Kémia!!! Segitség!!!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Akármilyen (kémiával kapcsolatos) továbbtanulási lehetõséget találtam, mindenhol csak 'második helyen' találtam a tantárgyat. Nézzük csak pl. a gyógyszerészetit:
biológia
közép v. emelt szintû érettségi
és
Az alábbi vizsgák közül egyet kell választani:
fizika
vagy
kémia
Tehát ezek szerint érdemes biológiából emelt szintût tenni, kémiából pedig elég a középszint?!
Vagy vegyészmérnöki esetén: matematika ÉS bio. vagy kémia vagy info vagy fizika...
Tehát akkor azt nem csinálhatom meg, hogy kémiából teszek emelt szintût, biológiából pedig középszintût és ugyanúgy felvesznek pl. a gyógyszerészre?!
Mondtam, hogy furcsa lesz, de remélem értettétek.
Köszönöm elõre is a segítséget!
Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!
Na akkor egy számológép meg hét számológép az hány számológép? <#idiota>#idiota>
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
No comment... <#idiota>#idiota>
Csakhogy beléd kössek: inkább fizika mint matek.
pókmalc,pókmalac nincs csodásabb a pókmalacnál hálót ő sose sző nem bizony mert malac vigyázzz ha jön a Pókmalac
Értelmezzük a mértékegységet: 2,26 g/cm3 , azt jelenti, hogy 1 cm3 anyag 2,26 g-ot nyom.
Kérdés? 😊
pókmalc,pókmalac nincs csodásabb a pókmalacnál hálót ő sose sző nem bizony mert malac vigyázzz ha jön a Pókmalac
Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!
A grafit sûrûsége kb. 2,15g/cm3.
Csak ennyit és csak ilyen adatokat ír a feladat?
1 cm-es élhosszuságú grafit kocka tömege mennyi? grafit moláris tömege: 6.7g/mol
2. fémes kötés (ez a definíciója kb.)(10 betû)
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
2. én úgy tanultam, hogy közös elektronfelhõjük van, de ez sem jön ki, csakúgy mint a delokalizált...
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
2., Fématomok külsõ elektronjai közössé válnak és szabadon mozoghatnak a rácson belül.?(10 betû)
Ha valaki tudja kérem segítsen!!!SÛRGÕS!!!
De ha másképp is kiszámolod, hogy 200g 40%os oldatban van 80g oldott anyag (100g-ban 40, 200ban akkor 80) és felírod, hogy 80g oldott anyag hány g 80%os oldatban van, úgy is kijön.
Én nekem elõször a "pozitív ionok" jutott az eszembe, de az is csak 12 és nem 13.
4. a delokalizált ráadásul 12 😞
Valahogy ezeket kéne ragozni.
Képlet:
m1*W1 + m2*W2 = (m1 + m2(=m3))*W3
m=tömeg
W=tömegszázalék
Behelyettesítve:
m1*80 + m2*0 = 200*40
80m1 = 8000
m1 = 100
Tehát 100 g 80%os oldat kell, és 100g víz (200g oldat-100g 80%os oldat = 100g víz)
Azért írom ilyen részletezve, hogy ha esetleg nem érted, tudjak benne késõbb is segíteni.
Megint lenne pár kérdésem:
1., 80 tömeg%-os oldatból 200g 40 tömeg%-os oldatot akarunk készíteni. Hány g 80 tömeg%-os oldatra és hány g vízre van szükség?
2., 320g 15,625 tömeg%-os nátrium-hidroxid oldatot készítettünk.
a, Hány mól nátrium-hidroxidot oldottunk fel?
b, Hány mól vízben oldottuk fel?
3., Azok a részecskék, amelyek a kémiai rekcióban elektront vesznek fel?(13 betû)
4., Fématomok külsõ elektronjai közössé válnak és szabadon mozoghatnak a rácson belül.?(10 betû)
Nem
Nem
Igen
Nem értem (összetett anyag???)
Szintén
Nem
Igen
Ha összetett anyagon többkomponensût (alkotóelmût) ért, akkor Nem/Nem, de nem igazán tudom mi akar lenni.
Minden oldat tartalmaz oldószert.
Minden keverék oldat.
Az oldat összetevõi szabad szemmel láthatóak.
Az oldat összetevõi fizikai változással választhatjuk szét.
Nem minden keverék összetett anyag.
Csak az oldatok összetett anyagok.
A homokos víz is oldat.
A levegõ is keverék.
Köszi!😊<#hehe>#hehe><#eplus2>#eplus2><#zavart1>#zavart1>
Kémáiból mindig 4-es voltam.
Nagyon szívesen 😊
Nagyon szépen köszönöm!Egyébként te hányas vagy/voltál kémiából?
1.
Felírod a reakcióegyenletet. Minden kémiapéldánál, ahol zajlik ilyesmi, ez az elsõ 😊 S + O2 -> SO2
10 tonna 5% ként tartalmaz az azt jelenti, hogy a tiszta kén tartalma 0,5 tonna. A kén tömege ezért 0,5*10^6g (átváltás remélem megy: 0,5 t = 500 kg = 500 000 g)
Ezután felállítasz egy aránypárt:
ha 32g kénbõl 64g kén-dioxid lesz (1-1mol)
akkor 500 000g (500kg) kénbõl lesz x g kén dioxid
2.
640g 20% os NaOH oldat, ugyanez a logika. Kiszámolod mennyi a tiszta NaOH tartalom: 640g * 0,20 = 120g
(oldott anyag tömege, osztva oldat tömege szorozva százzal... ezt rendeztem át és egyszerüsítettem le a fenti egyenlettel)
n (NaOH)= m/M = 120g / 40g/mol = 3 mol
N = n * N(indeksz A) = 3mol * 6*10^23 (1/mol vagy db/mol, ez tanárfüggõ)= 18*10^23 = 1,8*10^24 db NaOH MOLEKULA
itt szokott jönni aztán a hiba, hogy nem olvassa el az ember a kérdést.
Mivel ionra kérdeznek rá, ezért a következõ egyenlet is szükséges:
NaOH -> Na+ + OH-
a nyilacskára illik ráírni hogy víz, vagy hogy disszociáció.
Szóval ebbõl az látszódik, hogy 1 molekulából lesz 2 darab ion, vagyis a végeredményünket még meg kell szorozni kettõvel:
3,6 * 10^24 db ion van az oldatban
(írta hogy a víztõl eltekintünk. úgy tettünk.)
N indekx nagy A, ez az Avogadro állandó, ha a tanár belekötne, mond meg neki, hogy tudod hogy ez azt jelenti.
Remélem elég.
2 feladat megoldásában kérnék tõletek segítséget, szeretném, ha a megoldásmenetet is leírnátok!Segítségeteket elõre is köszönöm!
1., 10 tonna 5% ként tartalmazó barnaszén elégetésekor hány kg kén-dioxid távozik a levegõbe?
2., 640g 20%os nátrium-hidroxid oldat hány darab iont tartalmaz, ha a vízbõl származó ionoktól eltekintünk?
És inkább a hagymás szalonnát preferálom, nem a szalonnás hagymát ^^
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?