7005
Athlon 64
  • Narancs
    simán lehet, hogy csak az a példány sercegett, amit ők teszteltek...
  • [Jakuza]
    Nos ez a hir pont ebbe a topicba valo.

"Az Anandtech információi szerint az AMD 2005 elején megjelenő új, "E" jelöléssel ellátott Athlon64 processzor-revíziója nem csak javított memóriavezérlővel, hanem SSE3 támogatással is rendelkezni fog. A korábbi információk szerint az AMD csupán kétmagos processzoraiban támogatta volna elsőként az Intel továbbfejlesztett multimédiás utasításkészletét.

A 2005 elején megjelenő, E jelölésű maggal rendelkező Athlon 64 processzorok 90 nanométeres technológiával készülnek. A lap értesülései szerint az SSE3 támogatás beépítése mellett az AMD tovább növeli majd az Athlon 64 processzorok órajelét is: a 4200+ jelölésű processzor már 2,6 GHz-es órajellel lesz kapható, míg az Athlon 64 FX-57 modell 1 Mbyte cache mellett 2,8 GHz-es órajelet tudhat majd magáénak. Ez utóbbi processzort várhatóan 2005 második félévében dobja piacra a vállalat."
  • Anee
    mit csináltál vele???????????????????????????????????????????????
    Amúgy igen k8n neo2 platinum
  • ent
    Tönkre vágtam az alaplapom, most mit ajánlasz!
    MSI K8N Neo2 Platinum??
  • netrunner
    Na jó... állítólag serceg. :-) Ez legyen a legnagyobb baja.
    Egyébként én nem hallottam, de nem is tartottam közel hozzá a fülem miközben játszottam. :-)
  • ZaJanga
    Háát az elég gáz!
    Spórolnak Te meg szívsz!
  • Anee
    de a sercegő kondik:)Odabasz
  • netrunner
    A vnf3-250 benne van :-)
    Nem is írnak róla olyan rosszakat, azt meg csak most fedeztem fel (a cikk írásában), hogy milyen progik vannak a value pack cd-n... azt hittem csak demók de van egy-két hasznos is.
  • Anee
    jah és aki most akarna venni az tolja el a vásárlást mert a cikkkirónak úgy volt kedve tesztelni...bár tény ha a nagyágyúk lemennének senkit se érdekelne a szinte beszerezhetetlen aopen soltek shuttle...
  • ZaJanga
    folyt köv. lesz!
  • Anee
    csak a jobb alaplapok maradtak ki pont a tesztből:(
  • ZaJanga
    prohw-n nForce 250gb teszt
  • Bandee
    boltba is annyi
  • Anee
    Látni még én se láttam de Aerocool oldala szerint lesz...

Ent:szvsz a Zalman helyett inkább CoolerMaster Hyper6-ot vegyél hasonlóan nehéz de jobb és mellékesen olcsóbb..És a S754/939/940-nek mindnek ugyanolyan a lefogatója szal eccerűen azt irják rá hogy K8 ready:)

Ha meg Zalmant akarsz akkopr meg ne vedd boltba PH! piacán 6-7ért van Alcu és 10 körül új cu
  • o0tomy0o
    Hi all!

Naon megtetszett az az Aerocool HT-101, nincs 754 es kiszerelésben?
    Ha igen akkor hol lehet kapni? Naon COOL!!!!
  • ent
    Kösz!
  • trabant
    akkor >> annyit
  • trabant
    Az AlCu bruttó 10 rongy, a Cu 12.5. Nekem az AlCu van, nem olyan nehéz mint a tiszta rezes Cu, a Bluefishes eladó szerint 3.2-es Prescottig jó, akkor egy Athlon64 se melegszik, szal azt is elbírja.
  • ent
    Péz?
  • trabant
    Zalman CNPS 7000 B. Ezt ajánlják socket939-hez is, van is benne hozzá való korrekt rögzítő készlet.
  • ent
    És kimondottan S939-re való? Vagy ez teljesen mellékes, hogy S754 vagy S939-eshez keresek?
  • Anee
    Halk és strapabíró...
    Aerocool HT-101-nek van S754-re is jó verziója, ill Gigabytenak is van egy brutál hítpálypos cucca....
    Bár én TR XP-90et vennék csak az ventivel 12
  • trabant
    Lehet-e már kapni kishazánkban nforce 4-es alaplapot?
  • ent
    Nos, tudsz nekem ajánlani vmilyen hűtőt, amivel húzhatom egy kicsit jobban a procimat?
    5-10e Ft. között gondolkozom! Halk és strapabíró legyen!
  • ZaJanga
    Tedd föl mindenképpen hiszen mint itt már olvashattad bios frissítésekkel javítottak egy csomó hibát más lapoknál is.
  • netrunner
    Király a cucc. :-)
    Egy piii 1ghz-s gépről tértem át most erre az amd64(3000+)-ra, így a sebesség különbség már kézzel fogható... :-)
    Kicsit most még fura, hogy mindent olyan gyorsan csinál. :-)
    Most már legalább megy rendesen a Far cry demo is :-), ami eddig csak 0.1fps-el ment...

Közben megnéztem cpu-z ben, a szorzó maradt... ezek szerint a cnq még nem megy. Akkor azt hiszem mégis csak kénytelen leszek föltenni a 3.0-ás biost. Kössz Anee... :-)
  • Anee
    csak a 3.0-ás biosszal megy a cnq
  • Narancs
    Amúgy milyen a cuccos?
  • Narancs
    Elég egyszerűen meg lehet tudni megy e CnQ...
    Pl CPU - Z nevű progival megnézed a proci infóját, és ott látni fogod hogy ha megy a CnQ, mert a gyárinál alacsonyabb szorzót fog mutatni, mivel CnQ leszabályozza...
  • netrunner
    Üdv

Na szóval megvan az új vnf3 250 lap meg meg a proci (most már erről írok). A biost még nem frissítettem (egyenlőre örülök hogy működik :-) ). Viszont a cnq-t nem tudom hogy kéne megcsinálnom... letöltöttem az amd oldalárol a procidivert és az energiagazdálkodást is minimumra állítottam ahogy írtátok, de nem észleltem semmi változást. Egyáltalán honnan tudom, hogy negy a cnq? :-)
  • Marcus_
    iGEN KÖSZI MIUTÁN MEGKÉRDEZTEM RÁJÖTTEM H LÉTEZIK KERESŐ IS -BOCS H LAMMER VOLTAM:p
  • ZaJanga
  • Anee
    www.memtest86.com ?
    amúgy google...
  • netrunner
    Köszi :-)
  • Marcus_
    MEMTEST86 honnan szerezhető be esetleg?

Köcc
  • Marcus_
    Na, köszi szipen sokadszor:)
  • Anee
    AMD driver kell igen minimális energiaellátás opció pedig a képernyűkímélő-energiaellátás fül alatt találsz

Netrunner:Chaintech lap 3.0-ás BIOszal minden memórialehetőséggel tudja a cnq-ot...biosba nincs ilyen opció mert gyárilag be van kapcsolva...ha azt akarod ne legyen egyszerűen otthonira állítod az energiaellátást...

MSI+Infineon: Próbáld meg másik slotba tenni a ramodat az egyikat..pl 1-3ba legyen...Jah és tedd fel valamelyik 1.5x-es BIOSt az SOK memóriagontod orvosol
  • Marcus_
    Bocs a Lámerségemért:(
    C&Q -t h lehet aktivizálni elolvastam az ide vágó részeket letöltöm a CPU drivert az AMD oldaláról(ez kell mindenképpen?)

És hol állitok be,mert én az energiaellátásnál nem találok ilyen minimális opciót:P

Köszke:)
  • netrunner
    Na erre kérdeztem rá én is.
    Olvastam is egy érdekes cíkket ezzel kapcsolatban: http://www.tomshardware.com/motherboard/20040602/index.html
    Lehet már ti is olvastátok, mert nem mai a cikk, de pont erről szól.

Most vissza olvasgattam a fórumokban, igaz akkor hogy chaintech-ben a cool&quiet nem működik?
  • Marcus_
    MSI 2 oldalas rammmal megy jobban vagy single-lel több modulon.

Tudomm h a lap leirása mindkettöt irja de az n 2 Infineon 512/400 al óránként kifagy.

Most zesztelem 1 el singlevel.Lehet h csak nem csipi ezt a szériát,de vazzeg ennyi nyügöt a ramokkal:P