1639
kémia meg minden....
-
Nuki #359 Mire kellett amúgy? :) -
#358 nagyon nagyon thx! -
#357 THX -
Nuki #356 Lila vagy barna... Szerintem inkább barna. -
#355 HELP!!!! -
#354 VALAKI HELP!!!!! PLÍZZZ #353!!!! -
#353 KI-ot..meg vizet összekevertünk..ebbee oldottunk jódot..mien színú lett
?? PLíz vki help!!!! -
Nuki #352 igen van akinek ez gyakorlatilag a mindene ;) -
razz #351 minden elismerésem azoknak akik igy vágják a kémiát.nekem ezen kivül minden más jol megy.de a kémia...hát...rendesen szivatnak. -
Nuki #350 hát mondjuk ha találgatnom kéne talán így csinálnám, bár ez nagyon amatőr módszer, azon alapszik hogy melyik savban melyik anyag oldódik...
Előszöris az ónt (Sn) választanám le, mivel a másik kettő nem oldódik ásványi savakban (HCl) sem lúgokban, ezért ezt lehetne fölhasználni... (Op: 232 °C körül)
Ag és Cu szétválasztása egy csöppet nehezebb. Kémiailag hasonlóak. A Cu-nek van egy ilyen tulajdonsága, hogy levegő jelenlétében reagál hangyasavval...
2CH3COOH + 1/2 O2 + Cu -> (CH3COO)2Cu + H2O
az ezüst meg sehogy sem oldódik hangyasavban.
Eléggé amatőr megoldás, de tőlem most így hirtelen ennyire tellett... Nem szedi szét őket, de kémiailag szétválasztja :P -
Nuki #349 keresni kell egy olyan anyagot (sav, vagy lúg) ami előszöris csak az ónt oldja (Sn).
Aztán egy olyat, amivel az ezüstöt(Ag) és a rezet(Cu) szét tudod választani.
Most így hirtelen nem jut eszembe a kritériumoknak megfelelő sav vagy lúg, de remélem ezzel egy aprót tudtam segíteni.
Amúgy honnan van ez a 'feladat' vagy mi ez? -
Jobson #348 hogy lehet szétszedni alkotóira egy ilyen anyagot: 96,5Sn/3,0Ag/0,5Cu
köszi -
Nuki #347 de nagyon... -
#346 Vasárnap tesztelem a füstgáránt okozta dolgokat :D -
#345 " a májon át" azt arra értettem hogy nem szivodik fel a gyomorban. Meg hogy a cukorbol az is felhasznál valamennyit. Néha tudok ám hülyén magyarázni :\ -
#344 A máj nem szív fel cukrot a gyomorból hanem csak raktároz, meg átalakít(itt valamit vagy nagyon félreolvastál vagy elírtál nemtudomom melyik lehetett)...A vékonybélben szívódik fel és onnan megy a vérbe a vérbe... -
#343 naná mert azt nem is lehet :P :) -
Nuki #342 hát igen, a káliumnitrátot a káliumnitrátos füstbombából nem hagyhattad ki... -
#341 tom de nem hagyhattam ki :D -
Nuki #340 há' dé ázon kívül tezsó! csák úgy mágában áz pázárlázs lenne...
[apro]komolyan. -
#339 öö.. ööö.. káliumnitrátot... -
Nuki #338 az puskapor égésének egyenlete...:P
a káliumnitrátos füstbombába meg nem tudom mit rak :)
-
#337 Ott van a faladon
Másrészt keletkeznek nitrogén-oxidok, és ha ként is használsz akkor még kéndioxid is, tehát jo szipkázást :)
(najo, inkább ne szippants bele. tényleg ne. Mi azért csináljuk meg, hogy önöknek otthon ne kelljen.) -
Nuki #336 hűha én pöttyet kiestem ezekből a füstbomba dolgokból... ha adsz reakcióegyeneletet, vagy tudod mi keletkezik (feltételezem nitrogén oxidok...) akkor azt leírhatnád, és akkor jól is vagyunk -
#335 Manapság mi nemmérgező? :)
-
brutalg #334 Hali!
A kálium nitrátos füstbombával kapcsolatban lenne egy kérdésem.
A füstje nem mérgező????
Elkészítéséről találtam egy jó videót ha ez segít valakinek.
http://www.youtube.com/watch?v=iDElUmMwLyo -
#333 Üdv.
Még asszem 1 hónapja irtam ide füstgrántá ügyben :)
Elmesélem fejleményeket :)
Megcsináltam a ping pong labdásat. Feldaraboltam 4 et és beletettem egybe, tettem bele szivószálat hogy ott jöjön ki a füst és gyujtozsinornak csillagszorot használtam.
Ereménye az lett hogy: csilagszórót begyujtottam, a szivoszál közel volt hozzá begyuladt égni kezdett.
Utána nem sokkal begyuladt a ping pong labda is és kb 30-40 cm es tüzlángot lővelt ki folyamatosan a szivószál. Ez tartott 10-15 másodpercig majd ki füst. :)
Állati volt :D -
Nuki #332 ez mér lenne hüjülés? :P
beírtam hogy nem tudom mi történik akkor, kész.
különbenis, elég régóta vagyok ott, szóval -
#331 nemá :|
akkor még jo hogy nem ismertem elötte :DD -
#330 Mióta gumiba jársz, hülyülsz -
Nuki #329 pont azért írtam mert nem tudtam hogy mi :D -
#328 igen, de azt már az izmok meg az agy hasznositják. Igaz, irhattam volna, hisz talán épp ez a lényeg :D
Én is azt irtam, hogy az egész folyamat ideje emberfüggö. Vérnyomás, pulzusszám, sportember-nem sportember ez rengeteget változtat. -
#327 Jó, de lesz belőle bonyolult folyamatokon át ATP molekula, ami tulajdonképpen energia csomag.Az, hogy milyen gyorsan képződik, az szerintem személyfüggő. -
#326 *valami történik*
bocs, de ezen elmosolyodtam.
Lenyeled, a gyomrodba jut, onnan a májon át a belekben felszivodik, és a véráramba kerül. Ott idövel beépiti a sejtekbe az inzulin, ahol oxidálodik CO2-vé, H2O-vá és energia keletkezik.
Szervezettöl függö, hogy mennyi idö alatt tudod hasznositani, de kb 20 perc alatt jut a véráramban, ahol elkezdödik a beépülése/felhasználása. Tehát felhasználása embertöl függöen, 20-40 perc -
Nuki #325 jó kérdés...igazából a pontos mechanizmusát nem tudom, de ezt gondold végig:
megrágod, lenyeled, gyomrodba jut.
*valami történik*
azután elég, CO2, H2O, és energia lesz belőle. -
tiborpapp #324 és ha megeszed és futsz akkor a megevés időpontjátol mennyi időn belül?
-
#323 Nem értem a kérdést.Ha megeszed, akkor lesz belőle energia, ha futsz.
De ha mondjuk kálium-perkloráttal rásegítünk akkor azonnal lesz energia -
tiborpapp #322 Ha tudna valaki segíteni, hogy kb.(a lehetős legpontosabban) mennyi idő alatt alakul át energiává a szőlőcukor. -
Nuki #321 mólszám csökennéssel járó, htx. -
#320 akkor kérlek elemezd a folyamatot a reakcioanalizis szabályai szerint...