7005
Athlon 64
  • Narancs
    nincs a chipen borda? Nem melegedhet túlzottan... vagy lehet hogy csak ezen a képen nincs?
  • Anee
    jobban mint az XP-k:)
    Semmi gond nincs ha valaki csak asszinkronban tud tuningolni....de majd egyszer nézze meg mennyit dob a szinkron és beújít egy A-Data 566-os modult:DD
  • ZaJanga

Versenyző.Az eszközök elrendezése jo.Hogy mit teljesít az még a jövő de már várom az átfogó ATI vs. nForce4 vs. via chipsetes deszkák tesztjét...
    prohardware
  • Vernoon

Azaz?
  • ZaJanga
    Anee

lehet, hogy volt már szó róla...akkor bocs de a A64-ek hogy reagálnak az asszinkron működésre?
  • Bandee
    sata is mehet, de csak natív sata porton műxik, többin nem! (magas ext clock mellett értem), mivel fix agp/pci arra nem érvényes amelyik nem natív, így nem csoda h nem bírja ;)
  • Bandee
    1:1 csere is mehetne akár némi ráf, amúgy sztem +10ből meg lehet úszni simán
  • Vernoon
    Van valami megoldas?
  • Vernoon
    Igen: SATA,
    de kozben rajottem, h a sata vezerlo a problema.
    felraktam egy ATA winyot es gond nelkul megy minden (Eddig 3 gepbol 2nel OK)
  • Terra
    Hi emberek

Lenne egy kérdésem.
    adva van egy S939 es lap ( Asus A8V) és egy 3000+ os athlon 64 provi, ami alapból 1800 on megy....

Hogyan lehetne ezt kicsit felpiszkálni???
    A bios ban nem nagyon találtam semmilyen beállítási lehetőséget.
  • Akuma
  • CoolStuff
    ismerős!:)
  • Akuma
    sulinetes, papír szerint 5 évig megtartandó az eszköz :p
    kiváncsi leszek kibírom e addíg, bár sztem 3 év múlva már nem nagyon fog érdekelni a játék, már most is megunom a 1-2 óra folyamatos játékot, bezzeg régen egész nap nyomtam :))
  • CoolStuff
    1 biztos, ha VGA-dat eladod, +godolom, hogy kell-e nekem!:)
  • Akuma
    :) én mindenesetre örülnék bármilyen 64 bites váltásnak...
    mennyit kellene szerinted rádobnom a gépemre, hogy lecseréljem egy 3000+ s939-es gépre? csak alaplap és proc csere
  • Bandee
    van már 3000/3200/3500... ez mind van s939-es már ;)
  • Bandee
    igen létezik, különbség annyi h s939-es 200mhz-el lassabb, és dual mem vezérlő van benne, ha tudod húzni jól járhatsz, de 200mhz-et nem kompenzál a dual mem vezérlő sokak szerint. +10k pedig nem ér meg, várj 1 kicsi és 2-3 lesz a különbség ;)
  • Bandee
    sata-s a vinyód?
  • Akuma
    magus, ha van a procihoz is pénzed, akkor megéri! tudtommal a legkisebb proci ami belemegy az az athlon 64 3500+, aminek még azért eléggé megkérik az árát...
  • netrunner
    Akkor szerintem ott valami alaplap nyűg lesz...
    Garanciális a cucc?
  • Narancs
    nem is rossz...
  • netrunner
    Aha, sulinetben :-)
  • Vernoon
    5 db memoriaval probalkoztam, 1 oldalassal is 2 oldalassal is. OK egyik sem Kigstone.
  • Vernoon
    Latom nem nagyon erzed a kerdes lenyeget. Termeszetesen nem hiszem en sem, hogy ilyenek elofordulhatnak, de ha mar 2 hete szopok 3 u.olyan konfiggal, es mind a harommal komoly problemak vannak es vegigvettem szinte minden leheto dolgot, rakerdezek valami szamomra is lehetetlenre.

Memoria: 1 oldalas/2 oldalas
    VGA: nVidia(tobb fajta)/ATI
    integralt cuccok letiltva
    Winupdate csomagok: nelkul/csomagokkal (SP2 csak az egyik gepen)
    Driverek: CD-n kapott/Hivatalos legfrissebb (nem beta)
    Tap : eredeti 300W/Kolcsonkapott 450W (esetleg a SATA es VGA miatt)
    Kabelek is cserelve lettek
    Hutes: gyari AMD/Valami brutalabb rez-izmos ventivel
    Oprendszer : HUN SP1 Pro (Hivatalos!)/EN SP1 Pro

Otlet? Valaki?
  • Narancs
    Mem hiba lesz. Másik memóriával is próbálkozz, vagy csak egy modullal...
  • Vernoon
    Men az XP64-esrol beszelek, a 32-esrol. Azzal vannak a gondok. Az XP64 fel sem ment, mert mar az elejen kekhalat dobott.
    Szoval a 32-essell problemazom.
  • magus
    egy kérdés:

lattam 3200+-osbol 754 es es939es socketosat is. megeri a 939es a +10k-t?
  • Bandee
    ezt ugye nem komolyan kérdezted?
  • Bandee
    már bocs, de mikor letöltötted nyilván elolvastad h béta a 64 bites xp 1enlőre, és elfogadtad, az ezzel járó veszélyeket. ebből következő h vannak benne hibák, én csak kipróbáltam, érdekes volt. pár dolog amiből volt már 64bites kipróbáltam, örültem h és tényleg gyorsabb, aztán ennyi. back2realyty > xp32
  • Bandee
    az rablás volt, bocs :) bár ha a felét visszakapod... ;)
  • Vernoon
    Van valami trukkje az egesznek, egy rejtett jumper 32 bitre, vagy biosban, oprendszerben kell atallitani valamit?
    Windows update mind megvolt, (csak SP2 nem) legfrissebb driver mindenhez.
  • Vernoon
    Csoda egy cucc!! De lehet, hogy csak szimplan fos az egesz?
    3 egyforma konfig u.olyan es kulonbozo hibakat nyomat
    A64 3000+, ASUS K8N, 521/400, 120 SATA Seagate, nV 5700 LE, Toshiba DVD olv.
    Mar otodszorre teszem az oprendszert (sima 32 bites, a 64 bitest MS honlapjarol 1 eves ingyenes, nem tudtam telepiteni - kekhalal)
    es mindig van valami nyugje (van amikor Norton Int.Sec nem megy fel csak hibaval, gama restartot dob, gama kifagy-TOCA menuje, eddig mentek a regi gepeken).
  • magus
    nem tapostal bele, de akkor megnyugodtam:)

akkorjo ha nincs kulonbseg 3000+ es 3000+ kozott, ami nincs feltuntetve
  • Narancs
    sulinetbe?
  • netrunner
    Én 45k-ért vettem a dobozosomat. :-)
  • Narancs
    Ráadásul a 3000+ Athlon64 a 3.2Ghz P4 eket nyomja le, a legtöbb 32bites alkalmazásban.
    Játékokban pl mindenhol...
    Ami 60K az vszínű dobozos, ezért drágább...
  • Bandee
    architektúra. azért jelölik 3000+ -nak h a lamik ne azt nézzék h : néddmá, ez csak 2g-n m1, az meg 3, biztos az a jobb, veygük azt. röviden (bocs ha vkinek a lelkébe tapostam)
  • magus
    az miert van sulinetben pl hogy athlon 64 3000+ egyik helyen 45k a masiknal 60?

ja es arrol vilagositson fel vki pls hogy ugye a 3000+ csak 2 ghz-n megy, akkor hogy veheti fel a p4-esekkel a versenyt, amik tenyleg 3ghz n kegyetgnek
  • netrunner
    Én mint korábban is írtam semmit sem hallottam a sercegésből. Lehet hogy van de ahhoz terheléskor oda kell hajtanod a füledet. :-)

Amúgy nekem bejön az alaplap, olcsó egyszerű, és minden fontosat tud amit egy mai alaplapnak tudnia kell.
    A fordulatszám szabályozást illetően is tévedtem, ugyanis mégiscsak fordulatszámszabályzós, csak erre az elején még nem figyeltem fel. Monstanában a gyári hűtőt egy-két húzósabb játéknál már hallhatóan felpörgeti, de így is 50°C alatt marad.
    Az egyetlen gond a cool&quiettel volt eddig. Amint átlépi a memhasználat a 256 megát vagy lefagy, vagy újraindul a gép (2db 256megás samsung van benne) :-( De beleolvastam a prohardver vnf-250-es topikjába és az olvasottak szerint a legtöbb chaintech tulajnak a 3.0-ás biossal már nincs ilyen gondja. Valószínűleg nekem is a ramelrendezés a gond de még lusta voltam átrendezni őket. Megvagyok én most egyenlőre a cnq nélkül is, majd ha lesz egy kis időm majd bíbelődök vele.
    Amúgy meg állítólag (és a cikk szerint is) ez a lap a legjobban tunungolhatók közt van, de én még nem próbáltam tunningolni... egy 1ghz-s pIII-ról váltottam úgyhogy nekem ez még most így is k*rva gyors... :-)
  • Bandee
    tudom, de senki nem említette. szóval kv8 pro 1.1, vayg kv8 pro 3rd-eye-t vegyél és nem fox csalódni :)