1815
Alcímet majd még váltunk ;D
  • [Jakuza]
    A Feather-t hogy fordítanánk ? "Tollkönnyű"?
    Esetleg pihekonnyu , pillesulyu.
  • [Jakuza]
    Viszont egy felvetes, az nem igazan lesz jo , hogy valaki pl Kurianak forditja, valaki meg birtoknak mert a vegere iszonyu lesz a keveredes.
  • [Jakuza]
    Aking. K=OK
  • Amiga
    A "k" az "oké" elég elterjedt verziója volt a battleneten. Valaki írt pár szót arról, mit kéne tenni, a többiek csak ütöttek egy "k"-t. Angoloktól tanultam el (először én is néztem, mint állat).

Már látom, hogy a fordításhoz elengedhetetlen a játék nagyon alapos ismerete. Ha a Wizardry 8-at befejeztem, nekiülök a Morrowind-nek.

A manor talán inkább birtok, valaki menjen el a manorba és nézze meg, mi is az.
  • [Jakuza]
    Hat ez jo kerdes, mert igen csak fugg , a szovegkornyezettol. Teszem azt csak egy nev van elotte akkor jo mindketto, sot a foldbirtok is.
    De ha mar olyan szovegkornyezetben lesz ,hogy menj a XY uradalmaba, hat az eleg gazos.
    Igy szerintem az udvarhaz vagy a foldbirtok lenne inkabb jobban hangzo.
  • Amiga
    Érdekesség: Jakuza válaszára StarCraftos szokás szerint egy "k" betűvel akartam válaszolni. Erre ugat a gép, hogy az üzenet mező üres. :-)
  • Amiga
    Ok.
  • [Jakuza]
    Akkor inkabb mar pancel nelkuli.
  • [Jakuza]
    Esetleg verszivas vagy életelszívás.
  • Amiga
    Értem. Akkor én is a "páncél nélkül"-re szavazok.
  • ollie
    ism = izmus magyarul
    tehát vámpirizmus megfelelő
  • Amiga
    Ezek nem szó szerinti fordítások, de talán ennyi mozgásszabadság belefér?

Valley of the Wind: A Vihar Völgye
    Unarmored: védtelen.

Aking, köszönöm az első anyagot, neked küldöm el, ha kész vagyok.

• ollie
    Aha, szerintem is a legjobb a "páncél nélkül"
  • ollie
    Na, itt vagyok.
    Sajnos tegnap este semmit nem tudtam csinálni, de majd ma fogok.
  • [Jakuza]
    Csal nem a Szeles volgy ?
    Vagy talan a Szel volgye ? :)
    Esetleg az unarmored = pancelozatlan ? Bar nem igazan hangzik ez se jol.
  • moNTo
    "Barilzar's Mazed Band"
    emmi?
  • moNTo
    ahha.
    Köszi. Van egy ilyenem is:
    "ascended sleeper"
  • [Jakuza]
    Latom mar megvalaszoltak elottem.
    http://www.japan-budo.de/produkte/tanto.php
  • moNTo
    "devil tanto"
    általában mi a tanto?
  • moNTo
    AKing: ha még nem késtem le a mai frissítésről, és nem nagy gond megoldani: "bejegyzés felülírása..." gomb megnyomásakor jó lenne, ha beírná fordításként azt a topicot, ami az angol szerinti rendezésnél ki van választva. Ez azért lenne jó, mert van egy csomó tulajdon- és helységnév, amit most "ctrl-c, ctrl-v, gomb megnyomása" hármasszabállyal lehet beírni, úgy viszont csak egy mozdulat lenne. És a fókusz a gombnyomás után ráállhatna a "rendezés angol szerint" ablakra.
    hihi, más bajom most nincs :)
  • moNTo
    "Dwemer centurions"
    "Flesh Made Whole"
    "land deed"
    "dream of verse"
    "Juicedaw Feather Ring"

Ezekre kellene fordítási javaslat.
  • moNTo
    :))
  • moNTo
    Vége a melónak, hazamegyek. Otthon fordítom a topikokat tovább.
    23700 dialógusból ha 10 ember napi 100-at lefordít, akkor kb 23 napig fog tartani.
    Nincs vesztegetni való időnk.
    Hányan is vagyunk?
  • moNTo
    Na csináljuk. Ennyi idő alatt le lehetett volna fodítani három oldalt.
  • moNTo
    Mambo: az eredeti szövegeket ha akarod sem tudod kitörölni. Amint azt AKing is írta a #297-ben, csak kiveszed a magyar plugin elől a pipát, és mintha sose lett volna magyarítás. És fölrakhatja magának bárki bármennyi plugint.
  • moNTo
    fordítsuk le a topicokat, és már holnap többet tudunk.
  • [Jakuza]
    mambo szerintem a lenyeg eloszor mindenkeppen az eredeti jatek forditasa, ebbol a szempontbol szerintem Akingnek igaza van.
    Mar csak azert is mert szerintem az a nagyobb munka, mint egy plugin forditasa, es ha kesz maga a jaetk forditas akkor erdemesebb a pluginok forditasaba belevagni.
  • moNTo
    az, hogy rekesszük be a vitát.
  • [Jakuza]
    Viszont aki vegig akarja vinni magyarul az eredeti jatekot annak jo lesz.
  • moNTo
    Mindenesetre holnapra sztem kész lesz a topicok fordítása, és akkor többet tudunk. :))
  • moNTo
    Mondjuk azt én sem vágom, hogy mi aktiválja majd az "addtopic" scriptet, amire az valóban megteszi a dolgát.
  • moNTo
    még valami: az excel nem képes normálisan visszamenteni txt formátumba a dialógusokat.
    Legalábbis amikor próbálkoztam vele, akkor szétfagyott az importnál a TES.
    Mert az exportált txt-ben a rekordok nem csak tabbal vannak elválasztva, hanem idézőjelekkel, (kivétel a számok), mely idézőjeleket az excel nemes egyszerűséggel kihagy txt-be eportáláskor.
  • moNTo
    A linkek meg vannak jelenítve AKing fordítópogramjában. Külön ki is vannak gyűjtve.
    Sztem teljesen használható így.
  • moNTo
    Sztem felejtsük el a plugineket. Már az is kisebbfajta csoda lesz, ha az alap Morrowindnek a végére érünk. Addigra nemhogy a Bloodmoon, hanem még a következő kiegészítő is megjelenik :)))
  • moNTo
    Na, várjuk azt az alátámasztást.
    Különben ünneprontás esete forog fenn :))
    Én bízom AKingben, meg az "addtopic" formulában.
  • zoozoo
    Gulggg (nagyot nyeltem )
    Ha tudnék segíteni, akkor már megtettem volna. Csak lélekben és lelkes szurkolóként tudok erőt adni. De abból végtelent. Örülök, hogy nekiálltatok, ez nagyon jó dolog. :)
    Hajrá(tok :)!
  • ollie
    A tömörítés nem gond, legalább kevesebb munka lesz vele. Ez majd a lektor gondja lesz.
    ;DDDDD
  • moNTo
    amúgy ma írogatom be a fordítóprogramba amit a hétvégén fordítottam.
    Ha többen küldjük el a fordításainkat, akkor gondolom össze tudod fésülni valahogy...
  • moNTo
    Azért próbáld ki te is ezeket a limiteket, hátha csak nálam volt gond, bár kétlem... A topikneveknek, scripteknek nem tudom, hogy van-e limitje.
    Rá leszünk kényszerülve a tömör fordításra :))
  • moNTo
    Ugyanmár... nekem ezeket az ovisok magyarázták el, hogy mit jelentenek :))