1663
  • Sanyix
    De gondolom nem maxon :) mivel úgyhallottam, a full grafikát csak x800 féleségeken lehet elérni.
  • JohnnySmith
    Akkor jó :)
    BF2-t hol játszol? én is szoktam néha :) (vagyis inkább az SG szerveren)
  • Fenrir
    az én kártyámon 1280*1024-ben elég jól megy
  • Sanyix
    nem rosszak, ja egy 150 ezer fts videokártyával már élvezhetően is megy szép grafikán :D
  • Fenrir
    hát azért a modellek és textúrák nem rosszak, de már ezek az ofp2 képek is elég jók
  • Sanyix
    Ja annyira, hogy a bf2 helyenként ocsmány.
  • Fenrir
    meglátjuk, nekem már most tetszik a játék, ha még a végén annyira modolható lesz mint az 1 akkor csak a fantázia szabhat határt neki :)
  • Istencsászár
    szerintem nagyonszép a természet fű,fák kifejezetten gyönyörűek ( bf2 se olyan hűdeszép )
  • Fenrir
    ha nem is lessz egy bf2 szintű grafikája a végén, de a játékmenet biztos sokkal jobb és kifinomúltabb lessz

OFP powwa, lanon rohadt sokat nyomtuk :)
  • malter
    kezdek félni a gépigénytöl:)
    joak
  • [NST]Cifu
    [center]

• Sanyix
    Pedig azis ottvolt 2 hónapja amikor az armed assault megjelenését írták, ott volt hogy OFP2 2006 Q4 végülis ugyanazt jelenti.
  • [NST]Cifu
    Én eddig 2006-ott ("late" nélkül) tudtam...
  • Sanyix
    PC-re is...
  • Sanyix
    Ofp2-t eddigis 2006 végére írták, én erre számítottam, már vagy egy éve is.
  • Seaweed
    Hat ugy nez ki...bezzeg konzolra ketnapontja jon valami tomegfos
  • [NST]Cifu
    Vazzeg, csak azok a játékok csúsznak ilyen brutálisan, amik minket érdekelnek (Lock-On, OFP2)?
  • Seaweed
    kb 2008-ra saccolom a megjelenest...
    de a modderek 2005 vegere megcsinaljak az egeszet jobban addonokbol :P
  • [NST]Cifu
    Rossz hír a BIS weblapján - várható megjelenés: 2006 végén....

Már most kezdődik a csúszás... :(
  • [NST]Cifu
    A Bohemia csinál egy OFP 1.5-öt, ami idén, év végén jön ki, ez az Armed Assault. A Bohemia féle "OFP2"-nek még nincs neve, és 2006-ban várható. A probléma jelenleg ott van, hogy még nincs kiadó...
  • sz4bee
    Az Armed Assault és a Flashpoint 2 2 különböző játék? Hogy van ez mert hallottam olyat is hogy név váltás volt stb
  • [NST]Cifu
    Skacok, ismeritek az unalmas szöveget: ha a fele is igaz....

-A játék eredetileg valóban a Vietnami háborúról szólt volna, de ahogy a készítők elkezdték beleásni magukat a témába, egész egyszerűen frusztráltak lettek. A Vietnami háborúról nem lehet igazán jó játékot készíteni, ahogy beszélgettek Vietnami veteránokkal, és átböngészték a feljegyzéseiket, arra jutottak, hogy egész egyszerűen nem lehet pozitív dolgot találni az egészben. Az egyetlen lehetséges "jó" az lett volna, ha a játékos miután megérkezett Vietnamba, rögtön felpattan az első hajóra vagy repülőre, ami haza viszi. (megj.: szvsz lehetne érdekes és jó játékot csinálni a Vietnami háborúról, csak túlságosan is brutálisnak kellene lennie, amit nem vállaltak be a készítők...).

-Az új történet mégsem egészen Kelet-európában zajlik, hanem egy új szigeten. A demokratikus Dél-t fenyegeti az agresszív Észak (Deja Vu...), Délt az amerikai csapatok erősítették, ám úgy vélték, hogy szép és biztonságos itt minden, szóval ők mennének haza. De mikor már a jegyellenőrzésnél járnak, egyszer csak rájuk rontanak az Északiak.

-A játék menete brutális szintre van fejleszte. Úgy kell elképzelni, mint egy RPG-t, amelyben folyamatosan történik minden. Nincs "Mission Completed" szöveg, ha egy feladatot teljesítettél, azzal csak a következő feladat elött nyitottad ki a kaput - de átmenet nélkül. A parancsnoki lánc az igéret szerint ki lesz építve rendesen. Ha egy pozicióhoz te vagy a legközelebb, ahol ellenséget láttak, akkor te kapod a feladatot, hogy megvizsgáld, tényleg van-e ott valaki - ám ha egy NPC csapat van közelebb, akkor ők kapják ezt a parancsot. Ez persze vegyítve van egy scriptelt küldetéssorozattal is (ez a fő eseményszál), így akarják megoldani a megfelelő játékmenetett.

-Ráadásul a cselekedeteinktől függetlenül is folyamatosan zajlik az élet, olyannyira, hogy a civilekkel való kapcsolatra is ügyelni kell - függően attól, hogy viselkednek a katonák velük, lehetnek ellenséges, és segítőkészek is. A kommunikációs rendszer nagyon fejlett, szabadon mozoghatunk, és beszélhetünk bárkivel - a civilel a városban, az őrposztos katonával, vagy a sátorban székhez kötözött hadifogolyal.

-Tessék megkapaszkodni: az épületek teljesen megsemmisíthetőek lesznek és a rombolás folyamatosan ott marad a játék folyamán, tehát ha egy házba poénból belelőttünk a játék elején, és a játék végén odamegyünk, akkor az bizony ott lesz lerombolva - és mindez igaz az NPC-k által végzett "munkára" is.

-A képek alapján várhatóak: F-35B, Szu-34, M1A1, T-80B(?), UH-1Y, MV-22, LAV III., BTR-90

És a forrás (kötelező!!!):

Egy.
    Kettő
    Három
    Négy
    Öt
    Hat
  • [NST]Cifu
    Valami rémlik az ár-apály terén, akkor esetleg a fizikai motor része lesz víz mozgása (pl. ha belehajt egy jármű)?

Az áthatolhatattlan erdők a fenyőerdők, amelyek rendületlenül képesek elviselni azt is, ha egy M1A1 teljes sebességel megpróbál belehajtani - ennek a kisérletnek a jutalma a "fára mászó tank" c. kissé mókás előadás lesz. :)
  • Sanyix
    Ár apály eddig is volt az ofp-ben :D és nemtudom mitértesz az áthatolhatatlan erdőkön, mivel egy nogovás erdőn (nem a fenyőerdőn persze :D) eddig is simán át lehetett menni a fákat kerülgetve, akár egy t80-al is.
  • Icebird
    Az Armed Assault minden bizonnyal karácsonykor fog megjelenni. Legalábbis ez tűnik logikusnak.
  • [NST]Cifu
    Akkor tömören a lényeg:

-Még nincs kiadó (mindig).
    -Az Armed Assault munkacímet ArmA-nak rövidítették (ehemm... na mind1)
    -Jön az XBox-os OFP (vagy mifene lesz a neve), amelyből nem vettek ki semmi featurát, ami az eredeti PC-s változatban benne volt (figyelembe véve az erősen korlátozott HW-t, ez szép teljesítmény)
    -Jön 2005 végén az ArmA, "teljesen új Dx9-es motorral" (khmm... Marek, azért nem kéne ennyire reklámszöveget nyomni, a rajongói tábort nem vered át, de ők nem is az ilyen szövegre buknak... :)), részletesen kidolgozott növényzet (vajon vége az áthatolhatattlan erdőknek?), dinamikus víz (???, talán ár-apály effekt?), újraalkotott fizikai motor és ütközésvizsgálat (szerintem ezt már nagyon-nagyon várta mindenki), join in progress támogatás ([eltörlök egy könnycseppet]), a teljesen új map és kampány a közelmúltból.
  • neuro
    http://www.bistudio.com/flashnews/OpenLetter/openletter.html
  • pedro870
    át lehet nevezni Operation Flashpoint folytatásra, és akkor mind2 játékról lehet itt beszélni :)
  • [NST]Cifu
    Yep, ha ezt megcsinálják tisztán AI-ból... Uhh...

Viszont úgy tünik mégiscsak át kell majd nevezni a topicot. A Codemasters bejelentette, hogy kihozza a Flashpoint 2-őt, mégpedig nem a BIS-el. Azt is hangsúlyozzák, hogy a Flaspoint rajongóknak készül a játék, nem pedig a Battlefield szintű árkád játékosoknak. Szóval úgy néz ki, lesz egy valós OFP2 (ami nem a BIS-től jön), és jön két játék a BIS-től, aminek viszont még nincs rendes neve (az Armed Assault is csak munkacím). Persze némileg kétségbe lehet vonni azt, hogy a Codemasters ki tud-e hozni bármit is záros határídőn belül, lévén ebből az jön le, hogy még meg sem kezdték a munkát a saját verziójukon, és az is szent, hogy egy ilyen játékot nem lehet egy év alatt összedobni.

Itt az eredeti komment:

Operation Flashpoint fans are hardcore military fans....they are the people that love realism, decent core gameplay and an involving storyline....we know that. Now to make a BF42 clone for the Flashpoint community which has built up over the lat 5 years would be the most inappropriate thing a company could do, plus insulting to top it off. Flashpoint 2 will be a Flashpoint game for Flashpoint fans, period.
    We want to bring the game on to the next generation of realism and immersiveness. We have alot of feedback from the community about what they want to see in the game and this has been incorporated in our Design and Development process and we will deliver on the promise.
  • LizardX
    Ja, pont ez az egyik, ami az RPG-szerű infócserével együtt nagyon megragadta a képzeletemet: lehetne olyan küldetéseket kigondolni, amikor te vagy a nagyvezír a hátországban, és szétküldöd a felderítőket a terepen. Mikor visszatérnek, szépen kikérdezed őket, aztán az infók alapján ráküldöd a muszkára a verőlegényeket, hehehe... persze ez a mostani verzióban is megoldható, de csak komoly szkripteléssel+triggerekkel, na meg nem több száz AI-val.
  • [NST]Cifu
    Jól veszem ki a TVG ismertetőjéből, hogy lesz olyan, hogy lepattan a lövedék egy falról vagy bármilyen objektumról?! Uhhh... de szép is lenne...

A másik a látótávolság: minimum 1km, maximum 5km. Whaooo... Na, azért persze nem nagy előrelépés a Res óta, de az, hogy a minimumot is 1km-re emelték, mindenképpen jó hír!
    Viszont rögtön utána az jön, hogy megint korlátozni akarják a kirakható objektumok számát... egyfelől értem én, hogy nem akarják túl gépigényesre csinálni a dolgokat, de az OFP grafikai motorjának legnagyobb hibáját én ebben a limitelt rendszerben látom...

Parancsnoki lánc: na ez nagyon igéretesnek tűnik. A SimHQ-s madárkák szerint ez valahogy úgy nézhet ki, hogy ha magasabb rangú/beosztású vagy, akkor már nem egyéneket irányítasz, hanem csak a rajok vezetőinek adod ki a parancsot. Megpróbálom ezt érzékeltetni:

11 katona -> Örmester \
    11 katona -> Örmester - Hadnagy
    11 katona -> Örmester /

Tehát a katonák az őrmestertől kapják a parancsokat, az őrmesterek a meg a hadnagytól, és ez így meg tovább. Elképzelhető, hogy a végén akár egy egész zászlóaljnak, vagy egy ezrednek is parancsolhatunk? A BIS szerint akár több ezer katona is lehet játékban! Így olvad össze az RTS, az FPS és a Szimulátor játékfaj. :)
    (jójó, tudom, már ez jóideje elérhető a CTI segítségével)

Ja, és a végére egy kép:

• pedro870
    2 új preview

Total Video Games

SimHQ

Vannak benne érdekes dolgok.
  • [NST]Cifu

Főleg a join in progress... régi fájdalmam már ez. ;)
  • pedro870
    Rövid áttekintés:

AA&OFP2@OFPHu
  • [NST]Cifu
    Az eredeti OFP esetén is csak a kiegészítőben volt játszható single playernél. ;)
  • Sanyix
    És hol itt az orosz oldal? :)
  • [NST]Cifu
    Korrekt, rövid szemezet:

-A játékban három harci zóna lesz (az első rész "szigeteinek" utódjai?), Délkelet-ázsia, Közép-Európa és Afrika.
    -Három játszható katonatípussal játszhatunk: US Marines, US Army és Spec.Ops.
    -Egy RPG-szerű dolog is, ezt nem igazán értem, kicsit bizarnak tünik, de példaként azt említik, hogy ha beszélsz a hírszerző tisztel, akkor fontos információkat tudhatsz meg (dinamikusabb játékmenet?)
    -Új, dinamikus sérülésmotor
  • pedro870
    OFP2 Preview@Gamespot
  • lachun
    na látom minden megoldodott, kiváncsian várom az OFP2:D
  • [NST]Cifu
    Szinte...