7005
Athlon 64
  • stormnet
    milyen alaplapon van nforce 4-es chipset ?
  • ZaJanga
    Húha!!!!
    Ez asztán nagy dilemma!
    Megpróbálhatsz A64-es procin kívül mást is beletenni de le kell törnöd egy két lábat a procikból vagy éppen bőven lesz üressen hagyott lábkiosztás!

Komolyra fordítva:
    Az nForce4 AMD Athlon64 es procikhoz tervezett "chipset".
    Elsősorban S939 de valszeg lesz S754-es is...
    hol is olvastad?
  • CoolStuff
    az nforce4 A64-hez van és megy benne a PCI-E-s 6600GT!
  • magus
    na szoval, olvastam valamit valahol, egy meszsi messzi galaxisban, az nforce 4 alaplap elonyeirol az uj szerias geforcekrol. csak nemtom hogy nforce4es alaplapok mennek e athlon 64 el
  • [Jakuza]
    ???????
  • magus
    nem igazan vagom a temat, de ha 6600gt-t veszek, es egy nforce4es alaplapot, akkor be tudom vhogy uzemelni a zathlon 64-et? vagy nem passzolnak egymashoz...
  • ZaJanga
  • CoolStuff
    még 1
  • CoolStuff
    Barebone...
  • [Jakuza]
    Te szerintem ezt a barebone-t nagyon osszeteveszted a micro ATX form mainboardal.
  • CoolStuff
    pill és mutatok képet...
  • CoolStuff
    barebone pc (mini pc, tod kicsi alaplappal)
  • [Jakuza]
    Ezt a barebone-t hogyan ertetted, mert altalaban a komplett PC-kre hasznaljak.
  • CoolStuff
    Csum!
    Valaki tudna nekem mondani barebone A64-es 939-es lap neveket?
  • [Jakuza]
    Nem kavarjuk ossze a MSI K8N NEO2P jobb lap es punk-tum.
  • Bandee
    amúgy összefoglalva, h el ne tévedj a rengetegben:

(979) > arc kérdezte milyen lap legyen, erre írtam
    (981) simán av8 3rd eye. 3rd eye cucc be fog jönni. lap jól felépített, és tuningra is kiváló - erre te
    (983) JA mert neked az van. :P
    De ha nem megy neki majd a stagnans PCI frekvencia miatt a tunning neki annyira , akkor majd anyazhat. :P - erre én
    (984) miről beszélsz okoska? sima k8t800as chipstben nem volt fix agp/pci, pro-ban már igen. ebben meg alap... inkább nézz utána vminek mielőtt okoskodsz. azért ajánlottam mert tényleg 1 jó lap, nézzen róla tesztet ha akar. nem fog csalódni.

RemembeR: google.com is your friend - erre te
    (985)Aztan a Abit AV8 3rdEye miota nem ViaK8T800Pro chipsettes ? LOL

Szóval sztem senki nem beszélt is sima 800asról. Srácnak meg h ne kavarjuk össze : lényeg av8 3rd eye fix agp/pci, jó tuningra, és árban is kedvező

• Bandee
    te ombre. ezt meg a másikat kinek írtad? :) 1iket magadnak címezted.
  • [Jakuza]
    Azok kozul amit leirtal a legjobb lap a MSI K8N NEO2P, amit igazolnak a tesztek.http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2257&p=9
  • stormnet
    Akkor melyiket vegyem ha akarok tuningolni ?
  • Narancs
    "Szerinte a sima k8t800-ban nincs PCI fix , a Proban viszont van."

Ez így is van. AV8 3rd Eye deszkában fixálható az AGP/PCI órajel, emiatt lehet jól tuningolni, mert mikor húzod az FSB -t, az AGP/PCI órajeleket nem emeli meg, így mehet a tuning mint állat, nem lesz az AGP / PCI miatt korlát.

"Amugy is kar vitatkoznia a Abit AV8 3rdEye-ben bizony van AGP/PCI lock."

Ha te is ezt vallod, meg ő is, akkor mi a rákér vitáztok?

• [Jakuza]
    Amugy is kar vitatkoznia a Abit AV8 3rdEye-ben bizony van AGP/PCI lock.
    Csak szerinte nincsen, minden mas oldalon le van irva.

"All the four Socket 939 boards have AGP locks, but fail to lock the PCI frequency when you raise the FSB. This means that when you set the FSB to 210MHz the PCI bus also increases, from 33MHz to 35MHz. "
  • [Jakuza]
    Telleg ezt irta volna ?

"sima k8t800as chipstben nem volt fix agp/pci, pro-ban már igen

Lehet hogy nem tudsz te se ertelmezni ?
    Leforditsam 5 eves gyerek szintjen neked ?
    Szerinte a sima k8t800-ban nincs PCI fix , a Proban viszont van.
    Akkor mirol is beszelunk ?
    Milyen chipset is van a Abit AV8 3rdEye-ben ? Csak nem k8t800Pro ?
    Namar most ha szerinte a k8t800Pro chipsetben van PCI fix akkor mitol is lehet jol tuningolni ?
    Az okoskka okoskodott es 30 percre nem tud visszaemlekezni arra, hogy mit ir.
    Vagy lehet azokat a szavakat se tudja ertelmezni amiket o irt le?
  • Bandee
    te komolyan tanulj meg olvasni végre. derülni meg max magadon derülj

> De ha nem megy neki majd a stagnans PCI frekvencia miatt a tunning neki annyira , akkor majd anyazhat. :P < Ezt írtad okoska, arra írtam h sima 800as chipsetben nem volt csak fix. na mind1...
  • ZaJanga
    A Barton mag elméletileg nem megy 210 fsb fölött.Az enyém 233-nál vége.Tehát eleve 466-500-as DDR ramot vegyél max.A DDR2 pedig még nem a legjobb választás mint bandi is írta mert sz@r a késleltetése.Most harangozták be az első jó késleltetésű ramokat de csillagászati áron.
    Ja és szerintem Athlon XP alá nem lesz DDR2-es lap....de lehet...de ezt inkább az AMD topicba kérdezd
  • ZaJanga
    Ezt írta Ő is....
  • [Jakuza]
    Aztan a Abit AV8 3rdEye miota nem ViaK8T800Pro chipsettes ? LOL
  • Bandee
    miről beszélsz okoska? sima k8t800as chipstben nem volt fix agp/pci, pro-ban már igen. ebben meg alap... inkább nézz utána vminek mielőtt okoskodsz. azért ajánlottam mert tényleg 1 jó lap, nézzen róla tesztet ha akar. nem fog csalódni.

RemembeR: google.com is your friend
  • [Jakuza]
    JA mert neked az van. :P
    De ha nem megy neki majd a stagnans PCI frekvencia miatt a tunning neki annyira , akkor majd anyazhat. :P
  • Anee
    jah av8-al nincs semmi baj....simán meg lehet venni....

jani1191:elkocogsz www.ready.hu -ra és elő is tudod rendelni NF8-as lapodat, szal kbeddig kellett várnid
  • Bandee
    simán av8 3rd eye. 3rd eye cucc be fog jönni. lap jól felépített, és tuningra is kiváló.

jakuza :D
  • [Jakuza]
    Szvsz a MSI K8N NEO 2PLATINUM.
    Megsem VIA ami tuning szempontjabol nem annyira nyero.
  • stormnet
    HI, Szerintetek egy Athlon 64 3000+ (socket 939) hoz milyen alaplapot vegyek ? Abit AV8 3rdEye, ASUS A8V deluxe vagy MSI K8N NEO 2PLATINUM ?
  • Bandee
    dd2es memót 1ik sem támogat. 1enlőre még lassabbak is a ddr1nél, hiába nagy mhz tempó, szar késleltetés, majd idővel változik ez ;)
  • grebber
    Na enne egy olyan kérdésem hogy nekem 2500+-os BARTON-on van ami 333-as amihez tudjuk hogy 333MHZ-es ram kell.
    Ha én akarok venni egy DDR2 533-as ramot akkor ahhoz melyik amd proci jó???
  • ZaJanga
    V.hogy én is az nForce4-re szavazok
  • [Jakuza]
    Na ezt az MSI lapot ha jol teljesit akkor mar erdemes megvasarolni, mert mar van rajta PCI-E foglalat.
    Mas kerdes, hogy az uj ATI RADEON XPRESS 200 chip milyen gyermekbetegsegekben szenved. Kulon orajel genrator van e a PCI busz freki miatt a tuning miatt es stb kerdesek vannak, amik meg megvalaszolasra varnak.
    Bar en viszolygok mindig az ilyen uj dolgoktol, mert nagyon sok hiba van meg az elso chipekben es az oket kiszolgalo driverekben.
  • Bandee
    hasonlóképp vélekedek ;)
  • Anee
    nf8-at magyarország még nem látott...ha van időd akkor várd meg, de én beneveznék már most egy S754 utazásra..valami más lappal...de nem asus k8n-nel.......de csak a tuning miatt nem
  • jani1191
    Hi
    Socket A-ról akarok váltani S754-re és nem tudom hogy érdemes e most megvennem a az Asus K8N-t vagy várjak még az Abit Nf8-ra?
  • Anee
    csak a képen nincs hogy lássák hogy milyen chipsetre épül a lap