...vagy alternatívának ott a VT800 PRO is ami ellenben tuningban nem annyira klafa.Ezek 26-27+fa áron mozognak és 4 ide csatorna +2 sata eszközt visznek.
    Hang: Hát ha K8NS PRO-t veszel akkor a Live mehet a kukába a Realtek ALC850 7.1-es cucc elég jól szól, és sokkalta többet tud mint a Liveod, szóval az mehetne ki.

Ellenben én inkább 3 ezerért vennék egy IDE vezérlőt és egy MSI lapot, a giga lapokkal is akad néha para -cnq minek..fesz emelés minek...- és azt egy későbbi lapba is át tudnád menteni..
  • Bandee
    kérdés. nforce 250es alaplapoknál mind1iknél lehet állítani fix agp/pci. konrétan chaintech vnf250 érdekelne, árban jó, kérdés tuningra milyen?
  • Gabesz amd64
    Hát ja jó kis proci ez az AMD64 de még drága!Azaz a 939-es
    A 754-es meg kezd elavulni mert kijött a 939-es!Hát a döntés ugyis a te kezedbe lesz hogy melyik procit választod!Az AMD64 gyorsabb a játokoknál de a P4 jobb a tömörítés renderelésbe meg az ilyen hasonló dolgokba!
  • Bucser
    Most állok gépbővítés előtt. mivel alapvetően 2 lehetőségem van bővítésre kérdés.. Alaplapot úgyis cserélnem kell úgyhogy a kérdésem mennyire hajlamos melegedésre az ez az Athlon 64 és mennyire nem szereti, ha meghal felette a hűtő??? Mellesleg egy 3000Mhz-s vagy 3200-asban gondolkodtam akár AMD akár Intel lapkát vennék. Érdekelne, hogy milyen alaplapokat javasoltok és prociból is dobozosat vagy OEM elég-e... Amik mellé kerülének Ati RAdeon 9500 Pro(ez régebbi már de új vidkarira nincs pénzem) 1024 ramot vennék bele és egy SB LIve Value van benne bennehagyjam-e vagy az alaplapit érdemesebb már ennél használni? Másrészt RAIDes kellene mert 6 darab ultra ATA-s lemezem van (ezek még ugye párhuzamosak és nem a serialata-hoz tartoznak). Várom mindenki bölcs tanácsát... Csak azért kérdem mert tesztek alapján megtetszett a proci...
  • Bandee
    előrendeléssel lesz lehet, azért kérdem :\
  • [Jakuza]
    Kozeleg az ido. :P

"Az IDC piackutató cég szerint az év első három hónapjához képest 81 százalékkal több AMD Opteron processzorral szerelt kiszolgálót értékesítettek a második negyedév során. Az IDC előző negyedéves jelentését alapul véve ez több mint 80 ezer szervert és az x86-os piac több mint 6 százalékát jelentené. Az AMD igen ambiciózus, év végére a piac 10 százalékát követeli magának, amely teljesítmény példátlan lenne a vállalat történetében.

A vállalat néhány évvel ezelőtt jelentős stratégiaváltáson ment keresztül, mivel belátta, hogy a PC-piacon a vállalat életképessége hosszú évek, évtizedek hányattatásai után végkép kérdésessé vált. Az AMD az Intel tevékenysége után keletkező vákuumot felismerve szerverek és munkaállomások követelményeinek megfelelő architektúrát tervezett -- olcsó, jól skálázódó infrastruktúra, kompromisszum nélkül teljesen kompatibilis, 32/64 bites processzorral.

A lépés helyességét igazolja, hogy a szakmai körökben hatalmas presztízsveszteséget is felvállalva az Intel -- példátlan módon a két társaság eddig történetében -- keresztlicenc-megállapodásuk keretein belül átvenni és beépíteni kényszerült Xeon illetve Pentium 4 processzoraiba az AMD által kidolgozott 64 bites kiterjesztést."
  • Anee
    Rá van szitázva a nyákra hogy 1.0 vagy 1.1...megnézni azért meg lehet a boltokban már ahol nem előrendeléssel veszed
  • Bandee
    oszt h állapítsam meg h milyen?
    chipseten ott feszül hűtő...
  • Anee
    főleg ha 1.1-es...van egy pár 1.0-ás amin nem is KT800 PRO van hanem sima KT800..tehát KV8-at kapsz kv8 pro-ként...
  • Bandee
    akkor jó, mert akkor ennyiért ez nagyon jó kis lap :-)
  • Gabesz amd64
    Ki tudja hogy az a legjobb,de most tényleg az!
    Adnék még ki 939-es alaplapokat azt majd kiderül!
  • Anee
    Az MSI K8N NEO2-t vedd az a legjobb 939-es lap...nagyongyors stabil tuningolható és nVidia...De olvasd el Anand tesztjét -azt is pl megnyerte
  • Deathcourier
    jah az
  • Bandee
    de ez kt800 pro chipsetes ugye, meg a kv8pro is?
  • Falconer
    ASUS, az a márka!
  • CoolStuff
    Asus powa!:))
  • B@dsector
    Sziasztok!

A64-ben kezdek gondolkozni, csak azt nem tudom, hogy melyik S939-es alaplapot válasszam.

Ezek jöhetnek számításba:

ASUS A8V Deluxe
    ABIT AV8-3rd Eye
    MSI K8T NEO2-FIR vagy MSI K8N NEO2 Platinum
  • ent
    Szintén!
  • Anee
    ha témához való kérdés lesz arra azért majd válaszolok