1639
kémia meg minden....
-
#199 lese irtam h hemoglobin te okos:P Ij
látod-látod aki nem kapkodja el....a CO viszont tényleg gáz ezt nagyon benyaltam, nincs rá mentségem... -
Nuki #198 majdnem. ^^
többek között a hemoglobinban nem Co hanem Fe van :P
micsoda vegyész vagy te, CO (szén-monoxid)-ot írtál, még a szemed se használod.... :D -
#197 persze a végén "o" nélkül tehát: "sakadazol".... -
#196 dimetil-benzil-imidazol? ,a képrl meghatározhato amugy micsoda (helpdesk: nézd a beépülö CO molekulát-bocs nuki^^)
nekem imidazolrol mindig az jut eszembe mikor a starcraftban asszem a scout azt mondja hogy "sakadazolo" XD -
Nuki #195 el is mentél, mi?!
felismered a drágát? -
#194 Tisztára ráizgultam -
Nuki #193 hát nem aranyos?! :
-
#192 Bocs #189 -
#191 ezt már privátba, htx -
#190 Kiőrjöngtem magam, ezennel befejeztem! Nem várok választ a #188 hozzászólásomra! -
#189 Szerintem várj még pár évet és nőjj fel kisgyerek! Igen, nem tudtam, ezért kérdeztem meg! Te ezt nem tudod felfogni a 15éves kis agyaddal! Ha van még egy kis emberiség benned visszacsinálod az egészet! Ha nem, ne várd, hogy megbizzanak benned! Te cseszted el, te tedd jóvá! Undorító az, amit te csináltál! (Ez nem tetszik nekeeem, megmondalak a tanítónéninek!) -
#188 Figyelj, én nem akartalak kitiltatni, ez már nem az én döntésem volt.
Pont te mondod, hogy ez csak egy játék?Fogadd el, hogy nem tudtad.
Amit csináltál pedig undorító.Csalódtam a versenyszellemben. -
#187 Pont egy taknyos gyerek mondja meg, hogy mit csináljak!!! (Abba hagyom, mert innen is kitiltanak) vegicsek! Fordulj magadba! Ez csak egy hüXXe játék! -
#186 Na, és mi közöd van hozzá, hogy én honnan szedem az infókat! Nincs sehol se megtiltva, hogy más fórumokon segítséget kérjek! Talán baj, hogy annyira nem értek a kémiához, mint mondjuk te! Ezt Gera barátodnak is megmondthatod! És ez nem minősül csalásnak! Mit kaptál ezért, hogy letiltattál a Pyrocenteren? "Ez magyarország, rakjunk keresztbe mindenkinek!" Köszönöm szépen! -
Nuki #185 kémiai kérdések :D
nekem alapból előnyöm lenne =)))
mit lehet kapni ott a pontokért? :D -
#184 Hosszú.Szóval egy másik fórumon most van egy ilyen verseny, hogy beküldünk kémiával kapcsolatos kérdéket, és kapunk érte pontokat.Ilyen szórakozás a fórumozás mellet.Na ez a mai kérdés -
Nuki #183 én viszont nem, mond el lécci :D -
Tudja ő mire gondolok -
Nuki #181 szivesen^^ -
#180 Örök hála! -
Nuki #179 Najó leírom szépen a kiszámítási módját,hogy legközelebb tudd hogy hogy kell, és ne nézz ilyen bután ...
vegyük azt hogy 100g ilyen keveréked van, ebből tömegszázalékok alapján:
- 28,22g K ami -> 0,72 mol
- 25,29g Cl ami -> 0,72 mol
- 46,19g O (ATOM) -> 2,8 mol
ezt 'közös nevezőre hozva' vagy valami hasonló kifejezésnek kéne jönnie ide :) a lényeg az hogy megállapítjuk melyikből van 1 mol, vagy melyik esetben vannak CSAK egész számok a képletben. először megpróbálkozol azzal hogy az összeset végigosztod 0,72-vel (egyből a K és Cl 1 lesz)
végeredmény
K 1
Cl 1
O 4
vagyis KClO4 - kálium-perklorát.
Megfelel, érthető? :) -
#178 Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni? Egy pontos képlet kellene, ami 28,22 tömegszázalék káliumot, 25,59% klórt, és 46,19% oxigént tartalmaz? -
Albertus #177 Szia!
Gondolom még nem hallottál az "iron" kifejezésről..
Bíró úr, a múlt század elején, amikor szabadalmaztatta a golyóstollat az USA-ban, akkor még nem tudott porkohászati technológiával nagyon magas olvadáspontú (iridium, wolfram, rhodium ) anyagokat felhasználni. Így a golyófészek ill. a golyó gyakran felizzott, ki- ill. elégett és folyatni kezdte a tintát..
Miért említem?
Nos, a golyóstoll maximális élettartamára tervezték a vastag tartályokat (pax.. stb) és még így is gyakori, hogy a különleges fémekből készült golyó és fészek ezt a tintamennyiséget sem élte meg..
mert jött valaki aki egy hirtelen mozdulattal 10-20 cm-es csíkot
firkantva tönkretette..
Ezért találták ki továbbfejlesztésként a kerámiahegyeket.. amik még magasabb hőmérsékleteket is elviselnek..
Sajnos ezek sem élnek túl egy adagnál több tintát..
Így az utántöltésnek nincs sok értelme..
-
#176 (: -
#175 nincs...egyenlőre:) -
Nuki #174 halihó, van különösebb oka hogy ide látogattál? :) -
#173 halika!!! -
marcio mela #172 Van olyan tinta amivel golyóstollbetétet lehet tölteni és persze úgy működik mint az eredeti.Mert az nem hiszem,hogy a betétek is olyan hamar elhasználódnak. -
#171 jah nem semmik, ilyen érdekes bigyók :P :) -
Nuki #170 jó kis dolgok ^^ -
petruszvaldesz #169 asszem én tudom:
http://www.hobbyrendeles.hu/index.php?todo=properties&prod=341
ezt stíröld meg -
Nuki #168 volt már olyan hogy odaadtam a dogámat a mögöttem ülő padba... :P semmi nem lett... -
#167 Én a csukám belső részére szoktam rakni...:P
VAgy pzs-re,és amikor "fújom" az orrom,akkor gyorsan leolvasom.:D -
#166 Tudok még egyet "ami szabad szemmel nem látható, Viszont optikailag valamilyen spcekó lencsén keresztül látható."
Szerintem ha normálisan nem látod a tananyagot, akkor az amit használnod kell, az az agy, és a megfelelő lencse hozzá a szemed -
Nuki #165 ilyenről nem tudok szorri, de egyenlőre szerencsére nincs szükségem rá :P -
#164 Szerintem annyi idő alatt amíg kitalálod és megvalósítod az ötlete (feltéve ha egyáltalán lehet) már meg is tanulhattad volna, -
#163 felírod a táblára a puskázandó szöveget, majd letörlöd, de úgy, hogy te még lásd és a tanár ne vegye észre hogy a letörölt szöveg a puska és a szemedet se vegye észre :) -
TedDanson #162 :) Ezek a megoldások eszembe se jutottak. :)
De sajnos egyik sem kivitelezhető doga írás közben... -
#161 ami "szabad szemmel nem látható, Viszont optikailag valamilyen spcekó lencsén keresztül látható."
Megoldás kettő: Mikroszkópikus betűk, és az a bizonyos lencse legyen egy mikroszkóp =) -
#160 "Olyan anyagot keresek, ami szabad szemmel nem látható, Viszont optikailag valamilyen spcekó lencsén keresztül látható."
amit te keresel: Az összes anyag, töksötétben, éjjellátóval :D