Kémia!!! Segitség!!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pont te mondod, hogy ez csak egy játék?Fogadd el, hogy nem tudtad.
Amit csináltál pedig undorító.Csalódtam a versenyszellemben.
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
nekem alapból elõnyöm lenne =)))
mit lehet kapni ott a pontokért? 😄
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
Tudja õ mire gondolok
vegyük azt hogy 100g ilyen keveréked van, ebbõl tömegszázalékok alapján:
- 28,22g K ami -> 0,72 mol
- 25,29g Cl ami -> 0,72 mol
- 46,19g O (ATOM) -> 2,8 mol
ezt 'közös nevezõre hozva' vagy valami hasonló kifejezésnek kéne jönnie ide 😊 a lényeg az hogy megállapítjuk melyikbõl van 1 mol, vagy melyik esetben vannak CSAK egész számok a képletben. elõször megpróbálkozol azzal hogy az összeset végigosztod 0,72-vel (egybõl a K és Cl 1 lesz)
végeredmény
K 1
Cl 1
O 4
vagyis KClO4 - kálium-perklorát.
Megfelel, érthetõ? 😊
Gondolom még nem hallottál az "iron" kifejezésrõl..
Bíró úr, a múlt század elején, amikor szabadalmaztatta a golyóstollat az USA-ban, akkor még nem tudott porkohászati technológiával nagyon magas olvadáspontú (iridium, wolfram, rhodium ) anyagokat felhasználni. Így a golyófészek ill. a golyó gyakran felizzott, ki- ill. elégett és folyatni kezdte a tintát..
Miért említem?
Nos, a golyóstoll maximális élettartamára tervezték a vastag tartályokat (pax.. stb) és még így is gyakori, hogy a különleges fémekbõl készült golyó és fészek ezt a tintamennyiséget sem élte meg..
mert jött valaki aki egy hirtelen mozdulattal 10-20 cm-es csíkot
firkantva tönkretette..
Ezért találták ki továbbfejlesztésként a kerámiahegyeket.. amik még magasabb hõmérsékleteket is elviselnek..
Sajnos ezek sem élnek túl egy adagnál több tintát..
Így az utántöltésnek nincs sok értelme..
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
http://www.hobbyrendeles.hu/index.php?todo=properties&prod=341
ezt stíröld meg
VAgy pzs-re,és amikor "fújom" az orrom,akkor gyorsan leolvasom.😄
Szerintem ha normálisan nem látod a tananyagot, akkor az amit használnod kell, az az agy, és a megfelelõ lencse hozzá a szemed <#idiota>#idiota>
De sajnos egyik sem kivitelezhetõ doga írás közben...
Megoldás kettõ: Mikroszkópikus betûk, és az a bizonyos lencse legyen egy mikroszkóp =)
amit te keresel: Az összes anyag, töksötétben, éjjellátóval 😄
Az UV tinta azért nem jó, mert túl feltûnõ. Azt nem csak én látom,amikor megvilágítom.
Olyan kellene, amit mondjuk egy szemüvegen keresztül lehet csak látni.
Bevallom töredelmesen,hogy puskázáshoz ideális lenne.. 😊
(azt is ha puskázásra😊
Szeretném a segítségeteket kérni.
Olyan anyagot keresek, ami szabad szemmel nem látható,és semmiféle kémiai folyamat által nem lehet elõhozni.
Viszont optikailag valamilyen spcekó lencsén keresztül látható.
Találtam egy olyan anyagot,ami UVfény hatására elõjön, de sajnos az sem felel meg a célnak.
Végülis,ez egy kódolás lenne, aminek a kulcsa egy szemüveg, vagy kontaktlencse lenne.
Ha tudtok ilyet kérlek segítsetek!
Köszönöm!
Üdv.:Ted
Sztem azért,mert ahogy Nuki is mondta,kisebb a sûrûsége mint a vízé, meg azért,mert üreges a "teste" és a víz "feldobja"
legalábbis ezt olvastam...<#nezze>#nezze>
A kérdés az, hogy hány db elektron van 23g Nátrium-ionban
Na már most szerintem: Ugye az Na móltömege 23g/mól ezt az elektronok száma nem befolyásolja.Az Na rendszáma 11, tehát 11 elektron van benne.Az ionban 1-el kevesebb, 10db.abbõl következik, hogy 10*6*10(^23)
Mégis a megoldókulcson az áll, hogy a d) a helyes válasz a 11*6*10(^23)
de ha a szintézisgáz csak a CO vagy H2 gáz akkor csak szorozni kell tudni.
2. m=ró*V=79g mivel nem tudom milyen alkoholról van szó ezért csak a lépéseket tudom neked felvázolni: n=m/M aztán...gondolom n*deltaH (mértékegységbõl következtetve)= x kJ
3. tegyük fel az alkohol metil alkohol (ha nem, akkor a többire logikázni csak tudsz😊
2CH3OH + 2Na -> 2CH3ONa + H2
m=ró*V=34,5g n=m/M
fele annyi mol H2 keletkezik mint metil alkoholod van.
V(H2)=n(H2)*24,5= (valamennyi)
mértékegységeket nem írtam, de azokat remélem tudod..
1. Metanolt az iparban szintézisgázból állitanak elõ: CO +2H2-->CH3OH . (a reakciót 400C fokon és 200MPa nyomáson végzik) Állapitsuk meg, hogy hány mól metanol keletkezik (elvileg) 6 mol szintézisgázból, és mekkora a tömege?
2. Számitsuk ki! 100cm3 abszúlút alkoholt elégetve mennyi hõ szabadul fel ha a folyamat reakcióhõje: deltaH=-1365kj/mol (az alkohol sûrûsége: 0,79g/cm3)
3. Számitsuk ki! 50cm3 abszolút alkoholba Na-ot teszünk. Mekkora térfogatú hidrogéngáz szabadul fel a reakcióban (25C fok, 0,1Mpa)?
pl: CO2 lineáris
míg a H2O V-alakú
ha van függvénytáblád ott jól le vanak írva ^^
Mert a nyomás alatt levõ gázoknál a kitáguláshoz (mozgáshoz) energia kell és ezt a környezetükbõl veszik át. A lehûlés energiaszint csökkenés.
a reakcióban egyesül két adott molekula/atom
a polimerizáció azt jelenti hogy sok molekula összekapcsolódik és alkot egy hosszabb láncot
but-1-én: a kettõskötés az 1.-nek keresztelt szénmolekula után következik, ezért van ott az 1-es
A megszámozás (hogy melyik szén az egyes, melyik a kettes stb.) több szabály szerint történik, valamivel eltérõek a szabályok egy alkánnál és egy alkénnél, megint más szabályok egy aromás vegyületnél (a gyûrûs vegyületek), de a szabályokat nem túl nehéz megjegyezni, mert logikusan építették fel õket 😊
Az 1ik, az hogy:
1. Mi a lényege az addíciónak és a polimerizációnak?
Ez a telített szénvegyületekhez tartozik, de nem definíció kéne, mer az van, de mi lényeget mondott a tanár, ami nélkül a késöbbiekben nem tudnánk dolgozni ha ilyen reakciókat vagy miket nézünk (pl. etén+hidrogén).
2.A könyvbe volt vmi táblázat és oda volt írva, hogy
Név: Képlet:
but-1-én CH2=CHCH2CH3 ---> mit jelent az 1-es a but után? Vmi helyre utal elvileg!
Ennyi lenne csak. Fontos, mert holnap vérengzés lesz kémia órán kijelentette a tanár 😄D.
ártatlan vagyok!!4 xD
Mással oldjuk meg a feladatokat?
2, Üvegházhatás-ra tippelnék de z betü nempasszol.
3, Nyomás hirtelen és nagy csökkenése miatt. pV/T=áll
4, a, üveglap bekormozódik. passz 😄 kormozóláng kormoz, szúróláng nem, de ezt bunsen égõn pl tök jól el lehet mutogatni ahol van gázcsap 😊
b, gondolom feljön a felszínre. sûrûsége kissebb, szerintem ezért.
elég?