1639
kémia meg minden....
-
Nuki #319 a topik él és élni fog XD
-
#318 3:
V=0,8 dm3= 800cm3
[sürüség]= 1g/cm3
m(oldat tömege)= [sürüség]*V= 1 g/cm3 * 800 cm3 = 800g
6%-os az oldat, tehát az oldat tömegének 6/100-a(=0,06) etanol
800g * 0,06= 48g
TADAM!
(Remélem tudtam segiteni)
-
#317 2:
etanol: C2H5OH
M(etanol): 46 g/mol
A(-mint atomtömeg, nem molekula)(szén): 12 g/mol
A(oxigén): 16 g/mol
A(hidrogén): 1 g/mol
etanol tartalmaz:
2db szenet
1db oxigént
6db hidrogént
W%(szén)= (2*12g/46g)*100= 52,17%
W%(oxigén)= (1*16g/46g)*100= 34,78%
W%(hidrogén)= (6*1g/46g)*100= 13,05%
-
Elmoking #316 Sziasztok !
Segitség kelleneehez a feladatokhoz.
Elöre is köszönöm.
2 - Számitsa ki az etanol tömeg%-os szén, oxigén- és hidrogén tartalmát
3 - 0,8 dm3 6 tömeg%-os ecetsav-oldat (sürűsége 1g/cm3) hány gramm ecetsasvat tartalmaz ?
-
#315 a Higany kicsit más elven öl meg, de nehézfém... -
Nuki #314 OLLÉ EZ VOLT A 40.000.000-s kérdés!!4 :DDD -
#313 higany az mérgező? naná! -
#312 :) :) -
Nuki #311 ...najó de. -
#310 :) -
#309 -
Nuki #308 nekem nem a külsőség számít :D -
#307 csupa pattanás! :P -
Nuki #306 egy élő személy és egy hangszer
(akkor már előbb lenne a 2,4,6-trinitro-toluol a THC helyett) -
#305 ki? tetra-hidro-cannabinol és trinitro-glicerin? -
Nuki #304 arra már van más jelölt.
ő maximum csak a harmadik lehet. -
#303 Vedd feleségül! :) -
Nuki #302 Hát nem csodálatos!!
-
Nuki #301 hiába... az ember mindig reménykedik egy pyrotechnikára (is) gerjedő lányért -
#300 ésha csak hobbiból írtad be hogy fiu vagy? :C :D -
Nuki #299 /off
Én szerinted mikor játszottam utoljára? SOHA!! és külömbenis gyere már vissza msn-re vagy legalábbis válaszoljál:D
/on -
#298 /off
Én szerinted mikor játszottam utoljára? márciusban talán? és nekem is kb egy 5k-s pisztolyom van, de ezzel is szivattam AEG-es okostojásokat^^
/on -
Nuki #297 NE BESZÉLJETEK MÁR ERRŐL!!!! :DDD
én is úgy szeretnék, de ez a rohatt érettségi, és a kurvadrága (már bocsánat a kifejezésért) fegyverek miatt nem megy!!! :\ -
#296 Boltit tudom hol lehet venni, de ha elötte idehaza házilag elkészitettel haverokkal begyakoroljuk az olcso füstbombás támadást akkor warokon lehet használni a boltit.
Mi egy kis házban játszunk ami kikéző ház volt katonaság számára.
Legutobbi gamen egyedül bevettem épületett :D Társaimat leölték. MOndjuk ilyen ritkán van.
Majd mesélek mien lett a füstbombám :)
(www.wbat.extra.hu) mi kis csapatunk :P -
#295 Mi volt laktanyában játszunk, a támado örül ha kétszeres mennyiséggel képes nyerni, nekem sikerült egyszer védö-tulerövel szemben nyerni. Egyszer. Nem egyszerü, de nagyjátékokon, versenyeken nem hiszem hogy örülnek a házigránátnak, anélkül kell tudni (vagy boltival) bevenni a célhelyet. -
#294 Azért a mi pályánkon van olyan hely ahonan nehéz kiszedni az embert :D
Akkor marad a KNO3 :)
Thx info. -
#293 Én is airsoftozok, és leginkább támado szeretek lenni, mert a védö bekempel és unatkozik, de mindig ki lehet szedni, ettöl jo támado a támado. Van elterelés, önfeláldozás, csapatmunka, miegymás. Ha nem lát annyira akkor vaktába tüzel és kész a baj. Inkább játsz a KNO3+cukorral, hidd el, még az a "legbarátibb" mind közül. -
#292 Mivel sokszor kerülünk olyan helyzetbe hogy a védőt nehéz kimozditani a helyéről ezért lenne jo amitől nem látna anyira és igy bevehetőbb lenne a rész... -
#291 Lehet, hogy észben nem, de ha jol látom kinézetröl van szo, abban pedig a petriket minden felülmulja, ha a 200as átlagkort nézzük:D -
#290 De gondolj bele, az ellenség nyugodtan átmehet és szipákolhatja azt a szart? Csak nem kellene. -
Nuki #289 ja de az meg szinvonalban nem fogja elérni a petrikest... -
#288 Inkább nem szivok a levegőből :)
Valószinüleg olyan lenne mint mély levegőt venni egy trabant kipufogóéyábol menet közben :) -
#287 Majd jövöre Nuki, reménykedjünk az irinyis "felhozatalban"...:DDD -
Nuki #286 ez nagyon ráférne a mi iskolánkra is ahol az átlag életkor 200 fölött van :o -
#285 Ahoyg gondolod, de ha tényleg megprobáljátok a pingponglabdásat is, akkor egyre kérlek: vegyél egy mély lélegzetet mindkettö füstjéböl. És mindenki más is. Utána döntsetek. -
#284 annyit tudni kell rólam, hogy kémiához nem igen értek. Csinos tanárunk volt és nem azt néztük amit a táblára irt :D meg nagyon nem is érdekelt :D
De most nagyon rá vagyok kattanva a füstbomba készitésére.
Valószinüleg kiprobálom mind a kettő megoldást és amelyik ugy beválik, hogy a csapat társak is bele egyeznek akkor marad :) -
#283 Probáld ugy csinálni az egészet, hogy minél kisebb lyukat hagyj az egésznek levegözni, kb akkora kell, mint amin a gyujtozsinor bemegy, de ne szoruljon, hogy tényleg csak füstöljön és ne gyulladjon be az egész.
Kevés oxigén-->rossz égési hatásfok. szerves kémiai alapsmeretek (már aki tanul ilyet) -
#282 Ejnye :(
Erre mondjuk nem gondoltam...
Lehet mégis marad a kutyulás a mütrágyával :D -
#281 Az biztos, aki letüdözi az nem fogja megköszönni neked, hasznos, de meberrel szemben NAGYON hanyagolnám. -
#280 Csakhogy ez qva büdös, és qva káros...