PC-s Pub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
A morrowind.ini tele van angol szövegekkel.
A játék innen veszi az elején levõ kérdéseket a karakter létrehozásánál, valamint a szintlépések szövegeit is.

ollie
Na én bármit lefordítok, de nincs sok tapasztalatom a játékban. Ezért inkább maradok a fordításnál.
Egyébként nemsokára küldöm a lefordított Morrowind.ini file-t.

Hunnenkoenig
Ja, es bocs, nem akarok beszallni, mert nekem is sok a munkam a ket futo projekttel, valamint nem jatszottam a Morrowindet, igy nem sok ertelme lenne forditani, ha nem is tudom, miröl van szo, azonkivül en inkabb nemetböl forditok :-)

Hunnenkoenig
Igen, van mar par jatek a hatam mögött :-)
Diablo2 + LoD
Mafia
Dungeon Siege (in development)
Gothic2 (in development)

Nem vagyok a paholy tagja es a Diablo2-t Andie baratommal csinaltam, aki egyebkent a C&C Generals forditasat is elkövette :-))

Nehany jotanacs (nem kell megfogadni):

Az legyen a vezer, aki a legjobban ismeri a jatekot es jol beszel angolul. Ö ossza szet a munkat es ellenörizze az anyagot. Ha valahol felreforditas van, vagy valami nem stimmel, ö tudja, hogyan kell javitani. Sok idelye talan nem marad a forditasra, de a szervezes nagyon fontos ennyi embernel es ekkora projektnel.

Legyen egy ONLINE szotaratok, amit a vezetö folyamatosan frissit!
A varazslatokat, egyebeket, amik sokszor elöfordulnak a jatekban, jo ha elöre leforditjatok/megegyseztek a helyes formaban, igy nem lesz kesöbb kavarodas ill. a vezetönek könyebb lesz a dolga, aki aztan ugye összerakja az anyagot.

Kb. ennyi az eddig olvasottak alapjan :-)

ollie
az jó lenne

ollie
Blood Moon:
Az egy kiegészítõ?
Még nem hallottam róla.

ollie
Nem vagyok angolból perfekt, csak folyékonyan beszélem. Azé' az különbség.

ollie
Esetleg lehetne külön egy parasztos változatot is csinálni. Milyen király lenne! Persze akkor a szöveget is hozzá kell igazítani, nemde?
;DDDDDDDDDDDD

ollie
Én benne lennék!
Esetleg felvehetnénk a kapcsolatot a Huncraft csapattal, õk már profik ebben.
Még Amiga is benne volt a WC3 magyarosításában némileg...

ollie
"en is szivesen vennek egy magyaritast"
Mennyit adsz majd érte? ;DDDDDDDDDD

zoozoo
Beszarok! Jobb lesz, mint az eredeti! 😊)
Csak így tovább! 😊

Amiga
Szerintem közületek messze én vagyok leggyengébb angolból, de oLLieval átlag kétnaponta találkozunk, õ viszont elég perfekt. Én abban vagyok toppon, hogy áll mögöttem pár tucat novella és színdarab, meg egy félkész fantasy könyv is, úgyhogy a nyers szövegek csiszolásában azt gondolom tudok lendíteni az ügyön...

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Amiga
Szuper. Nekem ne szórj excelt, én az irodalmi nyevre való átültetésben veszek részt. :-)

Amiga
Járatom a szám, közben meg mennyi okos dolgot írtatok! :-)

Amiga
Szerintem sok a rizsa :-), néhány napon belül kiderülnek a gyakorlati problémák, csak fogjunk neki. A könyveket és azokat a részeket, ahol nincsenek kulcsszavak, zavartalanul lehet fordítani. A kulcsszavas részekre több megoldás is kínálkozik. Nekem még az is alternatívának tûnik, hogy a linkek zárójelben kerüljenek a szövegekbe, és a TES-be is a zárójeles változatok kerüljenek. Bár így a hivatkozás angol marad, minimális logikával ki lehet találni, mire utal (mert a magyar szöveg adja). Ebben az esetben a hivatkozást a szöveg részeként lehetne szabadon fordítani. Nem szép, de praktikus.

"Közben vannak némi eredmények dialogue-ügyben.
Ha kiexportálom a TES-bõl a dialogue-t txt fájlba, akkor szövegszerkesztõvel sima "find&replace" varázslattal ki lehet cserélni az összes hivatkozást, és ezt a TES-be visszaimportálva fullosan mûködik ahogy én látom.
Holnap linkelek screenshotokat, ha minden jól megy."

Ha így megy...

Ha valamit elfordítottunk, az majd a béta tesztelésekor jön ki. Utána még mindig lehet javítani. Bárcsak ott tartanánk. :-)

ollie
Csak nem akarod végigjátszani többször?
;DDDDDDDd

ollie
Én sem leszek hétvégén, majd csak hétfõn.
De akkor vki légy szi küldjön fordítani való könyveket.
A lektorálsásal meg tényleg kell vigyázni, mert elcseszheti a topic-okat.

ollie
Az igaz, viszont lehet, hogy pont a szövegkörnyezet miatt többféleképpen kell majd fordítanunk egy-egy topic-ot. Akkor mi van?
A másik probléma meg az, hogy ha a lektor nem tud jól angolul, és a fordító valamit félrefordít, akkor a lektor soha nem jön rá, hogy mit is kéne mondania a mondatnak. Ill. elég az, hogy ha a fordító jól fordít, de a lektor, hogy szebb, magyarosabb legyen átfogalmazza, aztán máris nem azt jelenti amit a játékba neredetileg kellene mondania.
Aztán a másik probléma az, hogy nem ártana ismerni a játékbeli helyzetet a fordításnál. Lehet, hogy azért fordítunk/lektorálunk valamit rosszul, mert más helyzetbe képzeljük a szöveget.
Itt elõnyben vannak azok, akik végigjátszották a játékot.

Amiga
A kulcsszavak kigyûjtése fontos, de a szó jelentése függhet a szövegkörnyezettõl is.

Elõször a modellt készítsük el, fordítsunk le egy-két szöveget és kulcsszót, és nézzük meg, hogyan mûködik a programban. (?)

Közös szótár hasznos, de úgyis lektorálási kérdés lesz az egységes szövegkörnyezet.

ollie
De a könyveknél is fontos, hogy a kifejezésekre, varászlatokra, stb, meglegyen a közös szótár.

ollie
Ok, akkor küldjetek nekem könyveket.

ollie
feliratkoztam a levlistára, de az irc nekem sem jó

ollie
Akkor a varázslatok és tárgyak neveire is kell egy egységes szótár.

Hunnenkoenig
Persze, azok maradjanak. Marmint a szemelynevek. A Gothicban az El Bastardo-t en is annak hagyom, mert az a kard neve. De a Firebolt-ot nem fogom angolul hagyni, mert a neve egyben a varazslat leirasa is! Ha nem forditod, mar nem lesz ertelme az angolul nem tudonak!

ollie
Nekem sem jó az IRC a munkahelyemen a tûzfal miatt. Esetleg este otthon (inkább éjjel).

Amiga
Nekem nem jó az irc, de a megbeszélésnek ez a része nem is érint.

Amiga
Na ez nem semmi! :-) Egy eszmecsere jó lenne. Írjunk nekik...

Aking, a weblapon a magyarosítók listáját frissítsd lécci: mambo, moNTo_wrk, meg nemtommégki :-). Tudjunk egymásról.

http://petra.hos.u-szeged.hu/~aking/morrowind_hun/

ollie
Tényleg.
Na most mi legyen ezzel?
Tudni kéne a linkeket.

Amiga
Az is te voltál?! THX!

Szal ha valaki kész van a mambo által küldött anyaggal, az küldje át nekem a nyersfordítást. Lásd: #72.

ollie
Egyébként lesz valami terv arra, hogy mikora akarjuk befejezni? Nem szeretém ha ez csak húzódna. Meg lehetne beszélni, hogy ki mennyit és mikorra tud vállalni.

ollie
Blade=Penge
Szerintem viszont a tárgyaknak és a varázslatoknak (valamint a helység és személyneveknek) mindenképpen anglonak kellene maradniuk.
Kivéve az egyszerûbb tárgyak.
Pl egy sima dagger lehetne tõr.
De egy speckó tárgynak meg kellene hagyni az eredeti nevét.

Taptarap
Hajrá hajrá én is szurkolok, hogy minnél hamarabb legyen forditás.

CelionHUN SE (.)(.)R.I.P ThisisSparta Lvl72.DA.

Közben vannak némi eredmények dialogue-ügyben.
Ha kiexportálom a TES-bõl a dialogue-t txt fájlba, akkor szövegszerkesztõvel sima "find&replace" varázslattal ki lehet cserélni az összes hivatkozást, és ezt a TES-be visszaimportálva fullosan mûködik ahogy én látom.
Holnap linkelek screenshotokat, ha minden jól megy.

A régit felhasználjuk az újhoz.

Hunnenkoenig
Te csak ne szidd az en diablo2 forditasomat! :-))

Az, hogy a fele angol maradjon, meg a legnagyobb hülyeseg! HA neked az angol jobban tetszik, jatszd ugy! Aki nem ert angolul, annak biztos jobban tetszik a Penge szo a Blade helyett, mert legalabb erti, mi az!

Bandew
Pengék, mivel hogy jobban hangzik, ráadásul a blade jelenti a pengét, és a sword a kardot.

Amugy akkor most elõlrõl kezditek a fordítást vagy folytatjátok a régit?

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Calver
Ja és sok sikert a fordításhoz, el lemaradt...

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
Pengék! Pl Dai-Katana-t se lehet magyarra kardként fordítani, se a legtöbb rövid pengét szóval abszolútde a pengék a nyerõ!

"The trees move. Do you not see it?"

A tárgyak/varázslatok neveit is magyarra akarjátok fordítani?Én már nagyon örülnék végre egy fordításnak, ahol ezek végre maradnak angolul, általába a magyar fordítása ugyse sikerül jobban egy tárgynak, viszont nagyon hülye szavakat lehet belöle kihozni😊(lsd. Diablo 2...)
Egyébként HAJRÁ!!!
Pengések 😉

Mondjuk ehhez nem feltetlen kell net. (: De a drukkolas is segit.

Blades "Pengék" vagy "Kardok"? Vagy van valakinek jobb ötlete?
Bandew
AFFENE!!! Tök segítenék, csak hát nincs rá idõm, lassú a netem, és azt is csak 8 után használhatom.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Bandew
Ez nem gúny.

Bandew
Ja és sok sikert!

Bandew
A gmikirõl letõlthetõ magyarítást folytatjátok, vagy elölrõl kezdtétek?

mambo: A linkeles a lelke az egesznek /szerintem/. Azon all az egesz jatek.
Ezek szerint mashol se megy ez konnyen.
Hunnenkoenig
"...die komplett Deutsche Version beider Plattformen wird im späten Sommer erwartet."

Mindket rendszer (Xbox, PC) teljes nemet verzioja kesö nyarra varhato.

Kivonat a hivatalos FAQ-bol.

Én kb. 1800 van a Dialogue-ban és ezek elõfordulásai a párbeszédekben. Ezt persze nem lehet jól megbecsülni.

Mennyire tippeled a cikkszavak szamat? Ugy kb. 4000?