PC-s Pub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hunnenkoenig
Nemi altalanos müveltseg es atlagon felüli szokincs szükseges....

Hunnenkoenig
Akkor forditsd Triumvirátusnak.

Hunnenkoenig
Figyelj! Gondolod ezt a szot a Morrowind alkotoi talaltak ki?
A Tribunal a romai korbol szarmazik es manapsag az angolban, nemetben birosagkent (föleg rögtönitelö hadibirosagkent) ertelmezhetö! Bar leginkabb mar csak regiesen fordul elö filmekben, könyvekben stb.

Tribune: Official, Military Officer; person who defends the rights of people (Roman History)

Tribunal: court of justice; place of judgement.

Hunnenkoenig
Igy mar maskepp nez ki a dolog. :-)
Bocs, ha kicsit goromba voltam, csak ki tudok akadni olyanokon, akik keptelenek forditani es megis azt teszik.
Nem feltetelezem, hogy ezek köze tartozol. Majd ugy is kiderül.

Ebben az esetben a Chimer szerintem is csak veletlen. Hagyd ugy!

Morrowind is holy country, and its gods are flesh and blood. Collectively, these gods are called the Tribunal, the triune ALMSIVI, three deities exemplifying Dunmeri virtues. Almalexia is Mercy, Vivec is Mastery, and Sotha Sil is Mystery.

(forrás: Vivec and Mephala)

Meg még valami +1:

Azt hiszem ez a fórum azért van, hogy megvitassuk a megvitatnivalókat. Úgyhogy ha kérdésem van, továbbra is itt teszem fel, remélem választ is kapok a kioktatás mellett 😉

A hõbörgésnek részemrõl vége, én kérek elnézést.

Meg még valami:

"A tribunalnak meg semmi köze a szent harmassaghoz...."

Szerinted.

Szerintem meg van:
mert a Tribunal-t Almalexia, Vivec, Sotha Sil nevû 3(azaz három) darab isten egysége alkotja.
Namost ezt Bíróságnak fordítani elég gagyi dolog lenne... persze ha nincs más megoldás.

Hát, most hazudnék, ha azt mondanám, hogy jól esett...
De mindegy, az élet nem habostorta, és megy is tovább.
Két apró észrevétel:

Az egyik: eszem ágában sincs fordító lenni.

A másik: Az Ehlnofeyekbõl két népcsoport keletkezett: a Mer és a Men. A Men-t embereknek fordítottam, szerintem ésszerûen. A Mer nép további alfajokra vált szét, ezek a következõk:
Dwemer, Chimer, Dunmer, Bosmer, Altmer.
Namost: látható, ezeknek a neve a közös õs nevére végzõdik, és nincs semmi értelmük, kivéve ezt az egy átkozott "Chimer"-t, ami -és erre mérget veszek- puszta véletlen.
Leszarom a profi fordítok munkamódszerét, majd ha ebbõl fogok élni, akkor talán érdekelni fog.

Hunnenkoenig
Egyebkent sokat segit, ha egy könyvet ket nyelven olvastok es igy latjatok, hogyan dolgoznak a profi forditok.

Lehet olyan könyveket kapni (szerintem magyarorszagon is) ahol az egyik oldalon az eredeti szöveg es a vele szemben levö oldalon a forditott szöveg van nyomtatva. Olyat olvassatok es hasonlitgassatok.

Amugy egy forditashoz nem art, ha az ember a nyelvet valos környezetben is megtapasztalta (angolt peldaul amerikaban, vagy legalabbis a tv-ben) es nem csak az iskolaban. Igy sok szolasnak, nyelvfordulatnak egesz mas ertelmezese lesz ismeretes, nem csak a szo szerinti forditas.

Hunnenkoenig
Közepföldét is lehetett volna Middle Earth-nek hagyni, mert jol hangzik....
Söt, az egesz jatekot lehet angolul hagyni, mert jobban hangzik.....

Hunnenkoenig
Miert, angolban is azt jelenti. Vagyis az angolnak a Chimer az ami neked a Harangozo. Csak neked az angol nev jobban tetszik, mert nem hozod összefüggesbe a harangozassal. Ha nagy betüvel hasznalod, akkor mar tulajdonnev es nem egy foglalkozas.

Istenem... miert akar manapsag mindenki fordito lenni, ha jobban tetszik neki az angol?

A tribunalnak meg semmi köze a szent harmassaghoz....

[Jakuza]
Vagy a birosagra vagy a biroi pulpitusra , tribun.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

A Tribunalra meg csak sejtésem van, itt sztem a Tri mint Három kap jelentést, utalva a hármas istenségre. De hogy hogyan lehet fordítani...

A Chimer megvan, sztem nem kell fordítani, a Dunmerek õse, a Tamriel-i Ehlnofeyek leszármatottja.
A Mer-ek másnéven az elfek.
😊)

Az a baj, hogy a Morrowindben ezeknek bõvített jelentése van. Pl a Chimerek alatt sokszor régi népeket kell érteni a szövegkörnyezet szerint.
Kicsit fura lenne, hogy "a Bíróság megtanította a Harangozókat házat építeni, vadászni"

IMYke2.0.0.0
Tribunal = törvényszék, bíróság, bírói szék, (G😎 vizsgálóbizottság

Chimer = harangjátékon játszó, harangjátékos, harangozó (személy)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.::i2k::. .:: Játékmagyarítások Ott-HUN-Lapja ::.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

És a "Chimer"-t?

Általános kérdés:
A "Tribunal"-t minek fordítsuk?

ékezetek nincsenek. Legrosszabb a hosszú õ, mert ez o-nak jön le. Editálni kellene a betûtípust, de nekem ez nem sikerült, mert nem szabványos font.

oké, én is könyveket fordítok momentán, amíg a topikok meglesznek.
Én a könyveket gyakoriságuk sorrendjében fordítom (a gyakoribbakat elõször), jó hogy szóltál, akkor én kihagyom a skilleseket.

Jó lenne, ha egy mederben folynánk, vannak dolgok, amiket én is másképp csinálnék, ha egyedül lennék. De a rugalmasságnak is megvannak a szépségei 😊))

hát, opcionálisan elérhetõvé tehetjük.
"modemeseknek nem ajánlott" felirattal

szevasz, mambo.

lehet... nem emléxem 😊))
de ha binkvideo, akkor azt valahogy lehet editálni, feliratozni, ilyesmi, nem?
A könyvtárakban nem láttam ilyen videojellegû állományt.

ahha... köszi.

Ron Ragm
ha mondjuk va negy olyan parancs hogy ha pl teljesítetted a küldetést akkor ad egy könyvet és nem úgy csinálja hogy adja a karinak a könyvet és aztán elveszi és odaadja a PC-nek hanem simán csak odaadja a PC-nek (tehát ha leölöd nem lesz nála) akkor azt nem számolja
huhh... remélem érthetõ voltam😊

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Izé... unalmamban lefordítok néhány könyvet...
A TES-ben a "Books" fül alatt a "Count"-ra kattintva rendezem a könyveket, és a leggyakrabban elõfordulókat kezdtem fordítani.

Egy kérdés:
A "Books" fül alatt a TES-ben van egy "Count" paraméter, ez szerintem azt jelenti, hogy egy adott könyv hány helyen fordul elõ a játékban. Namost van vagy 70 könyv, ahol a "Count" értéke 0.
:o
akkor minek vannak?

mér, vannak videók? Max az elején, nem?
😊))
(bár télleg van ilyen binkw32.dll a játékkönyvtárban)

Brühüm-brühüm... Sajnos a betûtípust nem sikerült editálni, .fnt a kiterjesztése, és valószínû, hogy valami egyedi (talán bittérképes) formátumban van. Vagy raw, vagy ilyesmi. Kár.

Hát remélem ma már egyre kevesebb ember van, aki sorok végén az enterre csap. Rossz, írógéprõl megmaradt szokás. 😊)

Télleg nem sürgõs. Csak térképezem fel az akadályokat. Amúgy meg elõttem a hétvége. Lehet, hogy jáccani fogok valami Morrowindet.

Jó lett a ZH?

hihi, {BR} itt a fórumban is mûködik, látom....

Nézegettem a könyveket, az egyiket le is fordítottam véletlenül. De most már mindegy 😊)
Szóval semmi gond se nincsen velük, játékban nagyon jól mûködnek, meg minden.
Csak annyi, hogy majd jól jönne ehhez is valami program (hihi, AKing, nyújtsd nekem az algoritmusodat, mindjárt az egész rendszeredet akarom 😄DD), mert ez ilyen html formátumú, és szar dolog kerülgetni ezeket a
-ket, brrr...
De ez a kisebb probléma. A nagyobb probléma az, hogy megváltozik a tördelés, és ezt lehetne szépen megoldani egy progival, hogy adott karakter után szúrjon be egy
-t (brrr...).
Megváltozott tördelés alatt fõként azt értem, hogy megváltozik a tördelés (kac-kac), van olyan sor, hogy csak egy szó van benne, és csúnya. (Ehh, kellett nekem nyomdába szegõdni, észre se vettem volna, ha pl. miniszterelnök lennék. De még lehetek. Miniszterelnök. De nem valószínû.)
Aztán csúnya az "û", mert kalapos, és még csúnyább az "õ", mert kopasz (o- ilyen la).
Szval én most ezen a betûtípuson liliontipródást fogok elkövetni, és növesztek hajat az ékezetes betûknek, ha tudok (Bánffy Fontographer rulez).
Szóval ezek ilyen gondolatok voltak az éjszakába.

[Jakuza]
Pedig mar felkeszultem a legrosszabra, akasztas vagy villamosszek gondolata lebegett a szemem elott.
Erre egy kapok szimpla felmentest. 😉

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

szerintem szavazzuk meg, hogy haragudjunk-e 😄DD

oké, szorítunk. 😊))

[Jakuza]
Ha nem haragszotok meg feltettem a Jatekok Magyaritas Portal-ra a honlapot.
Talan igy bovul tovabb a forditok nevsora es hamarabb lesz eredmeny.

A hiányzó anyagokat csinálja valaki? Werewolf merre van? Rég láttam. 😊)

ollie
Kora hajnalig dolgozol?
Ha sok új lesz, akkor lehet, hogy otthon bekonfigolom az internetet.

ollie
jaguár a Morrowindben???

Amiga
Persze, CD-n.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

ollie
Nyílván CD-re írja...

Amiga: hogy viszed haza? 3 kislemezen?
Jah igen. Ha valaki meg valamit szeretne valtoztatni a progin, az most szoljon, mert negy napig en sem leszek programozoi eszkozeim kozeleben.
Sipocz
"white guar"->fehér guár(nemtom összefutottatok-é vele (küldi is van rá) de tényleg az!!), albinó guár, táltos guár

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Amiga
Ok, lektorotok leszedte a data.zip-et.

Amiga
Abban igazad van, hogy megvárhatnám a komplett anyagot, de nincs otthon net, és a 4 nap nagy idõ. Megnézem, mit tudok az eddigi anyaggal kezdeni.

ollie
Nekem otthon annyi idõ sem volt, igaz ugyan hogy 512M Ramom van... 😊)

[Jakuza]
Nem rossz az a program.
Igaz nekem 1800+om van es kb 2 mp alatt betolti a filet.