Kémia!!! Segitség!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ja de az meg szinvonalban nem fogja elérni a petrikest...

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Bexter
Inkább nem szivok a levegõbõl 😊
Valószinüleg olyan lenne mint mély levegõt venni egy trabant kipufogóéyábol menet közben 😊

http://bexter.hu Szép Fényeket!

light00
Majd jövöre Nuki, reménykedjünk az irinyis "felhozatalban"...😄DD

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

ez nagyon ráférne a mi iskolánkra is ahol az átlag életkor 200 fölött van :o

light00
Ahoyg gondolod, de ha tényleg megprobáljátok a pingponglabdásat is, akkor egyre kérlek: vegyél egy mély lélegzetet mindkettö füstjéböl. És mindenki más is. Utána döntsetek.

Bexter
annyit tudni kell rólam, hogy kémiához nem igen értek. Csinos tanárunk volt és nem azt néztük amit a táblára irt 😄 meg nagyon nem is érdekelt 😄
De most nagyon rá vagyok kattanva a füstbomba készitésére.
Valószinüleg kiprobálom mind a kettõ megoldást és amelyik ugy beválik, hogy a csapat társak is bele egyeznek akkor marad 😊

light00
Probáld ugy csinálni az egészet, hogy minél kisebb lyukat hagyj az egésznek levegözni, kb akkora kell, mint amin a gyujtozsinor bemegy, de ne szoruljon, hogy tényleg csak füstöljön és ne gyulladjon be az egész.
Kevés oxigén-->rossz égési hatásfok. szerves kémiai alapsmeretek (már aki tanul ilyet)

Bexter
Ejnye 😞
Erre mondjuk nem gondoltam...
Lehet mégis marad a kutyulás a mütrágyával 😄

light00
Az biztos, aki letüdözi az nem fogja megköszönni neked, hasznos, de meberrel szemben NAGYON hanyagolnám.

vegicsek
Csakhogy ez qva büdös, és qva káros...

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

Bexter
Nah megtaláltam a legjobbat. Füstgránát recept 😄

Full legális. Ha megtalálják nálam nem köthetnek belém😄

kell 5 ping pong labda. 4 et felvágni 1 et kifurni a többit bele tenni
kanocot megcsinálni becsomagolni szivoszál bele az O2 miatt.
gyujt és mehet 😄

light00
Én is szivesen segitek, tudok kémiául😄DDD

Bexter
elvileg én is, de attol még félre lehet forditani a dolgokat 😄

én tudok angolul. 😊

Bexter
Lehet akkor rosszul forditottam a receptett, de utána nézek.

light00
Még nem probáltuk, a szodabikarbona hevités hatására szodává, széndioxiddá és vizzé bomlik (2NaHCO3 = 2NaCO3 + H2O + CO2, semmi értelme belerakni, javitani tuti nem fogja, legfeljebb rontja a hatásfokot.

Bexter
Akkor ezek szerint nincs akadály 😊

Másik kérdés.
Kálium nitrát és cukor + szódabikarbónás füst bombát probáltátok már?

1500 forint per darab. Nincs szenvedés, nincs magadat felrobbantás.
Kell hozzá papier hogy 18+ vagy, és pénz. És még színt is választhatsz. Mi kell mét több? 😊

#270 de ha nem tudod hogy egyesek profiljában ez benne van akkor beírom:
Budapest, Petrik Lajos SZKI (ha odaársz a többit úgyis tudod, ha nem akkor nem lényeges😊

light00
Meg lehet nézni profilt^^ (nyugi nem csesztetésként, csak kicsit lejebb oltották Nuket is ezzel)

Picizöldfül
Nuke te hova jársz most középsuliba??? én is vegyésznek tanulok,és nekem is 4+2es a sulim...

Bexter
Igen ezt végig gondoltam. Elég nagy fába vágtam fejszémet 😄 de lehet maradok a szimpla füst gránátnál. Kálium nitrát és cukor.

vegicsek
Én éppen flashbangen dolgozok...

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

light00
Öszintén szolva az egy igen egyszerü kis trükk, attol függ, mit gondolsz "hatásos" alatt, mekkora sugárban szorodjon szét.

Mindent meg lehet csinálni, ez csak mennyiség kérdése. De feltételezem nem akarsz téglányi adagokat (kb ilyen mennyiség kellene. szerintem.) dobálni Airsoft alatt, meg a szodabikarbonás reakcio önmagátol végbemenö, meg kell oldani a reagálo komponensek szétválasztását a gránáton belül.
És elég sok idö kell neki, mig akkora tulnyomás lesz, hogy felrobbanjon. Igy ez elég sok tesztelést és idöt igényel.

Bexter
Airsofthoz lenne.
A csapat szabályzat megengedi, a helyen is lehet használni.
Eddig petárdfát ahsználtam ,de a készlet elfogyott és alternatív megoldásokat keresek.
Füstgránát receptjét már megtaláltam, azzal nem lesz gond, de gondolom a petráda vagy robano anyagéval lesz.
Szodabikarbonás módszert fel lehet anyira tuningolni hogy hatásos legyen?

jóhátez aközbe jutott eszembe miközben írtam, és akkor már mindegy xD

vegicsek
Olyan nehéz megnézni a profilt?<#idiota>

pedig szerintem ponthogy lányoknál kéne kezdeni... najó nemszóltam ha felhasználónév mögött lány rejtõzik <#idiota>

vegicsek
Ja, google a barátod, wiki a csajod.
Csakvalahogy sose jutok el a wikiig, mind1, megtaláltam a választ<#vigyor>

te tudod mi az a Wikipédia? 😛

vegicsek
Ne nézzé már madárnak, persze hogy petróleum alatt tárolnám.<#vigyor0>
A neten nem találtamaz általam leírt módszerrõl infót, viszont könyvben olvastam róla

Airsoft vagy Paintball? 😊
Az a gond hogy ott szabályfüggõ a dolog, házilag barkácsolt eszközöket nem hiszem hogy megengednek bármilyen ilyen helyen. Ja és a te életkorodtól is a beszerezhetõsége...
A házi készítést nem ajánlom mert macerás és nehéz.

Bexter
Üdv.

Érdeklõdnék tud e valaki olyan receptett ami házilag elkészithetõ, alapanyag könyen beszerezhetõ. Petárda szerüséget szeretnék csinálni.
Katonai harcászati játékhoz kell, ami a gránátot imitálná. Az eddig használt petárdát wc gurigába tettem és mellé egyéb apró müanyag lõszert tettem.
Esetleg alternativ megoldások is érdekelnek.

nátriumot szinte csak olvadékelektrolízissel lehet elõállítani, mivel a standardpotenciálja nagyon kicsi. ugyanígy van az összes alkálifémmel, alkáliföldfémmel, és az alumíniummal. najó, nemcsak 😉
picit használnád a búrádat, és rákeresnél wikin, oda szépen feketén fehéren le van írva minden. nátrium szócikk.

a másik gond, hogy nátriumot amint elõállítottad, nem tudna állni a kispolcon, kéne neki petróleum, mert elég gyorsan eloxidálódna.

vegicsek
Nos, olvastam egy érdekes sort, miszerint régen a Nátriumot szódából és szénbõl állították elõ.(Na2CO3+2C=2Na+3CO)
Na, ezért úgy gondoltam milyen jó lenne, ha ott virítana a kispolcomon egy kis nátrium.eletrolizálni konyhasót nincs kedvem, szóval errõl a reakcióról kellene pár info.(Milyen hõmérsékleten játszódik le, esetleg milyen nyomáson...)

annak örülök ami van (lesz-REMÉLEM!😊 ^^

justin
Vélemény: a hír igaz. De ha igazán jó csajokat keresel akkor azt ne a BME-n (lehet hogy most megsértettem egy két kivételt.

én középiskolában is számos fehér köpenyben rohangáló embert látok (tanárok+minden nap van egy osztály akik majdnem egész nap laborban nyomulnak, és szünetben köpenyestül élvezik a pillanatnyi szabadságot😊

jó lányokban meg csak reménykedhetünk. pletykák szerint a VBK-n (<#idiota>nem vörösboroskóla) és az építészmérnökin vannak sokan nõstények. vélemény? 😊

justin
Áhá, szóval Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar 😄
Akkor minden tiszteletem a tiétek ha oda fogtok járni (én mindig csak azt látom hogy fehér ruhás lányok/fiúk rohangásznak, de vannak jó csajok 😊)

jól hangzik!! 😊
(szerencsére nem jut eszembe több kérdés, úgyhogy sokszerencsét😊

justin
Nos egy gépész sok mindent csinálhat de én speciel energetika szakon végzek, tehát energiaellátással kapcsolatos tevékenységek érdekelnek/azt tanultam. Amiket ma néztem: Siemens Erõmûtechnika, ELMÛ/ÉMÁSZ, General Electric, MOL, ABB.

konkrétan mit? (bocs hogy ennyire kiváncsi vagyok, de érdekel mi fán terem egy gépész 😊

justin
Elmegyek dógozni. Pont ma voltam kinnt állásbörzén és szerencsére akad meló. (mondjuk eddig is volt talonban kettõ, de azért jó ha van választék)

oh, 😊 és utána mi lesz veled?

justin
6 éve, de idén már végzek 😊

A múltkori alkoholos kérdésre ím itt egy válasz (Villányi Attila féle kémiatankönyvbõl):

Alkoholok: telített, négyligandumos szénatommal kapcsolódó hidroxilcsoportot tartalmazó vegyületek.

azért az asszociáció egybõl befigyel <#idiota>
nembaj, mióta jársz oda? 😊

justin
Az mi? VörösBoros Kóla (Kar)? 😄
Neeem, ez nekünk mûszaki hõtanból vót, én gépész vagyok , sorry 😊

feltéve ha. de nem akarok feleslegesen szpemmelni, csak várok.

light00
Háh, gondolj bele Nuki...Közvetlenül a frontrol kaphatunk informáciokat mire készüljünk, jol meggondoltuk-e!XD